Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 00:54 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz: Soros György emberei dróton rángatják az Európai Bizottságot
Deutsch Tamás, a nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselője ezt arra reagálva közölte szombaton egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón, hogy a Magyar Idők értesülései szerint Soros György legalább húsz alkalommal találkozott az unió vezetőivel, Jean-Claude Junckerrel, Frans Timmermansszal, Emmanuel Macronnal és Dimitrisz Avramopulosszal is egyeztetett.

A képviselő erre reagálva megdöbbenésének adott hangot és kijelentette: nonszensz és képtelen az a helyzet, amikor egy magát filantrópnak beállító, egyetlen ország hivatalos álláspontját sem képviselő ember többet találkozzon az unió vezetőivel, mint bármely tagország miniszterelnöke, vagy államfője.

A Fidesz magyarázatot írásban kér magyarázatot, elmondása szerint minden találkozóval kapcsolatban információkat fognak kérni arról, hogy miről egyeztettek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 12. szombat, 16:21
Címkék: Soros György, Európai Bizottságot, Deutsch Tamás, Magyar Idők, Jean-Claude Junckerrel, Frans Timmermansszal,
Kommentek
EP-választás - Gulyás: az erős felhatalmazás nagy segítséget nyújt az európai politikai vitákban
hozzá.

Megerősítette a miniszter, hogy sem a néppárti, sem a szocialista csúcsjelöltet, vagyis sem Manfred Webert, sem Frans Timmermanst nem támogatják az Európai Bizottság élére. Weberről azt mondta, megsértette a magyar választókat, amikor arról beszélt, hogy nem igényli a Fidesz-KDNP támogatását. "Eleget tudunk tenni Manfred Weber igényeinek, és nem támogatjuk őt" - jegyezte meg. Timmermansszal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: ahogyan a kabinet Magyarországon is mindent megtett azért, hogy Soros György ne alapíthasson kormányt, úgy Európában sem szeretné, hogy ez bekövetkezzen.

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság elnöki posztjára a jelölés joga az állam- és kormányfőket illeti meg, ezt nem lehet korlátozni.

Gulyás Gergely a szerdán Budapesten történt, több halálos áldozattal járó dunai hajóbalesetre is kitért, hangsúlyozva: a kormány a legszigorúbb vizsgálatot kérte minden részletre kiterjedően.

A kabinet nevében őszinte részvétét nyilvánította az áldozatok
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:01
EP-választás - MSZP-Párbeszéd: egységes fellépést a klímaváltozás ellen!
Jávor Benedek - aki jelenleg is EP-képviselő - pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a klímaváltozást nevezte az EP-választás egyik fő témájának, és arra figyelmeztetett: tíz év van csak arra, hogy a "klímakatasztrófa útjába álljunk". Szerinte azonban ezt nehéz megtenni olyan tagállami kormányokkal, amelyek "sorosista összeesküvésnek" tartják a klímaváltozás elleni fellépést.

Úgy vélte: a klímavédelmi területen a Fidesz-KDNP európai összehasonlításban is "katasztrofális teljesítményt" nyújtott az elmúlt öt évben, ami "a jövő generáció elárulása".

Szerinte olyan képviselőkre van szükség az Európai Parlamentben, akik elkötelezettek a klímaváltozás elleni fellépés ügyében. Nem szavazhatunk olyan pártokra, amelyek összeesküvés-elméletként aposztrofálják napjaink legsúlyosabb problémáját, a klímaváltozást, és amelyek az elmúlt öt évben is akadályozták Európa hatékony fellépését az ügyben - hangoztatta.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a sajtótájékoztató József
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 12:39
Alegeri europarlamentare - Orbán: fac totul pentru succesul PPE
colaborarea economică trebuie discutat - a spus premierul.

Despre întâlnirea cu Donald Trump a declarat: "suntem înrudiţi în nedreptate" cu preşedintele american, deoarece nu sunt recunoscute succesele nici unuia dintre ei. SUA şi Ungaria sunt "în alte categorii de greutate, dar ambele avem succes în propria noastră ligă". Economia americană se dezvoltă mai bine decât în trecut, pe subiectul imigraţiei avem un "adânc consens" şi ambii susţin ideea de ca Israelul "să fie tratat în mod fair".

Legat de György Soros, premierul ungar a subliniat: conflictul cu acesta nu are legătură cu antisemitismul. Viktor Orbán a spus "avem o problemă cu capitalismul de casino, cu speculanţi, cu ONG-urile cu finanţare netransparentă, care servesc interese politice".

Acesta a subliniat că în Ungaria se aplică toleranţa zero faţă de antisemitism şi "comunitatea evreiască este aici poate în cea mai mare siguranţă, din toată Europa".

Despre viitoarea plecare a Angelei Merkel din funcţia de cancelar a spus că va
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 10:49
EP-választás - Hollik: nem Soros György és pénze fogják eldönteni a választást, hanem a magyar emberek akarata
A kormányszóvivő szerint számos bizonyíték látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Soros György és az általa finanszírozott NGO-k hogyan próbálták manipulálni a választásokat. Ezt már megtették 2014 előtt az európai parlamenti választások kampányában, illetve számos bizonyíték van arra is, hogy egy Avaaz nevű NGO-n keresztül megpróbálták manipulálni a 2018-as magyar országgyűlési választásokat is - tette hozzá Hollik István.

Hangsúlyozta: a hírek szerint Soros György és hálózata most az európai parlamenti kampány hajrájában arra készül, hogy beavatkozzon a választásba, ehhez pedig rengeteg pénzt és aktivistahálózatot mozgatnak meg Európa-szerte és Budapesten is.

"Ezért a magyar kormány nekik és a magyar embereknek is üzeni: nem Soros György pénze és szervezetei fogják eldönteni a választást, hanem a magyar emberek akarata és szavazata" - jelentette ki.

Hollik István mindenkit arra bíztatott, hogy vegyen részt az EP-választáson és menjen el szavazni vasárnap, mert a bevándorláspárti
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:48
Szijjártó: új alapokra helyezik a magyar-brazil kapcsolatokat
A tárcavezető Eduardo Bolsonaróval, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottságának elnökével tárgyalt, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: Brazíliában jelentős politikai változások történtek az elmúlt időben, és az ország rendkívül fontos szerepet tölt be a világpolitikában és a világgazdaságban. Ezért közös stratégiát fogadtak el, amelynek értelmében a gazdasági kapcsolatokban az agrártechnológiákra, a vízgazdálkodásra és az egészségiparra összpontosítanak, még szorosabbra fűzik a kutatási együttműködést, továbbá növelik az ösztöndíjak számát a brazil hallgatók számára.

Szijjártó Péter megjegyezte: a kétoldalú kereskedelmi forgalom folyamatosan nő, az Eximbank pedig 415 millió eurós hitelkeretet nyitott, hogy a magyar cégek minél eredményesebben működhessenek együtt brazil partnereikkel.

A gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez jó alapot ad, hogy a két ország vezetése fontos politikai és stratégiai kérdésekben hasonló álláspontot képvisel - mondta a miniszter, hozzátéve: ilyen
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:31
Fidesz: az EP bevándorláspárti többsége újabb migrációt támogató tervet fogadott el
elképesztő összegből népszerűsíthetnék, terjeszthetnék az eszméjüket, iránymutatásokat, javaslatokat készíthetnének, tanácsadást folytathatnának - sorolta Halász János.

Hozzátette: a Soros-féle nyílt társadalmat, a migránsok betelepítését úgy akarják beállítani, mint valamiféle jogállami kötelesség, és a demokrácia feltétele. Azokat az országokat, amelyek nem akarnak migránsokat befogadni, nyíltan fenyegetik - jegyezte meg, hangsúlyozva: továbbra is minden a Soros-terv szerint zajlik.

Soros György már 2015-ben előállt azzal a migránsok betelepítése érdekében, hogy az uniónak mozgósítania és pénzelnie kell az NGO-kat - idézte fel. Hozzátette: Brüsszel mostani bevándorláspárti többsége pedig sorra teljesíti Soros megrendeléseit.

Közölte: az európai polgárok pénzéből akarják "kitömni" a Soros-hálózatot. Ha ez a bevándorláspárti többség marad és erősödik meg az EP-választáson, akkor ezeket a terveket mind élesítenék, és Európából véglegesen bevándorlókontinenst csinálnának - figyelmeztetett a
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:21
Orbán face apel la maghiari să meargă, în mod demonstrativ, la vot pe 26 mai
"Trebuie să arătăm celor din Bruxelles că în Ungaria se întâmplă ce vor oamenii maghiari şi nu în birourile de la Bruxelles va fi decis, de către partide care tocmai virează spre stânga şi ONG-uri de tip György Soros ce se petrece în Ungaria şi Europa", a anunţat Viktor Orbán.

Mai departe, acesta a subliniat: "noi nu suntem dispuşi să facem ce dictează Bruxelles-ul, dacă acel ceva nu e bun pentru maghiari".

Premierul a remarcat: în 2010 Bruxelles-ul ne-a cerut să strângem cureaua, iar drept răspuns Guvernul Ungariai a trimis acasă Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi a redus impozitele. Apoi au dorit - a continuat prim-minstrul - ca "băncile să poată câştiga de pe spinarea oamenilor de o sută de ori valoarea creditelor în valută", dar în loc de asta guvernul a pus băncile să dea socoteală. Bruxelles-ul vrea şi majorarea cheltuielilor, dar Ungaria a introdus măsuri de reducere a acestora - a completat premierul.

"Apoi, ni s-a spus să lăsăm să intre imimgranţii, iar noi am construit un
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 13:52
Orbán Balázs: az EPP "bevándorláspárti ága" és a Soros támogatta baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fidesz
Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta: az EPP "bevándorláspárti ága" és a Soros György által támogatott baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fideszt, így sikerült megőrizni a néppárt egységét.

A Fidesz javaslatát fogadták el végül, amely szerint létrejön a vizsgálóbizottság, a magyar kormánypárt pedig önkéntesen nem gyakorolja tagsági jogait a néppártban - tette hozzá.

"Egyébként én úgy látom, hogy magyar szempontból az európai parlamenti párttagság az sosem cél - mindegy, hogy ez melyik pártnak a tagságát jelenti -, hanem egy eszköz, amin keresztül a kormánypártok és a kormány Magyarország érdekeit tudja az Európai Parlamentben képviselni" - mondta.

Tehát a vita kimenetele attól függ, hogy Magyarország milyen konstrukcióban tudja hosszú távon az érdekeit képviselni, milyen konstrukcióban tud szövetségeseket találni az európai keresztény értékek védelmére és a migráció megállítására - fűzte hozzá.

Az államtitkár a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország!
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 08:51
Képek, videók
O.V.-Soros György.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 12:56
Soros György 2.jpg
megyerimihaly
2016. március 01. kedd, 23:56
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
EU bizottság.jpg
megyerimihaly
2014. szeptember 07. vasárnap, 12:50
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
Határozat bizottság 2010
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:55
04 fogadó bizottság.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:35
kormánypárti.jpg
agica2004
2010. december 17. péntek, 11:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.