Belépés
2020. január 19. vasárnap | 3. hét | 19. nap | 17:20 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az MFB teljes átfogó jövedelme az első fél évben 193 millió forint volt
Az MFB nem konszolidált mérlegfőösszege június végén 1283,070 milliárd forintot tett ki, 4,4 százalékkal haladta meg a 2018. év végi 1228,603 milliárd forintot.

A bank saját tőkéje június végén 220,717 milliárd forint volt - 193 millió forinttal nagyobb, mint 2018 végén -, melyből a jegyzett tőke 114,500 milliárd forint.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 21:02
Címkék: bank saját, jegyzett tőke, mérlegfőösszege, konszolidált, százalékkal, jövedelme,
Kommentek
Brexit - Ír miniszterelnök-helyettes: az EU "nem hagyja magát siettetni" a kereskedelmi megállapodással
nyilatkozva kijelentette, hogy a megállapodásról szóló tárgyalások valószínűleg egy évnél tovább tartanak majd.

London a brit EU-tagság e hónap végén esedékes megszűnése (Brexit) után széles körű, az árukra és a szolgáltatásokra egyaránt kiterjedő szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az EU-val. Az ennek elérésére szolgáló, alapesetben december 31-ig tartó átmeneti időszakot ugyanakkor a hivatalos brit álláspont szerint nem lehet meghosszabbítani, sőt a brit kormány törvényben kívánja megtiltani saját magának és a parlamentnek az átmeneti időszak meghosszabbítását.

Az ír miniszterelnök-helyettes azonban a vasárnapi BBC-interjúban kijelentette: ha a brit parlament "hoz egy törvényt, amely kimond valamit", nem jelenti azt, hogy ehhez a többi 27 EU-tagországnak is tartania kell magát.

Simon Coveney szerint az EU azzal a hozzáállással kezd hozzá a szabadkereskedelmi tárgyalásokhoz, hogy a lehető legjobb megállapodást érje el, de "siettetni nem hagyja magát csak azért, mert Nagy-Britannia
velemenyezd, 2020. január 12. vasárnap, 14:21
Az MNB elvárja, hogy a bankok tegyék ingyenessé az azonnali átutalásokat
csökkentését és a rejtett gazdaság visszaszorítását. Ennek érdekében indult el az MNB vezetésével az elmúlt évek legnagyobb hazai fejlesztési projektje, az azonnali fizetés bevezetése.

Az azonnali fizetés technológiai szempontból bármilyen helyzetben alternatívát jelenthet a készpénznek, ugyanakkor a széleskörű használata a gyakorlatban csak akkor valósulhat meg, ha a készpénzes és kártyás vásárlásokhoz hasonlóan az átutalási tranzakciók is ingyenessé válnak - tették hozzá.

A legtöbb országban a bankok saját maguk felismerték azt, hogy az új fintech szereplőkkel szembeni versenyképesség megőrzése érdekében szükségük van új fejlesztésekre, a bankszektor maga kezdeményezett innovációs projekteket, mint az azonnali fizetés bevezetését. Magyarországon azonban nem mutatkozott szándék a piaci szereplők részéről az új, innovatív szolgáltatás bevezetésére, a bankok a már hosszú ideje fennálló helyzetet kívánták fenntartani. Ezért kellett az MNB-nek kezdeményeznie az azonnali fizetés bevezetését célzó
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 15:47
Könnyebben léphetnek a kínai piacra a külföldi hitelezők
Biztosítási Felügyeleti Bizottság (CBIRC) weboldalán közzétett közlemény szerint megszüntették a Kínában tevékenykedni kívánó külföldi bankok összvagyonára vonatkozó követelményeket, enyhítették a közös vállalkozásban működő hitelintézetek részvényeseit érintő korlátozásokat, továbbá lehetővé tették a külföldi hitelezők számára, hogy egyszerre nyithassanak fiókokat és teljes mértékben külföldi kézben lévő bankokat Kína területén.

A közlemény arra is kitér, hogy az enyhítésekkel egy időben szigorították a saját tőke kezelésére vonatkozó, valamint a pénzmosásnak és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésére szolgáló követelményeket.

Peking tavaly októberben jelentette be, hogy a külföldi bankokat, brókercégeket és alapkezelő társaságokat érintő korlátozások eltörlését tervezi.

Január 1-jétől a külföldi befektetők akár teljes mértékben kivásárolhatják kínai partnereiket az országban működő életbiztosítókból és bankokból, az új év elejétől ugyanis a 2018 óta érvényben lévő, legfeljebb 49
velemenyezd, 2020. január 05. vasárnap, 07:50
Olcsóbb és gyorsabb pénzátutalási rendszert szorgalmaz a Bundesbank elnöke
A Handelsblatt című német üzleti lap csütörtöki számában megjelent nyilatkozatában Jens Weidmann - aki Bundesbank elnökként tagja az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának is - kijelentette, nem híve annak, hogy mindig rögtön az állam segítségéért kiáltsanak és tőle várják a megoldásokat.

Egy piacgazdaságban a vállalatok feladata, hogy a fogyasztók igényeit kielégítő termékeket fejlesszenek ki - mutatott rá Weidmann, aki szerint egyelőre nincs nyomós ok arra, hogy az euróövezeti jegybank saját digitális devizát fejlesszen ki.

A német jegybankár jó ideje figyelmeztet arra, hogy óvatosságra van szükség a magánszektor kriptodevizáit illetően. Véleményével nincs egyedül, számos európai tisztségviselő fejezte ki aggodalmait az Egyesült Államoknak a Facebook Libra projektje miatt.

A Facebook tavaly júniusban jelentette be, hogy libra néven kriptodevizát készül létrehozni a nemzetközi fizetési forgalom megkönnyítése, illetve a világ pénzügyi szolgáltatásokkal még le nem fedett
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 18:41
Brexit - Felmérés: a britek derűlátóbbak, mint tavaly
akkori felmérésbe bevont britek 37 százaléka bízott ugyanebben.

A derűlátó kétharmadon belül 20 százalék bízik pénzügyi helyzetének idei javulásában. Az egy évvel ezelőtti hasonló vizsgálat résztvevőinek 13 százaléka számított arra, hogy anyagi helyzete javul 2019-ben.

A válaszadók 27 százaléka tart anyagi helyzetének idei romlásától, de ez is jelentős javulás, egy évvel ezelőtt ugyanis még 40 százalék valószínűsítette ugyanezt.

A felmérés szerint a relatív többség, 42 százalék biztosnak érzi saját állását és csak 11 százalék mondta azt, hogy bizonytalannak tartja foglalkoztatásának idei kilátásait.

Ebben nem történt jelentősebb változás: tavaly 41-13 volt a munkahelyüket biztosnak, illetve veszélyben lévőnek érzők százalékos aránya.

A brit gazdaság állapotát a felmérés résztvevőinek 24 százaléka tartotta jónak az egy évvel ezelőtti 18 százalék helyett. A gazdasági helyzetet rossznak tartók aránya 41 százalékról 34 százalékra csökkent.

A gazdasággal kapcsolatos növekvő
velemenyezd, 2020. január 01. szerda, 17:41
Elhunyt Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas karnagy
időszak arra is lehetőséget adott, hogy a francia alapfokú zenetanítás módszereit megismerje. Közben a párizsi Magyar Intézetben és a magyar követségen rendezett zenei események gyakori meghívottja volt, ahol Bartók és Kodály népdal feldolgozásaiból adott elő zongora- és ének-műveket. Kodály Zoltánnal levelezésben állt, aki hasznos tanácsokkal látta el, valamint ott léte alatt a Kodály házaspár meg is látogatta.
1948 tavaszán mutatta be Párizsban, a Conservatoire vizsgaversenyén zenekari Divertimentóját saját vezényletével, igen nagy sikerrel.
1948-tól a Zeneakadémia tanára, majd tanszékvezető több mint három évtizeden át. A szolfézs tanított, a nála eltöltött órákról neves zeneszerzők, zenetudósok a legmagasabb fokon nyilatkoznak. Kodály biztatására készült el első pedagógiai könyve 1954-ben, A zenei írás-olvasás módszertana. Kezdettől a felsőfokig. Majd ezt követték a továbbiak. Idegen nyelvű fordításban is.
Újabb külföldi kapcsolata 1959-ben kezdődött. Elsőként a bécsi zeneakadémia
maroka, 2019. december 28. szombat, 10:49
A távolról érkezett segítség
Sőt még késedelmi kamatot is felszámoltak, talán tízezer forint körüli összeget, s az egész havi hatvan ezer forint munkanélküli juttatásom letiltották.
- Addig nem vehet fel pénzt, amíg nincs minimum tízezer forint befizetve.
- És miből? - hangzott el kérdésem. Megint elkezdett szúrni a gyomrom. Elszorítottam a szememben ugráló ideget. Lehunytam szemeim, folytak a könnyeim.
- Mondom a lehetőségeket - jött a válasz.
- Hölgyem! Először én mondom a saját lehetőségeimet: adóstárs nincs, barát nincs, fedezet ingatlanom nincs...
- És szülők? - szakította félbe mondatom.
- Édesanyám minimálbérrel takarít a felsőfokú képzettségével! Már az ő ennivalóját eszem és ő alig eszik.
- Apukája?
- Nincs! Az soha nem is volt!
- Barát vagy ismerős, aki kölcsönadna pénzt?
- Értse meg, hogy senkim nincs, barátok meg főleg nincsenek, amikor pénzről van szó.
...
- Akkor sajnos nem tudok
kohlinka, 2019. december 23. hétfő, 22:08
BÉT - Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten
olajárra vonatozó prognózist 64,1 dollárról 63,8 dollárra módosították, jövőre 60,4, 2021-ben és 2022-ben 58,5 dolláros árfolyammal számoltak. A legnagyobb növekedési kockázatnak azEgyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi feszültségeket tekintik a piaci szereplők.Az európai kilátásokat a Brexitet övező bizonytalanság is rontja. Kedvező fejlemény ugyanakkor, hogy a gazdasági növekedés az idei év harmadik negyedévében szerte Európában meghaladta az elemzői várakozásokat.

A Richter továbbra is saját részvényeket vásárolt. Hétfőn arról tájékoztatott a társaság, hogy a múlt hét csütörtöki és a pénteki kereskedésben 8-8 ezer darab saját részvényt vettek, az átlagárak 6 083 és 6 148 forinton alakultak. Ezt követően hétfőn vásároltak még 8,5 ezer darabot 6 232 forintos átlagáron.

A héten lezajlott az SKB Banka akvizíció pénzügyi zárása. Az akvizíciót májusban jelentette be az OTP, az eladó a Societe Generale volt, az SKB Banka 9 százalékos részesedéssel bír Szlovéniában.

A vezető részvények
velemenyezd, 2019. december 22. vasárnap, 07:04
Képek, videók
jövedelem.jpg
kilopol
2007. június 13. szerda, 07:21
saját rorate1203.jpg
maroka
2019. december 07. szombat, 18:25
Nagymányok 2019 saját ház
pacsakute
2019. november 14. csütörtök, 22:46
úrnapja saját szerk0620.j
maroka
2019. június 20. csütörtök, 15:23
Saját fotó
dandej
2019. április 10. szerda, 21:45
saját felolvasás0405.jpg
maroka
2019. április 05. péntek, 20:46
saját 1.jpg
liliana01
2019. március 25. hétfő, 15:58
saját 2.jpg
liliana01
2019. március 25. hétfő, 15:58
saját mindenszentek1026_2
maroka
2018. október 26. péntek, 16:01
őszi csokor saját.png
53ilona
2018. szeptember 01. szombat, 21:57
ősz saját csokor.jpg
53ilona
2018. szeptember 01. szombat, 21:55
Őszi kép-saját szerk....j
53ilona
2018. augusztus 22. szerda, 13:53
virág -saját png 2.png
53ilona
2018. augusztus 22. szerda, 13:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.