Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 16:59 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz-KDNP: folytatódik az európai parlamenti munka a migráció megállításáért
Kiemelték: a 13 fős képviselőcsoport mindent meg fog tenni a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájának és a keresztény kultúra védelméért, kezdeményezni fogja a menedékkérők támogatására szolgáló bankkártya-program leállítását, ahogyan azt is, hogy az EP vonja vissza a migránsvízum tervét.

"A magyar ellenzék képviselői a bevándorláspárti erőkhöz csatlakoztak" - olvasható a kommünikében.

Az Európai Parlament alakuló ülésén a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja is megtartotta tisztújítását. Az új delegációvezető Deutsch Tamás lett, aki már 2009 óta EP-képviselő. A delegáció elnökévé Szájer Józsefet választották, aki Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta tagja a testületnek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 21:32
Címkék: Európai Parlament, Deutsch Tamás, Szájer Józsefet, európai parlamenti, migráció megállításáért, bevándorlás megállításáért,
Kommentek
Polgári engedetlenségi akciókra készül egy környezetvédő csoport Berlinben
menzaként és előadóteremként szolgálnak, de van például jógasátor és elsősegélynyújtó állomás is. Felállítottak továbbá több tucat újgenerációs - környezetbarát megoldásokkal működő, újrahasznosított anyagokból készült - mobil WC-t és tusolót, köztük olyanokat, amelyeket kerekesszékkel is lehet használni.

A táborban dolgozó aktivisták hangsúlyozzák, hogy nem tartoznak a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) nevű, világszerte ismert klímavédelmi mozgalomhoz. Nemcsak az éghajlatváltozás megállításáért, hanem a biológiai sokféleség csökkenésnek - állat- és növényfajok kihalásának - feltartóztatásáért is küzdenek, és nem csupán tüntetésekkel, hanem a polgári engedetlenség eszközével.

Hétfőtől megpróbálják megbénítani a közlekedést a német főváros több csomópontján. Ígéretük szerint az akciók békések lesznek, a kereszteződéseket elfoglaló aktivisták például énekelnek majd, a kórusműveket már a hét végén elkezdték betanulni táborukban. Azt is kiemelték, hogy a környezetbarát, fenntartható
velemenyezd, 2019. október 06. vasárnap, 16:21
EU-tisztújítás - Deutsch Tamás: az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért
A képviselő Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosával folytatott EP-vitában felszólalva hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság új elnöke csak akkor jár el helyesen, ha mindent megtesz az unió külső határainak megvédése érdekében.

A tömegessé vált illegális migráció súlyosan fenyegeti az európai polgárok biztonságát, a békés hétköznapokat, a hagyományos európai életformánkat - szögezte le.

"Az Európai Bizottság új elnökétől azt várjuk, hogy ismerje el és támogassa az unió külső határait megvédő országok erőfeszítéseit" - fogalmazott.

Deutsch Tamás az Európai Unióról szóló szerződést idézve arra emlékeztetett, hogy "az elmúlt években az Európai Parlament baloldali, bevándorláspárti többsége minden eszközzel, a szerződés 7-es cikke szerinti eljárással is" a tagállamok egyenlőségét, valamint nemzeti identitását rögzítő jogokat akarta felszámolni.

"Az várjuk, hogy a szerződések őreként tevékenykedő testület vezetőjeként mindent tegyen meg a nemzeti
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 15:12
Kocsis: a DK az első pillanatban megkezdte az áskálódást Brüsszelben Magyarország ellen
A fideszes politikus a Facebook-oldalán közzétett levélben emlékeztetett, hogy Molnár Csaba szerdán szintén levélben arról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, hogy a DK képviselőinek kezdeményezésére az EP szociáldemokrata frakciója úgy döntött, nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az EP szakbizottsági tisztségeire.

Kocsis Máté erre adott válaszában úgy fogalmazott: "nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát" arra - sem a magyar, sem az európai parlament történetében -, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna.

Nem a politikusok egymás iránti udvariassága miatt van ez így - folytatta -, hanem azért, mert a mandátumok és a hozzájuk kötődő parlamenti tisztségek aránya a választók döntésén nyugszik.

"Önök tehát semmi mást nem tettek, csak szembefordultak a választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 18:41
Krónika 3. rész (interpellációk)
emelkedésének mértéke. Kifejtette: a családtagjaikat ápoló hozzátartozók támogatása érdekében döntött a kormány egy új ellátási forma, a gyermekek otthongondozási díjának bevezetéséről, emellett pedig az ápolási díj további emeléséről. A megemelt díj kortól függetlenül jár - jegyezte meg.

Varju László nem fogadta el a választ, de a parlament megszavazta: 109 igen szavazattal, 37 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett.

LMP: milyen intézkedéseket tesz a kormány a hulladékgazdálkodás leépülésének megállításáért?

Hohn Krisztina (LMP) arról érdeklődött, milyen intézkedéseket tesz a kormány a hulladékgazdálkodás további "drasztikus leépülésének" megállításáért. Azt mondta, a hulladékgazdálkodás egyre több, napi szintű problémával küzd.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. képtelen megoldani a pontos számlázást, nem alakult ki a hulladékudvarok jól működő hálózata, és megoldatlan az építési hulladékok, háztartási veszélyes hulladékok kezelése - sorolta
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 16:12
Szijjártó Péter a bolgár miniszterelnök-helyettessel tárgyalt
A közlemény szerint megvitatták az Európai Unió előtt álló migrációs kihívást. Egyetértettek abban, hogy az EU-nak képesnek kell lennie saját határainak megvédésére, ahogy Bulgária és Magyarország is teszi.

Azt írták, egyetértés volt abban is, hogy korunk egyik legjelentősebb kihívása a demográfiai folyamatokhoz kapcsolódik.

Bulgária és Magyarország is számos intézkedést hozott a népességfogyás megállításáért, és azért, hogy a családok több gyereket tudjanak vállalni - áll a közleményben.
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:23
Kormányszóvivő: politikai nyomás van a kötelezettségszegési eljárás mögött
Kovács Zoltánt az M1 aktuális csatornán kedden arról kérdezték, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán elfogadhatatlannak és támadásnak minősítette az Európai Bizottság (EB) részéről a "Stop Soros" törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást.

A kormányszóvivő szerint aki tesz az illegális migráció megállításáért, azt büntetni akarják, aki pedig behozza a migránsokat, azt gyakorlatilag jutalmazzák. Jelezte: ezekről a kérdésekről vitáznak már három éve, és az EB nézőpontját "nem tudja megingatni", hogy az Európai Tanácsban az állam- és kormányfők miben egyeztek meg.

Hangsúlyozta: ennek fényében kell nézni a "Stop Soros" törvénycsomag miatti kötelezettségszegési eljárást, valamint azt, hogy a bizottság bírósági szakaszba léptetett egy ugyanilyen eljárást a határőrizeti rendszer és a menekültkérelmek elbírálása miatt az országgal szemben.
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 21:42
Pogácsás: a kormány fontosnak tartja a stabil önkormányzatokat
hogy a magyarok szubjektív biztonságérzete már három éve is magas volt, tavaly év végére azonban még erősebbé vált.

Az MJVSZ elnöke jelezte, hogy az erősödő migráció kérdését is érintették. Megköszönték a belügyminiszteren keresztül a rendőröknek, hogy biztonságban tudhatják magukat, egyúttal a segítségüket ajánlották fel az illegális bevándorlás elleni küzdelemhez.

A városaikban élő polgárok azon erős igényével is egyetértenek, hogy a kormány továbbra is tegyen meg mindent a migráció megállításáért - hangsúlyozta Szita Károly. Ha kell, módosítson alkotmányt, az MJVSZ támogatja ezt, mint ahogy azon új törvényeket is, amelyek célja a biztonság megteremtése.

Cser-Palkovics András kiemelte: a csaknem egyórás tárgyalás alapvetése az volt, hogy a megyei jogú városok soha annyi fejlesztési forrást és lehetőséget nem kaptak a kormányzattól, mint az előző években. Abban érdekeltek, hogy mind az európai uniós forrásokból, mind a Modern városok program keretében megvalósuló beruházások ütemezetten
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 18:12
Képek, videók
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
fidesz.jpg
menusgabor
2017. november 28. kedd, 16:19
O.V.Fidesz székház.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:48
Fidesz-Darvin.jpg
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 10:53
Fidesz.jpg
agica2004
2017. február 11. szombat, 16:09
MSZP kontra Fidesz
tailor
2017. január 25. szerda, 08:34
nyuszika és a fidesz.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:27
Fidesz.jpg
dnemethk
2016. december 28. szerda, 17:36
fidesz.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:06
Parlament-Fidesz 2015 ősz
agica2004
2015. október 13. kedd, 21:14
Fidesz-jövő.png
agica2004
2015. október 13. kedd, 20:58
Fidesz -Bér.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.