Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 01:26 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Izraelben újabb könnyítéseket jelentettek be, fokozatosan megnyitják az iskolákat
Vasárnap meg kellett volna nyitni az általános iskolák első három, valamint a középiskolák két legmagasabb, érettségi vizsgákra felkészítő osztályát, de felkészületlenségre hivatkozva sok helyi önkormányzat, köztük Tel-Aviv és Haifa is elhalasztotta ezt a lépést, a szülők egy része pedig nem engedte el gyerekét a már működő iskolákba. Végül a tanulóknak csak 60 százaléka jelent meg az első tanítási napon.

Az önkormányzatok azt ígérik, hogy a takarító személyzet biztosítása, és az iskolák előkészítése után a közeli napokban mindenütt megnyitják az iskolákat a már engedélyezett korcsoportok számára.

A kormányzati tisztségviselők a 12-es kereskedelmi televízió hírműsorában bejelentették, hogy a következő hetekben fokozatosan kiterjesztik a tanítást minden évfolyamra. A tanítás az osztályok felosztásával, kis csoportokban folyik majd a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartásával. Minden csoportnak külön időpontban saját területe lesz a szünetekben, és rendszeresen tisztítják a felületeket, valamint gyakran kezet mosnak majd a gyerekek.

A gazdaság újraindítására a pénzügyminisztérium tervet dolgozott ki, amely júniusra a teljes nyitást szorgalmazza az adott helyen tartózkodók számának korlátozása mellett. A légiforgalom újraindítása azonban egyelőre nem szerepel a tervek között.

Májustól engedélyezték szobák és lakrészek kiadását üdülésre, de csakis tíz lakóegységig, és egyelőre a szállodák is csak a földszintes, különálló lakosztályaikban fogadhatnak vendégeket. A szállodaipari vezetők jelenleg azért küzdenek, hogy megnyithassák a közös ebédlőket, valamint az uszodákat és jakuzzikat.

Az állatkertek vezetői is a kormányhoz fordultak. Az egészségügyi minisztériumtól a látogatók fogadásának engedélyezését kérték a kétméteres távolság és a szájmaszk viselésének betartásával. A nemzeti parkok is az újranyitásra készülnek, azonban a koronavírus miatt csak előzetes bejelentkezéssel és korlátozott számban lehet majd kirándulni ezekre a helyekre a zsúfoltság elkerülése érdekében.

Izraelben az utóbbi hetekben folyamatosan enyhült a járvány. A koronavírus megjelenése óta 16 208 fertőzöttet tartottak nyilván, akik közül 9749-en már meggyógyultak. Jelenleg 94-en vannak súlyos állapotban, közülük 76-an lélegeztetőgépen. A halálos áldozatok száma 232.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 09:31
Címkék: általános iskolák, része pedig, tanulóknak csak, első tanítási, takarító személyzet, iskolák előkészítése,
Kommentek
Koronavírus - Operatív törzs: fontos az önkéntes jogkövetés
házi karantén intézményét, azt mondta: a veszélyhelyzet megszűnése nem függ a beutazási korlátozásoktól, továbbra is maradhatnak olyan országok, ahonnan beutazva a járványügyi helyzet továbbra is indokolja a 14 napos korlátozó intézkedés fenntartását, továbbá az adott országok állampolgárainak a beutazásának a tiltását. Megjegyezte: Európában is vannak olyan országok, ahol a fertőzöttség magasabb, mint Magyarországon. Hozzátette: a cél az, hogy a lehető legtöbb országra kiterjesszék az utazási könnyítéseket, ugyanakkor a járványi helyzet figyelembevételével és a más országokkal kötött kétoldalú megállapodások alapján alakítják ki az utazásokkal kapcsolatos szabályokat.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az Orbán Viktor kormányfő múlt pénteki rádióinterjújában említett bevetési egységek hogyan fogják lokalizálni a járványt az idősotthonokban és a kórházakban, az ezredes azt mondta: a szakemberekből álló egység feladata az lesz, hogy azokon a helyeken, ahol a fertőzés megjelenik, megtegyék az elsődleges
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:46
Koronavírus - Bodó Sándor: már 137 ezer ember munkahelyét védi a bértámogatási program
Bodó Sándor közölte: a munkahelyvédelmi bértámogatásra augusztus 31-éig lehet beadni az igényeket, a pályázatban pedig újabb könnyítéseket vezettek be.

A munkahelyvédelmi támogatás mellett elindult a munkahelyteremtő bértámogatás is - tette hozzá.

A munkahelyteremtő bértámogatásra néhány nap alatt már 3200 munkahelyre adtak be pályázatot 4 milliárd forint igénnyel - mondta Bodó Sándor.

Bodó Sándor hangsúlyozta, a koronavírus nehéz helyzetbe hozta a magyar gazdaságot, a káros hatásokat a kormány komplex intézkedési csomaggal mérsékeli, az adó- és járulékkedvezményeken, a hatékonyságnövelő és versenyképesség-javító támogatásokon túl munkaerő-piaci intézkedésekkel is védi az elmúlt 10 év eredményeit.

Az ITM államtitkára ismertette, hogy munkahelyvédelmi bértámogatási programban 10 500 vállalkozás nyújtott be eddig kérelmet több mint 137 ezer munkavállalóra. A könnyítések révén pedig lehetőség van arra, hogy a dolgozók különböző csoportjára, különböző időszakban adjanak be támogatást a
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 13:22
Koronavírus - Izraelben megnyitották a vendéglőket és az uszodákat
A koronavírussal fertőzöttek számának fokozatos csökkenése nyomán szerdától újabb könnyítéseket vezettek be Izraelben. Több mint két hónapos szünet után óvatossági rendszabályokkal, a fizikai távolságtartás betartásával megnyitották a vendégek előtt a vendéglátóipart, az éttermeket, a kávéházakat, a bárokat.

A vendéglők csak előzetes rendeléssel fogadhatják a vendégeket, és csak teljes kihasználtságuk 85 százalékával működhetnek. Mérniük kell a belépők testhőmérsékletét, és az asztaloknak legalább másfél méterre kell lenniük egymástól. Minden egyes új vendég előtt meg kell tisztítani az asztalokat és a székeket. A szabályok megszegőire súlyos bírságok várnak.

Az uszodákba csak annyian léphetnek be, hogy mindenkinek legalább hat négyzetméter vízfelület jusson, és a medencék mellett is legalább tíz négyzetméternyi helyet kell biztosítani minden látogatónak.

A személyautókban ezentúl az eddigi kettő helyett már hárman utazhatnak, de családtagok vagy állandó munkatársak meg is tölthetik a
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 15:22
Koronavírus - Ukrajnában ismét felgyorsult kissé a járvány terjedése
viszonyítva. A szintén nyugat-ukrajnai Lviv megye a kettőből egyik kritériumnak sem felelt meg, azaz a fertőzöttek száma is túl magas és elegendő tesztet sem végeztek el a régióban.

Közben Ukrajnában arra készülnek, hogy június 1-jétől a korlátozások újabb enyhítését engedélyezzék azokban a régiókban, amelyek erre már készen állnak. Az országban úgynevezett adaptív módon engedélyezik május 22-től a korlátozások feloldását, azaz régiónként eltérően és szakaszosan, tíznaponként léptetnek életbe újabb könnyítéseket a karantén fenntartása mellett.

A Novosztyi Donbassza hírportál kedden arról számolt be, hogy a szakadár Donyecki Népköztársaság "egészségügyi minisztere", Olha Dolhosapko elismerte: orvosaiknak nincs elegendő védőfelszerelése. Szavai szerint nincs elég eldobható védőköpenyük az orvosok számára, de hiány van fecskendőkből és kötszerekből is. Elmondta, hogy az ellenőrzésük alatt lévő horlivkai üzem gyárt egészségügyi eszközöket, a hiány fő oka az orosz kormány által az egészségügyi cikkekre
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 12:52
Koronavírus - Spanyolországban nyolcadik napja maradt száz alatt a halálozás
folytatódnak a járványügyi enyhítések, például Madrid és Barcelona is a lazítások újabb, egyes szakaszába léphet. Ez azt jelenti, hogy több mint két hónap szünet után az éttermek teraszain korlátozott létszámmal megkezdődhet a vendéglátás, engedélyezetté válik a legfeljebb tízfős csoportosulás, a rokonok meglátogatása megyén belül, és kinyithatnak a szállodák is a közös helyiségek mellőzésével.

Az egyes fázis az ország 47 millió lakosa közül 25 millió embert érint, 22 millióan pedig a további könnyítéseket tartalmazó kettes fázisba kerülnek. Ebben a szakaszban létszámkorlátozással megnyithatnak a bevásárlóközpontok, az éttermek zárt részei is, a mozik, és a tengerpartokon ismét lehet strandolni.

Ezzel kapcsolatban az egészségügyi minisztérium ajánlást tett közzé, amelyben javasolja a létszámkorlátozás bevezetését a partokon, a strandolók közötti, legkevesebb kétméteres távolság biztosítását, és egyebek mellett a zuhanyozók, szemetesek, napernyők, nyugágyak fertőtlenítését.

A tengerpartokat
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 18:32
Koronavírus - Operatív törzs: először haladta meg a gyógyultak száma az aktív fertőzöttekét Magyarországon
Lakatos Tibor rendőr ezredes azt mondta, a kedvező adatok azt bizonyítják, hogy Magyarország, a magyar állampolgárok, az egészségügyben dolgozók mindent megtettek a vírus terjedése elleni eredményes védekezésért.

Tájékoztatott arról is, hogy a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonos alkalmazásra már 1230-an regisztráltak, az aktív felhasználók száma 948. Tovább nőtt az alkalmazás egészségügyi kérdőívét beküldők száma, 911-re. Beszélt arról is, csak 239 esetben volt szükség arra, hogy helyszíni ellenőrzést végezzenek. Ez is jelzi, hogy sokkal hatékonyabban és a hatósági házi karanténban levők magánéletének tiszteletben tartásával tudja ellenőrizni a hatóság, hogy betartják-e a korlátozó intézkedéseket - mondta.

A határforgalmat kiegyensúlyozottnak nevezte, megjegyezve, hogy további öt határátkelőt nyitottak meg a román-magyar határon a tranzitforgalom előtt - Csengersima, Gyula, Vállaj, Nyírábrány és Battonya -, és további határátkelőket terveznek megnyitni az
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 14:12
Koronavírus - Bővül a Pénzügyminisztérium beruházásösztönző programja
támogatást a fejlesztéseikhez, így többen és könnyebben juthatnak beruházási forráshoz.

A 2015-ben indított nagyvállalati beruházási támogatás a kormány egyik legeredményesebb befektetésösztönzési programja, amellyel eddig 264 milliárd forint értékű beruházás és 2600 új munkahely jött létre - emlékeztetett Varga Mihály, hozzátéve, hogy a program idei évi keretét az elmúlt hetekben 15 milliárd forintról 40 milliárd forintra emelte a tárca.

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent rendelet újabb könnyítéseket tartalmaz, így példáula magyar nagyvállalatok mellett - a feltételek teljesülése esetén - a 150 főt elérő középvállalkozások is élhetnek a támogatással - ismertette a tárcavezető.

Bővül a fejleszthető tevékenységek köre, a cégek már logisztikai, raktározási beruházásokra is igényelhetnek forrást, emellett a garanciaigényre és a kezességvállalásra vonatkozó szabályok is enyhülnek. A könnyített feltételrendszer lehetővé teszi, hogy pótló beruházásokhoz és felújításokhoz szintén használható
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 10:52
Koronavírus - Operatív törzs: hétfőtől Budapesten hatályát veszti a kijárási korlátozás
Lakatos Tibor rendőr ezredes arra figyelmeztetett: egyes védelmi intézkedések betartása továbbra is nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy ne veszélyeztessük az eddigi eredményeket és megóvjuk saját, illetve honfitársaink életét, egészségét.

Így többek között kötelező maszkkal, sállal vagy kendővel eltakarni az arcot az üzletekben, illetve a tömegközlekedésben, továbbá a 65. életévüket betöltöttek továbbra is csak 9 és 12 óra között látogathatják az üzleteket, gyógyszertárakat, drogériákat - mondta az ezredes.

A piacokon a helyi polgármesterek ettől eltérő szabályokat is megállapíthatnak, de biztosítani kell, hogy az idősek ott is elkülönítve vásároljanak - tette hozzá.

Lakatos Tibor beszámolt arról is, hogy hétfőn nulla órától valamennyi üzlet, szolgáltató kinyithat és látogatható lesz. A vendéglátóhelyek kerthelyiségeiben, teraszán tartózkodás és a fogyasztás megengedett lesz, de azok belső tereiben továbbra is csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, az üzemeltetőknek a teraszok után a
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 14:01
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Megnyitják szívünket
fdckutyaiskola
2015. október 12. hétfő, 19:34
A kutyák megnyitják.gif
suzymama43
2013. január 24. csütörtök, 16:49
menhelyek az iskolákban.j
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:28
iskolakep.jpg
szabosanyi5
2008. szeptember 21. vasárnap, 07:28
Iskolakert
arany63
2007. október 18. csütörtök, 21:54
Általános iskolai biz. ut
furaila
2017. március 07. kedd, 01:59
általános iskolai találko
orban47
2016. május 31. kedd, 21:25
általános iskolámnál
orban47
2016. május 15. vasárnap, 15:16
1969-ben az általános isk
jolika66
2015. május 17. vasárnap, 15:51
abádi általános iskola
jolika66
2015. május 16. szombat, 15:19
általános iskolám előtt
orban47
2013. január 29. kedd, 19:16
Altalanos-iskola.jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:21
vámosmikola általános isk
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 13:19
Általános Iskola.jpg
aszaloijani
2010. november 22. hétfő, 15:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.