Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 04:17 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Grillezett padlizsános burgony
Grillezett padlizsános burgonyatekercs
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, fél kg burgonya, 2 db óriásparadicsom, 3 evőkanálnyi parmezánsajt, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanálnyi olívaolaj, 2-3 evőkanálnyi petrezselyem, félcsészényi bazsalikom, félcsészényi szerecsendió, bors (ízlés szerint), 2 evőkanálnyi só, 8 db fogpiszkáló
Melegítse fel a grillt közepes hőmérsékletre és áztassa be vízbe a fogpiszkálókat. Sózza be egyenletesen a padlizsánszeleteket, majd forraljon fel egy edényben vizet, és tegye bele a meghámozott, felszeletelt krumplit. Ízlés szerint sózza és főzze puhára. Ha megfőtt, törje át. Ezután hámozza meg, szeletelje fel a hagymát és tegye a padlizsánnal együtt a forró rácsra (ha túl kicsire vágta a hagymát, tehet alá fóliát, hogy a darabkák ne essenek a tűzbe). A padlizsánt süsse mindkét oldalán kb. 3 percig, a hagymát pedig kb. 4 percig. Miután megpirította, öntse a hagymát a tört krumplihoz, adja hozzá a sajtot, a fokhagymát, bazsalikomot és szerecsendiót. Tetszés szerint ízesítse sóval, borssal!
Tegyen minden egyes padlizsánszeletre egy púpozott evőkanálnyit a burgonyás keverékből, majd tekerje össze roláddá és szúrjon bele egy-egy fogpiszkálót, hogy szét ne csússzon. Kenje be vékonyan olívaolajjal, és grillezze őket pár percig. Közben vágja fel a paradicsomokat vékony szeletekre és süsse meg azokat is.
Tálaláskor helyezze legalulra a paradicsomszeleteket, tegye rá a krumplis roládokat, s végül szórja meg az egészet petrezselyemmel.
bubszi, 2010. szeptember 29. szerda, 05:18
Címkék: grillt közepes, edényben vizet, padlizsánnal együtt, forró rácsra, padlizsánt süsse, hagymát pedig,
Kommentek
Padlizsán a bőrrák ellen - eddig nem ismert gyógyhatásai
melanomát, azok, akik elkészítették az orvosság házi változatát, megtapasztalhatták annak jótékony hatásait.

A házi változat elkészítésével, a padlizsán és az ecet kombinációjával ugyanazokhoz a fitotápanyagokhoz - így a glükozidokhoz és glükoalkaloidokhoz - jutunk, melyek a BEC5-ben is megtalálhatóak kivonat formájában. A glükoalkaloidok az egészséges sejteket nem, csak a ráksejteket támadják meg, áthatolnak rajtuk és elpusztítják azokat.

Hogyan készítsünk házi padlizsános krémet?
A következő recept kizárólag egyéni tapasztalatokon alapszik és olyan egykori betegektől származik, akiknek ezzel sikerült a bőrrák gyógyítása.

Fogjunk egy közepes méretű padlizsánt és daráljuk le. Tegyük bele egy befőttesüvegbe ésöntsük fel ecettel (a korábbi betegek közül voltak, akik sima ecetet, míg mások bio almaecetet használtak). Az üveget helyezzük a hűtőbe. Három nap elteltével az ecet színe be fog sötétedni, ami azt jelzi, az "orvosság" használatra
pacsakute, 2018. január 11. csütörtök, 23:30
padlizsános egybesült
Geleli kebab

250 gramm marhahús,
5 db padlizsán,
4 db bors,
2 nagy paradicsom,
1 hagyma,
1 fokhagyma
1 evőkanál paradicsomszósz,
4 evőkanál olaj
2 evőkanál olaj
1 csésze víz,
paprika,


a padlizsánt nagyobb kockákra felvágom és kevés olajon megpiritom , megpárolom .
serpenyőben olajon megpiritom a felapritott hagymát,
arra ráteszem a húskockákat,vizet öntök alá s együtt puhára párolom sóval és borssal.
utána belerakom a kockákra vágott paradicsomot és a pürét is , összekeverem jól
együtt párolom tovább.
hozzáadom a megsült padlizsánt is óvatosan összekeverem .
az egészet átrakom egy kerek jénaiba és megsütöm a sütőben 200 fokon kb : 40 - 45 perc alatt .
ibolya58, 2017. augusztus 26. szombat, 14:46
Tallóztam
Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)

Hozzávalók

50 dkg piros húsú paprika
50 dkg sárga húsú paprika
25 dkg cukkini
25 dkg padlizsán
2 közepes fej hagyma (15 dkg)
4 gerezd fokhagyma
7,5 dkg szárított paradicsom (olaj nélkül)
2 db piros csilipaprika
3 szál rozmaring
3 szál kakukkfű
1 kis csokor oregánó
5 ek olívaolaj
3-4 ek paradicsompüré
6,5 dl zöldségleves-alaplé

50 dkg rövid csőtészta (rigatoni)
1 csokor bazsalikom
10 dkg parmezán (egyben)

Elkészítés

A megmosott, megtisztított paprikát, cukkinit és padlizsánt kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra metéljük, a megmosott csilipaprikát, rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót finomra vágjuk.
Az olívaolajat felhevítjük, és a zöld fűszerek kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az
horvathnemagdi, 2017. augusztus 19. szombat, 16:20
ecetes padlizsánleves !
corbasi



a török konyhát mindig is szerettem , gyakran keresgélek receptek között .
most is találtam egy leves recit a lezzet.com.tr oldalon .
alapvető hozzávalók kellenek hozzá és máris kész a finom padlizsános leves

2 padlizsán
3 evőkanál olívaolaj
1 hagyma
1 teáskanál zúzott fokhagyma
2 zöldpaprika
3 paradicsom
1 burgonya
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál őrölt fekete bors

5 csésze víz

5 evőkanál ecet
1 tojás sárgája
1 evőkanál friss kakukkfű

a padlizsánt meghámozom kockákra vágom fel és sós vizben hagyom állni 20 percig .
a hagymát, fokhagymát, kicsi kockákra , a burgonyát, paprikát, paradicsomot
ibolya58, 2017. július 01. szombat, 14:00
egyszerű padlizsános
Badimcam keksi

1 padlizsán
5 paradicsom
2 tojás
80 ml növényi olaj
120 g sima liszt
1 / 2 csomag sütőpor
Oregano

a padlizsánt egyben megsütöm , utána a húsát felkockázom . A paradicsomot is nagyobb darabokra vágom fel.
a tésztához a tojást, olajat , lisztet kikeverem , a sült padlizsánt sót, borst paradicsomot hozzáadom ,
a masszát téglalap alakú formába öntöm , megsütöm 180 fokon 40 perc alatt .
ibolya58, 2016. december 25. vasárnap, 13:02
Lángos
vágjuk és megsózzuk. A felforrósított 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és a sós létől lecsöpögtetett padlizsánkockákat. Fedő alatt
saját levében puhára pároljuk. Ha már üveges, belekeverjük a lehéjazott, karikára vágott
paradicsomot, megborsozzuk, és együtt pirítjuk néhány percig. A lángostésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Egy-egy lángos közepére teszünk a padlizsános töltelékből, a tésztát félbehajtjuk, majd a széleit jól összenyomva a
nyújtófával kissé lelapítjuk. Bő forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Erdélyi padlizsános lángos

Hozzávalók: 1 kicsi padlizsán, 40 dkg liszt, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 tojássárga,1-1,5 dl tej, 1 teáskanál só, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis tej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, törött bors bőven, olaj a sütéshez
Fél dl langyos tejben elkeverjük a
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
Padlizsános zakuszka
5 kg padlizsán (vineta)
3 kg paradicsompaprika (gogos)
2 kg kápia paprika
1 liter paradicsomlé
o.5 kg hagyma
fél liter olaj
só,
bors,
babérlevél
kis szalicil (nélkülözhető)

megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk
fél liter olajban üvegesre párolunk fél kiló apróra vagy ledarált hagymát, beletesszük a felaprózott padlizsánt és paprikákat (össze is lehet turmixolni, pasztásabb lesz)
feltöltjük a paradicsomlével, ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még paradicsomlevet
sót, szemes borst és babérlevelet adunk hozzá
addig főzzük míg a kívánt állagot eléri
a végén belekeverjük a szalicilt üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, míg kihűlnek
általában akkor van kész, amikor az olaj feljön a tetejére

Jó Étvágyat Kívánok!
bodoban, 2016. október 20. csütörtök, 11:22
Vasárnap a pihenésé . . .
<< Hallgassunk egy kis klasszikus zenét



Ma reggel lecsót akartam csinálni, de jött az ötlet Nővéremtől, hogy ő zakuszkát csinált és hogy ízlett a gyerekeknek, éppen egy padlizsánt sütögettem, kedvet kaptam, meg is csináltam

<< így, csak még főztem bele babot is

Jól elpancsoltam vele, de nagyon fincsi lett !


Leturmixoltam, mert nagyon sok lett belőle, beteszem a hűtőbe,
sarkadykati, 2016. augusztus 21. vasárnap, 14:40
Képek, videók
cukkinis- padlizsános.jpg
taszat
2018. január 27. szombat, 18:17
Padlizsanos_zakuszka.j pg
irmus
2014. november 08. szombat, 14:34
tészta padlizsános cukkin
ibolya58
2012. november 10. szombat, 13:52
padlizsános tészta !
ibolya58
2011. február 11. péntek, 12:47
Padlizsános tarja.jpg
bubszi
2010. október 02. szombat, 08:03
Gyors padlizsános gnocchi
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:47
padlizsános buci
mamedve
2009. augusztus 11. kedd, 21:27
padlizsános hal.JPG
anyulia
2009. január 17. szombat, 08:54
Padlizsános paradicsomos,
miday
2007. március 20. kedd, 12:23
fekete, közepes méretű pi
vasnemarika
2015. november 12. csütörtök, 14:14
67 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:49
58 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:44
54 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:42
51 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:41
52 közepes
doryyy99
2014. április 01. kedd, 19:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.