Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 14:51 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ételízesítő házilag
kb. 1 kg fehérrépa, 25--25 dkg sárgarépa, karalábé, kelkáposzta, karfiol, zeller . 3--4 db vöröshagyma, 5--6 db húsos piros úgynevezett pritamin paprika, a fehérrépa és a petrezselyem zöldje, esetleg aki csípősen szereti 1 --2 db erős paprika. A szokásos módon tisztítjuk, csumázzuk és ledaráljuk. (vagy aprítógépben, vagy húsdaráló apró rácsán).
Lemérjük és 2,5 kg-hoz számolunk 50 dkg sót. Alaposan összekeverjük és levével együtt kicsi méretű üvegbe tesszük. Jó lezárjuk és végső helyére tesszük.
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:23
Címkék: petrezselyem zöldje, szokásos módon, összekeverjük, petrezselyem, aprítógépben, vöröshagyma,
Kommentek
Stefánia sajttal és baconnel
Hozzávalók:

70 dkg darált sertéscomb
2 cs szeletelt bacon (2*20 dkg)
25 dkg (gouda) sajt
2 zsemle
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
1 tk ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
1 tojás (nagy)
3-4 ek étolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza
suzymama, 2018. november 29. csütörtök, 10:11
Nagyi receptje: levesben főtt töltelék
nagyon finom; aminek a vége az lett, hogy egy tányérkával még kértünk a konyháról, mert azt mondták, ez volt a legjobb valami, amit eddig ettek :)))


Töltelék:
- 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
- 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
- 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
- 6 egész tojást
- sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni
suzymama, 2018. november 18. vasárnap, 15:01
Sajtgombócleves
Sajtgombócleves


Hozzávalók

3 liter víz
1 fej vöröshagyma (kisebb)

2 db leveskocka
1 tk ételízesítő
bors
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 tk zellerlevél
A gombóchoz:
2 db tojás
10 dkg búzadara
15 dkg reszelt sajt
1 ek joghurtos margarin
1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, a répákat feldaraboljuk, a zellerlevelet felaprítjuk.
A leveshez valókat - a vizet, a hagymát (egészben), a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a borsot, a fokhagymát (egészben), a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert - egy fazékban feltesszük főni.
A gombóc hozzávalóit - a tojásokat, a búzadarát,
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 15:47
H.Kohut Katalin: Parajfőzelék
H.Kohut Katalin: Parajfőzelék

Hozzávalók:

2 cs. Mirelit paraj (25 dkg-osok)
4 dl főzőtejszín
5-6 cikk fokhagyma

ételízesítő
olaj ízlésé szerint
3,5 kanál liszt

Elkészítés:

A Mirelít parajokat mély, nagy lábasban kevés tejjel felengedjük, ha még nem tettük meg. Hozzátesszük a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével, sózzuk, fűszerezzük Delikáttal. Az olajon megpirítjuk kissé a lisztet, beleöntjük a főzelékbe, majd főzőtejszínnel összeforraljuk.

Tükörtojással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

2018. február 5.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 14:59
Baconbe göngyölt, fűszeres csirkemell szeletek
csirkemellet, vékonyabb csíkokra vágtam, befűszereztem (só, bors, pirospaprika, majoranna, kömény, mustár) és bacon szalonna csíkokkal körbetekertem.
Kevés zsiradékon, egy kevés vizet öntve alá, teflon edényben először fedő alatt, amíg a szalonnából a zsír ki nem olvadt, majd fedő nélkül, minden oldalról szép pirosra sütöttem.

Tálalásig melegen tartottam.
Pár darab tojást felütöttem ( 1 tojásból két lepény lesz) adtam hozzá lisztet, tejet, kevéske szódabikarbónát, pici kurkumát, házi ételízesítőt és habosra kevertem habverővel.
Zsiradékon, palacsintasütőben lepényeket sütöttem belőle.
Papírtörlővel a felesleges zsiradékot leitattam róla és tálalásig melegen tartottam.
A brokkolit rózsáira szedtem és vajon puhára pároltam.
Kiszedtem a vajból és a visszamaradt zsiradékban pároltam tovább az aprított gombát és zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, karalábé, zeller). Ízlés szerint fűszereztem és ezzel töltöttem meg a tojás lepényeket.
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:20
Zöldséges csirkemell csőben sütve
fűszerkeverék
étolaj
A besamelmártáshoz:
1/2 l tej
10 dkg vaj vagy margarin
3 ek finomliszt
ételízesítő
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
A tetejére:
20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk, sózzuk és szárnyas fűszerrel megszórjuk. A brokkolit és a karfiol rózsáira szedjük.
A brokkolit, karfiol és a bébi répát gőz felett vagy sós vízben félpuhára főzzük. A vajat /vagy margarint /felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és 2-3 percet pirítjuk, majd felöntjük forró tejjel. Habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ízesítjük ételízesítővel, borssal és szerecsendióval. A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd mindegyikre teszünk a brokkoliból. Habzsák vagy kanál segítségével besamelt halmozunk rá, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített /légkeveréses/ sütőben 25-30 perc alatt 150 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:17
Stefánia sajttal és baconnel
Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát).

Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve
zsuzsagronai, 2018. szeptember 09. vasárnap, 12:38
Tallóztam
felhólyagosodni.


Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett. Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.


Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt:
Vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le.
Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, ez tartósítani fogja.
Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!

Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.
Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad.

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben! Lehet, hogy azt hisszük, sokáig
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
Képek, videók
Házi ételízesítők.jpg
pacsakute
2013. augusztus 20. kedd, 10:46
Hazi_etelizesito03.jpg
cipello
2013. július 10. szerda, 13:55
Házi ételízesítő
cipello
2013. július 10. szerda, 13:52
Ételízesítő darálás_közbe
cipello
2013. július 10. szerda, 13:44
Ételízesítő házilag.jpg
cipello
2013. május 14. kedd, 22:06
ételízesítők.jpg
maroka
2011. augusztus 19. péntek, 19:30
paprikalekvár-ételizes itő
iraziviki
2009. szeptember 06. vasárnap, 20:16
etelizesito_n.jpg
veronika74
2009. július 24. péntek, 08:45
petrezselyem.jpg
sz719eszter
2016. június 22. szerda, 15:24
Petrezselyem zöld
cipello
2016. június 05. vasárnap, 19:01
Petrezselyem
cipello
2016. június 05. vasárnap, 19:00
Petrezselyem.jpg
pacsakute
2015. június 18. csütörtök, 22:26
kelkaposzta-petrezsely em-
sarkadykati
2015. május 26. kedd, 03:39
petrezselyem.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:27
Petrezselyem.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.