Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 20:10 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Több száz milliárd forintnyi kiesés lehetett volna a díszkertészeti ágazatban
Az ágazat körülbelül 470 milliárd forintnyi teljesítményre képes éves szinten, ami beavatkozás nélkül 170 milliárdra csökkent volna Orlóci László szerint.

A szakmaközi szervezet elnöke megemlítette, hogy válságstábot hoztak létre, amely együttműködött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és az Agrárminisztériummal a kormányzati lépések kidolgozása érdekében.

A szervezet elnöke fontosnak nevezte, hogy a mostani hosszú hétvégén, amikor anyák napja van, korlátozás nélkül nyitva lehetnek a virágüzletek. Ez jelentős segítséget jelent az ágazatnak - hangsúlyozta.

Orlóci László elmondta: több mint 100 ezer embernek ad munkát az ágazat, amelynek nagy részét érinti a válság. Főleg azért, mert ezek a hónapok jelentik az ágazat értékesítésében a fő szezont, sokan e néhány hónap bevételéből élnek egész évben - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 09:21
Címkék: Orlóci László, Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, díszkertészeti ágazatban, ágazat körülbelül, szakmaközi szervezet, kormányzati lépések,
Kommentek
Babis: Csehország elégedetlen, de nem fogja akadályozni a helyreállítási csomag elfogadását
"A kancellár eltökélt szándéka, hogy a csomagot gyorsan elfogadják. Rendben van, de megmondtam neki, hogy (a csomagnak) korrektnek kell lennie. Néhányszor ezért megemlítettem, hogy az utóbbi öt év munkanélküliségét figyelembe vevő kritérium velünk szemben nem korrekt, amit a kancellár el is fogadott" - olvasható Babis bejegyzésében.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pénteken mutatta be a részben felülvizsgált és módosított javaslatot, amelyről a jövő héten tárgyalnak az uniós tagállamok vezetői.

"A javaslatot most véleményezzük és átszámítjuk. Én határozottan nem kívánok a megállapodás útjában állni, de a maximumot szeretném kiharcolni Csehországnak. Azok a pénzek nekünk kellenek a beruházásokra" - szögezte le a miniszterelnök.

A cseh képviselőház pénteken határozatban támogatta a kormány álláspontját a 750 milliárd euró nagyságú helyreállítási alaphoz. Felszólította a kormányfőt, hogy a tervet és annak finanszírozását a végső szavazásnál támogassa. A testület ugyanakkor azt kéri
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 19:22
A vén hülye öregek az utcákon!
A vén hülye öregek az utcákon!

Bármerre nézek itt a fészen, mást sem látok, mint az idősek csesztetése és szépen írtam. Nézzük csak a vén hülyék álláspontját. Értetlenek lennének és nem te vagy az? Valóban bolondok lennének? Igen, ezek a vén idióták hozták létre a te életedet, tették picit jobbá, segítettek hozzá, hogy legalább neked, - ha már neki nem volt olyan fényes, hogy jobb legyen. A bolond nagyi már hajnalba felkelt mire te felébredsz, az asztalon legyen a reggeli, finom sütiket csinált, hogy kedveskedjen neked, időnként a kis nyugdíjából, keresetéből boldogan csúsztatott a zsebedbe, mert neki már nem kell okostelefon, amit akkor is nyomkodsz, amikor vele kellene foglalkozz abban a félórában, vagy bicikli, netán új autó.... Neki már csak te maradtál! Ez a vén idióta, értetlen, ma már fölöslegessé vált lény, aki egykor érted dolgozott, érted élt és él ma is, -
lilagondolatok, 2020. július 10. péntek, 18:20
Aggasztó hírek érkeztek
Aggasztó hírek érkeztek - A környező országok vírusgócpontjai Magyarországot is korlátozásokra kényszeríthetik

Úgy tűnik, újra korlátozásokat kell bevezetni a környező országok egy részében a koronavírus terjedése miatt, amely Magyarországra is hatással lehet.


Aggasztó hírek érkeztek - A környező országok vírusgócpontjai Magyarországot is korlátozásokra kényszeríthetik

KORONAVÍRUSBALKÁNCOVID-19CORONAVIRUS
Újra felcsapta a fejét a koronavírus a környező országokban /Fotó: Northfoto
Újra felcsapta a fejét a koronavírus a környező országokban /Fotó: NorthfotoÚgy tűnik, újra korlátozásokat kell bevezetni a környező országok egy részében a koronavírus terjedése miatt, amely Magyarországra is hatással lehet.

Koronavírus - Legfrissebb

Visszaállítják az ellenőrzést a szlovák-magyar határon a járvány miatt

Pozitív lett a koronavírustesztje a békéscsabai női kézilabdacsapat
eva6, 2020. július 10. péntek, 17:53
Tőzsde - Nyereséges zárás az európai tőzsdéken
EuroStoxx50 index pedig 1,04 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést.

A még nem hivatalos adatok alapján Londonban 0,77 százalék nyereséggel végzett az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 1,09 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,88 százalékkal emelkedett. Milánóban 1,11 százalékos, Madridban 1,38 százalékos indexemelkedéssel fejeződött be a pénteki tőzsdenap.

Az európai értékpapírpiacokon árfolyam-emelkedéssel nyugtázták az ipari termelés meglepően erőteljes májusi fellendülését a koronavírus-járvánnyal súlyosan érintett Olaszországban és Franciaországban.

A francia ipari termelés májusban a várt 15,1 százalék helyett 19,6 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest az áprilisi 20,6 százalékos esés után. Az olasz ipari termelés 42,1 százalékkal nőtt májusban az előző havihoz képest a várt 22,8 százalék helyett és az áprilisi 20,5 százalékos esés után. A májusi ipari termelés így mindössze csak 20,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól a várt 32,5 százalék helyet, míg
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:52
Koronavírus - Az olasz miniszterelnök megerősítette a vészhelyzet meghosszabbítását az év végéig
Giuseppe Conte a sajtóban megjelent híreket erősítette meg. A római kormány a hosszabbítást önálló rendelettel vezetheti be, nincsen szüksége parlamenti támogatásra.

A kormány döntésének hátterében a járványhelyzet alakulásának követésével megbízott egészségügyi bizottság előrejelzései állnak, melyek szerint a járványveszély nem ért véget, és ősszel második hullám is várható.

A vészhelyzetet Olaszországban január 28-án vezették be féléves időtartamra. A hosszabbítás augusztus elsejétől léphet életbe.

Giuseppe Conte a Mose velencei zsiliprendszer pénteki tesztelését követő sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy kormánya meghosszabbítja a vészhelyzetet. Hangsúlyozta, hogy minden feltétel adott a féléves hosszabbításhoz. Megjegyezte, hogy a rendkívüli egészségügyi helyzet hatályban tartása segít a járvány ellenőrzésében.

Olaszországban a járványgörbe jelentősen laposodott, a csütörtöki adatok szerint több mint 12 ezer a házi karanténban levő beteg, valamivel több mint nyolcszáz a
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:22
Lavrov: az amerikai elnökválasztási harc terméke az orosz-tálib összeesküvés vádja
kap jelentéseket arról, hogy az afganisztáni misszióban részt vevő NATO-gépeket vonnak be a kábítószer-kereskedelemben. Sürgette ezeknek az értesüléseknek a szövetség, elsősorban az Egyesült Államok általi ellenőrzését.

Kitért arra, hogy a Covid-19-világjárvány alatt a nemzetközi biztonságot érő fenyegetések - a terrorizmus, a kábítószer-kereskedelem, a kiberbűnözés, a klímaváltozás, a fegyveres konfliktusok - nem csökkentek. Felhívta a figyelmet arra, hogy értesülések szerint terroristák a koronavírus törzsét új vírusok kialakítására próbálhatják meg felhasználni.

Sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a Donald Trump-féle amerikai kormányzat "tudatosan aláássa" mind a fegyverzetellenőrzés, mind a nemzetközi együttműködés jogi és szerződéses mechanizmusait. Rámutatott, hogy megnőttek a nukleáris kockázatok, a nemzetközi biztonság és a hadászati stabilitás ügyében pedig romlott a helyzet, mert Lavrov szerint az Egyesült Államok vissza kívánja állítani globális dominanciáját, és győzelemre törekszik
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:02
Az EP jóváhagyta a szír menekülteket és a befogadó közösségeket segítő 585 millió eurós támogatást
A jóváhagyás 485 millió euró humanitárius segély folyósítását teszi lehetővé a Törökországban élő szíriaiak, valamint 100 millió euró juttatását a Jordániában és Libanonban tartózkodó szír és a Szíriából érkezett palesztin menekültek, valamint az őket befogadó közösségek számára.

A támogatás hozzájárul az oktatásba való bejutás, a megélhetés és az egészségügyi, szennyvízelvezetési, vízellátási és hulladékgazdálkodási szolgáltatások támogatásához, valamint a szociális védelem terén megvalósuló projektek finanszírozásához.

A szíriai konfliktus 2020-ban a 10. évébe lépett. A válság előreláthatólag nem ér véget a közeljövőben, és továbbra is veszélyezteti az egész régió stabilitását, különös tekintettel a szomszédos országokra, Törökországra, Jordániára és Libanonra, amelyek közül az utóbbi kettő egy főre vetítve a világon a legtöbb menekültet fogadja be.

Az EP indoklásában aláhúzta, az érintett országok rendkívüli szolidaritást tanúsítottak a szíriai konfliktus menekültjeivel. A koronavírus
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 16:22
Koronavírus - WHO Magyarország: összehangoltan keresik az oltóanyagot, de bizonytalan, mikorra lesz eredmény
ennél vannak ború- és derűlátóbb várakozások is.

Az irodavezető hangsúlyozta, hogy a WHO igyekszik előmozdítani a szolidaritást: azt akarja elérni, hogy ha lesz vakcina, akkor azt a kedvezőtlenebb anyagi helyzetű országok is elérjék. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a világszervezet csupán ajánlásokat tud adni.

A WHO költségvetése 4,6 milliárd dollár (mintegy 1440 milliárd forint) évente - közölte Ledia Lazeri, hozzátéve: ennek egy részét vészhelyzeti programra különítették el, ebből fedezik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kiadásaikat.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok kilépése a világszervezetből miként érinti majd a pénzügyeket, úgy felelt: ezt még elemzik, de Németország és Franciaország már jelezte, hogy fontosnak tartja a WHO működését, és a szervezet megpróbál fokozott szerepet vállalni a megváltozott helyzetben.

A korlátozások enyhítése esetén mindig fennáll a veszélye annak, hogy felerősödik a járvány, ez néhol már meg is történt - emelte ki az irodavezető. A WHO azt
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 16:12
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
judith_orloff_344x190_ rs3
baratha
2012. január 25. szerda, 08:46
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Orlovi.jpg
japetus
2010. február 02. kedd, 19:58
kamarás Klára Őszi lvél.j
liliana01
2019. október 12. szombat, 15:59
Kamarás Klára- Február vé
maria_kadar_148
2017. május 16. kedd, 20:21
Kamarás Klára Árnyakat űz
menusgabor
2016. július 24. vasárnap, 19:21
Kamaras_Klara_Madarnye lve
menusgabor
2016. július 21. csütörtök, 20:47
Kamaras_Klara_Ultess_e gy_
menusgabor
2016. július 21. csütörtök, 20:47
kamarás iván.png
chillik
2016. június 10. péntek, 11:35
Kamarás Klára Esti csendb
maria_kadar_148
2016. február 12. péntek, 11:47
ugyvedi kamara
chillik
2015. október 26. hétfő, 14:34
Sugovica a Tejes ágazásná
kismotor
2012. január 27. péntek, 22:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.