Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 15:00 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Német lap: megduplázza a forgalomba visszaállított repülőinek számát a Lufthansa csoport
A júniusi menetrend szerint az eddigi 80 után már 160 gép közlekedik, ami a 760 repülőből álló flotta 21 százalékát jelenti. A nyári idegenforgalmi főszezon kezdetétől a társaság központi bázisáról, a frankfurti nemzetközi repülőtérről nagyjából 20 célállomás lesz ismét elérhető, köztük a horvátországi Dubrovnik, az olaszországi Velence és a görögországi Rodosz.

A több légitársaságot összefogó német cégnek igen fontos a forgalom növelése, mert a koronavírus-járvány miatti leállás következtében naponta egymillió euró (350 millió forint) veszteséget termel. A vállalat vezetése a járvány kezdete óta tárgyal a német szövetségi kormánnyal egy támogatási csomagról, amelynek révén 9 milliárd euróhoz juthat.

A tervezett megállapodás két fő elemből áll. Az egyik egy 6 milliárd eurós tőkejuttatás a koronavírus-járványban bajba került nagyvállalatok támogatására létrehozott úgynevezett gazdasági stabilizációs alapon (WFS) keresztül. A német állam 20 százalékos tulajdonrészhez jut az úgynevezett csendes betét fejében.

A társaság további 3 milliárd eurót is kap a koronavírus-járvány miatt a nagyvállalatok támogatására indított műveletek másik főszereplőjétől, az állami fejlesztési banktól (KfW). A bank úgynevezett átváltható kötvény formájában nyújtja a kölcsönt. A kötvényt 5 százalék plusz 1 részvény nagyságú tulajdonrészre lehet váltani. A német állam ezzel blokkoló kisebbségi tulajdonrészt szerezne. A KfW akkor élhet a lehetőséggel, ha felvásárlási kísérlet indul a frankfurti tőzsde DAX-30 nevű indexében szereplő részvénytársaságért.

A csoporthoz a névadó Lufthansa mellett az Eurowings, az osztrák Austrian Airlines, a svájci Swiss és Edelweiss Air légitársaság, valamint a belga Brussels Airlines diszkont légitársaság tartozik. Tavaly 145 millió utast szállítottak, ami 2,3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A Lufthansa Group így az ágazat második legnagyobb szereplője volt a Ryanair ír diszkont légitársaság után, amelynek 152 millió utasa volt.

A világszerte 135 ezer embert foglalkoztató cégcsoport korábban 4500 ember felvételét tervezte 2020-ra. Az utóbbi hetekben naponta átlagosan mindössze 3000 utast szállítottak, és azzal számolnak, hogy el kell bocsátani 10 ezer alkalmazottat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 19:32
Címkék: Austrian Airlines, Edelweiss Air, Brussels Airlines, Lufthansa Group, forgalomba visszaállított, júniusi menetrend,
Kommentek
Koronavírus - Javult a helyzet a fő németországi járványgócban
méteres sorok alakultak ki. Sokan azért végeztetik el az ingyenes vizsgálatot, mert a tanítási szünet és a szabadságolások kezdetével nyaralásra készülnek, és hivatalos igazolást szeretnének arról, hogy nem fertőzöttek. Erre sokhelyütt szükség is lehet, több tartomány - köztük Hamburg és Alsó-Szászország - már be is vezette, hogy a szálláshelyek csak friss és negatív koronavírus-vizsgálati leletet felmutató vendégeket fogadhatnak a két járásból.

Gütersloh-ban és Warendorfban a hét elején visszaállították a járvány eddigi legsúlyosabb, március-áprilisi szakaszában megismert korlátozásokat, miután tömeges fertőzés történt a térség egyik legnagyobb vállalata, a Tönnies húsipari holding rheda-wiedenbrückeni központi üzemében. A 7000 dolgozó közül 1553-nál mutatták ki az új típusú koronavírust (Sars-Cov-2). Az üzemet leállították, a dolgozókat és a velük együtt élőket kéthetes karanténra kötelezték. A szabályt több száz rendőr bevetésével ellenőrzik. Munkájukat tolmácsok is támogatják. Rájuk azért van
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 17:42
Koronavírus - A német húsiparban dolgozó honfitársai jobb védelmi követeli a berlini román nagykövet
állampolgár a Tönnies-holdingnál, amelynek központi üzemében a járvány első hullámának levonulása óta a legnagyobb járványkitörés történt.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Gütersloh járásban fekvő Rheda-Wiedenbrücken működő üzemben 1553 dolgozó kapta el az új típusú koronavírust (Sars-Cov-2). A vállalat - a sertésfeldolgozás németországi piacát vezető Tönnies-holding - csaknem valamennyi dolgozóját, 6400 embert kéthetes karanténra köteleztek. A gütersloh-i és a szomszédos warendorfi járásban visszaállították a járvány első szakaszában megismert korlátozásokat és tömeges koronavírus-tesztelést a nagyjából 600 ezer helyi lakos körében.

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szerint a rheda-wiedenbrückeni és a hasonló további húsüzemi járványkitörések több tényezőre, a többi között a vágóhidak és húsfeldolgozók munkakörülményeire és a munkások lakókörülményeire vezethetők vissza.

Szakértők a rheda-Wiedenbrücki esetről kimutatták, hogy kiugróan sok munkás fertőződött meg a
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:51
Koronavírus - Lazítják a mezőgazdasági idénymunkások beutazási korlátozásait Németországban
szerint az EU-tagországokból és a schengeni övezet nem EU-tagállamaiból ugyanúgy szabadon beutazhatnak mezőgazdasági idénymunkások, mint az adott ország bármely más állampolgára. Az EU-n, illetve a schengeni övezeten kívüli térség országait tekintve nincs változás.

Az idénymunkásokról szóló előírásokat így hozzáigazítják az általános utazási és határigazgatási előírásokhoz, amelyeket ugyancsak június közepétől változtatnak; a koronavírus-járvány enyhülése révén megszüntetik az ideiglenesen visszaállított ellenőrzést Németország schengeni belső határszakaszain, és feloldják az EU-s és a schengeni társországok, valamint az Egyesült Királyság állampolgáraira vonatkozó beutazási korlátozásokat, a világ többi bő 160 országára vonatkozó korlátozásokat viszont érvényben hagyják.

A járvány miatt márciusban teljes tilalmat rendeltek el a külföldi mezőgazdasági idénymunkások beutazására. Az ágazat munkaerőigénye rövidesen irányváltást kényszerített ki, így bevezették, hogy a termelők felfogadhatnak
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 17:13
Koronavírus - Visszavonják a járvány miatti határigazgatási szigorításokat Németországban
szerepük volt. Hozzátette: ezek az intézkedések mind igen hatásosak voltak, azonban a veszély nem szűnt meg, és akár fel is erősödhet, ebben az esetben pedig ismét szigorításokat vezethetnek be.

A miniszter aláhúzta, hogy a balkáni migrációs útvonalon mutatkozó "illegális migrációs potenciál" miatt az Ausztriával közös határszakaszon nem szűnik meg amigrációs, illetve biztonságpolitikai okokból folytatott ellenőrzés. Ezen a szakaszon egyelőre november 12-ig tartják fenn a 2015-ben ideiglenesen visszaállított állandó ellenőrzést.

Kifejtette, hogy az utóbbi időszakban naponta nagyjából száz menedékkérő érkezett Németországba. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a szám miként változhat a vírus elleni védekezés jegyében bevezetett határigazgatási szigorítások visszavonását követően.

Horst Seehofer arról is szólt, hogy a menekültügyi és migrációs politikában a rend és a biztonság mellett az emberségesség, a humanitás is fontos elem, és a járvány enyhülése révén ismét lehetőség nyílik ezen elv
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:13
Labdarúgó NB I - Újpesti vereséggel tért vissza a DVSC kispadjára Kondás Elemér
szöglet utáni góljával vezetéshez jutott. A jó iramú folytatásban a csapatok nyílt, de szervezett játékot vállaltak fel, és nagy helyzeteket ugyan nem dolgoztak ki a felek, de mindkét oldalon sokszor jutottak el a kapukhoz.

A második félidő elején Simon nagyszerű lövésével növelte előnyét a házigazda, amely ezt követően átadta a kezdeményezést és a területet a vendégeknek. A kapura továbbra is veszélytelen DVSC öngóllal szépített, de mielőtt lendületbe jöhetett volna, Simon csukafejessel visszaállította a kétgólos különbséget. A folytatás sok hibát és taktikai szabálytalanságot hozott, az eredmény pedig már nem változott.

Az új újpesti vezetőedző, Predrag Rogan a második mérkőzését is megnyerte, a debreceniekhez Kondás Elemér ezzel a vereséggel tért vissza a kispadra. Az Újpest tovább őrzi több mint hat éve tartó veretlenségét hazai pályán a Debrecennel szemben: három döntetlen mellett hatodszor nyert. A DVSC immár ötmeccses nyeretlenségi sorozatban van: egy döntetlen mellett negyedszer maradt
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 21:13
Nyílt levél a TVN részére! - 5.
NYÍLT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE! - 5.

T. TVN!

Néhány perce e-mailban az alábbi Üzenetet küldtem a TVN részére:

"Elszomorító, hogy a TVN minden indok nélkül beletöröl blogbejegyzéseinkbe. Legutolsó Gebhardt Nóra versei blogbejegyzésemben a már mind gyakrabban alkalmazott beletörléseik ugen zavaróak. Olyan képeket törölnek, ami a Képtárainkban is szerepelnek, de gyakoriak a szövegbeli törlések is, ebben pl. az egyik vers címét törölték, igaz a vers azért most szerencsére maradt. Nem tudom, kinek a szemét bántják ezek, de a törlések teljesen indokolatlanok. Szeretném, ha egyszer a törlő személy "ideállva elénk" ezt meg tudná magyarázni, miért teszi? A Levelezés rendszerén miért nem tudja jelezni felénk közvetlen a problémáit és akkor talán megelőzhetőek lennének a durva beavatkozások!!! A vége az lesz. hogy előbb-utóbb azok is elmennek, akik még itt maradtak és be lehet zárni a boltot!

Az a szinte mindennapos jelzésük ugyanis, hogy un "Adathalász
menusgabor, 2020. május 20. szerda, 22:45
Koronavírus - A LOT június 14-ig nem közlekedteti nemzetközi járatait, a belföldieket június elsejétől indítja
lengyelországi repülőtér között indítanak majd naponta mintegy 30 személyszállító gépet.

A repülőtereken és a gépek fedélzetén szigorított egészségügyi szabályok lesznek, a távolságtartás mellett a személyzetnek és az utasoknak is szájmaszkot kell használniuk.

A légitársaság március 10-én közölte, hogy felfüggeszti a Lengyelországból és Magyarországról induló járatainak közlekedtetését. Március 15-től a lengyelországi belföldi légiközlekedést is leállították. Aznaptól Lengyelország ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést, amelyet egyelőre június 12-ig hosszabbítottak meg. Jadwiga Emilewicz kormányfő-helyettes, fejlesztési miniszter vasárnap jelezte: a határzár feloldása június 15-e után lehetséges.

A járvány elején a LOT gépeit a külföldön rekedt lengyelek - több mint 55 ezer személy - hazaszállítására alkalmazták, az állam által támogatott különjáratok keretében. A hazatelepítési akciót követően a repülőgépekkel a járvány elleni küzdelemben szükséges védőeszközöket is szállították,
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 11:31
Képek, videók
Visszaállították a szélyu
farkas1945
2014. január 06. hétfő, 13:08
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
austrian-airlines.jpg
szidnifox
2010. szeptember 19. vasárnap, 14:20
austrian airlines.jpg
szidnifox
2010. szeptember 18. szombat, 23:08
Edelweissn1680x1050.jp g
janos53
2011. december 04. vasárnap, 08:10
Edelweissn1680x10502.j pg
janos53
2011. december 04. vasárnap, 08:10
edelweiss.jpg
barsonynati
2010. június 04. péntek, 11:48
800px-Edelweiss_3.jpg
barsonynati
2010. június 04. péntek, 11:47
Edelweiss.jpg
emmatunder
2009. augusztus 09. vasárnap, 20:32
brussels-grand-place-f low
menusgabor
2015. január 10. szombat, 17:18
Brussels9134170398lSma ll.
wiwat
2013. szeptember 06. péntek, 09:39
250px-Brussels_atomic_ 049
andomanyi
2012. március 17. szombat, 16:48
Mini Europe Brussels Belg
andomanyi
2012. március 17. szombat, 16:43
mini-europe-brussels-b e01
andomanyi
2012. március 17. szombat, 16:36
mini-europe-brussels-b e02
andomanyi
2012. március 17. szombat, 16:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.