Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 09:53 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kedvenc diós kiflim
Kedvenc( diós) kiflim

Hozzávalók :
38 dkg liszt
15 dgk zsír ( vajjal, margarinnal nem lesz olyan jó)
3 tojás ( a tésztához csak a sárgája, a töltelékhez csak a fehérje)
Kis poharas tejföl
Fél csomag sütőpor
Egy csipet só

A végén porcukorba forgatáshoz porcukor.

Ízlés szerinti töltelékhez való , pl dió, mák, lekvár, túró stb...

A tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd forró zsírral lekenjük, összetekerjük
Hűtőbe rakjuk, legalább fél óráig
Majd : 3 felé osztjuk, kinyújtjuk , a háromfelé osztott részből egyenként 12 részre osztjuk( tehát összesen 36 db lesz belőle.

egy -egy ilyen darabból gombócot formájuk, kinyújtjuk és beletesszük a tölteléket, amit úgy készítünk el, hogy a megmaradt 3 tojás fehérjét felverjük és hozzá adjuk az általunk kedvelt vagy diót, vagy mákot, vagy túrót.

Kisütjük.

Jó étvágyat
pacsakute, 2018. szeptember 02. vasárnap, 22:04
Címkék: tésztához csak, töltelékhez csak, végén porcukorba, tésztát összegyúrjuk, háromfelé osztott, -egy ilyen,
Kommentek
Kavart almás
Hozzávalók a tésztához:

35x25 cm-es tepsihez
45 dkg liszt
4 tojás
20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg
- főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1,5 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez,
mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés
szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal
(esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig,
míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint)
és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor,
klarika47, 2019. november 05. kedd, 05:51
Krumplis pogácsa
másik tésztával. De sokszor készíttem úgy, hogy pizza metelovel kockákra metelem, így nem lesz maradék és előtte az egész tésztát lelehet kenni.


Másik

Tejfölös - sajtos pogácsa
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg liszt (én most sima durumlisztet használtam, de tökéletes a Bl55-ös liszt is)
25 dkg vaj
4 dl tejföl
2 egész tojás
3 tk. só
3 dkg élesztő

A kenéshez:
1 egész tojás
1 nagy csipet pirospaprika

Elkészítés:
A tejfölből kb. egy dl-nyit meglangyosítunk és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben a vajat elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval együtt egynemű tésztává dagasztjuk. 10 percet pihentetjük, majd 3 x 20 perces időközönként
suzymama, 2019. szeptember 04. szerda, 10:32
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
kell tenni, majd pedig rájuk tekerni a szintén steril tetőket. Pár percre ajánlott fejjel lefelé állítani az üvegeket, majd pedig újságpapírba csomagolni őket. A lekvárokat ezután helyezd egy meleg takarókkal, párnákkal bélelt kosárba, hogy minél lassabban hűljenek le. Két-három nap múlva, amikor már teljesen kihűltek, ki lehet szedni a száraz dunsztból. Az elkészült lekvárok ezután akár évekig is elállnának a kamrában, ha csak nem fogynának el addig.

Baracklekváros rácsos süti

A tésztához való 50 dkg finomlisztet, 20 dkg kristálycukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 25 dkg margarint, 1 csomag sütőport és 2 tojást tedd egy nagy tálba. Az összegyúrt tésztát 2/3-1/3 arányban oszd ketté. A nagyobb tésztát lapítsd fél centi vastagra, és tedd egy kikent, kilisztezett tepsibe. Miután elegyengetted, kend be a házi lekvároddal.

A kisebb tésztát is fél centisre nyújtsd. Vágd kisujjnyi csíkokra és rácsozd be vele a tészta tetejét, majd felvert tojással kend be. Előmelegített sütőben, 180
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
Habos meggyes pite
Hozzávalók:

Tésztához
22 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 db tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 csipet só
0.5 db citrom

Töltelékhez
70 dkg meggy
5 dkg cukor
3 evőkanál búzadara

Habhoz
10 dkg cukor
5 db tojásfejérje

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a cukrot, a tojássárgáját, a kis darabokra vágott, hideg vajat, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Gyúrd addig, amíg teljesen összeáll a tészta. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Közben a meggyet mosd meg, vagy a befőttet csepegtesd le, ha szükséges, magozd ki. Nyomkodd ki a levét, nehogy eláztassa a tésztát. Keverd hozzá a cukrot, és szórd meg búzadarával.

Pihentetést követően a tésztát vedd ki a fóliából, lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd ki. A tepsit kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és igazgasd bele a tésztát úgy, hogy
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:30
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
Ennek a kiflinek a kiindulópontja a sós vendégváró kiflim volt, csak éppen gyorsan kellett péksütemény, így kihagytam a pihentetés fázist, lesz ami lesz alapon. Szerencsére nem kellett a végén csalódnom, egy kosárnyi pihe-puha, ízletes, foszlós sós kifli került a reggelizőkosárba

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 16 darab nagyobb kiflihez:

A tésztához:
- háromnegyed bögre 3,5%-os kefir (1 kis pohár, 150 g)
- negyed bögre étolaj (fél dl)
- szűk fél bögre 2,8%-os tej (1 dl)
- három és fél bögre fehér finomliszt ( 45 dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás

A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só

A kenéshez:
- 1 tojás sárgája

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
eva6, 2019. június 04. kedd, 14:09
Ferdinánd tekercs
Semmi különlegességet nem takar a neve, egyszerű vaníliás csigák, DE az az ellenállhatatlanul finom fajta. :) Sok kelt tésztát készítettem már, de nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez lett az egyik legfinomabb, és a tejszínnek köszönhetően a tésztája puha és zaftos.
Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni senkinek. :)

Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- csipetnyi só
- 3 tojássárga
- 5 dkg vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vanília cukor

Hozzávalók a locsoláshoz:

- 2 dl tejszín
- 1 cs vanília cukor

+ vaj az edény kikenéséhez
+ cukor az edény szórásához

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, a vaj
suzymama, 2019. április 23. kedd, 20:36
A méz jótékony hatása és használata
tojás
4 csésze liszt
4 teáskanál sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt gyömbér
egy teáskanál szódabikarbóna
egy teáskanál só
egy teáskanál őrölt szerecsendió

Megjegyzés: Ez a mennyiség két kenyér elkészítéséhez elég.

Elkészítése:
Vegyen elő egy nagy edényt és keverje össze a mézet a vajjal, amíg könnyed keveréket nem kap.
Keverje bele a sütőtököt. Verje fel a tojásokat, és adja hozzá a tésztához. A maradék hozzávalókat szitálja bele, majd keverje el.
A keveréket egyenletesen ossza el két jól kiolajozott 23 x 13 x 8 cm-es kenyérsütő formába.
Süsse 180 C°-on egy órán át. Ha a tészta már nem ragad rá a beleszúrt villára, a kenyér megsült.
Hagyja a kenyereket 10 percig a sütőformákban, amíg kihűlnek.
Fordítsa meg a sütőformákat, hogy a kenyereket ki tudja szedni, majd hagyja őket teljesen kihűlni.
Forrás :
pacsakute, 2019. február 05. kedd, 21:30
Időkapszula II. - Ötvenötödik nap
az első nap reggelén kiválasztotta azokat, akiknek valamelyik felmenője katonatiszt volt, s őket rögtön őrvezetőnek nevezték ki. Mi, a hatalmon lévő munkásosztály gyermekei jók voltunk bakának.
Már homályosulnak az emlékek, de összességében rendkívül hasznosnak véltem később a katonaságot. Én kollégistaként megszoktam, hogy tekintettel kell lenni a társakra, s hogy nem vagyunk egyedül. Ezt sokan - egyke gyermekként - nagyon nehezen tanulták meg.
Az étel szörnyű volt, a mákos tésztához is kenyeret ettünk. A folyamatos kiképzés megviselt, soha nem voltam sportos alkat. De egy idő után szabadidőmben lementem futni, könyvtárba jártam, s beszélgettünk egymással.
Mivel mindnyájan előfelvételisek voltunk, sokat beszéltünk irodalomról, könyvekről.
Itt kezdődött el valami. Itt jutottam társaim révén értékes irodalomhoz. Készült egy hosszú lista, amihez mindenki hozzáírt, megbeszéltük, s elkezdtük olvasni a könyveket. Knut Hamsun Éhség című könyvét soha nem olvastam el volna, ha nem
sandrapolke, 2019. január 18. péntek, 09:29
Képek, videók
2 14kedvenceim.gif
lovaszmarika
2019. július 31. szerda, 16:16
A búvár és kedvence.gif
pacsakute
2019. május 05. vasárnap, 16:09
Kedvencem a Kapros
dandej
2019. április 30. kedd, 10:03
kedvenc esti mese szerett
charlotteani
2018. december 12. szerda, 03:38
0 a a a kedvenc sárga ró
lovaszmarika
2018. április 08. vasárnap, 15:22
kedvencem
agica2004
2018. február 23. péntek, 22:42
Kedvencem
pacsakute
2018. február 23. péntek, 20:33
Kedvenc.jpg
pacsakute
2018. január 30. kedd, 15:49
0 a kedvenc rózsám.jpg
lovaszmarika
2017. december 10. vasárnap, 18:28
kedvenc_Minions idézet.jp
2kovijuli
2017. november 25. szombat, 06:31
Kedvencem
dandej
2017. november 08. szerda, 19:56
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.