Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 05:18 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sörkifli
Hozzávalók

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojás + 1 a kenéshez
2-3 ek tejföl
1 csapott ek só
1 ek cukor
1,5 dl olaj
olvasztott vaj
A tetejére:
szezámmag
köménymag
sajt

Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8háromszögrevágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal, sajttal, köménymaggal. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük 25 perc alatt
koszegimarika, 2018. december 29. szombat, 23:50
Címkék: tálba szitáljuk, tejfölt elkeverjük, liszthez hozzáadjuk, tejes keveréket, szélesebb vége, felvert tojással,
Kommentek
Ízőrzők – Nagybörzsöny
Ízőrzők - Nagybörzsöny - receptek

Savanyú nyelvleves
Hozzávalók: 1 kg sertésnyelv, 4 babérlevél, 20 szem egész bors, 10 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál só, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, fél dl étolaj, 1 evőkanál őrölt paprika.
A nyelveket megtisztítjuk, átmossuk, felöntjük 3 liter vízzel. Az egész borsot és az összetört babérlevelet fűszertartóba tesszük, úgy dobjuk a levesbe. Négy gerezd fokhagymát megtisztítunk, és azt is hozzáadjuk. Sóval ízesítjük, és fedő alatt egy órán át főzzük.
Amikor a nyelvek már átpuhultak, kiszedjük egy tálcára.
A tejfölt egy deci vízzel hígítjuk, és a liszttel simára keverjük. A megmaradt fokhagymát apró darabokra vágjuk, és olajban megpirítjuk. Kevés őrölt paprikát szórunk rá, és azonnal félrehúzzuk, nehogy megégjen.
A fűszertartót és az egész fokhagymákat kiszedjük a levesből. A habarást néhány merőkanálnyi forró lével átmelegítjük, majd a fazékba öntjük. Felforraljuk, és a fokhagymás paprikával tovább ízesítjük.
Tálaláskor a
horvathnemagdi, 2011. december 05. hétfő, 08:12
Sörkifli 2.
Sörkifli 2.

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 6 dkg margarin, 2 dkg élesztő, só, köménymag (de nem muszáj), 3-4 dl tej, cukor az élesztőbe; összegyúrni ezt az egészet, és kidolgozni.
Elkészítés:
4 cipót készítünk, kerekre nyújtjuk. 12 részre fölvágjuk, előtte 25 dkg margarint sóval kikeverünk, ezzel megkenjük. Kifliket formálunk és megkenjük tojással. Köménymaggal vagy sajttal megszórjuk. Kelesztjük és sütjük.
Nagyon finom és hamar megvan!
horvathnemagdi, 2010. december 16. csütörtök, 11:01
SÖRKIFLI és SAJTOS RÚD
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 20 dkg vaj, fél csomag élesztı, egy kávéskanál szalalkáli, 15 dkg
reszelt sajt, 1 evıkanál só, 2 tojás, 2 dl tej, 1 kiskanál cukor.
A tetejére: reszelt sajt, szezámmag, napraforgómag, darálatlan mák ízlés szerint.
Elkészítés:
Az élesztıt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, sóval, szalalkálival
elmorzsoljuk, beletesszük a reszelt sajtot, majd egy egész tojással és a felfuttatott
tejes élesztıvel összegyúrjuk.
Fél óráig meleg helyen kelesztjük, újból összegyúrjuk, és hat kis cipót formálunk
belıle. A cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, átlósan átvágva 12 háromszögre
vágjuk, és a cikkeket kifli alakúra feltekerjük. A kis kifliket villával lazán felvert sós
tojással megkenjük, reszelt sajttal, szezámmaggal, napraforgómaggal megszórjuk,
és forró sütıben aranybarnára sütjük.
Ugyanebbıl a tésztából készíthetünk sós rudacskákat is úgy, hogy a megkelt
bubszi, 2010. december 11. szombat, 10:34
Sörkifli 2.
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 6 dkg margarin, 2 dkg élesztő, só, köménymag (de nem muszáj), 3-4 dl tej, cukor az élesztőbe; összegyúrni ezt az egészet, és kidolgozni.
Elkészítés:
4 cipót készítünk, kerekre nyújtjuk. 12 részre fölvágjuk, előtte 25 dkg margarint sóval kikeverünk, ezzel megkenjük. Kifliket formálunk és megkenjük tojással. Köménymaggal vagy sajtal megszórjuk. Kelesztjük és sütjük.
Nagyon finom és hamar megvan!

Dusa Dori
bubszi, 2010. november 18. csütörtök, 21:21
Sajtos sörkiflik recept
Hozzávalók:

3 dl tej
5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
50 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 dl étolaj
20 dkg sajt
1 db tojás

Elkészítés:

A tejben megfuttatjuk az élesztőt, amibe 1 kávéskanál cukrot teszünk. A liszthez adunk 1 kávéskanál sót, és 1 dl étolajat, végül belekeverjük az élesztőt is. Kidolgozzuk, könnye gyúrható tésztát kell kapnunk, amit egy cipó formába összegyúrunk, és kerek formára kinyújtunk. Vajjal megkenjük a kinyújtott tésztát, és 16 részre szeleteljük, mint egy tortát. A szeleteket a szélesebb oldalánál fogva feltekerjük kifli formára. A tetejét tojással kenjük meg, és szórhatunk rá köménymagot, szezámmagot, vagy reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük ki, kb. 15 perc alatt sül ki. A tepsi aljára nem kell tenni semmit.
boszorlany, 2010. október 15. péntek, 10:21
Sütemények
Sörkifli
Hozzávalók:



* 40 dkg liszt
* 1 csésze tej
* 4 dkg élesztő
* 1 kávéskanál cukor
* 1 nagy csipet só
* 5 evőkanál olaj
* sajt, szezámmag, kömény, illetve ízlés szerint a tetejére bármi, ami fogyasztható


Kakaós kalács,
ahogy csak anya tudja

Hozzávalók:
* 1 kg liszt
* 4dkg élesztő
* 7 dl tej
* 2 db. tojás
* csipet só
* 10 evőkanál cukor
* 15 dkg margarin
* 3 evőkanál kakaó
* 1 teáskanál őrölt fahéj és pici tej
* 1 csomag (10 dkg) mazsola
Elkészítés:

1/2 liter tejben elkeverjük a 10 kanál cukrot, majd felmelegítjük, kézmelegnél kicsit magasabb hőfokra. Felfuttatjuk benne az élesztőt.
Amíg az élesztőre várunk megszitáljuk a kiló lisztet és melegíthetjük a nyitott gáztűzhely melegében. A margarint felolvasztjuk
zsokanita, 2009. június 04. csütörtök, 23:04
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
16256_Szitállás.gif
gaborgeneral1
2008. március 30. vasárnap, 18:14
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
02_rss_hozzaad.png
zabundu
2010. június 14. hétfő, 21:20
08_1_modul_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:18
03_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:17
Műhold hozzáadása OKÉ
raczandris
2008. február 20. szerda, 01:18
hozzáadott paradicsommal
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:49
a szósz hozzáadása
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:44
a szósz hozzáadása után
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.