Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 00:13 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kercsi incidens - Mogherini: az EU együttműködésre szólítja fel Oroszországot
A tájékoztatás szerint Mogherini az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri tanácsának csütörtöki milánói ülésén megbeszélést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

A találkozó alkalmával a főképviselő az orosz-ukrán konfliktus mellett a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló megállapodás (INF) rendelkezései betartásának fontosságát hangsúlyozta. Aláhúzta, a szerződés teljes körű betartása kulcsfontosságú nem csak Európa, hanem az egész világ biztonsága és békéje szempontjából.

A szíriai konfliktussal kapcsolatban Mogherini a lendület fenntartásának fontosságára hívta fel a figyelmet az Európa Tanács által megalkotott, az erőszak megelőzését, az áldozatok védelmét és az elkövetők büntetlenségének megszüntetését célzó úgynevezett isztambuli egyezmény rendelkezéseinek betartása érdekében.

Mint közölték, a főképviselő megbeszélést folytatott Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel, amelyen áttekintették Azovi-tengeren és a Kercsi-szorosban kialakult helyzetet különös figyelemmel a lefoglalt három ukrán hadihajó és a fogvatartott 24 fős legénység sorsára.

Mogherini kijelentette, az EU növelni kívánja a dél-keleti ukrán területeknek nyújtott támogatását, amelyeket gazdaságilag érinti a hajózás orosz akadályozása a Kercsi-szorosban. Megerősítette, hogy az Európai Unió továbbra is elítéli a Krím és a Szevasztopol illegális orosz annektálását, és továbbra is teljes mértékben támogatja Ukrajna területi egységét és önállóságát.

November 25-én a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, a Krím partjaitól 13-14 tengeri mérföldre az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, a 24 főnyi legénységük ellen pedig tiltott határátlépés címén eljárást indított.

Kijev szerint az ukrán hajók előre jelezték áthaladási szándékukat a Kercsi-szoroson, de nem kaptak választ, ezért az orosz fél indokolatlanul nyitott rájuk tüzet, megsértve az ENSZ tengerjogi egyezményét, valamint az Azovi-tenger és a Kercsi-szoros használatáról szóló kétoldalú megállapodást is. Moszkva ezzel szemben azt állítja, hogy az ukrán járművek megsértették Oroszország területi vizeit, és a figyelmeztető lövéseket is semmibe véve haladtak a Kercsi-szoros felé, amelyen az áthajózás engedélyköteles. Orosz állítás szerint az ukrán hajók vették elsőként célba az orosz parti őrség járműveit.

A történtek miatt Petro Porosenko ukrán elnök 30 napra hadiállapotot - az ukrán jog szerint a rendkívüli állapot egyik fajtáját - vezette be Ukrajnában. A nyugati országok zöme agresszióval és a nemzetközi jog megsértésével vádolta Oroszországot, önmérsékletre intette mindkét országot, és követelte az ukrán tengerészek elengedését.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:50
Címkék: Európai Biztonsági, Együttműködési Szervezet, Szergej Lavrov, Európa Tanács, Pavlo Klimkin, Európai Unió,
Kommentek
Az ember mint a teremtő [...]
csak mérni, mérlegelni és számolni tud, és mindent eltüntet a civilizációból, ami ezen felül van. Mert mi is adódna a tehén szervezetén nyugvó beavatásból? Ez egy végtelenül mélyreható és fontos kérdés! Igen, nagyon különböző lehet a gépek szerkesztési módja, egy tendencia azonban látszik: minden még nem tökéletes gép átalakítása a rezgés irányába halad, abba az irányba, ahol rezgés van, ahol az oszcilláció, a szakaszosan futó mozgás hatása hozza létre a gép hatékonyságát. Ha egyszer a gépek együttműködésre szerkesztve úgy tudnának dolgozni, ahogyan az a tehén szervezetében a tápanyagok szétoszlásából megtanulható, akkor a földkerekség gépeinek együttes rezgése, a kis lengések futása olyan lesz, hogy a föld felett levő is, bolygórendszerünk is kénytelen lesz együtt lengeni, együtt rezegni földi rendszerünkkel. A megfelelően hangolt húr is együtt zeng a megütött másik húrral, ha azzal egy teremben van.

Ez a rezgések egybecsengésének félelmetes törvénye, mely érvényesülne, ha a Kelet engedne a tehén
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:28
ooOoo
lesznek. Megfélemlítéssel irányítanak, és figyelmük a státus, a pénz és a hatalom egyenlőtlenségei felé fordul. Uralkodási vágyuk ellentámadáshoz, a tekintéllyel szembeni lehetséges gondokhoz vezet. Az a tévképzetük, hogy legyőzhetetlenek. A fiatal Nyolcasok hajlanak a mértéktelenségre és az önpusztításra, ami a munkahelyen a fizikai határok tagadásaként értelmezhető, ez végül kimerítheti vagy tönkreteheti őket. A saját maguk ellen dolgozó viselkedés gyengítheti a hatékonyságukat. Ne számíts együttműködésre egy elégedetlen alkalmazottól! A rendszert a saját előnyükre fogják alakítani. Ehhez bármit felhasználnak: a munka lassítását, beszüntetését, petíciót, sztrájkot. Ne legyenek kétségeid afelől, hogyan kell bánni az ellenszegülő Nyolcasokkal! Ahhoz, hogy tiszteljenek, határokat kell szabnod, és büntetéseket kell rájuk kényszerítened. Az enneagramnak ez a pontja az, ahol a határok és a büntetések javíthatják a részvétel mértékét.

Csapatépítés

A főnökök nagy játékosok lehetnek. A
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:57
Brexit - Lavrov: Moszkva a Brüsszellel és Londonnal is kész az együttműködésre
Szavai szerint Moszkva már a Brexit (az Egyesült Királyság unióból való kilépése) gondolatának körvonalazódása előtt is azt vallotta, hogy érdekeinek leginkább egy "egységes, erős és főleg önálló" Európai Unió felel meg. Mint mondta, ha a folyamat a brit kilépéssel zárul le, akkor Oroszország mind az EU-val mind Nagy-Britanniával kész lesz együttműködni.

Hangsúlyozta, hogy a Brexit Nagy-Britannia, a brit alattvalók és a parlament ügye.

"Számunkra természetesen nem közömbös, hogy ez milyen hatást gyakorol az Európai Unióra" - tette hozzá.

Rámutatott, hogy amíg az országok közül Kína, addig a szervezetek közül messze az EU Oroszország legfontosabb kereskedelmi partnere. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke a szankciók miatt 400 milliárd dollárról 270 milliárd dollárra esett vissza.

Az orosz diplomácia vezetője kijelentette, hogy noha Oroszországnak a Brexittől függetlenül sem közömbösek a kétoldalú kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat érintő uniós
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 13:21
Kásler: 5,8 milliárd forintra pályázhatnak háziorvosi praxisok és praxisközösségek
megakadályozása kulcskérdés, gyermekek esetén a megfelelő életvitel kialakítása sporttal, egészséges étkezéssel, életvitellel, de a szív- és érrendszeri problémák kialakulásában is kóroki tényező a testsúly, a mozgáshoz való viszonyulás és a dohányzás - ismertette.

Kásler Miklós hangsúlyozta, a cél a 45-65 év közötti lakosság korai halálozásának megelőzése, a dohányzás visszaszorítása, a felnőttkori elhízás megakadályozása.

Kiemelte, a program kimondottan az alapellátásra helyezi a hangsúlyt, együttműködésre késztetve a háziorvosi praxisokat és az egészségfejlesztési irodákat.

A program szakmai irányítója az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet lesz.

A miniszter, aki az egészségügyért és a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatót, bejelentette azt is, hogy 44 kórház nyert a családbarát szülészetek kialakítására 6,4 milliárd forint keretösszegben kiírt pályázaton.

Ezzel kapcsolatban elmondta, a
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 12:32
A teniszszövetség továbbra is nyitott az együttműködésre Babossal és Fucsoviccsal
A két éljátékos szombaton Facebook-bejegyzésében megerősítette, hogy szeptemberi közleményük kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontjuk továbbra is érvényben van, így nem szerepelnek februárban a Davis, illetve Fed Kupában.

Az MTSZ hétfői sajtótájékoztatóján Richter Attila főtitkár hangsúlyozta, hogy hat-hét éve változatlan feltételeket kínálnak a válogatottbeli szereplésért a játékosoknak, és továbbra is nyitottak Fucsovics, illetve Babos felé. Ennek jeleként a szövetség Fucsovics rendelkezésére bocsátotta erőnléti edzőjét a téli felkészülési időszakban.

"Akárhogy is, a válogatott szereplést nem lehet feltételül szabni az egyeztetések során. Mindenkinek rossz ez a helyzet, a szövetségnek, a szurkolóknak, a játékosoknak és az egész magyar teniszsportnak" - jelentette ki a főtitkár.

Juhász Gábor Fed Kupa-kapitány közölte, hogy továbbra is a behívott öt játékosra számít az angliai Fed Kupa-tornán, és noha ő is olvasta a közösségi médiában a lemondó nyilatkozatot,
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 12:41
Szijjártó Péter Minszkben: Magyarország érdeke a Kelet és a Nyugat együttműködése
együttműködését, mert bármely, nálunk nagyobb hatalomnak az lenne az érdeke, hogy ezt tegyük, hanem mert ez a mi érdekünk. Ez Magyarország politikai, gazdasági és mindenekelőtt biztonsági érdeke is" - jelentette ki a tárcavezető.

Szijjártó Péter szerint a magyarok világosan megtanulták azt, hogy ha a Kelet és Nyugat között konfliktus van, akkor azon Közép-Európa országai általában veszítenek. "Mi ezt az időszakot végre szeretnénk átadni a múltnak. Ezért minden egyes olyan országgal szoros együttműködésre törekszünk, amely a Kelet és a Nyugat közötti együttműködést a zászlajára tűzi" - mondta Szijjártó Péter, rámutatva arra, hogy mindkét ország a keleti-nyugati együttműködés fontos szorgalmazói közé tartozik.

Magyarország az Európai Unió, Fehéroroszország pedig az Eurázsiai Gazdasági Unió (EaEU) tagja, ami még inkább fontossá teszi az együttműködésüket, mert a világgazdaság és a világkereskedelem folyamatosan átalakuló viszonyainak közepette Európának egyértelműen az az érdeke, hogy a keleti
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 12:11
Szijjártó: EP-választásnak nem volt még ekkora tétje
emberek erről már többször véleményt mondhattak.

Úgy vélte, Magyarországon két párt van, amely ellenzi a bevándorlást - a Fidesz és a KDNP - , a többi "gyakorlatilag aláírt Soros Györgynek, és feliratkoztak a bevándorlást támogató pártoknak a platformjára".

Szijjártó Péter kitért rá: a hagyományos pártpolitikai családok közötti határvonalak átalakulnak, és már inkább ügyek, elsősorban a bevándorlás mentén húzódnak. Mind a bevándorlást ellenző, mind pedig az azt támogató pártok nemzetközi együttműködésre törekednek - közölte.

A külügyminiszter szerint nem véletlen, hogy a bevándorlást ellenző kormányokkal szembeni tüntetésekre Európa középső és déli, délkeleti részén egy időben, azonos módon, hasonló külsőségek között kerül sor.

Szijjártó Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy jelenleg az európai uniós intézményrendszer minden szintjén a bevándorlást támogató erők és vezetők vannak többségben. A kormány ezt meg akarja változtatni, hogy minden
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 08:11
Vendégművészek bevonásával erősíti zenei oktatási programját a PTE
félévente vagy egy-egy kurzus alkalmával is át tudják adni azt a látásmódot, tapasztalatot, amely inspirálhatja a művész- és tanárképzésben résztvevő hallgatókat.

Várdai István elmondta, hogy a címzetes tanári cím egy erős kapcsolatot alakít ki az egyetem és a művészek között. A csellista az év jelentős időszakát külföldön tölti, így nem tud részt venni a mindennapi pedagógiai munkában, azonban fontosnak tartja a PTE Művészeti Karának nyitottságát a Kamara Akadémia Egyesülettel való gyakorlati együttműködésre. Ennek érdekében mozgósítani fogja nemzetközi kapcsolatait, és reményei szerint különleges fejlesztő programok születhetnek az együttműködés keretében.

Szűcs Máté brácsaművész számára nagyon fontos a magyar tehetségek segítése és támogatása. Mint mondta, bízik benne, hogy az egyesület és az egyetem között létrejövő együttműködési megállapodás lehetővé teszi majd, hogy tanári munkájával kurzusok keretében segítse a pécsi gyakorlati munkát.

Baráti Kristóf az elmúlt években szólista
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 13:12
Képek, videók
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.