Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 17:07 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Negatív Angela Merkel második koronavírus-tesztje
A szövetségi kormány tájékoztatása szerint legközelebb a jövő hét elején végeznek el koronavírus-tesztet a kancelláron.

Angela Merkel vasárnap házi karanténba vonult, miután kiderült, hogy kimutatták az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) egy orvosnál, akitől pénteken védőoltást kapott tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium ellen. Hivatali feladatait otthonából látja el. Szerdán az alkancellár, Olaf Scholz pénzügyminiszter szólalt fel helyette a koronavírus-járvány miatt készített pótköltségvetés parlamenti (Bundestag-) vitájában.

A fertőzöttek száma átlépte a 30 ezres határt, és a kórházak országos szövetségének (Deutsches Krankenhausgesellschaft - DKG) becslése szerint a hét végére eléri a 70 ezret. Ez azt is jelenti, hogy a ténylegesen fertőzöttek száma eléri a 700 ezres határt, mert szakértők szerint legalább tízszeres a különbség a teszttel kimutatott és a tényleges fertőzések száma között - mondta Gerald Gass, a DKG elnöke egy szerdai lapinterjúban.

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok közösen kidolgozott intézkedései révén március 16-tól kezdve fokozatosan szinte teljesen leállították a közösségi életet Németországban, és a legtöbb gazdasági ágazat is csak takaréklángon működik. A járvány lassítását szolgáló eddigi legszigorúbb korlátozás hétfőn lépett életbe, az előírás szerint csak nyomós okból lehet elmenni otthonról, és mindenki legfeljebb egy további emberrel tartózkodhat együtt közterületen, vagy azokkal a személyekkel, akikkel együtt él.

Ugyanakkor a kormány már tervezi a járványügyi intézkedések következő szakaszát. Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter egy csütörtökön megjelenő interjúban az előzetesen ismertetett részletek szerint elmondta, hogy legkésőbb húsvétig kidolgoznak egy átfogó tervet. "Napról-napra fontosabb, hogy miként szállunk ki a válságüzemmódból" - fogalmazott.

Az elképzelés szerint a kiutat időben és térben rugalmasan változtatható intézkedések rendszere jelentheti. Valószínűleg arra kell berendezkedni, hogy kijárási korlátozások elrendelésére, majd feloldására, "gyorsításra, majd fékezésre" lesz szükség heteken keresztül, attól függően, hogy miként alakul a fertőzöttek és a kórházi ellátásra szoruló betegek száma az adott térségben.

Kiemelten fontos a leginkább veszélyeztetettek, az idősek és a krónikus betegségben szenvedők védelme. Őket várhatóan arra kell majd kérni, hogy még hónapokig korlátozzák a mozgásukat, és kétség esetén maradjanak otthon. Ellátásukra és társas szükségleteik kielégítésére szolidáris megoldásokat kell kidolgozni - fejtette ki a miniszter a Die Zeit című hetilapnak adott interjúban.

Hangsúlyozta: ha sikerül gondoskodni a veszélyeztetett csoportok védelméről, egyes területeken vissza lehet térni "a megszokott mindennapi élethez".

Arról is szólt: nem lehet megkerülni azt a kérdést, hogy miként lehet felhasználni a mobiltelefonok helyzetének meghatározásával kapcsolatos adatokat a járvány elleni védekezésben. Az adatok esetleges felhasználását a lehető legszigorúbb előírásokkal kell szabályozni, és kizárólag olyan válságos helyzetekre kell korlátozni, mint a koronavírus-világjárvány - mondta a német egészségügyi miniszter.

Helge Braun kancelláriaminiszter egy okostelefon-alkalmazás felhasználóinak adott szerdai online interjúban azt mondta: az intézkedések következő szakasza "természetesen azt jelenti, hogy ismét többet mehetnek ki az utcára a fiatalok, akik nem tartoznak a veszélyeztetett csoportokhoz", ehhez azonban elengedhetetlen a következetes tesztelés, a fertőzöttek és a velük kapcsolatba került emberek kiszűrése, hogy ne induljon ismét meredek, exponenciális növekedésnek a fertőzések száma.

Hozzátette: a korlátozások lazítása nagyban függ attól, hogy mennyire hatásosak a járvány lassítására tett eddigi intézkedések. Ez két hét alatt derül ki - mondta a német kancelláriaminiszter.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 18:23
Címkék: Negatív Angela Merkel, Angela Merkel, Olaf Scholz, Deutsches Krankenhausgesellschaft, Gerald Gass, Jens Spahn,
Kommentek
Koronavírus - Meghaladta a 380 ezret a fertőzöttek száma világszerte
szolgáltatások nyújtását fogják biztosítani, minden másfajta termelési tevékenység egyelőre április 3-áig leáll. Nyitva maradtak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, de az összes hivatalt bezárták.

Spanyolországban keddre virradóra 35 136-ra emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 2311-en vesztették életüket. A szükségállapotot április 11-éig meghosszabbították.

Németországban valamivel kevesebb, 29 056 fertőzött mellett 123 a halálos áldozatok száma, és 453-an gyógyultak meg. Negatív lett Angela Merkel német kancellár első koronavírus-tesztje, amelyre azért volt szükség, mert kimutatták a kórokozót (SARS-CoV-2) egy orvosnál, akitől pénteken védőoltást kapott tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium ellen.

Franciaországban 20 123-an betegedtek meg, 862-en vesztették életüket és 2207-en távozhattak egészségesen a kórházból. Az országban kedd reggel életbe lépett az egészségügyi szükségállapot, amely két hónapig lesz érvényben.

Nagy-Britanniában hétfőn 336-ra emelkedett a
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 07:42
Koronavírus - Negatív Angela Merkel első koronavírus-tesztje
Steffen Seibert elmondta, hogy a következő napokban további teszteket is végeznek majd.

A kormányfő vasárnap házi karanténba vonult, miután kiderült, hogy kimutatták az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) egy orvosnál, akitől pénteken védőoltást kapott tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium ellen.

Angela Merkel otthonából látja el hivatali feladatait, a hétfői kormányülést telefonon keresztül vezette. Szerdán az alkancellár, Olaf Scholz pénzügyminiszter szólal fel helyette a koronavírus-járvány miatt készített pótköltségvetés parlamenti (Bundestag-) vitájában.

Ugyancsak hétfőn Heiko Mass külügyminiszter bejelentette, hogy már csaknem 120 ezer német állampolgár érkezett meg a kormány hazaszállítási művelete révén, amelyet azért indítottak, mert a világjárvány miatt egyre inkább akadozik a nemzetközi közlekedés. A legfőbb üdülőterületekről már mind elhozták a németeket. A művelet következő szakaszában a távoli és kevésbé látogatott országokra összepontosítanak. A tárca számításai
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 19:03
EU-csúcs - Cseh miniszterelnök: Timmermans teljesen elfogadhatatlan
"Ki kell mondanunk: nem akarjuk, hogy Timmermans az Európai Bizottság követező elnöke legyen. Különböző okokból, teljes mértékben elfogadhatatlan számunkra. Megválasztása teljes katasztrófa lenne" - fogalmazott Babis.

Közölte: Csehország számra nem az a fontos, hogy az uniós bizottság következő elnöke melyik pártcsaládból érkezik.

Prága olyan bizottsági elnököt akar, aki nincs negatív véleménnyel a kelet-közép-európai régióról, különösen a migrációt érintő nézetkülönbségek miatt - közölte Babis.

A cseh miniszterelnök újságíróknak elmondta azt is, hogy a vasárnap megkezdett, eredetileg egynaposra tervezett uniós csúcson az Európai Néppárt (EPP) több tagjával egyeztetett Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős biztos, az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) jelöltje megválasztása érdekében, aki elképzelések szerint az EU külügyi szolgálatát (EEAS) vezethetné. Hozzátette, véleménye szerint Maros Sefcovic, az EU energiaügyi biztosa is jó vezetője lenne az uniós külügyi
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 17:41
Illegális bevándorlás - Bakondi: a kötelező kvóták bevezetését újra és újra előveszi az EU
elfogadását kell érteni.

A főtanácsadó megismételte: a magyar kormány álláspontja a lakosságtól kapott mandátumon alapszik, és elég sok millió állampolgár mondta el a véleményét, konzultációkon, népszavazáson, választáson. Ennek alapján - folytatta - teljesen világos, hogy a lakosság nagy többsége azt gondolja, nem szabad Magyarországra engedni az illegális bevándorlást, és nem szabad feladni a biztonságot, valamint a keresztény kultúrát őrző magyar hagyományokat.

Hangsúlyozta: a migráció - annak negatív következményeivel - az európai parlamenti választás fő kérdésévé nőtte ki magát.

Bakondi Györgyöt kérdezték a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciájáról is, és azt mondta: ez a migrációt sokoldalúan elemző, értékelő, különböző aspektusait bemutató előadássorozat tudósok, közéleti emberek részvételével. Arról szól, hogy a tudomány és a gyakorlatban politizálók véleményét lehessen összegezni, ami talán segíti majd a döntéshozókat. Ezen a fórumon a tapasztalatokról és esetleg
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 07:04
Németh Zsolt: sikertörténet a visegrádi együttműködés
Németh Zsolt (Fidesz) a bizottság keddi, részben zárt ülése után az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a nemzetközi partnerek sokszor gyanakvással tekintenek erre a platformra, mintha ezt az együttműködést egyfajta "negatív erő" tartaná csak egyben. A politikus azonban felhívta a figyelmet, hogy a V4 országait nem az Európai Unió elleni összeesküvés vagy a migrációs politika tartja össze, hanem az unió egységének megtartása. Ezt jelzi a szlovák V4 elnökség jelmondata, a Dinamikus Visegrád Európáért is - tette hozzá.

Németh Zsolt a szlovák elnökség munkájáról - amely téma volt a bizottsági ülésen - elmondta, a szlovák elnökség hívta meg Angela Merkel német kancellárt, és tervben van Emmanuel Macron francia államfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár meghívása V4+ formátumú összejövetelre; hangsúlyos a V4 által működtetett visegrádi kulturális alap munkája is.

Az európai integráció folyamatát folytatni kell - mondta a politikus, hozzátéve, szintén prioritás volt a szlovák elnökség alatt, hogy a
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 13:58
Merkel - Angela Merkel német kancellár nem indul újra a CDU elnökségéért, fokozatosan visszavonul
törvényhozási (Landtag-) választás, amelyen a CDU ugyan az első helyen végzett és várhatóan folytathatja a kormányzást eddigi partnerével, a Zöldekkel, de 1966 óta a leggyengébb eredményt, 27 százalékot ért el.

Ez "keserű és csalódást keltő", azért is, mert a CDU-s vezetésű hesseni kormány jó munkát végzett. A rossz eredmény inkább a szövetségi politikáról alkotott választói véleményeknek tulajdonítható, kétségtelen, hogy a hesseni CDU sokkal jobban szerepelt volna, ha nem érvényesül "a szövetségi politika negatív hatása" - mondta Angela Merkel.

Hangsúlyozta, hogy pártelnöki és kancellári tisztségéből adódóan személyesen felelős a választási eredményért. Mint mondta, az általa vezetett szövetségi kormány "elfogadhatatlan képet mutat magáról". Ezt nem lehet elhibázott kommunikációval magyarázni, sokkal többről van szó, egy nem megfelelő "munkakultúráról" - mondta Angela Merkel, hozzátéve, hogy mostantól a szövetségi kormány teljesítmények javítására, a "jó kormányzás" helyreállítására
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 17:02
Újratárgyalják a német alkotmányvédelmi hivatal vezetőjének áthelyezését
Angela Merkel kancellár - a legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke - "helyesnek és szükségesnek" tartja az áthelyezés körüli kérdések áttekintését és egy "tartós megoldás" kidolgozását - közölte a kormányfő szóvivője.

Steffen Seibert hozzátette, hogy Angela Merkel az üggyel összefüggésben felvette a kapcsolatot Horst Seehofer belügyminiszterrel, a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökével és Andrea Nahles-szel, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökével.

A három pártelnök kedden abban állapodott meg, hogy Hans-Georg Maassen a belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálattól a belügyminisztériumhoz kerül államtitkárnak.

A BfV vezetőjének távozását az SPD követelte, mertMaassen kétségbe vonta egy külföldinek tűnő embereket üldöző németeket ábrázoló videófelvétel eredetiségét. A felvétel Chemnitzben készült augusztus végén, egy német férfimegölése után, a bűncselekménnyel külföldieket gyanúsítanak. Az emberölés demonstrációkhoz vezetett,
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 18:39
Képek, videók
Negatív energia megszünte
pacsakute
2019. január 28. hétfő, 22:24
Nincs egyetlen negatív tu
sanci81
2018. augusztus 18. szombat, 17:04
negativ
anubisz01
2018. június 13. szerda, 19:26
a negatív embereknek.jpg
sz719eszter
2018. június 04. hétfő, 18:56
Negatív gondolatok eltávo
pacsakute
2016. augusztus 24. szerda, 18:02
Negatív energiák kiűzése.
pacsakute
2016. június 17. péntek, 21:51
negatív érzelmek.jpg
bbbarbara
2016. január 11. hétfő, 20:46
Negatív energiák ellen.jp
pacsakute
2015. szeptember 29. kedd, 17:30
negativ-energiak.jpg
lenke1964
2015. szeptember 15. kedd, 09:13
Az N-1 harmadik tesztje (
vargaspace
2012. május 10. csütörtök, 18:44
1. tesztjén.jpg
kimif1
2010. január 13. szerda, 21:38
1. tesztjén 2.jpg
kimif1
2010. január 13. szerda, 21:38
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Szövetségi-palota.jpg
farkas1945
2011. február 10. csütörtök, 09:58
Szövetségi Bíróság tornya
mecsery
2010. május 19. szerda, 17:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.