Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 20:18 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Édesgyökér


Az édesgyökérnek mértékletes melegsége vagyon, és tiszta hangot ad az embernek, bármily módon is fogyasszák, szelíddé (elnézővé) teszi az elmét és megvilágosítja a szemeket, és meglágyítja a gyomrot az emésztéshez. De a szellemükben betegeknek is sokat használ, ha gyakran eszik, mert feloldja a mérget, ami az agyban van. (Hildegard von Bingen - Füvek könyve)

A növény gyökere és tarackja értékes gyógyhatású anyagokat tartalmaz. A kínai Shennong gyógynövénykönyv, amelyben körülbelül 2000 évvel ezelőtt több mint 360 növényi orvosságot soroltak föl, az édesgyökeret "kiváló" orvosságnak minősíti, ami a könyv osztályozása szerint azt jelenti, hogy hosszú időn át minden mérgező hatás nélkül szedni lehet. Culpeper a füveskönyvében a "rekedtség elleni kitűnő szernek" nevezi.
Az újabbkori vizsgálatok kiderítették, hogy az édesgyökér fő hatóanyaga, a glicirrhizin, egy a szaponinok csoportjába tartozó vegyület, amely gyulladáscsökkentő, nyálkaoldó, emésztést serkentő hatású.
Az édesgyökér kivonata enyhíti az allergiás tüneteket, a gyomorfekély okozta panaszokat, a hólyag- és vesebántalmakat.
Gyulladáscsökkentő hatása következtében régóta használják reumás bántalmak elleni orvosságként: ma már ismeretes, hogy serkenti két gyulladás gátló szteroid, a kortizon és az aldoszteron képződését a szervezetben.

Japán kutatók azt vizsgálják, hogy mennyiben lehetne az édesgyökérben található glicerrhetinsavat a rák kezelésében felhasználni. Hasonló céllal folynak az Egyesült Államokban is kutatások, ahol az édesgyökér egyes vegyületeinek a ráksejtek növekedésére kifejtett gátló hatását tanulmányozzák.
Más vizsgálatokban a fogszuvasodás elleni hatásos anyagokat keresnek az édesgyökérben.

A LEHETSÉGES ELŐNYÖK
- Mérsékli a gyomorfekély okozta fájdalmat.
- Enyhíti a húgyúti bántalmakat.
- Jó nyálkaoldó és köptető hatása következtében csökkenti a meghűlés okozta légúti pangást.
- Megszünteti a torokfájást és a rekedtséget.
- Csillapítja az ízületi gyulladással járó ízületi merevséget és fájdalmat.
- Talán csökkenti a rákos sejtek szaporodását.
- Esetleg megakadályozza a fogszuvasodást.
- Gyógyszerekben és teakeverékekben jó ízjavítóként használják.

Hogyan kell használni?
SZÁJON ÁT
Kapszulák: Naponta legfeljebb 3-szor 1 kapszulát szedjen.
VIGYÁZAT!
Ne szedjen édesgyökér-készítményt, ha magas a vémyomása. A fokozott aldoszteronképzodés vémyomásemelkedést okozhat. Nagy adagokban, illetve hosszú időn át szedett édesgyökér-készítmény a szervezet túlzott káliumvesztését eredményezheti, ami veszélyes
Forrás: Earl Mindell: Gyógyfüvek bibliája
Forrás : Link
pacsakute, 2019. február 20. szerda, 21:21
Címkék: Egyesült Államokban, Earl Mindell, édesgyökérnek mértékletes, szellemükben betegeknek, növény gyökere, kínai Shennong,
Kommentek
Rekordmértékben nőttek a személyi jövedelmek áprilisban az Egyesült Államokban
Áprilisban a várt 6,5 százalékos csökkenés helyett 10,5 százalékkal nőttek az előző havihoz képest a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban az előző havi 2,2 százalékos csökkenés után.

A személyes jövedelmek áprilisi növekedése a valaha regisztrált legnagyobb volt az Egyesült Államokban, elsősorban a járványvédelmi korlátozások miatt kialakult helyzetben a szövetségi költségvetésből magánszemélyeknek nyújtott támogatásoknak köszönhetően.

A fogyasztási kiadások viszont a várt 12,6 százalékos csökkenésnél nagyobb mértékben, 13,6 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest áprilisban, ami szintén rekord. Márciusban 6,9 százalékkal csökkentek a személyes kiadások. https://www.bea.gov/news/2020/personal-income-and-outlays-april-20 20
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 15:02
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: a járvány első hulláma Magyarországon lecsengőben van, de a vírus más föl
Müller Cecília elmondta, a járvány kitörése óta eddig 5,5 millió koronavírusos esetet regisztráltak, és 350 ezren haltak meg a betegséggel összefüggésben.

Kiemelte, a világjárványnak nincs vége, az új fertőzöttek száma tovább nő Brazíliában, az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, Indiában és Peruban.

Müller Cecília közölte, Magyarországon nem nő számottevően az új fertőzöttek száma, és javulás tapasztalható az idősotthonokban és a szociális intézményekben; az elmúlt 24 órában már nem regisztráltak új fertőzöttet ezekben az intézményekben.

A szakemberek legfőbb gondja jelenleg is az, hogy zárt közösségekben a koronavírus terjedését miként akadályozzák meg - jelezte.

Beszélt arról is, hogy az új fertőzöttek országos eloszlása napok óta "kiegyensúlyozottságról tanúskodik".

Az országos tisztifőorvos a május 31-ei dohányzásmentes világnap alkalmából arról is beszélt, hogy Magyarország a 2012-ben elfogadott, a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel a dohányzás
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 13:41
Koronavírus - A világban több mint 5,8 millióan fertőződtek meg, Brazíliában nagyon gyorsan terjed a kór
Egy nappal korábban a fertőzöttek száma 5 millió 693 ezer 66, a halálos áldozatok száma 355 653, a gyógyultaké pedig 2 millió 350 ezer 88 volt.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.

A fertőzés 188 országban van jelen.

A legtöbb halálos áldozata a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van, ahol 1 721 750 a fertőzöttek száma, meghaltak 101 617-en, felgyógyultak 399 991-en.

Brazíliában egy nap alatt rekord mértékben, 26 500 esettel 438 238-ra emelkedett a fertőzéses esetek száma. A kórban 26 754-en haltak meg és 177 604-en felgyógyultak.

Oroszországban 379 051-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 4142, a gyógyultaké pedig 150 993 volt.

Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 270 508 volt, 37 919-en haltak bele a betegségbe, és 1167-en gyógyultak ki
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 07:41
Trump aláírta a közösségi platformok szabályozásáról szóló elnöki rendeletet
A rendelet az úgynevezett tisztességes kommunikációról szóló, 1996-ban elfogadott jogszabály egyik fejezetének felülvizsgálatáról szól. A törvény 230-as számú szakasza jogi védelmet biztosít a közösségi platformokon elhelyezett tartalmaknak, egyben az üzemeltetők számára lehetőséget ad azok "jóhiszemű" moderálására is.

Trump kijelentette, hogy ez a rendelet megfosztja a jogi védelem lehetőségétől azon médiumokat, amelyek üzemeltetői cenzúrázzák a tartalmakat. Közölte azt is, hogy William Barr a szövetségi államok igazságügyi vezetőivel közösen kidolgozza majd a szabályozás részleteit, s biztosítja, hogy ne juthassanak kormányzati támogatások olyan közösségi médiumokhoz, amelyeknek tulajdonosai elfojtják a szólásszabadságot.

"Rengeteg adófizetői pénzzel támogatjuk ezeket az óriáscégeket, ez így nem mehet tovább" - fogalmazott.

Az elnök hangsúlyozta: "azért vagyunk ma itt, hogy megvédjük a szólásszabadságot azoktól a legnagyobb veszélyektől, amelyek az amerikai történelemben valaha is
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 07:04
Zuhant a folyamatban lévő lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban áprilisban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) szerdán közölte, hogy az aláírt szerződések számára alapozott index értéke 21,8 százalékkal, 69,0 pontra süllyedt a márciusi 88,2 pontról.

Az adatok gyűjtésének kezdete, 2001 januárja óta soha nem csökkent ilyen nagy mértékben az index egy hónap alatt.

Tavaly áprilishoz képest 33,8 százalékkal csökkent a mutató, amely egy éve még 104,2 ponton állt.

Elemzők havi összevetésben 15 százalékos csökkenést vártak a márciusi 20,8 százalékos zuhanás után.

A NAR statisztikája a folyamatban levő lakásértékesítésekről a használt lakásokra kötött adásvételi szerződések számán alapul, a tényleges adásvétel általában egy-két hónappal követi a szerződéskötést.

Lawrence Yun, a NAR vezető közgazdásza azonban arra számít, hogy az április volt a legrosszabb hónap, és májusban már nőtt az aláírt szerződések száma.

A következő hónapokban emelkedni fognak a vásárlások, mivel az államok sorra oldják a járvánnyal kapcsolatos korlátozásokat, és
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 20:14
Jelentősen csökkent a tartós javak rendelésállománya áprilisban az Egyesült Államokban
Az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete által csütörtökön közzétett adatok szerint áprilisban az előző havihoz képest 35,4 milliárd dollárral, 17,2 százalékkal, 170,0 milliárd dollárra csökkent a tartós javakra leadott új megrendelések értéke. Elemzők 19 százalékos csökkenésre számítottak.

Az előző hónapban, márciusban ugyancsak meredeken csökkent a rendelésállomány, a statisztikai intézet 14,4 százalékról 16,6 százalékra módosította a visszaesés ütemét.

Éves összehasonlításban 11,4 százalékkal volt kisebb az új megrendelések értéke áprilisban.

A kiszállítások havi összevetésben 17,7 százalékkal, éves szinten pedig 8 százalékkal csökkentek áprilisban.

Hadiipari megrendelések nélkül áprilisban 16,2 százalékkal, márciusban pedig 17,4 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest a tartós javak új rendeléseinek értéke.

Közlekedési eszközök nélkül a tartós javakra leadott megrendelések 7,4 százalékkal csökkentek az év negyedik hónapjában. Elemzők 14 százalékos
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 17:52
NMHH: Kelet-Közép-Európa távközlési piacát kevésbé érintheti a válság
meglepő. Egyrészt a készülékeket jórészt Kínában gyártják, és az ottani gyárleállások miatt csökken az eladható mobilok száma. Másrészt egy ilyen, gazdasági szempontból nehéz helyzetben az emberek és a cégek nagy része súlyosabb problémákkal küzd annál, hogy korszerűbbre cserélje mobilkészülékét - mutat rá a közleményben az NMHH. A piac 20 százalékát a Samsung uralja 59 millió eladott telefonnal, de eladási értékei 18 százalékot estek vissza. Mivel a cégnek Kínában nincs piaca, viszont az Egyesült Államokban jelentősek az érdekeltségei, így ebben a visszaesésben valószínűleg a márciusi értékesítések játszottak szerepet. A második helyen 49 millió eladott készülékkel a Huawei áll, nála 17 százalékos a visszaesés, amiben az Egyesült Államok politikai beavatkozása is szerepet játszhatott. A harmadik helyen az Apple áll, viszont a 40 milliós érték a tavalyi 42 millióhoz képest szinte rózsás, a visszaesés "csak" 4,8 százalékos. A cég ezzel a világ 13,6 százalékát látja el okostelefonnal - olvasható az ágazati
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 16:31
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Minden csak erről szól.jp
liliana01
2020. május 15. péntek, 19:53
mindenki a maga jussát.jp
liliana01
2020. február 27. csütörtök, 12:16
Minden-szívből-szóló-k ará
menusgabor
2019. december 27. péntek, 21:48
angyal- semmi és minden.j
menusgabor
2019. december 09. hétfő, 22:15
mindenki.jpg
liliana01
2019. június 13. csütörtök, 19:38
800_add-meg-minden-nap nak
menusgabor
2019. május 16. csütörtök, 22:40
420_minden-ember_20130 817
menusgabor
2019. május 11. szombat, 18:40
nem minden a pénz.jpg
maroka
2019. február 28. csütörtök, 19:00
minden hely
eva6
2019. február 25. hétfő, 19:03
Nem mindenki kedvel
eva6
2019. február 12. kedd, 12:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.