Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 07:47 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az a jó karalábé
Fogadjunk, hogy ezt nem tudtad róla?! Ezért egyél fogyassz sok karalábét!
filantropikum.com

Fogyasztásával megelőzhető a tüdőrák, de a belőle készített szirup a légúti betegségeket is gyorsan gyógyítja.
Ezért érdemes sokszor fogyasztani!

Akik fogyni szeretnének, a karalábé ideális választás, mivel 100 g zöldségben csak 27 kalória van.

A karalábé fogyasztásával szabályozható a vércukorszint, így a betegségben szenvedők bátran fogyaszthatják a zöldséget.

Ha nyersen fogyasztjuk, erősíti a fogakat, a csontozatot, de szabályozza a vér pH-szintjét is.

Segít az angolkóros gyermekeken, főként ha friss karalábélevet isznak. Ha sárgarépa- és zellerlével vegyítjük, a keveréknek csont- és immunerősítő hatása van.

A karalábé ital a kényelmetlen izomgörcsöket is megszünteti. Ajánlott reggel elfogyasztani egy pohárral a léből.

Amellett, hogy erősebbé teszi az immunrendszert, a karalábé a vérszegénységben szenvedőkön is segít.

A zöldség leve ugyanakkor toxikus anyagoktól is megszabadít. A B6-vitamin serkenti a hemoglobin termelődését, a C-vitamin pedig egy nagyon erős antioxidáns, amely a káros szabad gyökökkel szemben nyújt védelmet.

A Bostoni Egyetemen végzett kutatások alapján kimutatták, hogy a karalábé fogyasztásával megelőzhető a tüdőrák. A karalábéból készített sziruppal remekül kezelhetők a felső légúti megbetegedések.

Az a jó karalábé, amely se nem túl kicsi, sem nem nagy, mert ez esetben könnyen fás lehet a zöldség, ami annyira kemény, hogy fogyasztásra nem alkalmas. A karalábét nem csak levesekbe használhatjuk, hanem készíthetünk például belőlük finom pürét, de ki lehet sütni őket, akárcsak a krumplit, majonézesen, de nyersen egy sárgarépával lereszelve, joghurtosan finom saláta készíthető.

Figyelem! Akik súlyos pajzsmirigyproblémákkal küzdenek, azok ne fogyasszák a karalábét, mert glikozidot tartalmaz, amely megakadályozza a jód felszívódását és beépülését a mirigyekbe.

NEM TUDOM FOGYASZTANI ,PAJZSMIRIGY.EPÉZÉS!
horvathnemagdi, 2016. április 01. péntek, 10:11
Címkék: Bostoni Egyetemen, belőle készített, légúti betegségeket, karalábé ideális, karalábé fogyasztásával, betegségben szenvedők,
Kommentek
A halott orvos nem hazudik...
táplálásához.
75 tudományos cikket írtam, 8 tankönyvet más szerzőkkel együtt és egy könyvet önállóan. Ezt a könyvet 140 dollárért vásárolták orvostanhallgatók. 1700 újságban közölték a cikkeimet, felléptem tévéműsorokban és sok egyéb helyen.
De akkor, a 60-as években aránylag kevesen voltak, akiket érdekeltek volna a munkáim a táplálkozásról. Mit tehettem? Kénytelen voltam visszaülni az iskolapadba és orvosi képzettséget szerezni, ami lehetővé tette, hogy használjam azt a tudást, amit még az állatorvosi egyetemen szereztem.
Bármilyen meglepő, de működött. 15 évig dolgoztam Arizonában, ahol közönséges orvosi praxisom volt. Ma szeretném megosztani Önökkel azokat az ismereteket és következtetéseket, amelyeket ez alatt a 10-12 év alatt gyűjtöttem. És ha csak a 10%-át jegyzik meg annak, amit itt hallani fognak, elég sok kellemetlenséget és szenvedést, meg egy csomó pénzt fognak megtakarítani és sok évvel meghosszabbítják az életüket. De ezeket az éveket nem kapják meg csak úgy, csak bizonyos
lilagondolatok, 2019. október 03. csütörtök, 13:41
Barabási Albert-László hálózatkutató kapta az idei Bolyai-díjat
A siker olyan elismerés, amit attól a közösségtől kapunk, ahová mi magunk is tartozunk. A siker kollektív mérőszám, amely azt mutatja meg, hogy az emberek hogyan reagálnak a teljesítményünkre" - idézte a köztársasági elnök Barabási Albert-László legutóbbi könyvének sorait.

Szabó Gábor, a Bolyai-díj Alapítvány kuratóriumának elnöke felidézte, hogy Barabási Albert-László nagyívű pályafutása a Hargita megyei Karcfalván indult, tanulmányait Romániában kezdte, majd az ELTE-n folytatta és a Bostoni Egyetemen doktorált. Nem sokkal később, 33 évesen már az Indiana állambeli Notre Dame Egyetemen tanított. Karrierjének egyik csúcsa volt 1999-ben a Science tudományos folyóiratban megjelent cikke, amely eddig 16 500 hivatkozást kapott. Jelentősége az volt, hogy rámutatott arra: a gyakorlatban számos olyan hálózat van, amely nem modellezhető az akkoriban használt Erdős-Rényi féle véletlen modellel.

A nemzetközi mércével is kiemelkedő kutató teljesítménye példakép lehet a következő kutatógenerációk számára -
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 20:55
Több tucat ember ellen emeltek vádat korrupció miatt az Egyesült Államokban
dokumentumok szerint egyes vádlottak hamis életrajzot is készítettek, amelyben sportolói múltat vázoltak fel, azt a látszatot keltve, mintha az egyetemre készülő fiatal komoly sporteredményeket mutatott volna fel. Más esetekben a felvételi előkészítőt tartó oktatók végezték el a leendő diák helyett a tesztet, vagy a dolgozat beadása előtt egyszerűen csak kijavították a hibákat.

A visszaéléseket 2011 és 2019 között az Egyesült Államok legnevesebb egyetemein követték el: a washingtoni Georgetown Egyetemen, a cambridge-i Harvardon, a connecticuti Yale Egyetemen, a kaliforniai Stanfordon, vagy az észak-karolinai Winston-Salemban lévő Wake Forest Egyetemen. Összesen 33 szülő és 17 egyetemi alkalmazott ellen emeltek vádat.

A sajtótájékoztatón Andrew Lelling massachusettsi államügyész hangsúlyozta: nem lehet megengedni, hogy a gazdagok számára külön felvételi rendszer létezzék, mint ahogyan a büntetőjog is egyenlő mércével mér. Megjegyezte, hogy minden egyes gazdag, de érdemtelenül felvett diák egy
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 18:28
Vitaminhiány kontra betegségek
C-vitamin mennyiség 60 mg, akkor a betegek 120 mg-ot kaptak.

Alan Paul, egy ismert amerikai orvos, azt mondta, hogy ha el akarjuk kerülni a rákos megbetegedéseket, akkor naponta 10000 mg C-vitamint kell szednünk.

Az lett az eredmény, hogy azok az orvosok, akik hevesen vitatkoztak Alan Paullal, már itt hagyták ezt az árnyékvilágot (nyugodjanak békében), ő pedig él és virul. Alan Paul most 94 éves, naponta 14 órát dolgozik, hetente 7 napot, egy farmon él Kaliforniában, San Francisco-i egyetemen tanít.

Csak rajtunk múlik, hogy a rég elhunyt orvosok tanácsait fogadjuk meg, vagy dr. Paul véleményét támogatjuk. Szóval, teljesen normális dolog, ha dupla adag C-vitamint és A-vitamint szedünk, semmi baj nem lesz belőle. Ezen kívül szükség van még cink, riboflavin, molibdén, stb. bevitelére is.

Van még egy különösen hasznos anyagcsoport: az Evitamin, a béta-karotin és a szelén. Abban a betegcsoportban, ahol a betegek 5 éven keresztül E-vitamint, béta-karotint és szelént
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 11:14
{Edgar Allan Poe - életének története Wikipédiából
révén ismert Poe az első amerikai novellisták egyike volt, emellett őt tartják a detektívregény,,feltalálójának"is. Ezen kívül a korban újnak számító sci-fi területén is alkotott.[1] Az első közismert amerikai író volt, aki pusztán az írásból akart megélni;emiatt szinte egész életében anyagi gondokkal küzdött.[2]

Edgar Poe néven született a massachusettsi Bostonban. Szülei halála után a richmondi John és Frances Allan nevelte, bár hivatalosan sosem fogadták örökbe. A Virginiai Egyetemen töltött egy év és a katonai pályára tett kísérlet után Poe és az Allan család eltávolodott egymástól. Írói pályája szerényen kezdődött: a Tamerlane and Other Poems című kötete 1827-ben név nélkül,,,egy bostoni"aláírással jelent meg.

Poe ezután a próza felé fordult. Az elkövetkező néhány évben irodalmi újságok és folyóiratok munkatársa volt, és egyéni stílusú kritikáiról vált ismertté. Munkája miatt gyakran ingázott Baltimore, Philadelphia, Pennsylvania és New York között. 1835-ben
charlotteani, 2017. június 16. péntek, 05:48
Külföldi egyetemek - Menczer: a törvény nem támaszt teljesíthetetlen követelményeket
Menczer Tamás azt mondta: ezt mutatja az is, hogy a négy érintett ország közül három nagykövete - a kínai, a thaiföldi és a malajziai - gyakorlatilag technikai kérdésként kezeli az ügyet, az érintett iskolák sem kifogásolják a törvényt.

A három amerikai intézmény közül a McDaniel College-dzsel folytatott tárgyalások haladnak a legjobban. Az iskola vezetői teljes mértékben együttműködőek, partnerek, az intézmény megfelel a törvénynek, van kampusza az Egyesült Államokban, Marylandben - tette hozzá.

Altusz Kristóf miniszterelnöki megbízott várhatóan június második felében kiutazik az államba, és tárgyal majd a helyi vezetőkkel a McDaniel College jövőbeni budapesti működéséről - közölte Menczer Tamás, hangsúlyozva, hogy New York állammal szintén nyitottak a tárgyalásokra, jelenleg az időpontot egyeztetik.

A harmadik érintett amerikai intézmény egy bostoni iskola. A sajtófőnök úgy fogalmazott, ott is együttműködést látnak, és éppen azt azonosítják, kivel tudna tárgyalni Altusz Kristóf a
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 17:24
Magyar Arany Érdemkeresztet adtak át Washingtonban a demokrata Marcy Kapturnak
Marcy Kapturban Magyarország egyik legjobb barátját tisztelhetjük az Egyesült Államokban - jelentette ki Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete a kedd esti ünnepségen.

Marcia Carolyn "Marcy" Kaptur lengyel bevándorlók gyermekeként született az ohiói Toledóban, a wisconsini, majd a michigani egyetemen tanult, és a bostoni műszaki egyetemen doktorált várostervezésből. Belpolitikai tanácsadó volt Jimmy Carter elnök kormányzatában, és 1982 óta folyamatosan képviselő a washingtoni kongresszusban, ahol a magyar-amerikai baráti tagozat - az úgynevezett magyar-amerikai caucus - társelnöke.

"Az 1970-es évek elején szerettem bele Magyarországba, az Ohióban élő Újvági Péternek köszönhetően, aki 1956-ban, kisgyermekként, a szüleivel menekült az Egyesült Államokba, de része volt ebben a magyarok iránti végtelen rokonszenvben egy szintén Ohióban élő katolikus papnak is, akit még Mindszenty József bíboros szentelt pappá a Vatikánban" - mondta a képviselőnő az MTI-nek, hozzátéve, hogy lengyel
velemenyezd, 2017. január 25. szerda, 08:31
Obama a párizsi klímaegyezmény támogatására szólította fel Donald Trumpot
Barack Obama a Science című folyóiratban jelentetett meg terjedelmes cikket a 2015-ben 115 ország által elfogadott párizsi klímaegyezmény előnyeiről, s arról, hogy ez jó Amerikának és a felmondása ártana az amerikai gazdasági érdekeknek.Obama szerint ha Washington felmondaná a klímaegyezményt, akr ezzel elveszítené a jogot és a lehetőséget arra, hogy betartathassa más országokkal az egyezményben vállalt kötelezettségeiket és átláthatóságot követelhessen tőlük. Az elnök szerint ezzel adöntéssel Washington "lemondana annak lehetőségéről, hogy elszámoltathassa azokat az országokat - köztük Kínát, Indiát és Mexikó -, amelyek a globális felmelegedéshez hozzájáruló káros hatású gázok kétharmadának kibocsátásáért felelősek, s ezzel károkat okozna az amerikai gazdasági érdekeknek is".

Az amerikai elnök a cikkben hangsúlyozza azt is, hogy a tudományos adatok egyértelműen bizonyítják, hogy a klímaváltozás kordába szorítása sürgető feladat és okvetlenül foglalkozni kell vele, valamint a globális
velemenyezd, 2017. január 09. hétfő, 18:29
Képek, videók
egr_egyetemen0406.jpg
maroka
2019. április 06. szombat, 10:03
osho-az_egyetemen_nem_ tan
menusgabor
2016. október 11. kedd, 16:37
Anjou-címer az egyetemen
mecsery
2010. február 25. csütörtök, 04:20
001 Anyu egyetemen.JPG
cukor1st
2009. május 29. péntek, 18:41
egyetemen
windist
2008. szeptember 03. szerda, 20:44
Egyetemen Bényével,és Tar
avattka
2007. január 01. hétfő, 19:34
nem készítettek.jpg
sz719eszter
2018. március 31. szombat, 14:20
Rózsám-készítettem
sargarozsa15
2017. június 30. péntek, 23:58
Szeretettel készítettem.
sargarozsa15
2016. július 23. szombat, 05:41
Péter készítette
orban47
2015. október 19. hétfő, 18:22
0 as Káposzta J készített
lovaszmarika
2015. július 05. vasárnap, 11:47
Barátaimnak készítettem.
sargarozsa15
2015. május 19. kedd, 02:17
Lányomnak készítettem.
sargarozsa15
2015. május 19. kedd, 02:06
Szeretettel készítettem.
sargarozsa15
2015. május 12. kedd, 17:11
Szeretteimnek készítettem
sargarozsa15
2015. május 05. kedd, 00:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.