Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 12:37 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Dal 2018 - Magyar sikerprodukció nyitja az adásokat
Az első magyar újcirkusz társulat előadásai az elmúlt években a világ számos nagy színházában és fesztiválján arattak hatalmas közönségsikert. A társulat látványos showelemekkel gazdagított produkcióiban a hazai cirkuszi hagyományokat tánc- és színházművészeti műfajokkal ötvözi, az előadásokban a cirkuszi trükkök mellett hangsúlyos szerepet kap a történetmesélés, és az érzelmek kifejezése.

A Dal 2018 adásait megnyitó néhány perces előadásokban a nézők ízelítőt kaphatnak az újcirkusz műfaj elemeiből, a színpadon többféle cirkuszi zsánerszám - levegőakrobatika, lengőrúd és lábzsonglőr számok, handvoltige, handstand - is látható lesz. A fellépések során a Recirquel nemzetközi sikerű előadásainak átdolgozott jeleneteit vagy kifejezetten A Dalba komponált, egyedi produkciókat tekinthet meg a közönség - tartalmazza a közlemény.

Az összegzés szerint a produkciók közt helyet kap a budapesti vizes világbajnokság záró gáláján bemutatott monumentális előadás levegőképének átdolgozott változata, valamint a Párizs Éjjel című előadás egyik jelenete, amely tavaly nyáron a világ legnagyobb fesztiválján, az Edinburgh Fringe-en a szakma és a kritikusok körében is nagy sikert aratott.

"A Dal az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért showműsor hazánkban, hiszen adásonként több mint egymillió néző várja kíváncsian, melyik lesz a legjobb dal Magyarországon. Ez kiváló alkalom arra, hogy emlékeztessük magunkat, mi magyarok az előadóművészet más ágaiban is nagyot tudunk alkotni, büszkék lehetünk az értékeinkre" - mondta Vági Bence. A Recirquel alapító művészeti vezetője hozzátette: a társulat missziója az, hogy az évszázados tradícióval bíró hazai cirkuszművészetet egy picit újragondolva, más megközelítést alkalmazva újra feltegye a világtérképre.

A Dal 2018 adásait követően a Recirquel tavasszal egyebek mellett Spanyolországban, Norvégiában és Franciaországban is fellép majd, a társulat egész estés produkciói továbbá folyamatosan láthatók a budapesti Müpában.

A Recirquel Újcirkusz Társulat Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével magyar artistákból alakult 2012-ben Budapesten. A társulat öt egész estés nagyszínpadi produkciója - Cirkusz az Éjszakában, A Meztelen Bohóc, Párizs Éjjel, Non Solus, illetve az Adieu! - a bemutatók óta telt házzal fut a budapesti Müpában. A Recirquel nemzetközi karrierje 2014-ben vette kezdetét, a társulat mára az európai és tengerentúli színházak rendszeres fellépője Franciaországtól Hollandián és Kolumbián át Chiléig.

A társulat küldetésének tekinti, hogy az évszázados hazai cirkuszművészeti tradíciókra és szaktudásra épülő, új, közép-kelet-európai-magyar újcirkusz irányzatot itthon és a világban egyaránt népszerűvé tegye. A Recirquel fennállása óta mintegy 300 előadást tartott, amelyet több mint 150 ezren láttak világszerte.

A társulat állandó alkotócsoportjának célja olyan egész estés nagyszínpadi produkciók megvalósítása, amelyben a műhöz szerzett zene, látványvilág a cirkuszművészetet egy ú, és absztrakt kifejező mozgásművészetté formálja, így létrehozva egy történetet elbeszélő újcirkusz előadást. A Recirquel produkcióiban a klasszikus artistatechnika mellett ezért fontos szerepet foglal el a tánc- és a színészmesterség, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene. A sajátos kelet-európai cirkuszi műfaj zenei világát Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző alkotta meg. Az előadásokban továbbá nagy hangsúlyt kapnak a hazánkban még kevéssé ismert társművészeti ágak: a maszk és smink, valamint a hajszobrászat alkotásai is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 28. vasárnap, 21:37
Címkék: Párizs Éjjel, Edinburgh Fringe-en, Vági Bence, Recirquel Újcirkusz Társulat Vági Bence, Meztelen Bohóc, Franciaországtól Hollandián,
Kommentek
Kasszasiker a filmipar Nagy-Britanniában
A növekedés egyik oka, hogy a nézők áramlanak a mozikba. Nagy-Britanniában és Írországban 679 millió font (231,36 milliárd forint) értékben váltottak jegyet pénztáraknál január és június között, ami 12 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest - ismertette a ComScore adatait hétvégi számában a Financial Times.

Az üzleti lap azonban hangsúlyozza: egyre több filmet és televíziós produkciót forgatnak Nagy-Britanniában. A Harry Potter-franchise örökségére építve ezek között van a Csillagok háborúja következő része, a Tim Burton rendezésében készülő Dumbo, A szépség és a szörnyeteg, a T2 Trainspotting, a Dunkirk és a Wonder Woman.

A 2007 óta érvényben lévő adókedvezmények jelentős vonzerőt biztosítanak a brit forgatásoknak. A producerek nagy-britanniai költéseik 80 százalékának akár a negyedét is visszaigényelhetik. A brit adóhivatal szerint az elmúlt tíz évben 2070 produkció élt ezzel a lehetőséggel, és 2,3 milliárd fontot (783,74 milliárd forintot) folyósítottak vissza a 8,9
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 18:24
A Toscával indul jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékok
színre.

A jövő évad műsorára a jegyértékesítés szeptember 15-én indul.

Herczeg Tamás az idei évadot értékelve elmondta, hogy az idén 85 éves fesztivál teljesítőképessége csúcsát érte el. A két helyszínen, a Dóm téri játszóhelyen és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon 13 produkciót és 26 előadást láthatott a közönség. Minden műfaj, így opera, tánc, operett, musical, próza, szimfonikus koncert és újcirkusz is szerepelt a kínálatban.

Harangozó Gyula művészeti igazgató szerint az évad sikerprodukciója a nyitóelőadás, A bolygó hollandi volt, melyet a Dóm téren először rendező Szabó Máté vitt színre látványos megoldásokkal. A másik bemutatót, az Ének az esőbent Harangozó Gyula Somogyi Szilárddal közösen rendezte.

A Dóm téri színpadon vitte színre a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Drakula utolsó táncát, vendégelőadásként láthatták a nézők a Budapesti Operettszínháztól az Én és a kisöcsémet, visszatérő produkcióként pedig a Mamma Mia!-t és A nyomorultakat a Madách Színház csapatával.

Az
velemenyezd, 2016. augusztus 29. hétfő, 13:53
Rossz idő miatt a Kölcsey központban kezdődik a debreceni nyári színház
A zivatarokkal és jégesővel kísért hidegfront érkezése miatt a nagyerdei szabadtéri színpadra tervezett Amadeus hétfői és keddi előadását a Kölcsey központ nagytermében tekinthetik meg az érdeklődők - ismertette Kerekes Sándor.

Az előadások változatlanul 20 óra 30 perckor kezdődnek - fűzte hozzá.

Elmondta, rendkívüli az érdeklődés a színházi esték iránt: a hétfői napon értékesítették elővételben a 10 ezredik jegyet. Hozzátette: a nyári színházi esték során 12 budapesti és vidéki kőszínház és utazó társulat 15 sikerprodukcióját összesen 24 alkalommal mutatják be a felújított nagyerdei szabadtéri színpadon, illetve rossz idő esetén a Kölcsey központban.

A 21. Debreceni Nyári Színházi Esték évada hétfő este a Milos Forman rendezte filmváltozat nyomán legendássá vált Amadeus című színmű bemutatójával kezdődik.

Peter Shaffer világhírű művét az Orlai Produkciós Iroda előadásában, Keresztes Tamás és Kulka János főszereplésével láthatja a debreceni közönség.
velemenyezd, 2015. június 15. hétfő, 13:22
Hosszú távú együttműködés a Madách Színház és a debreceni Főnix között
néhány új produkcióját Debrecenben állítaná színre. Az együttműködés részleteiről szóló tárgyalás megkezdődött, és a cél az, hogy a következő színházi évadban már konkrét produkciók szülessenek - ismertette a részleteket Szirtes Tamás.

Papp László, Debrecen polgármestere az Ahol a Nagyerdő életre kel címmel tartott sajtótájékoztatón elmondta: az idén 65. évadát kezdi meg a tavaly több mint 304 millió forintos beruházással felújított nagyerdei szabadtéri színpad, ahol a nyáron 12 színház 15 sikerprodukcióját, 24 előadáson láthatja a közönség.

1950. június 10-én Kodály Zoltán Székelyfonója volt az első előadás az akkor átadott nagyerdei szabadtéri színpadon, tavaly pedig két évtizedes kényszerszünet után vehették birtokba újra a debreceniek a teátrumot a teljesen felújított parkerdőben.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője bejelentette: május 1-jén a Kerekes Band fergeteges koncertjével hivatalosan is elkezdődik a szezon a nagyerdei szabadtéri
velemenyezd, 2015. április 29. szerda, 19:32
Tizennégy előadás a Keszthelyi Nyári Játékokon csütörtöktől
korábban Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója, az előadások rendezője.

A Szent Iván-éj mítosza köré szerveződő Hét boszorka tematikája a szerelemről szól. A koncertelőadáson Horgas Eszter és zenekara kíséretében Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Pokorny Lia, Tompos Kátya és a Centrál Színház fiatal színésznője, Ágoston Katalin énekel szerelmes dalokat, a produkcióban a Bozsik Yvette Társulat táncosai is szerepelnek.

Az Illatszertár című vígjáték - amely a Centrál Színház idei sikerprodukciója volt - témája ugyancsak az emberi kapcsolatok, a szenvedély, a sorsszerű találkozások körül forog. A vígjátékot László Miklós, a népszerű kabarészínész 1936-ban írta, majd egy évvel később Kabos Gyulával a főszerepben a Pesti Színházban mutatták be. A szerző 1936-ban Amerikába ment, művéből Hollywoodban több filmet is forgattak, köztük A szerelem hálójában című vígjátékot Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével.

A keszthelyi előadáson a főbb szerepeket Kern András, Pokorny Lia, Stohl András és
velemenyezd, 2013. július 23. kedd, 07:04
Keszthelyi Nyári Játékok a Festetics-kastélyparkban
Színház igazgatója, az előadások rendezője az MTI-nek.

A koncertelőadást első alkalommal láthatja a közönség Keszthelyen, a produkciót tavaly a Margitszigeten mutatták be, tavasszal pedig a Centrál Színház műsorán szerepelt. Keszthelyen Horgas Eszter és zenekara kíséretében Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Pokorny Lia, Tompos Kátya és Ágoston Katalin lép fel, a színházi esten a Bozsik Yvette Társulat táncosai is szerepelnek.

A nyitóelőadás után 13 estén át a Centrál Színház idei sikerprodukcióját, az Illatszertár című darabot tűzik műsorra. A vígjátékot László Miklós, a népszerű kabarészínész 1936-ban írta, majd egy évvel később Kabos Gyulával a főszerepben a Pesti Színházban mutatták be. A szerző 1936-ban Amerikába távozott, művéből több filmet is forgattak Hollywoodban, majd 1963-ban musical is készült belőle. A vígjáték alapján 1998-ban A szerelem hálójában címmel készítettek filmet, de ebben a produkcióban Meg Ryan és Tom Hanks szerelmi románca már elektronikus levelezés útján bontakozik
velemenyezd, 2013. július 07. vasárnap, 15:42
Óbudai Nyár: hetven program augusztus végéig
vezényletével június 14-én Verdi-műveket szólaltatnak meg, egy héttel később pedig Orff Carmina Buranáját.

Az Óbudai Búcsú június 29-én és 30-án lesz ugyancsak a Fő téren, itt a meseszínháztól a nemzetiségi kórustalálkozón és operettesten át a Molnár Dixieland Band, valamint Demjén Ferenc koncertjéig sokféle programon vehet részt az érdeklődő. A Fő téren koncertezik a nyáron a Djabe és a Benkó Dixieland Band is, először kirándulnak szabadtérre a Macskák: a Webber-musicalt, a Madách Színház sikerprodukcióját a Zichy udvarban játsszák.

"Az Óbudai Társaskör hagyományaihoz híven színielőadással és zenés műsorokkal egyaránt várja a vendégeket" - mondta Harsányi Mária igazgató. A Robert James Waller Madison megye hídjai című regényéből készült film alapján Radnai Annamária írt darabot, Novák Eszter rendezésében elevenedik meg a szerelmi történet, a főszerepeket Udvaros Dorottya és László Zsolt alakítja.

A Felolvasószínház a társaskör épületének - egykor kávéház volt - legendás vendégére, Krúdy
velemenyezd, 2013. május 22. szerda, 15:22
Képek, videók
Párizs éjjel.png
szelgyongyi
2016. május 05. csütörtök, 18:32
Párizs éjjel.BMP
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 10:31
Párizs éjjel.png
farkas1945
2011. február 07. hétfő, 19:43
Párizs éjjel
korall44
2008. február 25. hétfő, 08:46
Edinburgh
sanci81
2016. március 25. péntek, 15:11
Edinburgh-kastély V.hely
farkas1945
2014. október 06. hétfő, 16:45
edinburgh_castle_scotl and
menusgabor
2013. szeptember 11. szerda, 21:56
edinburgh hidak
lacipecsenye
2012. augusztus 01. szerda, 09:31
edinburgh.jpg
andomanyi
2012. május 24. csütörtök, 08:14
kastely_edinburgh.jpg
andomanyi
2012. május 24. csütörtök, 08:14
Edinburgh / Skócia
pacsakute
2012. február 19. vasárnap, 09:57
honfoglaló_burján bence_2
maroka
2018. december 07. péntek, 20:29
honfoglaló_burján bence.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:27
bronz nádas bence.jpg
maroka
2018. augusztus 26. vasárnap, 22:55
bronz bence0824.jpg
maroka
2018. augusztus 25. szombat, 11:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.