Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 06:37 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Meghaladta a félezret a fertőzöttek száma Izraelben
Szerda óta egy nap alatt kilencvenhattal, ötszázhuszonkilencre emelkedett az ismert fertőzöttek száma Izraelben. Közülük hatan súlyos állapotban vannak, viszont már tizenkét volt beteg gyógyultan hazatérhetett. Az utóbbi két napban már napi kétezer kétszáz tesztet végeztek el, ami szintén hozzájárulhatott a fertőzöttek számának gyors emelkedéséhez. Halálos áldozatot eddig nem követelt a fertőzés Izraelben.

Az izraeli titkosszolgálat, a Moszad százezer koronavírus tesztet vásárolt és szállított Izraelbe egy éjszakai manőverrel, és újabb négymillió beszerzését tervezi, de Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek úgy nyilatkozott Itamár Grottó, az egészségügyi minisztérium igazgatója, hogy jelenleg elsősorban nem a tesztek, hanem a pálcikák hiányoznak, melyekkel az emberek orrából és torkából mintát vesznek. A Moszad közölte, hogy egyeztetnek a pontos igényekről a minisztériummal.

"Egy Izraelt is érintő globális hiányról van szó" - közölte egy egészségügyi illetékes a Háárec című lappal."Csütörtökön várhatóan mintavételhez szükséges pálcika-szállítmány érkezik Izraelbe, miközben azon dolgozunk, hogy helyettesítő, áthidaló megoldásokat is találjunk a problémára" - tette hozzá.

Többek közt ezeknek a pálcikáknak a hiánya miatt késlekedik a "drive in" tesztelések bevezetése, melyek segítségével eleinte napi háromezer, s a továbbiakban a tervek szerint napi ötezer, sőt tízezer vizsgálatot tudnának elvégezni a koronavírussal fertőzöttek szűrésére.

A nagyvárosok jelenleg üres parkolóhelyein felállított sátrakban olyanokat fogadnak majd napi huszonnégy órában, akik előzetesen telefonon bejelentkeztek a mentőszolgálatnál, mert tüneteik alapján fertőzöttek lehetnek. Személyautóikkal áthajtanak a sátrakon, melyek bejáratánál ellenőrzik személyazonosságukat, s a következő állomáson mintát vesznek tőlük. Akik csak tömegközlekedéssel tudnának eljutni ezekre a szűrő állomásokra, azoknak otthonaikba szállítják ki a házilag elvégezhető teszteket.A választ két napon belül telefonjaikra kapják.

Szerda este a védelmi minisztérium bejelentette, hogy átveszi az összes koronavírus-veszély elleni védekezéshez szükséges eszköz beszerzését annak érdekében, hogy a folyamat hatékonyabb legyen.

Éjszaka hetven-nyolcvan ultraortodox fiatal érkezett az Egyesült Államokból, miután brooklyni lakónegyedükben kitört a járvány. A repülőtérről egyenesen egy olyan jeruzsálemi szállodába szállították őket két hetes karanténre, ahol eredetileg a könnyebb betegek fogadását tervezték - jelentette csütörtökön a Háárec című újság honlapja.

Szerda este a rendőrség feloszlatott egy esküvőre összegyűlt százötven fős tömeget az ultraortodox Bétár Ilit nevű városban, és a rendezvényterem tulajdonosát előállították kihallgatásra.

Az egyik ultraortodox rabbi, Chajim Kaniovszki felszólította híveit, hogy tovább folytassák a közös tóratanulást az egészségügyi minisztérium gyülekezési tilalma ellenére. Az ultraortodox oktatási intézmények, a jesivák egy részét bezárták, de több helyen korlátozásokkal, kis csoportokban továbbra is együtt tanulnak a vallásos fiatalok.

A köztörvényes kihágásokkal, molesztálással vádolt Eliezer Berlan rabbi négyszáz híve tüntetni kezdett a rabbijukat fogva tartó börtön előtt, de a rendőrség feloszlatta őket, és megszüntette a demonstrációt.

Szintén tömegoszlatás történt a Lakia nevű beduin városban, ahol múlt éjjel több százan gyűltek össze egy esküvői ünnepségen, megsértve a koronavírus miatti intézkedéseket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 12:02
Címkék: Jediót Ahronót, Itamár Grottó, Egyesült Államokból, Bétár Ilit, Chajim Kaniovszki, Eliezer Berlan,
Kommentek
Koronavírus - Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből a járvány miatt
Özkan elmondta, hogy a javaslatot az AKP és a parlamenti szövetségese, a nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) készítette elő.

A politikus kiemelte: terrorizmussal kapcsolatban, valamint nemi erkölcs elleni, és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűntettekért, továbbá szándékos emberölésért, illetve nő elleni erőszakért elítéltekre nem vonatkozik a tervezet. A többi fogoly közül is csak azokra, akik büntetésük legalább felét már letöltötték - tette hozzá.

Özkan rámutatott: ezen felül az érintettek mintegy fele, nagyjából 45 ezer ember pedig házi őrizetbe kerülhet, köztük a 65 év felettiek, valamint azok a nők, akiknek hat évnél fiatalabb gyerekük van, és azok a betegek is, akik orvosilag igazoltan nem tudnának gondoskodni magukról.

A tervezetről szóló vita jövő kedden kezdődik meg az ankarai parlamentben.

Törökország börtöneiben körülbelül 300 ezer elítéltet tartanak fogva. Felügyeletükért és ellátásukért további 150 ezer büntetés-végrehajtási alkalmazott felel.

Az
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 19:53
Koronavírus - Több mint nyolcszázzal nőtt a járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban
Lombardiában csökkent, országosan ingadozik az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Az elmúlt egy nap alatt2107új fertőzöttet diagnosztizáltak.

Az elmúlt 24 órában az országban a halottak száma 837-tel emelkedett, míg az egy nappal korábbi hasonló emelkedés 812 volt.

Az azonosított fertőzöttek száma ismét nőtt az egy nappal korábbi 1648 után, miközben vasárnap ugyanez az emelkedés még 3851 volt.

Olaszországban jelenleg 77 635 fertőzöttet regisztrálnak, ebből több mint 28 ezer beteg van kórházban.

A gyógyultak száma elérte a 15 729-t.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a járvány olaszországi megjelenése óta az eddig azonosított fertőzöttek száma 105 792-nek felel meg.

A gócpont Lombardiában az azonosított fertőzöttek száma napok óta fokozatosan csökken: az utóbbi egy nap alatt 1047 volt a számuk a huszonnégy órával korábbi 1157-hez képest.

Lombardiában az elmúlt 24 órában elhunytak száma is csökkent, 381 volt, az egy nappal korábbi 451-hez képest. A
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 19:34
Koronavírus - Magyar Úszó Szövetség: kilenc pozitív teszt
A MÚSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, a sportág speciális igényeit szem előtt tartva az elmúlt időszakban igyekezett megoldást találni arra, hogy a válogatott versenyzők továbbra is medencés edzéseket végezhessenek. Mint írják, az uszodák üzemeltetőivel - elsősorban a Nemzeti Sportközpontok vezetőivel - és az állami sportvezetéssel abban állapodott meg a MÚSZ, hogy a külföldi edzőtáborokban készülők közül csak azok állhatnak edzésbe, akik átestek két koronavírus-teszten, és a három nap különbséggel elvégzett tesztek egyaránt negatív eredményt hoztak, valamint hazatérésüket követően 14 napot karanténban töltöttek. A korábban is Magyarországon tréningezőknél egy negatív teszt volt az előírás. Hozzátették: a MÚSZ a mintavételhez egy magánszolgáltatót vett igénybe, míg a teszteket államilag akkreditált laborokban dolgozták fel - az eljárás teljes költségét a szövetség saját forrásaiból fedezte.

"A tesztelésen részt vett a válogatott keret valamennyi tagja, illetve a válogatott mellett
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 19:33
Koronavírus - Berlin hitelt ad Kijevnek a járvány elleni küzdelemre, Szlovákiában új intézkedéseket hoztak
intézkedésekről. Megegyeztek, hogy kidolgozzák a járvánnyal kapcsolatos információcsere módját, különös tekintettel a betegség kezelésére bevezetett egészségügyi előírásokra.

Közben Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy az ukrán fővárosban létrehoztak egy speciális megfigyelőközpontot az önelszigetelés szabályai betartásának ellenőrzésére. A központ adatai alapján március 11. óta 37 ezer kijevi tért haza külföldről, 435-en kerültek kapcsolatba fertőzöttekkel, és 107 a megerősített fertőzött, akik közül néhányat otthon kezelnek.

Klicsko emlékeztetett, hogy a külföldről hazatérőkre vonatkozó - múlt péntektől megszigorított és kötelezővé tett - önelszigetelés megszegőit az első esetben 17 ezer hrivnya (202 ezer forint) bírságra büntetik, második esetben már ennek a duplájára, harmadik alkalommal pedig már büntetőjogi felelősségre vonás következik.Az elnöki hivatal közlése szerint az országban mostanáig 61 intézményt készítettek elő a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 19:24
Koronavírus - Osztrák oktatási miniszter: Minden diák lezárhatja a tanévet
"Ésszel és szívvel" fogják értékelni a tanulókat a tanév végi záróvizsgákon - jelentette ki Heinz Faßmann. Az oktatási miniszter kifejtette. áprilisban várhatóan még otthonról, digitális eszközök segítségével tanulnak majd a diákok; és csak húsvét után születik döntés arról, mikor térhetnek vissza az iskolapadokba, és hogy május 19-én megkezdődhetnek-e az érettségi vizsgák. Leszögezte ugyanakkor, hogy tisztességes feltételeket teremtenek minden tanuló számára a bizonyítvány megszerzéséhez.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy létrehoznak egy 13 millió eurós alapot, hogy kártalanítsák azokat, akiknek tervezett tanulmányi útja, illetve tanfolyama a koronavírus miatti rendkívüli helyzet miatt nem valósult meg. Segítséget kapnak még a szociálisan nehéz helyzetben lévő diákok; az a cél ugyanis, hogy ők is hozzájussanak a távoktatáshoz szükséges digitális eszközökhöz. Kilencszáz iskolai pszichológust is megbíznak, hogy vegyék fel a kapcsolatot azokkal a tanulókkal, akik március közepe óta nem elérhetők
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 17:33
Koronavírus - Macron szerint Franciaország hamarosan önellátó lesz maszkból és lélegeztetőgépből
Saint-Barthélémy-d'Anjou-ban tett látogatásán kedden elmondta: április végére heti 15 millió maszkot fognak előállítani Franciaországban, míg a járvány megjelenése előtt 3,3 millió maszkra rúgott a négy francia üzem termelése. Azt is bejelentette, hogy négy nagyvállalat, az Air liquide, a Schneider Electric, a Valeo és a Peugeot egy konzorciumot hoz létre annak érdekében, hogy május közepéig 10 ezer lélegeztető-gépet gyártsanak, és felszereljenek velük valamennyi olyan francia kórházat, amelyek Covid-19 fertőzötteket lát el.

Az állami egészségügyi szolgálatnak azonnali 4 milliárd eurós rendkívüli támogatást irányzott elő az államfő, amelyekből gyógyszereket, a lélegeztető-gépeket és a maszkokat finanszírozhatják.

"Újrateremtjük a hazai és az európai szuverenitást" az egészségügy területén - hangsúlyozta Emmanuel Macron, elismerve, hogy Franciaország maszkellátása jelenleg a külföldi beszállítóktól függ. Arra is ígéretet tett, hogy Franciaország az év végére visszanyeri "teljes függetlenségét" az
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 16:52
A spanyolnátha idején a korai és általános izoláció leszorította a halálozási arányt kutatók szerint
kutatólaboratóriumának csapata három, az 1918-19-ben pusztító spanyolnátha-járványról szóló tanulmányban publikált adatokat elemzett. A járvány a világ népességének mintegy egyötöd, más adatok szerint egyharmad részét megfertőzte, és 50 millió ember halálát okozta.

Az adatok és az elemzés szerint azok a városok, amelyek hamar szigorú megelőző és izolációs intézkedéseket vezettek be, bezárták az iskolákat, templomokat, megtiltották a tömeges gyülekezést, elrendelték a maszk viselését, elkülönítették a fertőzötteket, és fertőtlenítettek, valamint higiéniai intézkedéseket hoztak, a megbetegedettek számát és a halálozási arányt is leszorították - ismertette a tanulmányt a sciencedaily.com tudományos portál.

Ezek között a városok között volt San Francisco, St. Louis, Milwaukee és Kansas City is. Az adatok szerint az intézkedéseknek köszönhetően az említett városokban összességében 30-50 százalékkal alacsonyabb volt a megbetegedettek és elhunytak aránya. Az egyik elemzés kimutatta, hogy ezekben a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 16:24
Koronavírus - Spanyolországban már negyedik napja napi nyolcszáz felett van a halálos áldozatok napi száma
A járvány kezdete óta a legtöbben, 849-en az elmúlt 24 órában veszítették életüket a fertőzöttek közül. Eddig összesen 8189-en hunytak el.

María José Sierra, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ epidemiológusa madridi online sajtótájékoztatóján elmondta: a halálos áldozatok 85 százaléka 70 év feletti, 60 százalékuk pedig 80 év feletti.

A vizsgálatokkal igazolt fertőzések napi növekedése 9200 felett van, eddig több mint 94 ezer embernél azonosították a SARS-CoV-2-vírus jelenlétét.

Mintegy 2600 koronavírus-fertőzött került kórházba egy nap alatt, eddig összesen több mint 49 ezer embert láttak el egészségügyi intézményben a vírus okozta Covid-19 miatt.

Az intenzív osztályokon ápolt páciensek száma 376-tal nőtt hétfőhöz képest, és összesen meghaladta az 5600-at.

Csaknem 2500 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak egy nap alatt, összesen több mint 19 ezren győzték le a kórt.

Miguel Ángel Villarroya, a hadsereg vezérkari főnöke beszámolt arról,
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 14:32
Képek, videók
Könnygázzal fertőzött...2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:42
Izraelben.png
sz719eszter
2016. augusztus 21. vasárnap, 16:07
Izraelben van egy panaszf
sanci81
2013. szeptember 02. hétfő, 18:41
Caesaria Izraelben
pacsakute
2012. május 31. csütörtök, 16:10
korutazas-izraelben-iz rae
cziporra2
2011. december 15. csütörtök, 08:14
kSw6v5Uorlzk4h41xoGG3a Hro
molcso
2009. október 17. szombat, 15:13
Neve Itamar.JPG
relisisi
2009. február 07. szombat, 18:40
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Ha minden szabályt betart
pacsakute
2013. február 21. csütörtök, 06:26
ha minden szabályt betart
jpiros
2012. május 14. hétfő, 08:42
betart.jpg
cila1
2009. október 29. csütörtök, 21:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.