Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 18:08 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz-KDNP: folytatódik az európai parlamenti munka a migráció megállításáért
Kiemelték: a 13 fős képviselőcsoport mindent meg fog tenni a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájának és a keresztény kultúra védelméért, kezdeményezni fogja a menedékkérők támogatására szolgáló bankkártya-program leállítását, ahogyan azt is, hogy az EP vonja vissza a migránsvízum tervét.

"A magyar ellenzék képviselői a bevándorláspárti erőkhöz csatlakoztak" - olvasható a kommünikében.

Az Európai Parlament alakuló ülésén a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja is megtartotta tisztújítását. Az új delegációvezető Deutsch Tamás lett, aki már 2009 óta EP-képviselő. A delegáció elnökévé Szájer Józsefet választották, aki Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta tagja a testületnek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 21:32
Címkék: Európai Parlament, Deutsch Tamás, Szájer Józsefet, európai parlamenti, migráció megállításáért, bevándorlás megállításáért,
Kommentek
Az egészségügyi dolgozókért világít a Lánchíd
számára lélegzetelállító látványt nyújtott a két ragyogó építmény a Duna fölött, a kongresszusi jelvényekkel. Óriási dolog volt ez akkor, hiszen 1938-ban a vidéki háztartások jelentős részében még nem volt vezetékes villany.
Nyolcvankét évvel ezelőtt a Lánchíd az Oltáriszentségért ragyogott. Sok évtizeddel később újra az Eucharisztikus Kongresszusra készülünk, ám a fertőzés megállítása és megszüntetése mindennél fontosabbá vált, így most a híd azokért fénylik, akik a legtöbbet teszik a járvány megállításáért. A tapsok és a fények arra hívják fel a figyelmet, hogy a saját akaratunknál és vágyainknál most (is) sokkal lényegesebb a közösség megvédéséért való önzetlen magatartás, az áldozatkészség és a kitartó harc egy nagyobb jóért.

- Erdő Péter bíboros Nagyböjt negyedik vasárnapján elmondott szentbeszédében úgy fogalmazott: ,,Sebezhetők, kiszolgáltatottak vagyunk. De bízhatunk a gondviselő Istenben, aki csodálatos adottságokkal, immunitásokkal, alkalmazkodóképességgel és értelemmel
maroka, 2020. március 29. vasárnap, 16:31
Székely János: Ne feledkezzünk meg a legszegényebbekről!
jövedelmüket, akiknek veszélybe került a lakhatása, megoldást találjanak az elkövetkező néhány hónap túlélésére.
Akár egy kis összegű segítség is nagyon sokat jelent a társadalmunk legsérülékenyebb családjai, személyei számára. Javasoljuk többek közt a nyári szünidőre vonatkozó gyermekétkeztetési szabályok életbe léptetését a járvány idejére. Ez lehetővé tenné, hogy a rászoruló gyermekek a lakhelyükön részesülhessenek az étkeztetésben.
Amikor mindent megteszünk a járvány terjedésének megállításáért, idős és beteg honfitársaink védelméért, amikor hálás köszönetünket fejezzük ki az egészségügyben dolgozók bátor és hősies helytállásáért, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a legszegényebbekről, a leggyengébbekről sem.
Gyönyörű látni, ahogyan a nemzetünk összefog, ahogyan a segítés számos formája születik sok jóakaratú ember szívéből. Gyönyörű látni, ahogyan az egész emberiség együtt akar tenni a járvány leküzdéséért, a betegekért, és együtt fohászkodik a Teremtőhöz.
Tegyük hozzá a közös
maroka, 2020. március 27. péntek, 08:12
dr. Székely János megyéspüspök felhívása
jövedelmüket, akiknek veszélybe került a lakhatása, számukra megoldást találjanak az elkövetkező néhány hónap túlélésére. Akár egy kis összegű segítség is nagyon sokat jelent a társadalmunk legsérülékenyebb családjai, személyei számára. Javasoljuk többek közt a nyári szünidőre vonatkozó gyermekétkeztetési szabályok életbe léptetését a járvány idejére. Ez lehetővé tenné, hogy a rászoruló gyermekek a lakhelyükön részesülhessenek az étkeztetésben.
Amikor mindent megteszünk a járvány terjedésének megállításáért, idős és beteg honfitársaink védelméért, amikor hálás köszönetünket fejezzük ki az egészségügyben dolgozók bátor és hősies helytállásáért, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a legszegényebbekről, a leggyengébbekről sem.
Gyönyörű látni, ahogyan a nemzetünk összefog, ahogyan a segítés számos formája születik sok jóakaratú ember szívéből. Gyönyörű látni, ahogyan az egész emberiség együtt akar tenni a járvány leküzdéséért, a betegekért, és együtt fohászkodik a Teremtőhöz. Tegyük hozzá a közös
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 09:33
Krónika 11. rész (bizottsági jelentés, napirend után)
A győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról szóló törvényjavaslat bizottsági jelentésének vitájában Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte, az előterjesztéshez nem nyújtottak be módosító indítványt.

Napirend után

Napirend utáni felszólalásában Varga Zoltán (DK) a külföldi példákkal hasonlította össze, szerinte mit tett a kormányzat a koronavírus-járvány megállításáért, és pártja ezer lélegeztetőgép beszerzését javasló indítványának elfogadását, a nagyszámú vírustesztet kérte számon a kabineten.

Frakciótársa, Sebián-Petrovszki László is a kormány járványügyi intézkedéseit bírálta, az elegendő számú maszkot és kézfertőtlenítőt hiányolva Magyarországról.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) arról beszélt: a kabinet az alaptörvény szellemiségével ellentétes módon hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet, mégpedig úgy, hogy "magának az ellenzékkel szemben politikai tőkét kovácsoljon".

A napirend után hozzászólások elhangzását követően az
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:02
Koronavírus - Donald Trump katasztrófa sújtotta területté nyilvánította New York államot
keleti parti tagállamnak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szövetségi kormányzat pénzalapokat szabadít fel, amelyekkel Andrew Cuomo, New York állam kormányzója szabadon rendelkezhet az új típusú koronavírus rendkívül gyors terjedése ellen, illetve bővítheti a kórházi kapacitásokat a megbetegedettek kezeléséhez.

Andrew Cuomo pénteken délelőtt rendelte el, hogy a nem létfontosságú feladatokat ellátóknak otthon kell maradniuk. "Ez a leghasznosabb dolog, amit tehetünk a vírus terjedésének megállításáért" - nyilatkozta a kormányzó péntek este az egyik amerikai televíziónak. A kormányzó egyébként nem karanténnak vagy elkülönítésnek nevezte a kötelező otthonmaradást, hanem "otthoni menedéknek". Mint elmondta: azért, mert a "karantén" vagy az "elkülönítés" kifejezések félelmet keltenek, aggodalommal töltik el az embereket. "Ma pedig nagyon is számít, hogy milyen szavakat használunk" - hangsúlyozta.

Pénteken - a New York-i bejelentés után - Illinois és Connecticut államok kormányzói is hasonló
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 10:01
2020. március 22. vasárnaptól a nyilvános liturgiák szünetel
Kedves nézőink!
Ez úton szeretnénk értesíteni önöket, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia mai döntése értelmében 2020. március 22. vasárnaptól a nyilvános liturgiák szünetelnek.
A döntés a latin rítusú egyházmegyékre vonatkozik.
Egyben szeretnénk megnyugtatni önöket, hogy az Apostol tv továbbra is közvetíteni fog szentmiséket Gazdagrétről, hétfőtől péntekig reggel 8 órakor délután 5 órai ismétléssel, vasárnap reggel 10 órakor szintén 5 órai ismétléssel.
Imádkozzunk a vírus terjedésének megállításáért és a betegek gyógyulásáért!
Az Apostol tv adása nézhető az apostoltv.hu oldalon!

Nagyobb kép

......................
maroka, 2020. március 17. kedd, 11:52
A választási kampányban Salvini kész akár börtönbe vonulni a migránshajók megállításáért Sárközy Júlia, az MTI
A sajtóval is megosztott nyilatkozatot Matteo Salvini közösségi bejegyzéssel kommentálta: "Országom az otthonom. Becsengetsz az ajtómon, és ha ismerlek, ajtót nyitok, de ha átugrasz a kapun, elküldelek (..) bíróság elé állíthatnak, bebörtönözhetnek, nem érdekel, készen állok 18 év börtönre is".

Matteo Salvini ügyvédje adta át a felsőház mentelmi bizottságának a 30 oldalas feljegyzést, amelynek első része részletesen rekonstruálja az olasz parti őrség Gregoretti nevű hajója és az ezzel tavaly nyáron érkezett 131 migráns ügyében hozott döntéseket. A dokumentum többi része mellékletként hivatalos e-maileket tartalmaz.

A hajó július 26-án kapott kikötési engedélyt a szicíliai Augusta katonai kikötőjében, a migránsok azonban csak 31-én szállhattak partra, miután öt európai tagállam vállalta befogadásukat.

Matteo Salvinivel szemben a szicíliai Siracusa ügyészsége kezdeményezett eljárást a hajón lévő migránsok személyi szabadságának korlátozása, a nemzetközi konvenciók megsértése, hivatali
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 13:51
Hírmorzsák - Január
HÍRMORZSÁK - JANUÁR


Mottó

"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak
a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán semmit
ne várj a hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor, Füveskert

"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek
menusgabor, 2020. január 01. szerda, 22:00
Képek, videók
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
fidesz.jpg
menusgabor
2017. november 28. kedd, 16:19
O.V.Fidesz székház.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:48
Fidesz-Darvin.jpg
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 10:53
Fidesz.jpg
agica2004
2017. február 11. szombat, 16:09
MSZP kontra Fidesz
tailor
2017. január 25. szerda, 08:34
nyuszika és a fidesz.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:27
Fidesz.jpg
dnemethk
2016. december 28. szerda, 17:36
fidesz.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:06
Parlament-Fidesz 2015 ősz
agica2004
2015. október 13. kedd, 21:14
Fidesz-jövő.png
agica2004
2015. október 13. kedd, 20:58
Fidesz -Bér.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.