Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 01:16 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Álmatlan éjszaka
,,Hol van Isten, az én Teremtőm, aki hálaénekre indít éjszaka?" (Jób 35,10)

Volt-e már valaha álmatlan éjszakád, amikor hánykolódtál, forogtál, és egyszerűen várakoztál a hajnal első pislákoló fényére? Amikor ez történik, miért nem kéred a Szentlelket, hogy irányítsa figyelmedet Istenre, Teremtődre? Hidd el, hogy Ő azokat a magányos, kimerítő éjszakákat betöltheti énekkel!
Vajon gyászolás az éjszakád? Istenre figyelve gyakran az történik, hogy Ő közeledik gyászoló szívedhez, odasegítve téged ahhoz a bizonyossághoz, hogy neki szüksége van arra, aki meghalt. Az Úr biztosít téged arról, hogy Ő hívta el a buzgó és szeretett, elköltözött személy lelkét, hogy együtt álljon a láthatatlan, mégis megszabadult, élő és ragyogó sokasággal. Amint ez a gondolat elfoglalja elmédet azzal az ismerettel együtt, hogy szeretett hozzátartozód részt vesz egy nagy mennyei küldetésben, akkor ének kezdődik a szívedben.
Vajon elkeseredés vagy kudarc az éjszakád, akár valóságosan, akár csak képzeletben? Talán úgy érzed, mintha senki nem értene meg téged, és barátaid is félrelöknek? Bátorodj: Teremtőd ,,közeledni fog hozzád" (Jak 4,8), és éneket ad neked, a reménység énekét, ami összhangban van az Ő gondviselésének erőteljes, visszhangzó muzsikájával! Légy kész arra, hogy énekeld azt az éneket, amit Teremtőd közöl veled!

Mit tegyünk? Tétlenül ülve mondjuk:
Eljött az éjjel; nincs többé nappal?
Igaz, a sötét immár ránk borult,
De az ég tele van csillagokkal!

A hajónak az ereje csak akkor válik nyilvánvalóvá, amikor szembenéz egy hurrikánnal, és az evangélium ereje csak akkor válik láthatóvá, ha egy keresztyén belekerül valamilyen tüzes próbába. Meg kell értenünk, hogy amikor Isten ,,hálaénekre indít éjszaka", akkor először el kell hoznia az éjszakát! (Nathaniel William Taylor)

L. B. Cowman
kalmanpiroska, 2020. június 10. szerda, 07:15
Címkék: Nathaniel William Taylor, hajnal első, gondolat elfoglalja, ismerettel együtt, nagy mennyei, reménység énekét,
Kommentek
Lengyel elnökválasztás - A hivatalos részeredmények szerint is Andrzej Duda nyert, de lesz második forduló
Az országos választási bizottság (PKW) hétfőn hajnalban közölt hivatalos részeredményeket a szavazatok 87 százalékos feldolgozottsága alapján. Ezek néhány százalékos - de nem érdemi - eltérést mutatnak a vasárnap este közölt exit poll felmérésekhez képest.

A részeredmény szerint a harmadik a függetlenként induló Szymon Holownia lett 13,69 százalékos eredménnyel. Az összesen 11 induló jelölt közül jelentősebb eredményt még a radikális nemzeti és az újliberális pártok koalícióját, a Konföderációt képviselő Krzysztof Bosak ért el, a voksok 6,79 százalékát szerezte meg. A Lengyel Parasztpárt elnöke, Wladyslaw-Kosiniak-Kamysz 2,46 százalékos, Robert Biedron melegjogi aktivista, baloldali EP-képviselő pedig 2,12 százalékos eredménnyel végzett.

A hétfőre virradóra közölt pontosított exit poll felmérés (late poll) szerint magas, 64,3 százalékos volt a részvételi arány.

A közzétett hivatalos részeredmények teljesen nem tükrözik még a nagyvárosok adatait, mivel ott tovább tart a voksok összesítése.
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 08:40
Három személy halálát okozták az elmúlt napok árvizei Romániában
gépkocsikat sodort el, és több száz házat, pincét árasztott el a víz 29 megye 161 településén.

Klaus Iohannis államfő szerdai televíziós beszédében kijelentette: hatvan éve nem esett annyi eső júniusban Romániában, mint most. Hozzátette: az egyre szélsőségesebbé váló időjárási viszonyok között nem lesz elég megjavítani, megemelni a folyók melletti gátakat, átfogó erdősítési programra van szükség, hogy az erdők ne engedjék lezúdulni a vizet a hegyoldalakról.

A meteorológiai szolgálat csütörtök hajnalig hosszabbította meg a másodfokú (narancssárga színű) figyelmeztetést. Eszerint Erdély déli és keleti megyéiben továbbra is nagy mennyiségű csapadék várható. A lehulló esővíz mennyisége meghaladja a 40 litert négyzetméterenként, és helyenként akár a 60-80 litert is elérheti.

Az Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) a legtöbb erdélyi folyón csökkentette a készültség fokozatát. A Felső-Tisza mellékfolyói közül már csak a Visó, Iza és a Túr mentén hagyta meg a másodfokú (narancssárga
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 15:22
ITM-államtitkár: a vásárlókat és a jogkövető vállalkozásokat védi a fogyasztóvédelem megerősítése
Cseresnyés Péter elmondta: a fogyasztóvédelmi törvény kedden megjelent módosítása értelmében augusztus 22-étől a fogyasztóvédelmi hatóság nem csak a fogyasztókkal közvetlen szerződéses kapcsolatban lévő eladókkal szemben léphet fel jogsértés esetén. A szakemberek az ellátási lánc öt szintjét ellenőrizhetik, tehát az üzletek mellett a gyártókat, az importőröket, a raktárakat és a nagykereskedőket is.

Az eddigi ellenőrzési tapasztalatok alapján szükségesnek tartották a jogszabályok módosítását, valamint európai uniós előírásoknak is eleget tesznek - emelte ki az államtitkár.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár jelezte, hogy a szavatossági és jótállási előírások változása 2021. január 1-jén lép hatályba, az új rendelkezések az ezután megvásárolt termékekre vonatkoznak, így elegendő felkészülési időt biztosítanak a piaci szereplőknek.

Cseresnyés Péter kifejtette: az új szabályozást indokolja, hogy megváltoztak a kereskedelmi szokások, illetve az ellátási
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 14:01
Fekete Istvánra emlékezünk
ritkán, keveset beszélő ember; aki mintha az apostol tanácsára figyelmeztetne a szószátyár világban: ,,Legyen minden ember készen a hallgatásra, de késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra" (Jak 1,19).
Amit mindenképpen szeretnék kiemelni és megmutatni, az Fekete István láttató erejű leíró képessége. Íme néhány felejthetetlen írott kép a Tüskevárból. A madarak ezreit rejtő berek ébredésének leírásai ezek: ,,a szárnyak íja fellöki az életet a levegőbe"; ,,felszárnyal a hajnal". Az alkonyaté pedig: ,,mélyen a nádasban ült a nap, és piros arcába bele lehetett nézni"; ,,Az ég lassan kivirágzott, a fák feketén nyúltak a levegőbe". S még egy hosszabb, eleven erejű képsor. Aki állt már ,,megbűvölve, reszketve" vihar közeledtén a Balaton mellett, az tudja, hogy ilyen, pontosan ilyen: ,,A délnyugati ég már fekete volt, mintha sötét hegyek nőttek volna a látóhatár mögötti mélységekből, és a völgyek hamvas szakadékaiban úgy jártak a
maroka, 2020. június 23. kedd, 09:48
Schmidt Egon: A temető madarai
A temető mindig szomorú, de ilyenkor, május végén csodálatosan szép is. A hatalmas vadgesztenyefák koronája egymásba hajlik odafent, a napsugarak csak itt-ott találnak utat közöttük.
Laci fiammal május 26-án délelőtt ellátogattunk a Farkasréti temetőbe. Az árvácskák, amelyeket kora tavasszal ültetett a feleségem sírjára, szomorú képet nyújtottak: sárga fejecskéik lekonyultak, egyes tövek teljesen elpusztultak. Ilyenkor minden évben piros begóniák kerülnek a helyükre. Eleinte kicsinyek, de gyorsan nőnek, szépen bokrosodnak, és egészen őszig virítanak.
A temető mindig szomorú, de ilyenkor, május végén csodálatosan szép is. A hatalmas vadgesztenyefák koronája egymásba hajlik odafent, a napsugarak csak itt-ott találnak utat közöttük.
...............
Mint tavasszal majd minden alkalommal, most is egy barátka énekét hallottam meg először. Tavaly ugyanott, a balra eső főút jobb oldalán lévő bokrok között dalolt.
maroka, 2020. június 21. vasárnap, 14:24
Akik a virágokat szeretik... KOSZTOLÁNYI DEZSŐ :VIRÁGOK
imádom, mely pártatlan, mint a természet.
MUSKÁTLI.
- Piros bokorugró szoknyámban viritok falusi ablakokban, mint régi, hires népszinmüvek elfelejtett primadonnái.
TÁRNICS.
- Lila selyemzsebkendőmet lengeti a szél. Milyen bohémes. Itt a virágok gavallérja. Itt a gavallérok virágja.
KAMILLA.
- Csecsemők első itala, haldoklók ajkán az utolsó iz. Orvosi székfü. Matricaria Chamomilla. Ne csodálkozz, hogy latinul is tudok. Egyetemet végeztem. Gyógyszerészkisasszony vagyok.
HAJNALKA.
- Amikor hajnali zenét adtál, vidéken, a kedvesedhez én mutattam neked az utat. Emlékszel még rám?
FUKSZIA.
- Veled nem tudok beszélni. Talán hozz kinai tolmácsot.
TUBARÓZSA.
- Láz emészt, elájulok, fáj a fejem, megőrülök. A szájad, a szájad.
KATÁNG.
- Kék, hideg lámpám utolsóul lobog a didergő, októberi mezőkön. A természet ravatalán én világitok.
NEFELEJCS.
- Ne felejts, ne felejts! Egész életemben ezt kiabáltam, ugyhogy már belérekedtem. Azt hiszed, ért
koszegimarika, 2020. június 21. vasárnap, 08:09
Szent II. János Pál pápa máriás tanítása
szent pápa sokkal inkább azt hangsúlyozta, hogy a halál mint az emberlét természetes velejárója (a bűn témájától függetlenül) egyáltalán nem összeegyeztethetetlen Mária elszenderülésének eddigi felfogásával. A szeplőtelenség kegyelmi ajándéka sem iktatja ki feltétlenül az ember - így az Istenszülő - életéből a természet rendjét, sokkal inkább megszenteli azt. Egy másik érdekes kérdés volt az az Egyház hagyományában is élő, népi hitű feltételezés, hogy a Feltámadott találkozhatott-e húsvét hajnalán Édesanyjával, netán elsőként köszönthette-e őt. E beszédére sokan felfigyeltek 1994 húsvéthétfőjén.
............
Az sem véletlen, hogy az 1981. május 13-i merénylet alkalmával szerzett súlyos sebesüléséből felépülve a szent pápa testéből kioperált lövedék a fatimai Szűzanya koronájában kapott helyet, hálája örök emlékezeteként. És nem utolsósorban: hogy ezzel is tanítson. Hitre,
maroka, 2020. június 20. szombat, 13:49
Csodával határos, amit Pio atya Gemma -nak vissza adta .....
Gemma pupillák nélkül született. A legavatottabb szemészek kijelentették: teljesen reménytelen eset.
Amikor hétéves lett, a nagyanyja magával vitte San Giovanni Rotondóba az ártatlan és igen szerencsétlen gyermeket. Részt vettek Szent Pio atya hajnali szentmiséjén.
A szentmise végén a leányka halk hangot hallott belsejében: «Gemma, gyere ide hozzám!» A nagymama kezénél fogva vezette a sápadt, remegő gyereket a tömegen keresztül. A Padre az oltár lépcsőjén várta, és szeretettel kérdezte: «Szeretnél első áldozó lenni?» «Szeretnék, atyám!» Pio atya azonnal visszatért a sekrestyébe és meggyóntatta, utána megáldoztatta.
A nagymama mindent élénken figyelt. Odahajolt a kislányhoz, és megkérdezte: - Kértél valami kegyelmet az Úr Jézustól?» «Nagymama, én elfelejtettem kérni... - sóhajtott Gemma. Erre a nagymama szemét törölgetve Pio Atyához fordult: Atya, kérem, mi igen messziről jöttünk, és... Padre Pio jóságos melegséggel szakította félbe: - Szeretném a
maroka, 2020. június 16. kedd, 12:06
Képek, videók
Nathaniel Hawthorne(1).jp
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:29
Nathaniel Hawthorne(2).jp
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:29
Nathaniel Hawthorne(3).jp
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:29
Nathaniel_Taylor.jpg
sarkoziferencne
2013. február 16. szombat, 10:54
Commander-Nathaniel-Ta ylo
sarkoziferencne
2013. február 16. szombat, 10:52
Nathaniel Hawthorne A bol
tczimmer
2010. október 03. vasárnap, 15:24
nathaniel800.jpg
konoksag
2008. szeptember 18. csütörtök, 07:05
A hajnal első fényei1.png
juliabo2i
2015. július 24. péntek, 16:34
A hajnal első fényei.png
juliabo2i
2015. július 24. péntek, 16:33
Első Hajnalkám
sarkadykati
2009. június 08. hétfő, 08:37
május első hajnalán
jakabgasparne
2008. október 24. péntek, 08:48
Május első hajnalán.gif
nagyika67
2008. május 01. csütörtök, 14:51
0 esti délutáni elfoglalt
lovaszmarika
2018. április 15. vasárnap, 17:52
Elfoglalt szülők
sanci81
2015. június 07. vasárnap, 20:46
vicc kutya elfoglalt.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 21. csütörtök, 09:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.