Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 11:19 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Picurok , oly édesek szépek . . .
Picurok , oly édesek szépek ,
angyali gyönyörűségek .
Földi létetek , mint a
fénylő csillagok oly elbüvölőek .
Bársonyos , illatos bőrötök ,
gagyogó cseresznye ajkatok ,
festeni sem lehetne szebbet .
Hitünk és reményünk bennetek
van a felnövő nemzedékben .
Áldjon meg bennetek a Teremtő Isten !

Bédné Marika : 2019 . 05 . 25 . 22 : 06 . - saját versembedmarika47, 2019. május 25. szombat, 22:07
Címkék: Teremtő Isten, Bédné Marika, felnövő nemzedékben, gyönyörűségek, nemzedékben, cseresznye,
Kommentek
Pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása
Szentlélek eltöltötte őket, az apostolok mindenkinek a saját nyelvén hirdették az evangéliumot. Isten a nyelvek csodájával mutatja meg azt az egységet, amely a közös hit megvallásával kapcsolja össze a különböző nyelven beszélő embereket. Ezáltal született meg az első pünkösdkor az Egyház, amely egy, szent, katolikus és apostoli.
Pünkösd vigíliáján, előestéjén szerte a világban a Szentlélek eljövetelét kérik virrasztva és imádkozva a hívek, többek között egy ősi Szentlélek-váró himnusz szavaival:
"Teremtő Lélek, szállj reánk,
ragyogd be lelkünk, tiszta láng,
ki alkotsz, éltetsz szíveket,
hozd nékik bő kegyelmedet!

Kit úgy hívunk: Vigasztaló,
kit ad nekünk az Alkotó,
te élő forrás, égi láng,
szent kenet, égből szállj le ránk!"

Rómában hagyományosan a város püspöke, azaz a pápa vezetésével tartják a pünkösdi virrasztást. A Ferenc pápa által vezetett vigíliamise és az azt követő szertartás szombaton este 6 órakor kezdődik Szent Péter
maroka, 2019. június 10. hétfő, 18:23
A szenvedő Isten
"A szekularizált világ semmi jót nem vár a jövőtől, a többi vallás szerint pedig az örökkévalóság vagy 'mennyország' nyújt vigaszt a földi élet veszteségei, fájdalmai és esetleges örömei után. A keresztyénség azonban nem pusztán vigaszt, hanem jóvátételt is kínál: nemcsak arra az életre, amit magunk mögött tudunk, hanem arra is, amelyet megálmodtunk, de soha nem vált valóra. S mivel az átélt szörnyűségek miatt még nagyobb lesz az örömünk, mindazok az erők, amelyek igyekeztek lerombolni a teremtő Isten eredeti tervét - vagyis hogy dicsőségben és örömben éljen népével mindörökké -, szintén vereséget szenvednek majd."

- Timothy Keller -
kalmanpiroska, 2019. június 08. szombat, 15:43
húsvét 6. hét szerda 05.29
utasítást vitték Szilás és Timóteus számára, hogy minél előbb menjenek utána Athénba.
Amíg ott rájuk várakozott, egy alkalommal így beszélt az Areopáguszon, Athén főterén:
,,Athéni férfiak! Látom, hogy minden szempontból nagyon vallásosak vagytok. Amint ugyanis körbejárva megtekintettem szentélyeiteket, olyan oltárra akadtam, amelyen ez a felírás állott: »Az ismeretlen istennek.« Azt hirdetem tehát nektek, akit ti ismeretlenül is tiszteltek.
A világot és minden benne lévő dolgot teremtő Isten nem lakik kézzel épített templomokban, mivel ő a mennynek és a földnek Ura. Semmiben sem szorul emberi kéz segítségére, hiszen ő ad mindenkinek életet, levegőt és mindent. Ő telepítette be az egy őstől származó emberiséggel az egész földet, és ő szabta meg itt lakásuk pontos idejét és határát. Azt akarta, hogy keressék az Istent, hogy rátaláljanak és elérjék, hiszen nincs messze egyikünktől sem. Benne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy költőitek is mondják: »Az ő fiai
maroka, 2019. május 29. szerda, 10:18
húsvét 6. hét kedd 05.28
Atyával és a Fiúval mindig egyesüljek!

Elmélkedés
Jézus nyíltan beszélt apostolainak arról, hogy vissza fog térni az Atyához. Arra kéri őket, hogy ne szomorkodjanak távozása miatt, mert csak ezt követően jöhet el a világba, áradhat ki a hívőkre a Szentlélek.
A Lélekkel kapcsolatban Jézus többek között azt mondja, hogy ő fogja meggyőzni a világot a bűnről. A bűn szembeszegülés Isten akaratával, az isteni törvények elvetése, az engedelmesség megtagadása. A bűn a teremtmény lázadása a Teremtő ellen. A bűn a szent Isten szeretetének visszautasítása. Az ember sokszor úgy tekint Isten parancsaira, hogy azok nem vonatkoznak rá. A Lélek majd meggyőzi őket, hogy e parancsok megtartása jelöli ki az utat az ember számára az üdvösség felé. Mások nem utasítják el eleve az isteni parancsokat, de azokat túlzott nagyvonalúsággal kezelik, s könnyen megtalálják maguk számára a felmentést. Őket majd meggyőzi a Lélek arról, hogy könnyelműségük helytelen irányba vezeti őket. Ismét mások a személyes
maroka, 2019. május 28. kedd, 13:41
A keresztyének művészete
,,Annakokáért akik az Isten akaratából szenvednek is, ajánlják néki lelküket mint hű teremtőnek, jót cselekedvén." (1Pt 4,19)

A keresztyének művészete, melyet mindannyiunknak tanulnunk kell, abban áll, hogy az Igére tekintünk, ugyanakkor minden jelenvaló és terhelő szükségről messzire elfordítjuk tekintetünket. A test képtelen erre a művészetre; képtelen arra, hogy túllásson a jelenvaló szenvedésen. Az ördög egyik módszere pedig az, hogy eltereli az ember figyelmét az Igéről, úgyhogy az ember már csak a jelenlegi szenvedést látja. De nem kell ennek így lennie; aki az érzésekre hagyatkozik, az elveszíti Krisztust. A keresztet és a szenvedést, amennyire csak tudod, űzd ki a szívedből és a gondolataid közül; máskülönben, ha sokat töprengsz rajtuk, nagyobb lesz a baj. Ha kísértések és szenvedések érnek, mondd ezt: - Ám legyen, ezt a keresztet nem én választottam magamnak, Isten drága Igéje az oka annak, hogy így szenvedek, és hogy Krisztust bírom és tanítom. - Tégy mindent így Isten
kalmanpiroska, 2019. május 28. kedd, 12:26
Isten haragja
,,A Biblia... Isten magatartását és érzéseit olyan kifejezésekkel írja le, amelyeket általában az emberi érzelmekre és viselkedésmódokra szokás vonatkoztatni. Ennek alapja az, hogy Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtette az embert, tehát az emberi lény személyisége és jelleme jobban hasonlít Isten lényéhez, mint bármi más, amit ismerünk. Ám a Szentírás antropomorf kifejezésmódja korántsem jelenti azt, hogy szent Teremtőnk a bűnös teremtmény korlátaiban és tökéletlenségeiben is osztozna - az emberi kifejezésmód szabad használata ennek éppenséggel az ellenkezőjét föltételezi. Az isteni szeretet például - ahogy a Biblia ábrázolja - sohasem készteti Istent olyan esztelen, elhamarkodott, erkölcstelen cselekedetekre, amilyenekbe minket az emberi szeretet nagyon is gyakran belesodor. Ugyanez a helyzet a 'harag' esetében is - Isten haragja sohasem olyan szeszélyes, énközpontú, szélsőséges és erkölcsileg nemtelen harag, mint az a harag, ami az embert sajnos oly gyakran
kalmanpiroska, 2019. május 23. csütörtök, 20:20
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2019-05-22)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Mindenség hatja át.

Gyümölcs - halhatatlanság, újjászületés, termékenység élet

Arra figyelmeztet, hogy alkotóerőddel foglalatoskodj. Ha pozitív a helyzet, akkor lazíts, élvezd az életet. Ha a helyzet nem éppen gyümölcsöző, most azzá teheted, ha még jobban odafigyelsz, kiaknázod a lehetőségeidet. A nap által megérlelt gyümölcs a sors adományaira is utalhat, arra szólít fel, hogy az élet bőségszarujából vedd el, ami a tiéd. Jelenti egy állapot végállomását és eredményességét, valamint egyben - a magja révén - egy új dolog kezdetét. Reprezentálja a bőséget, a kezdet és az eredet megtestesítője. Szerencsehozó kártyaként a ereje kedvez a szerencsejátékoknak, a gyümölcsöző emberi kapcsolatoknak.

Szerelmi üzenet: Kapcsolatban élőknek
agica2004, 2019. május 23. csütörtök, 16:16
Képek, videók
Teremtő Istenem
sacimama
2015. november 14. szombat, 11:34
Jézus teremtő Istenünk
sacimama
2014. február 09. vasárnap, 02:49
marikától.jpg
maroka
2019. március 08. péntek, 22:34
marikától0308.gif
maroka
2019. március 08. péntek, 20:41
Németh Marika&barátnői.jp
menusgabor
2019. január 24. csütörtök, 13:46
őszné Marikától0107.jpg
maroka
2019. január 08. kedd, 15:56
SZKT-Tóth Marika.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:01
Szigetfű Marika
irmus
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:02
Marika Sz.-tól
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika S.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika L.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:07
Marika kisu...
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:07
Marika N.töl
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.