Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 23:40 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Menczer: Nem logikus folyamatosan kritizálni azt az embert, akitől Európa biztonsága függ - BŐVÍTETT
Az államtitkár furcsának értékelte, hogy a magyar ellenzéki oldalon és Brüsszelben is verseny zajlik azzal kapcsolatban, hogy ki tudja Recep Tayyip Erdogan török elnököt jobban bírálni.

Menczer Tamás kiemelte: Magyarország érdeke, hogy a körülötte lévő világpolitikai szereplőkkel - Németországgal, Törökországgal, Oroszországgal - kiegyensúlyozott politikai és gazdasági kapcsolatokat tartson fel, a tágabb körben pedig az Egyesült Államok és Kína is ide tartozik. Ezzel az öt országgal nemcsak jó viszonyra kell törekednie Magyarországnak, hanem érdekeltté is kell tenni őket Magyarország sikerében - jegyezte meg.

A magyar gázimport száz százaléka Oroszországból érkezik, Törökország pedig 4 millió bevándorló tartózkodik, ez csak két alapvető ok arra, hogy jó és pragmatikus együttműködésünk legyen ezekkel az országokkal, de mivel Törökország a Déli Gázfolyosó fontos országa, így a gázbeszerzéssel kapcsolatos forrás- és útvonal-diverzifikációban is jelentős szerepe van - jegyzete meg az államtitkár.

Menczer Tamás hangsúlyozta: nem igaz, hogy Magyarország elfordult a kurdoktól, ennek épp az ellenkezője igaz, hiszen iraki Kurdisztánban jelenleg 162 magyar katona vesz részt az Iszlám Állam elleni harcban, 20 pesmerga katona gyógykezelése zajlott Magyarországon, és a magyar kormány 1,8 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket az iraki kurd területen.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 09:31
Címkék: Recep Tayyip Erdogan, Menczer Tamás, Egyesült Államok, Déli Gázfolyosó, Iszlám Állam, államtitkár furcsának,
Kommentek
Moody's: globális recesszió nem lesz, de nagy kockázat a kereskedelmi viszályok eszkalálódása
százalékos lesz, 2020-ban 1,4 százalékra lassul, és 2021-ben is csak 1,6 százalékra gyorsul vissza.

A G20 feltörekvő gazdaságaiban a ház az idei évre 4,3 százalékos átlagos növekedést vár, hangsúlyozva, hogy ez lenne a 2009-es válságév óta e térség leggyengébb növekedési teljesítménye.

A feltörekvő G20-gazdaságok a Moody's csütörtöki prognózisa szerint 2020-ban 4,6 százalékos, 2021-ben 4,8 százalékos növekedést érhetnek el.

A cég a világ két legnagyobb gazdaságában, Amerikában és Kínában folyamatosan lassuló növekedéssel számol.

A prognózis szerint az amerikai hazai össztermék növekedési üteme a tavalyi 2,9 százalékról az idén 2,3 százalékra, 2020-ban 1,7 százalékra lassul, és 2021-ben is csak 1,9 százalék lesz.

Kínában a Moody's a tavaly mért 6,6 százalék után az idén 6,2 százalékos, jövőre 5,8, 2021-ben 5,7 százalékos GDP-növekedést valószínűsít.

A cég közölte, hogy sem 2020-ban, sem 2021-ben nem számít világgazdasági recesszióra, de a folyamatosan gyenge adatsorok
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:33
AM helyettes államtitkár: a tejágazat helyzete stabil
Bognár Lajos a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács IX. Tejágazati konferenciáján rámutatott, hogy az EU tejtermelése 2013 óta folyamatosan nő, a tejpiaci kereslet kulcsa pedig továbbra is Kína.

Jelezte, hogy Magyarországon 119 tejfeldolgozó létesítmény van, de a felvásárolt folyótej 70 százalékát a három legnagyobb tejipari üzem dolgozza fel.

A hazai tejtermék-fogyasztás növekedését a tej áfájának öt százalékra csökkentése mellett egyértelműen a sajt- és vajfogyasztás növekedése hozta - mutatott rá az államtitkár. Ugyanakkor aggasztónak nevezte, hogy a tejágazati növekedésből nem feltétlenül a hazai tejipar veszi ki a részét, hiszen 16,7 százalékos a tejágazat külkereskedelmi hiánya, vagyis nincs elég hazai tejtermék az igények kielégítéséhez. Ennek legfőbb oka, hogy továbbra is sok nyerstejet importál Magyarország, ezért a következő években stratégiai célnak kell lennie a lakosság jó minőségű hazai tejtermékkel való ellátása a lehető legmagasabb hozzáadott értékkel - fejtette
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:23
A törvényesség betartására szólítja fel Bolíviát az Amerikai Államok Szervezete
tartása mellett megbékélést sürgetett. Közleményében a bolíviai parlament "sürgős összehívását" szorgalmazta "az intézmények normális működésének biztosítása és új választási hatóságok kinevezése" céljából".Az Észak- és Dél-Amerika, valamint a karibi világ 35 államát tömörítő AÁSZ felszólította Bolíviát arra is, hogy az igazságszolgáltatás vizsgálja ki az október 20-án tartott elnökválasztásokon elkövetett szabálytalanságokat.

A dél-amerikai országban az októberi választások óta folyamatosan tartottak amegmozdulások, amelyeken a tüntetők a választási csalásokra hivatkoztak. Elpártolt Evo Morales elnöktől a rendőrség is, és Williams Kaliman tábornok, a bolíviai hadsereg vezetője vasárnap délután lemondásra szólította fel az elnököt.Evo Morales - aki 2006 óta állt Bolívia élén - vasárnap este Álvaro Garcia Linera alelnökkel együtt lemondott. Egyelőre nem világos, hogy ki irányítja az országot, a helyszínről küldött amerikai sajtójelentések kaotikus helyzetről, egyes vidékeken
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 18:22
Krónika 5. rész (kérdések)
mindkét szempontot mérlegelik a források felhasználásakor.

A projektek tartalmának módosítását egy kormányrendelet szabályozza - hangsúlyozta, és azt ajánlotta a képviselőnek, vegye fel a kapcsolatot az irányító hatósággal.

LMP: lesz-e forrás az azbesztmentesítésre?

Schmuck Erzsébet (LMP) arra kérdezett rá: lesz-e végre központi költségvetési forrás 2020-ban az azbesztmentesítési program folytatására? Emlékeztetett: uniós kötelezettség az azbesztmentesítés, ám a kormány szerinte folyamatosan elszabotálja azt. A képviselő szólt az azbeszt egészségkárosító hatásáról.

Schanda Tamás államtitkár válaszában visszautasította, hogy a kormány elszabotálná az azbesztmentesítést. A kormány kiemelten kezeli a lakossági azbeszt kezelését, éppen annak egészségkárosító hatása miatt, ezért 2030-ig 1,6 millió tonna azbeszt eltávolítását tűzte célul.

A technológiai tárca lakossági azbeszt-programot állított össze, ennek célja, hogy házhoz mennek átvenni a bontási hulladékot, így megelőzhető az
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 14:52
Krónika 3. rész (kérdések)
Jobbik: milyen hatással lesznek az ukrán munkavállalók a hazai fizetésekre?

Nunkovics Tibor (Jobbik) arról beszélt, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint "özönlenek" Magyarországra az EU-n kívüli munkavállalók, például Ukrajnából. Milyen hatással lesznek az ukrán munkavállalók az alacsony bérükkel a hazai fizetésekre? - kérdezte.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár azt felelte: a magyar munkaerőpiacon munkaerő-kereslet van, a bérek pedig folyamatosan emelkednek. A kormány elkötelezett, hogy magyar munkásokkal oldja meg a munkaerőhiányt, de esetenként ez nem megoldható, ezért szabályozott körülmények között előfordul, hogy külföldi munkavállalók is hozzájárulnak a magyar gazdasági sikerekhez - mondta.

MSZP: a kormány továbbra sem tett le a török fegyverüzletről?

Molnár Zsolt (MSZP) azt mondta: a kormány páncélozott csapatszállító járművek beszerzését tervezi Törökországtól, miközben az EU tagállamai a fegyverkereskedelmet érintő
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 13:32
Infektológus: gyakorlatilag lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV-vírus ellen
Hozzátette: a HIV-1 M-csoport L-altípus néven azonosított vírustörzset a Kongói Demokratikus Köztársaságban élő három ember vérében találták.

A HIV-vírus felfedezése óta 35 év telt el, és a kutatók bármennyire is igyekeznek, nem tudnak védőoltást létrehozni, annak ellenére hogy újabb és újabb altípusokat találnak - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a vírus folyamatosan változik, így hiába találnak újabb altípusokat, gyakorlatilag lehetetlen kidolgozni a védőoltást.

A HIV-vírus megfelelő gyógyszeres kezelés mellett több évtizeden keresztül tünetmentes lehet, a következő orvosi cél a teljes gyógyultság, amely eddig két esetben fordult elő - fűzte hozzá Szlávik János.

Emlékeztetett: az emberhez különböző emlősök - gorilla, csimpánz - által jutottak el a HIV-vírusok, amelyek nemcsak keverednek, hanem a szervezetben mutálódnak is.

Magyarország az alacsonyan HIV-fertőzött státuszba tartozik, 1986-tól háromezer ember fertőződött meg HIV-vírussal- mondta Szlávik János.
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 09:00
Hegyvidéki Önkormányzat: a Normafán kialakítandó új parkoló területe nem erdőövezet
rehabilitációjához kapcsolódóan kialakítandó parkoló miatti fakivágásról szóló cikkekre reagálva az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Konkoly-Thege úton a rendezett parkoló segít megszüntetni azt a gyakorlatot, hogy az autósok szabálytalanul és természetkárosító módon az erdőben, zöld felületen parkoljanak.

Az önkormányzat visszautasította azt a vádat, hogy nem zajlott érdemi egyeztetés a Normafa rehabilitációjáról. A Normafa rehabilitációjáról közel két éven keresztül folyamatosan egyeztetett az önkormányzat a természetvédő szervezetekkel és több tucat civil szervezettel. 2015-ben pedig a helyi népszavazáson a résztvevők nyolcvan százaléka támogatta a Normafa rendbetételét az ott megfogalmazottak szerint. A fejlesztés az ott megfogalmazott és támogatott tervek szerint zajlik - olvasható a közleményben.

Megszűnik a Síház előtti területen a több ezer négyzetméteres aszfaltozott parkoló, és a szintén aszfaltozott, sok helyen olajjal szennyezett buszvégállomás és
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 15:32
Vadon élhetnek európai bölények az Őrségi Nemzeti Parkban
Egy nemzeti parkban szükség van olyan, nagy kiterjedésű, összetett, több élőhelyet, gyepet, erdőt magába foglaló részekre is, ahol egyáltalán nincs emberi beavatkozás, és ahol lehetőség szerint a természet minden alkotóeleme jelen van, beleértve a korábban kipusztított állatokat is - hangsúlyozta Németh Csaba.

Csak így érthető meg ugyanis a természet valódi működése, így tanulhatja meg az ember, hogyan hívhatja segítségül a természet erőit a saját, tönkretett környezete helyreállításához - mutatott rá.

Mint a szakember felidézte, több mint egy évtizeddel ezelőtt döntött úgy a nemzeti park vezetése, hogy létrehoz egy a természetes vadonhoz leginkább hasonlító területet és arra visszatelepíti az egykor itt is élt európai bölényt.

Az igazgatóság az elmúlt évek során megvásárolta a Kondorfa község határában található úgynevezett Hegy-völgy területét, amelynek zöme gyep, de található rajta tölgyes erdő és foltokban erdeifenyő is. A területen mélyfúrású kutat létesítettek, idén tavaszra pedig
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 12:31
Képek, videók
5 tanulj folyamatosan,.pn
lovaszmarika
2012. november 08. csütörtök, 17:49
Tanulj folyamatosan
lovaszmarika
2011. március 03. csütörtök, 10:51
folyamatosan éhes vagyok
yuzanna
2010. október 31. vasárnap, 17:11
folyamatosan
1csendes1
2009. november 17. kedd, 10:04
folyamatosan virágzik
iraziviki
2009. július 25. szombat, 16:36
Robit folyamatosan veri a
palacsintapista
2009. február 28. szombat, 13:46
Szeged múzeum bővítés 195
agica2004
2014. április 18. péntek, 16:09
Múzeum bővítése
agica2004
2014. április 04. péntek, 17:12
Meseház bővítésén
orban47
2012. június 21. csütörtök, 11:14
TVK Korom gyár bövítés.JP
zolcsa
2009. december 05. szombat, 17:41
Könyvespolc bővítés
ledenyiviki
2008. március 19. szerda, 18:44
Hunfalv SzKI bővítés - ud
imihaltz
2006. július 14. péntek, 20:42
Hunfalvy SzKI bővítése Bp
imihaltz
2006. július 14. péntek, 20:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.