Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:18 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyáron indulhat meg a forgalom az 1-es villamos új szakaszán
A beruházás eredetileg tervezett befejezési határidejét módosítani kellett, mert a kivitelezés során előre nem látható közműmunkák elvégzésére volt szükség, emellett jogszabályváltozás miatt a végállomási helyiségek kialakítása az eredeti tervek szerint már nem volt lehetséges. A létesítmény megépítéséhez szükséges engedélyeztetés jelenleg is folyamatban van.

Az új végállomás kiépítésének időtartamát és a szükséges próbaüzemet figyelembe véve az 1-es villamos új, Kelenföld vasútállomásig húzódó szakaszán a forgalom előreláthatóan idén nyáron indulhat el, minden más kivitelezési munka áprilisig befejeződik, így a közúti korlátozások is megszűnnek tavasszal.

A CAF várhatóan év végéig szállítja le a hosszabb vonal kiszolgáláshoz szükséges öt új, 56 méter hosszú szerelvényt, ezzel hétköznap csúcsidőben is jelentősen javítják a fővárosban közlekedő alacsonypadlós, korszerű szerelvények arányát.

Az 1-es villamos meghosszabbítása a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása, amelyet az unió 8 milliárd forinttal támogat, a teljes bekerülési költség 8,6 milliárd forint.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 13:51
Címkék: Fővárosi Önkormányzat, Budapesti Közlekedési Központ, 1-es villamos, beruházás eredetileg, kivitelezés során, végállomási helyiségek,
Kommentek
ÁSZ: a fővárosi önkormányzat belső kontrollrendszere biztosítja a közpénzfelhasználás szabályosságát
Az ÁSZ erről csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t, miután befejezte a fővárosi önkormányzat belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének, valamint a beruházások előkészítettségének ellenőrzését.

A közleményben azt írták, a 2016-os konszolidált beszámoló szerint a fővárosi önkormányzat költségvetési bevétele mintegy 233,4 milliárd, költségvetési kiadása pedig mintegy 223 milliárd forint volt, a mérleg szerinti összes vagyona valamivel több mint 2232 milliárd forint volt.

Az adatokat sorolva közölték, Budapest állandó lakosainak száma 2016. december 31-én 1 697 367 fő volt. Az önkormányzat által fenntartott 30 költségvetési szervnél 2016. december 31-én 4945 közalkalmazottat foglalkoztattak. Az önkormányzatnak 2016. december 31-én 34 gazdasági társaságban volt többségi részesedése.

Az önkormányzat területén 2016-ban 12 helyi nemzetiségi önkormányzat működött, ebből a legnagyobb költségvetési bevétellel rendelkező Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat feladatellátását
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 10:41
Rákosmentén mintegy 6 kilométer földutat aszfaltoznak le
kerülete. Az elmúlt években egymás után újultak meg a bölcsődék, iskolák, óvodák a kerületben - mondta, megjegyezve, hogy ettől függetlenül sok a tennivaló, a többi között a közlekedés gyorsítása terén is.

Dunai Mónika a fejlesztéseket taglalva elmondta, hamarosan megkezdődik a kerület multifunkcionális rendezvénycsarnokának építése.

Horváth Tamás (Fidesz) alpolgármester kiemelte: a földutak aszfaltozására szánt mintegy másfél milliárd forintos keretösszegből több mint 300 millió forint önkormányzati önrész.

Tájékoztatása szerint a most induló, tizenkilenc utat érintő aszfaltozásra érvényes építési engedély van; várhatóan az idei ősz végére be tudják fejezni a munkálatokat.

Előzetes becslések szerint mintegy 20 milliárd forintba kerül majd a XVII. kerület földútjainak - várhatóan 2022-ig történő - felszámolása - közölte Horváth Tamás.

Tarlós István főpolgármester február végén jelentette be, hogy szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 14:12
Jelentős nemzetközi befektetői igény a magyarországi lehetőségek iránt a MIPIM-en
4 milliárd eurós magyar fejlesztés - köztük a Liget Budapest Projekt - bizonyított - írták.

A március 12-15. között, idén 30. alkalommal megrendezett Cannes-i kiállításon a világ több mint száz országából 25 ezer vezető szakember és befektető vett részt. A magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési irányok és lehetőségek ismertetésére, valamint Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged és Zalaegerszeg beruházásainak népszerűsítésére dedikált standot közösen alakította ki a fővárosi önkormányzat, a HIPA és az IFK.

A nagy ingatlanfejlesztők - az Atenor, a Futureal-csoport, a Gránit Pólus Csoport, a GTC Magyarország, a HB Reavis, a Horizon Development, a WING - városarculatot alakító, 2020-ban átadandó fejlesztéseikkel szerepeltek a kiállításon.Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese azt hangsúlyozta, hogy "a kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatásoknak köszönhetően Budapest a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet".
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:11
Útépítési program indul Budapesten 8,3 milliárd forint kormányzati támogatással
Németh Zsolt ismertetése szerint 13 kerületben összesen több mint 41 kilométer hosszúságban építenek szilárd burkolatot az idei kormányzati forrásból, melyet a kerületi önkormányzatok saját forrással egészítenek ki.

Közölte, a fővárosi Fidesz kezdeményezte a belterületi útépítési programot, amely a kormányzat, a főváros és a kerületek alapos egyeztetése után indulhatott el. A kerületek szigorú feltételek vállalása mellett indulhattak a pályázaton a saját tulajdonú utakra érvényes építési engedélyek birtokában, és a támogatást csak sikeres közbeszerzési eljárás után kaphatják meg - mondta.

Utalt arra, hogy Budapesten jelenleg 225 kilométer a földutak hossza, így a most induló program nyomán ennek aránya mintegy 20 százalékkal csökken.

Németh Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő négy évben tervezik a program folytatását, és az a céljuk, hogy 2022-2023-ra már ne maradjanak földutak a fővárosban.

Karsay Ferenc XXII. kerületi polgármester közölte, Budafok-Tétény több mint 1
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 13:36
Az LMP a dugódíj bevezetését szorgalmazza
szerint a légszennyezettségre és a dugók elkerülésére a legjobb megoldás a behajtási díj bevezetése.

Emlékeztetett, a díj bevezetésére még Demszky Gábor (SZDSZ) korábbi főpolgármester idején, a 4-es metró beruházásához kapcsolódva 2013-ban született döntés, és a díj bevezetése uniós kötelezettség is. Úgy fogalmazott, "örülhetünk, hogy a sokat kritizált Európai Unió eddig nem szabott ránk valamilyen büntetést".

Gál József felhívta a figyelmet egy évekkel korábbi törvényre, amely szerint az önkormányzatok nem szedhetnek úthasználati díjat; Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester erre a jogszabályra hivatkozva halogatja folyamatosan a dugódíj bevezetését.

Az ellenzéki párt szerint a befolyt díjakból P+R parkolókat lehetne építeni, továbbá fejleszthetnék a tömegközlekedési hálózatot Budapesten, és ezek hatására csökkenhetne a levegőszennyezettség.

Más témában, kérdésre válaszolva kijelentette: a Sorsok Háza megnyitásának elmaradása azt mutatja, hová fajulhat az, ha egy ilyen fontos
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 11:21
Duplájára emelt keretösszeggel folytatódik a Staféta pályázat
A programban idén a prózai darabok mellett előnyt élvez a néptáncot fókuszba helyező, valamint a cirkuszművészeti, illetve a cirkuszművészetet valamely társművészettel kombináló produkciók támogatása.

Az elmúlt években a Staféta pályázat keretében több mint 20 önálló produkció valósulhatott meg - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, a sikerre való tekintettel a Fővárosi Önkormányzat által biztosított, 20 millió forintnak megfelelő támogatási összeg mellé 2019-ben az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága további 20 millió forintos támogatást nyújt.

A prózai művek mellett, a műfaji sokszínűségre tekintettel, a program a Kárpát-medencében élő népek tánchagyományának ápolását, a magyar táncok értékeinek kiemelését, népszerűsítését is kiemelt célként kezeli - áll a közleményben.

A független előadóművészek támogatására életre hívott nyílt pályázatot az eddigi
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 15:32
Interaktív Móricz-kiállítás nyílt Leányfalun
Az egykor az író lakhelyéül szolgáló Duna menti település ezzel ünnepelte díszpolgára születésének 140. évfordulóját.

A Leányfalu Hely- és Irodalomtörténeti Kiállítóhelyén megnyílt tárlat kiemelten szól a fiatalokhoz, segítséget nyújt középiskolai tanulmányaikhoz, és kiváló helyszíne lehet kihelyezett irodalomóráknak is - mondta az MTI-nek Adorján András alpolgármester.

Mint hozzátette, a kiállítás tartalma megfelel az új kutatásoknak, módszertanában XXI. századi: öt játék, interaktív tábla és Móricz-korabeli tárgyak várják a látogatót.

A tárlathoz a ma is Leányfalun élő Móricz-leszármazottak, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) is kölcsönözött relikviákat, közöttük olyanokat, amelyek az író halála óta először kerültek vissza a településre.

A XX. századi magyar realista próza egyik legnagyobbjaként számon tartott író 1911-ben vásárolt telket a főváros melletti üdülőhelyen, a fővárosi nagypolgárság és művészvilág által kedvelt Leányfalun - idézte fel Adorján András.

Móricz
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 14:41
Fővárosi Közgyűlés - Jichák Rabin park lesz Zuglóban
Az elfogadott előterjesztésben az olvasható, hogy a fővárosi önkormányzat és Izrael nagykövetségének együttműködése alapján a Fővárosi Közgyűlés közterületet nevezhet el Izrael Állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából Jichák Rabinról, a zsidó állam első Izraelben született miniszterelnökéről.

A XIV. kerületi névtelen közterület Róna utcától Padlizsán utcáig terjedő részének Jichák Rabin parkként való elnevezését a zuglói önkormányzat képviselő-testülete már korábban támogatta.

Jichák Rabin az izraeli-palesztin békefolyamatok szimbóluma, Nobel-békedíjas államférfi, aki az ellene elkövetett merényletben vesztette életét 1995. november 4-én.
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 12:41
Képek, videók
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Japán Tokyo Önkormányzat
megyerimihaly
2009. február 09. hétfő, 19:09
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgép-Közlekedési Múz
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:41
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.