Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:11 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Franciaország és a Benelux-államok afrikai segélyprogramot javasolnak
A négy ország vezetője a migrációval, valamint Nagy-Britannia uniós kilépésével (Brexit) kapcsolatos politikájuk összehangolása végett tartott megbeszélést követő sajtótájékoztatón elmondta, az uniós állam és kormányfőknek a migráció által érintett afrikai országokkal a Törökországgal létrehozott migrációs megállapodáshoz hasonló egyezmény megkötéséről kell dönteniük.

Charles Michel belga kormányfő elmondása szerint az Európai Uniónak egyfajta Marshall-tervet kell kidolgoznia konkrét gyakorlati megoldásokkal az afrikai partnerek bevonásával. A belga politikus hozzátette, az uniós csúcs lehetőséget kínál arra is, hogy "leleplezzék az Európai Unión belüli populista blokk ellentmondásait".

Mark Rutte holland kormányfő elmondta, javasolni fogják, hogy a migrációs nyomás által leginkább érintett országokat, elsősorban Olaszországot és Spanyolországot részesítsék további pénzügyi és logisztikai támogatásban, hogy minél hatékonyabban tudják lefolytatni a menedékjogi eljárásokat.

Emmanuel Macron francia elnök tájékoztatása szerint a vezetők egyetértettek abban, hogy a frontországoknak a pénzügyi segítség fokozására van szükség feladatuk ellátásához, ugyanakkor teljes körű felelősséget kell vállalniuk a migránsok és bevándorlók regisztrálásáért és a menedékkérelmek lefolytatásáért.

"A mai tanácskozáson sokat haladtunk előre, és konkrét javaslatokkal fogunk előállni a következő uniós csúcstalálkozón. Olyan előremutató megoldásokkal, amelyek tiszteletben tartják az értékeinket és hatékonyan kezelik a kihívásokat" - fogalmazott Macron.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 09:01
Címkék: Charles Michel, Európai Uniónak, Európai Unión, Mark Rutte, Emmanuel Macron, négy ország,
Kommentek
Brexit - A rendezetlen kiválás legalább 2,3 milliárd euró közvetlen kárt okozna Hollandiának 2023-ig
A friss jelentés szerint miközben a kormány és az ipari vállalatok nagy része "intenzív" felkészülést folytat már két éve, a vámhivatal még mindig nem áll készen a legrosszabb forgatókönyvre, a megállapodás nélküli brit kilépésre.

A szakértők annak a lehetőségét ráadásul nem is vették figyelembe, hogy a "kemény Brexit" recesszióba sodorhat több más országot is.

A CPB holland gazdaságpolitikai elemzőközpont korábban arról számolt be, hogy összességében Hollandia 2030-ig a bruttó hazai termék (GDP) 1,2 százalékát, azaz 10 milliárd eurót veszíthetne a britek kiválásán, ha pedig azt is belekalkulálják, hogy a kereskedelmi forgalom csökkenése visszafogná a termelékenységet és az innovációt, akkor a veszteség a GDP 2 százalékát is elérheti.

Számítások szerint az Európai Unió tagországai közül a Benelux-államok és Írország lesznek a Brexit legnagyobb gazdasági vesztesei.

Hollandiának az Egyesült Királyság a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere a szomszédos Németország és Belgium
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:11
Szakértő: az EU-s fórumokon meghatározó szerepe van a magyar miniszterelnöknek
vasárnap "ellenzéki mítosznak" nevezte, hogy a kormány és Orbán Viktor elszigetelődött volna külföldön. Felhívta a figyelmet: ezzel szemben a magyar kormányfő csak az elmúlt két hétben találkozott több fontos vezetővel, így Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, Angela Merkel német kancellárral és Emmanuel Macron francia államfővel.

Kiszelly Zoltán politológus a műsorban arról beszélt: sok tényező felértékelte Magyarországot és a visegrádi országokat, akár országcsoport szintjén is, így találkoztak velük a Benelux-államok vezetői és Angela Merkel, a csoporton belül pedig Magyarország lép fel kezdeményezőként a lengyelek támogatásával.

Kitért arra is, hogy szerinte az ellenzék nem tud újat kitalálni; 2010 és 2014 között a "demokráciaféltés" volt a témájuk, de "a demokrácia köszöni szépen, jól van" Magyarországon. Úgy folytatta: váltottak, a második négy évben az oktatás, az egészségügy és a korrupció vált a fő témává, de ezekkel a problémákkal nem tudtak megküzdeni kormányzásuk alatt és az sem látszik,
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 19:26
Századvég: a politikai elit Kelet-Közép-Európában ad az emberek véleményére
alapítvány munkatársa szerint ez az állítás országoktól függetlenül igaz, de a kelet-európai országok az átlagosnál is jobban szeretnék a nemzetállamok Európáját.

Lánczi Tamás szólt arról is, hogy a felmérés alapján az európaiak háromnegyede problémát lát a migrációban, azt inkább károsnak tartja, annak kezelésében ugyanakkor megosztottság mutatkozik az unió nyugati és keleti fele között. A leginkább érintett, illetve célországok, így például Németország, Olaszország, Spanyolország, Görögország és a Benelux államok ugyanis növelnék az uniós hatáskört, elfogadóbbak a kvótával, míg a keleti tagállamok saját hatáskörben kezelnék ezt a problémát és elutasítják a kötelező szétosztást.

Lánczi Tamás szerint ez a megosztottság csak felszíni, valójában ugyanazt az attitűdöt hordozza, mivel az a megfontolás áll mögötte, hogy a nyugatiak szeretnék "idepasszolni" a bevándorlókat. Szerinte erre utal az is, hogy a megkérdezettek többsége a kelet-európai országok szigorú migrációs politikáját részesíti
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 13:31
Orosz elnökválasztás - Német sajtó: Európa hibája is, hogy a legtöbb orosz számára Putyin tűnik a legjobb válas
főszerkesztő-helyettese, Elmar Thevessen kommentárja szerint a lehető legostobább kommentár az lenne, hogy "az autokrata győzött, a választásokat manipulálták, Putyin most még veszélyesebb, az orosz nép pedig oktalan, mert nem ismeri fel, hogy jobbat érdemel".

Mindez azért lenne nagy butaság, mert "mi vagyunk a hibásak azért, hogy a legtöbb orosz számára Putyin tűnik a legjobb választásnak". Európa úgy gondolja, hogy nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni egy országot, amelynek gazdasági ereje csupán a Benelux-államok gazdasági erejéhez fogható, nyugodtan lehet sajnálkozni lakosságán, és meg lehet alázni elnökét. Ez a hozzáállás azonban "mélyen megsérti az emberek büszkeségét", hiszen úgy tűnik, hogy Putyinnal együtt minden orosz vétkes a háborúért, a bűncselekményekért és még a doppingolásért is.

Hozzátette: "félreértés ne essék, a Krím bekebelezése, a gyilkos Aszad-rezsim támogatása és az orosz állampolgárok elleni feltételezett merényletek Európában megbocsáthatatlanok", de arra az érzésre
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 11:31
Milliárdos beruházással növelte termelési kapacitását a nagyatádi Büttner Kft.
exportpozíciójának erősödését várják.

A két magyar magánszemély tulajdonában lévő vállalat műanyag fröccsöntő- és lemezalakító présszerszámok elemeit, szerszámlapjait gyártja egyedi méretekben és darabszámban. A cég a közlemény szerint belföldön piacvezető, de forgalma kétharmadát külföldön bonyolítja le, ahol termékeit neves autóipari, energetikai, csomagolástechnikai, gépipari világvállalatoknak értékesíti.

A Büttner Kft. főként Németországba exportál, erős a jelenléte ugyanakkor Ausztriában, a Benelux-államokban, Dániában, és szállít szerszámlapokat, szerszámelemeket Svájcba, valamint Kanadába is.

A Nagyatádon 8 ezer négyzetméter hasznos területen termelő vállalkozásnak 248 alkalmazottja van, ezzel a város második legnagyobb munkáltatója. A cég tavalyelőtti árbevétele 4,7 milliárd, a tavalyi 4,8 milliárd forint volt, idén az előző évinél 100 millió forinttal magasabb összeget remélnek. Az árbevétel arányos nyereség átlagosan 3-5 százalék között van.

A Büttner Kft. a jövőben további
velemenyezd, 2017. november 24. péntek, 07:04
Lázár: eredményes volt a V4 és Juncker találkozója
a közép-európai országokra bevándorlásügyben, miután az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) elfogadott egy olyan tervezetet, amellyel felülről nyitott, folyamatosan működő betelepítési mechanizmust akarnak megvalósítani.

A közép-európai kormányok legfontosabb célkitűzése a kötelező betelepítés elkerülése, a kialakult társadalmi viszonyok stabilitása - jelentette ki. Azt is mondta, Magyarország nem foglalkozik azzal, hogy Németország, Franciaország vagy a Benelux-államok hogyan szervezik meg a közösségüket, hogyan hívnak be bevándorlókat, de ennek költségeit nekik kell viselniük.

Lázár János kitért rá: azzal, hogy az Európai Bizottság hozzáférhetővé tette írásos állásfoglalását arról, hogy a paksi beruházás minden feltételnek megfelel, minden akadály elhárult a beruházás megkezdése elől. Közölte: a bizottság állásfoglalása alapján Magyarországnak megéri az atomerőmű megépítése, és ezzel végelegesen lezárult az erről szóló vita. Akik kételkedtek a projekt
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 16:23
Kövér László fogadta a holland szenátus elnökét
Kövér László a találkozó után újságíróknak azt mondta: a holland szenátus elnöke 2013 után már második hivatalos látogatását teszi Magyarországon, ami azt mutatja, hogy Hollandia és Magyarország között az Európai Unión belül is stratégiai partnerség van, és ez a parlamenti együttműködésben is kifejeződik.

Hozzátette: Hollandia Magyarország számára gazdasági szempontból is nagyon jelentős partner, hiszen a kereskedelmi kapcsolatokban éppúgy, mint a tőkebefektetések rangsorában Magyarország szempontjából a kilencedik helyen áll. A magyar házelnök örvendetesnek tartotta a két ország közötti turistaforgalom jelentős növekedését is.

Kövér László szerint szó esett a találkozón a Benelux-államok és a visegrádi négyek (V4) parlamenti együttműködéséről.

Jelezte: szeretnék a magyar V4-elnökség alatt szorosabbá tenni a visegrádi országok parlamentjeinek együttműködését, és e tekintetben jó modell az a nagyon régi forma, amit a Benelux-államok egymás között kialakítottak.

Ankie Broekers-Knolt
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 13:32
Képek, videók
Beneluxkrt2008sD234.jp g
mailona
2011. január 27. csütörtök, 19:35
Franciaországban - BO
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:17
Chenonceau, Franciaország
pacsakute
2017. március 26. vasárnap, 20:05
Chambord, Franciaország.j
pacsakute
2017. március 26. vasárnap, 20:04
Franciaország Adventi kés
margoboszi
2016. december 03. szombat, 11:15
Franciaországi gólyák itt
margoboszi
2016. október 10. hétfő, 20:04
F6GUF Franciaország
crse
2016. január 29. péntek, 11:41
F5NTZ Franciaország
crse
2016. január 29. péntek, 11:40
Alpes....Franciaország .jp
bbbarbara
2016. január 17. vasárnap, 19:15
Colmar- Franciaország
davedgyerek
2015. március 23. hétfő, 15:59
Párizs ; Franciaország.jp
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:41
Párizs-Franciaország.j pg
pacsakute
2014. július 14. hétfő, 18:21
FRANCIAORSZÁG-VERSAILL ES-
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.