Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 10:43 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kásler: eredményt hirdettek a Három generációval az egészségért pályázat második fordulójában
Kásler Miklós elmondta, a rendelkezésre álló 4,7 milliárd forintból így praxisközösségenként átlagosan 74 millió forint támogatás jut a népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására, illetve prevencióra.

A program célja az egészségben eltöltött évek számának növelése, a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések rizikófaktorainak és a gyermekek egészségi állapotát befolyásoló tényezőknek a felmérése - ismertette a miniszter.

Olyan praxisközösségek jelentkezését várták, amelyekben legalább öt háziorvos dolgozik együtt, valamint feltétel volt, hogy munkájukba vonjanak be más szakembereket is, például dietetikust, gyógytornászt vagy mentálhigiénikus szakembert. A program forrásai lehetőséget adnak a megelőzést szolgáló eszközök, műszerek beszerzésére is.

Kásler Miklós emlékeztetett arra, hogy a program - amelyet nagy megelégedettséggel fogadott a lakosság - első fordulójában mintegy 6 milliárd forintot tudtak szétosztani 79 praxisközösség között, és több mint 130 ezer esetben végeztek el vizsgálatokat, adtak tanácsot.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy ezzel az ellátási móddal újfajta szemlélet kezd kialakulni és már 1,2 millió ember számára válik könnyebben elérhetővé a betegségmegelőzés és az egészségfejlesztés.

A program szakmai irányítója - hasonlóan az első fordulóhoz - az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 10:31
Címkék: Kásler Miklós, Horváth Ildikó, Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, egészségért pályázat, rendelkezésre álló,
Kommentek
Győzelemmel búcsúztatta a szezont a bajnok Ferencváros
A címvédését már korábban bebiztosító Ferencváros 1-0-ra legyőzte szombaton a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában.
OTP Bank Liga, 33. forduló:
Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 11 875 néző, v: Erdős
gólszerző: Tokmac (41.)
sárga lap: Vécsei (46.), Sigér (82.), Haratin (87.), Otigba (93.), illetve Cseri (37.), Berecz (58.), Dragóner (78.)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Civic (Heister, a szünetben) - Vécsei (Leandro, 57.), Haratin, Sigér (Frimpong, 87.) - Zubkov (Varga R., 57.), Boli, Tokmac (Skvarka, 81.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Neszterov, Silye - Cseri (Meszhi, 81.), Karnyickij, Berecz, Pekár (Vajda S., 66.) - Zivzivadze (Dragóner, 73.), Jurina (Nagy D., 66.)

- A meccs után az FTC játékosai megkapták aranyérmüket Csányi Sándortól, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökétől.

A végeredmény:
1. Ferencváros 76 pont - Bajnokok
maroka, 2020. június 29. hétfő, 14:29
Lengyel elnökválasztás - Andrzej Duda nyerte a választás első fordulóját az exit poll felmérések szerint
lett a felmérésekben jelzettnél magasabb, 13,3 százalékos eredménnyel.

A radikális nemzeti és az újliberális pártok koalícióját, a Konföderációt képviselő Krzysztof Bosak a voksok 7,4 százalékát szerezte meg. . Robert Biedron melegjogi aktivista, baloldali EP-képviselő 2,9 százalékos, a Lengyel Parasztpárt elnöke, Wladyslaw-Kosiniak-Kamysz pedig 2,6 százalékos eredménnyel végzett.

Előzetes adatok szerint magas, 62,9 százalékos volt a részvételi arány. Az előző, 2015-ös elnökválasztás első fordulójában a jogosultak 49 százaléka járult az urnákhoz, az eddig legmagasabb, 65 százalékos részvételt az 1995-ös elnökválasztáson mérték.

A végleges eredményeket az országos választási bizottság (PKW) legkorábban kedd estére ígéri, addigra befutnak a lengyel külképviseleteken megtartott voksolás eredményei is. Külföldön 374 ezren regisztráltak, ami a szavazók mintegy 2 százalékát jelenti.

A második fordulót július 12-én tartják meg. Trzaskowskit felhetetőleg a most alulmaradt ellenzéki jelöltekre
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 21:30
Alacsony a részvétel a francia önkormányzati választások második fordulójában
Az első fordulóban - amelyet a koronavírus-járvány miatt március 17-én kihirdetett általános karantén kihirdetése előtt két nappal rendeztek meg - a választóknak alig 44 százaléka vonult az urnákhoz, ami Franciaországban rekordalacsony részvételnek számít.

Az ország néhány nappal később az egyik fő európai járványgóc lett, eddig csaknem 30 ezren vesztették életüket és még jelenleg is több mint 9 ezren szorulnak kórházi kelezésre, de a betegek száma az április 9-i tetőzés óta napról napra csökken.

A reggel 8 órakor nyílt választóhelyiségekben kiemelt egészbiztonsági előírások vannak érvényben: kötelező a fizikai távolságtartás, a maszkviselés és a kézfertőtlenítés.

Elemzők szerint az alacsony részvételnek ugyanakkor nem kizárólag a járványtól való félelem az oka, hanem a sajátos politikai helyzet is.

Összességében - függetlenül a pártkötődéstől - a polgármesterek pozícióban hagyása jellemezte az első fordulóban a választói tendenciát, akik viszont nem köthetők a jelenlegi, Emmanuel
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 14:40
Lengyel elnökválasztás - Délig magas volt a részvételi arány
alacsonyabb,23,8 százalékos részvételt mértek. Az árvíz miatt a térségben két szavazóhelyiséget kellett átkölteztetni.

A szavazóhelyiségek országszerte 7 órakor nyíltak meg és 21 óráig tartanak nyitva. Korábbi felmérésekurnazárásig60 százalék körüli részvételi arányt jeleztek. A PKW elnöke, Sylwester Marciniak viszont vasárnapi sajtóértekezleten elmondta: amennyiben a következő órákban a délelőttiekhez hasonlóan alakul a részvétel, rekordmagassá válhat.

Az előző, 2015-ös elnökválasztás első fordulójában a jogosultak 49 százaléka járult az urnákhoz, a legmagasabb, 65 százalékos részvételt az 1995-ös elnökválasztáson mérték.

Összesen több mint 30,2 millióanjogosultak a szavazásra,közülük külföldön 374 ezren regisztráltak.

Idén a voksolás a koronavírus-járvány miatt vegyes, hagyományos és levélformában is lehetséges. Az utóbbi szavazási módszerre a lengyelországi választókerületekben csaknem 185 ezren, külföldön pedig 343 ezren jelentkeztek. A hagyományos módszer szerint, személyesen
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 14:30
Lengyel elnökválasztás - Megnyíltak a szavazóhelyiségek
koronavírus-járvány miatt vegyes, hagyományos és levélformában is lehetséges. Az utóbbi szavazási módszerre a lengyelországi választókerületekben csaknem 185 ezren, külföldön pedig 343 ezren regisztráltak.

Az esti zárás pillanatában exit poll-becslést közölnek a várható eredményről. A végleges eredményeket az országos választási bizottság (PKW) legkorábban kedd estére ígéri.

A legtöbb felmérés szerint 60 százalék körüli részvételi arányra lehet számítani. Az előző, 2015-ös elnökválasztás első fordulójában a jogosultak 49 százaléka járult az urnákhoz, a legmagasabb, 65 százalékos részvételt az 1995-ös elnökválasztáson mérték.

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt támogatásával második elnöki mandátumért induló Andrzej Duda a felmérések szerint 39-43 százalékos eredményre számíthat, a PO jelöltjének, Rafal Trzaskowskinak a támogatottsága 28-32 százalékos.

A további jelöltek esetében jelentősebb eredményt még a függetlenként induló liberális katolikus újságíró, Szymon Holownia érhet
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 07:20
Lengyel elnökválasztás - Felmérés: Andrzej Duda nyerésre áll a szavazás első fordulójában
A június 19. és 23. között végzett felmérés szerint Andrzej Dudára a válaszadók 41 százaléka szavazna, két százalékkal több, mint amit az előző, múlt heti felmérés kimutatott.

A koronavírus-járvány miatt vegyes - hagyományos és levélbeli - formában is lehetséges voksoláson akár 80 százalékos részvételi arány is lehetséges.

Rafal Trzaskowski mellett a megkérdezettek 29 százaléka tenné le voksát, ami egyszázalékos emelkedést jelent az előző felméréshez képest.

Az államfői posztra pályázó 11 jelölt közül jelentősebb eredményt még a függetlenként induló liberális katolikus újságíró, Szymon Holownia érne el (11 százalék). A radikális nemzeti és az újliberális pártok koalícióját, a Konföderációt képviselő Krzysztof Bosak 7 százalékos eredményt érhet el. A Lengyel Parasztpárt elnöke, Wladyslaw-Kosiniak-Kamysz, valamint Robert Biedron melegjogi aktivista, baloldali EP-képviselő egyaránt 4-4 százalékos népszerűségnek örvend.

Más felmérések szerint Duda vasárnap 40,3-44,3 százalékos,
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 11:51
Ötvenötmillió forint támogatást ítélt meg tévéknek és rádióknak a médiatanács
Ezt az összeget a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat harmadik fordulójában ítélték oda. A döntés szerint hét televízió vissza nem térítendő forráshoz jut: a Csurgói Városi Televízió, a Hajdúnánási Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Somogy TV, a mórahalmi Móra-Net TV, a budapesti BonumTV és a pécsi Pannon Televízió. A rádiók közül a szentgotthárdi Radio Mono±ter, a kiskunfélegyházai Rádió Smile, a budapesti Klasszik Rádió 92.1, a siófoki Balaton Rádió és a nyíregyházi Mustár Rádió pályázott sikeresen.

A pályázat negyedik fordulójának beadási határidejét június 4-éről június 11-ére módosították - közölték.

Az ülésen a médiatanács elfogadta a külföldi joghatóság alá tartozó, de magyar nyelven sugárzó televíziók hangerőtúllépéseire vonatkozó dokumentumot is, amely szerint - többek között - a Comedy Central, a Eurosport 1 és a Viasat 3 is a többi műsor hangerejénél 3-6 decibellel hangosabb reklámokat és műsorajánlókat tesz közzé. A dokumentum napokon
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 11:01
Koronavírus - Párizsban a járdákat és az úttesteket is elfoglalhatják a kávéházi teraszok
és éttermeket féléven át, márciustól szeptemberig támogató programjának.

A vendéglátóhelyeknek a támogatásért cserébe tiszteletben kell tartaniuk egy tízpontos chartát, amelyben az egészségügyi és környezetvédelmi előírások mellett az is szerepel, hogy a kiterjesztett teraszokat este 10 órakor be kell zárni a lakók nyugalma érdekében.

A városháza csaknem húsz utcát zár le a nyáron a gépkocsiforgalom elől a teraszok kiterjesztésére.

Az önkormányzati választások június 28-i második fordulójában a legesélyesebbnek számító jelenlegi baloldali főpolgármester elutasította legfőbb kihívója, a jobbközép Rachida Dati vádját, miszerint a koronavírus-válsággal kampányol az újraválasztásáért.

A kormány csütörtökön jelentette be, hogy a vendéglátóhelyek szigorú előírások mellett kedden megnyithatnak az egész országban, de a vírus által leginkább veszélyeztetett fővárosi régióban egyelőre csak a teraszokon fogadhatnak vendégeket.

Az éttermekben, kávéházakban és a bárokban az ott dolgozóknak
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 20:27
Képek, videók
Az esztendö fordulóján 01
chillik
2015. december 10. csütörtök, 06:11
Az esztendö fordulóján 02
chillik
2015. december 10. csütörtök, 06:10
Generációk
sanci81
2018. július 04. szerda, 17:23
O.V.5 generáció.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:02
I. generációs BAGLYAIM.jp
dnemethk
2015. február 21. szombat, 21:31
Új generáció.jpg
sznejuci
2015. január 25. vasárnap, 09:30
Az új generáció
gyuzi
2014. november 18. kedd, 10:50
Bp-Generációk.jpg
agica2004
2013. október 07. hétfő, 13:59
hóemberkéim I. generáció
dnemethk
2012. december 11. kedd, 11:48
A-nagy-generacio--dvd- 205
sarkadykati
2012. január 13. péntek, 01:56
Séta az egészségért.jpg
pacsakute
2018. október 29. hétfő, 13:53
egészségerte4.gif
lilagondolatok
2014. augusztus 27. szerda, 03:10
Szinek az egészségért
irmus
2012. október 31. szerda, 17:33
színek az egészségért.jpg
sarkadykati
2012. október 17. szerda, 10:48
Az Egészségért.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 09. vasárnap, 09:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.