Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:14 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyáron indulhat meg a forgalom az 1-es villamos új szakaszán
A beruházás eredetileg tervezett befejezési határidejét módosítani kellett, mert a kivitelezés során előre nem látható közműmunkák elvégzésére volt szükség, emellett jogszabályváltozás miatt a végállomási helyiségek kialakítása az eredeti tervek szerint már nem volt lehetséges. A létesítmény megépítéséhez szükséges engedélyeztetés jelenleg is folyamatban van.

Az új végállomás kiépítésének időtartamát és a szükséges próbaüzemet figyelembe véve az 1-es villamos új, Kelenföld vasútállomásig húzódó szakaszán a forgalom előreláthatóan idén nyáron indulhat el, minden más kivitelezési munka áprilisig befejeződik, így a közúti korlátozások is megszűnnek tavasszal.

A CAF várhatóan év végéig szállítja le a hosszabb vonal kiszolgáláshoz szükséges öt új, 56 méter hosszú szerelvényt, ezzel hétköznap csúcsidőben is jelentősen javítják a fővárosban közlekedő alacsonypadlós, korszerű szerelvények arányát.

Az 1-es villamos meghosszabbítása a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása, amelyet az unió 8 milliárd forinttal támogat, a teljes bekerülési költség 8,6 milliárd forint.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 13:51
Címkék: Fővárosi Önkormányzat, Budapesti Közlekedési Központ, 1-es villamos, beruházás eredetileg, kivitelezés során, végállomási helyiségek,
Kommentek
MSZP: cél az, hogy Karácsony Gergely nyerje meg az ellenzéki előválasztást
Az MSZP országos elnökségének döntéseit ismertetve a pártelnök elmondta, megerősítették a Párbeszéddel kötött szövetséget, céljuk, hogy a 2019-es önkormányzati választáson megtörjék a Fidesz hegemóniáját.

Hozzátette: Budapesten is az a céljuk, hogy kiszabadítsák a fővárost a Fidesz fogságából, erre pedig az egyetlen baloldali és legalkalmasabb jelölt Karácsony Gergely (Párbeszéd).

Tartjuk a szavunkat, a főpolgármester-jelölti előválasztás első fordulóját Karácsony Gergely nyerte a szocialista Horváth Csabával szemben, akkor az MSZP kötelezettséget vállalt a győztes támogatására - mondta kérdésre válaszolva, hozzátéve, személy szerint őt is meglepetésként érte, hogy a DK önálló jelöltet indít a fővárosi előválasztáson.

Tóth Bertalan beszámolt arról is, hogy javaslatára az elnökség kinevezte Tüttő Katát, az országos elnökség tagját és Kunhalmi Ágnes választmányi elnököt, hogy a főpolgármester-jelölti kampányban segítse Karácsony Gergelyt és erősítse támogatottságát.

Komjáthi Imre
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:29
Emmi: a gazdasági növekedéshez magas színvonalú oktatás kell
hozzá.

Úgy fogalmazott: az elkövetkező évek kiemelt feladata kell, hogy legyen az országban és Budapesten is, hogy "a képzett, elismert és elhivatott pedagógusok egy megújulni engedett, a klasszikus értékekre épülő, magas szintű oktatási rendszerben gyakorolhassák hivatásukat".

Az Óbudai Egyetem az észak-budai térség legnagyobb felsőoktatási intézménye, fejlesztése nemcsak Budapest egyik kiemelt érdeke, hanem ez az egyetem Budapest egyik büszkesége is - mondta Tarlós István, majd közölte: a fővárosi önkormányzat és az egyetem vezetősége a közeljövőben együttműködési megállapodást köt.

A főváros minden eszközével igyekezni fog elősegíteni az intézmény bővítését, a korábban ennél széttagoltabb oktatási helyszínek további egyesítését. Támogatja a törekvést, aminek eredményeképp belátható időn belül megvalósulhat egy 13 ezer hallgató oktatását és elhelyezését szolgáló, valódi, új egyetemi campus - jelentette ki.

Tarlós István kitért arra is, hogy az Óbudai Egyetem különösen nagy hangsúlyt
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 13:51
Közel 500 ezer kilométert a tekertek a Bringázz a munkába! tavaszi kampánya alatt
a Magyar Kerékpárosklub szóvivője elmondta: a kampányban az öt legtöbbet bringázó város 2019-ben az együtt letekert munkanapok szerinti sorrendben Budapest, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár és Győr.

Az idei kampány különlegessége volt, hogy háromszor annyi eső esett, mint tavaly - mondta.

Révész Máriusz reményét fejezte ki, hogy a jövőben nemcsak ezzel a kampánnyal, hanem más kormányzati intézkedésekkel is tudják támogatni a kerékpárral munkába járást.

Ismertette, hogy a fővárosi önkormányzat kerékpárutak fejlesztésére több mint 10 milliárd forintot fordíthat.

A kerékpárosklubbal nagyon jó az együttműködésük - fogalmazott a kormánybiztos, hozzátéve: a fejlesztések tervezésébe tavaly óta bevonják a szervezet munkatársait, a hozzájárulásukkal valósulhatnak meg a beruházások.

A letekert több mint 480 ezer kilométer azt is jelenti, hogy a résztvevők 214-szer tekerték körbe Magyarországot a határok mentén - mondta Halász Áron.

A kampány résztvevői átlagosan fejenként 91 kilométert
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 19:42
Bűnmegelőzési egyesület kereskedett droggal a Balaton déli partján
Szijártó István közölte, a civil szervezet 2007-ben, valóban a közbiztonság fenntartására alakult, működését önkormányzati támogatások és 1 százalékos szja-felajánlások biztosították. Az egyesület járőrözést végzett és drogprevenciós előadásokat tartott iskolákban, fiatalok által gyakran látogatott helyeken, a tagjaik száma azonban a 2010-es évekre 12-ről 2-3-ra csökkent, és sem a rendőrséggel, sem a polgárőrséggel nem tartott fenn kapcsolatot.

A rendőrség kockázatelemző tevékenysége során figyelt fel a szervezetre és megtudta: annak elnöke az egyesület bűnmegelőzési védjeggyel felfestett terepjárójával hetente jár Budapestre drogért, hogy abból fedezze saját és bűntársai szükségletét, a többit pedig értékesítsék - tette hozzá.

A rendőr ezredes beszámolt arról, hogy az ügy érintettjei közül három embert, köztük az egyesület elnökét, egy tagját, valamint a drogot eladó fővárosi férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A rendőrök a nyomozás során tartott házkutatások
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 14:22
Nagy érdeklődés kísérte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pályaválasztási napját
A csütörtökön megrendezett pályaválasztási napra hamar beteltek a helyek, a programon 310 diák vett részt 20 fővárosi középiskolából, főleg gimnáziumból - közölte a FSZEK csütörtökön az MTI-vel.

"A tudatos és megfelelő pályaválasztás a gyermekek későbbi boldogulásában nagyon fontos szerepet játszik, akár az egész életüket meghatározhatja, ezért szeretnénk a jövő hallgatóit komplex módon kalauzolni a pályaismeret és az önismeret világában" - idézik a közleményben Fodor Pétert, a FSZEK főigazgatóját. A könyvtár tervei között szerepel, hogy évente többször is megszervezzék ezt a programot, hiszen ma már olyan szakmák is léteznek, sőt napról napra újak születnek, amelyeket még sem a pedagógusok, sem a szülők nem ismerhetnek - emelte ki a főigazgató.

A közlemény szerint a rendhagyó pályaválasztási rendezvényen abban is segítséget nyújtottak a diákoknak, hogy merre induljanak, hol találnak megfelelő információkat a digitális világ új szakmáiról.

A rendezvényen multinacionális cégek
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 14:01
Kálmán Olga a DK támogatásával elindul a főpolgármester-választáson
felelte, Karácsony Gergellyel arról állapodtak meg, hogy az előválasztás első fordulójában támogatják. Az EP-képviselő úgy fogalmazott, mindenkinek az az érdeke, hogy egy igazán izgalmas politikai vita és verseny alakuljon ki Budapesten.

Kérdésre válaszolva hozzátette, ez a döntés az eddig meghozott kerületi megállapodásokat nem érinti.

Közölték, hogy Kálmán Olga elindul az ellenzéki főpolgármester-jelöltek előválasztásán.

Dobrev Klára kérdésre felelve nyomatékosította, a DK az őszi önkormányzati választáson az ellenzéki előválasztás nyertesét fogja támogatni.

A megválasztott EP-képviselő Kálmán Olgát úgy mutatta be, mint aki az elmúlt években bebizonyította, hogy megalkuvások nélkül és "kőkeményen" küzd Orbán Viktor rendszerével és a miniszterelnököt "mindenben kiszolgáló" Tarlós István főpolgármesterrel szemben. A politikus úgy fogalmazott: Kálmán Olga nem megosztja, hanem egyesíti azokat a budapesti szavazókat, akik változást szeretnének. Hozzátette, az újságíró nem párttag és nem is
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 13:31
Figyelő: kétmilliárdos folyószámlahitelre van szüksége Zuglónak
2,9 milliárd forintot irányzott elő.

Az ebből származó bevételeket kizárólag beruházásokra és fejlesztésekre lehet fordítani, mert ha működési költségekre menne el, az vagyonvesztéssel járna - tették hozzá.

A Figyelő szerint a büdzsével kapcsolatban kifogásként merült fel az is, hogy a kerület vezetése 2019-re semmilyen jelentősebb beruházást, felújítást nem tervez, és több tervezett fejlesztést is elhalasztottak forráshiány miatt.

A költségvetésről szóló dokumentumok alapján az öt önkormányzati cég fenntartása idén - a tavalyi 4,6 milliárd helyett - 4,79 milliárd forintba kerül. A legnagyobb tételt - 3,7 milliárd forintot - a Zuglói Vagyonkezelő jelenti.

Eközben az idei költségvetés szociális kiadásokra több mint 470 millió forintot irányoz elő, 80 millióval kevesebbet, mint tavaly - írták.

A hetilap kitért arra is, Kovács Balázs fideszes önkormányzati képviselő múlt héten sajtótájékoztatón kijelentette, "Zugló gazdálkodása ezer sebből vérzik." Információja szerint az egyik szállító
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 12:21
Elindult az ajánlásgyűjtés a fővárosi ellenzéki előválasztás második fordulójára
előválasztás második fordulójában.

Kérdésekre válaszolva Karácsony Gergely elmondta: nagyon sok intézkedést kellene tenni azért, hogy Budapest élhetőbb legyen, ennek egyik eleme a "zöld fordulat", amelynek része a levegő minőségének a javítása.

Elmondta, sokkal lelkesebben kampányolnak, hiszen az európai parlamenti választás megmutatta, hogy "nagyon nagy többségben vannak" Budapesten azoknak a pártoknak a támogatói, akik elkötelezettek az előválasztásban. "Ha nem működünk együtt, akkor az önkormányzati választást biztosan kudarcként fogjuk mindannyian megélni" - fogalmazott Karácsony Gergely hozzátéve: ezzel Budapest elszalasztaná a lehetőséget, hogy saját kezébe vegye a sorsát.

Karácsony Gergelyt Zugló polgármestereként kérdezték kerületi adóhatósági vizsgálatról, és erre reagálva elmondta: semmilyen olyan vizsgálat nem volt az önkormányzatnál, amely ne lenne rutinszerű, és semmilyen bírságot nem szabtak ki rájuk.

Karácsony Gergely közölte, nem tudja, hogy Puzsér Róbert miért nem indul
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 13:02
Képek, videók
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Japán Tokyo Önkormányzat
megyerimihaly
2009. február 09. hétfő, 19:09
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgép-Közlekedési Múz
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:41
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.