Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:44 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen.

Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés menete

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (21 x 36 cm), majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A tésztát két evőkanál tejjel meglocsoljuk (én a tejet kis tálba tesztem, majd ecsettel rákenem a felületére).
A tojássárgát a keményítővel, porcukorral és 2 evőkanál tejjel alaposan eldolgozzuk. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és sűrű pudingot főzünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről. Amikor már kicsit lehűlt, beledolgozzuk a puha, felkockázott vajat. Miután a vaj már feloldódott és eldolgoztuk a pudinggal, a krémet két részre osztjuk, majd az egyikbe beledolgozzuk az apróra vágott vagy lereszelt csokoládét.
A habtejszínt habbá verjük.
A tejjel meglocsolt tésztára rátesszük a csokoládés krémet, erre kerül a tejbe áztatott háztartási keksz. A kekszre rákenjük a világos krémet, elegyengetjük, erre kerül a tejszínhab. Tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a desszertet egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Felszeleteljük és tálaljuk.
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Címkék: Ellenállhatatlan Hókirálynő, ellenállhatatlan Hőkirálynő, puha tésztának, kókuszreszelék teszi, teljes kompozíció, sütemény garantált,
Kommentek
Ahogyan Krisztus: Ő maga hívott el minket követésére
üdvözítő szeretetében Ő a mi példaképünk: mindannyiunknak a Mestert kell tükrözni és felmutatni.
Erre talán felkiáltasz: jaj nekem! Alig-alig éltem így, alig voltam tisztában azzal, hogy nekem így kell élnem. Mégis Ő az én Uram, Ő szeret, és én is szeretem Őt. Ne is merészeljek olyan gondolatot táplálni magamban, hogy másképp is élhetek, mint Ő akarja. Mi mást tehetnék, mint hogy megnyitom a szívemet az Ő Igéje előtt, tekintetem az Ő lényére van szegezve, míg isteni hatalmát kiárasztja rám, ellenállhatatlan erővel magához von, és felkiáltok: Uram, ahogyan te cselekedtél, én is úgy teszek.
Az, hogy egy példának milyen hatása lesz, alapvetően két dologtól függ. Az első, hogy mennyire vonzó számunkra az, amit megláttat velünk, a másik pedig az, hogy milyen a példát adónak a befolyása és a vele való személyes viszonyunk. Mindkét szempontból lenyügőző a mi Urunk tekintélye.
Ám valóban vonzónak találjuk a mi Urunk példaadását, a lábmosást? Tegyük fel ezt az őszinte kérdést, mert sok tanítvány
kalmanpiroska, 2019. február 02. szombat, 11:01
Ítélet napja
életünkbe. Ha elfogadjuk, reményt és ösztönzést kapunk az igazságért folytatott harchoz. Hiszen bármilyen csekély sikerrel jár is ez a harc, biztosak lehetünk afelől, hogy egy napon maradéktalan győzelmet arat majd az igazság. Minden sérelem - mindaz, amit erkölcsi rossznak nevezünk - jóvátételt nyer. Ugyanakkor azt is lehetővé teszi, hogy kegyelmet gyakoroljunk, megbocsássunk és lemondjunk a megtorlásról és az erőszakról. Miért? Azért, mert ha nem vagyunk biztosak az utolsó ítéletben, akkor szinte ellenállhatatlan késztetést érzünk, hogy kardot ragadjunk és rárontsunk a gonosztevőkre. Viszont ha tudjuk, hogy senki sem kerülheti el a számonkérést, és végső soron minden sérelem jóvátételt nyer, békességben élhetünk. Az ítéletnap doktrínája emlékeztetőül szolgál számunkra: egyrészt nem tudhatjuk, pontosan ki mit érdemel, másrészt nincs jogunk büntetést mérni egymásra, amikor mi magunk is bűnösök vagyunk. Az ítélet napjába vetett hit tehát megóv a passzivitástól, de attól is, hogy erőszakkal kíséreljük meg
kalmanpiroska, 2019. január 18. péntek, 13:42
Tisztelet
"Szoros, személyes kapcsolatok révén éveken keresztül volt alkalmam 'első kézből' megfigyelni a barátom munkáját. Csodálkoztam, hogy mágnesként vonzza az embereket. Ez valami több volt, mint pusztán a személyisége. Először akkor vált világossá előttem, amikor másokról beszélt - olyan emberekről, akiket mindketten ismertünk. Én átlagos embereknek tartottam őket, akik nem rendelkeztek semmilyen kimagasló tulajdonsággal; de ő nem így gondolta. Amikor az emberekről beszélt, más megvilágításban láttam őket. Megbecsülte, kitüntette és tiszteletben tartotta őket. A hangjából is ez hallatszott. Úgy gondolta, hogy ők igazán 'valakik'. A kis dolgok kimagaslottak előtte. Nem csak nekem akarta finoman közvetíteni, hogy ezeket az embereket tiszteli, hanem ő maga kifejezte megbecsülését az emberek iránt. Nem én voltam az egyetlen, aki ezt észrevettem, hanem az emberek is ezt érezték és emiatt nagyon szerették...
A barátom mágneses vonzerejének a titka egyszerűen az volt, hogy szabadon tudott másoknak tiszteletet adni,
kalmanpiroska, 2019. január 17. csütörtök, 16:34
Az ének hatalma
földön lakom,
Örömforrás nekem,
S örök dicséret ajkamon,
Ó Jézus, kebleden.

Csak egy néhány esetet szeretnék elmondani arról, hogy az ének milyen nyomot hagyott a világban.
John Wood matrózt 13 évi szolgálat után kizárták az amerikai haditengerészet soraiból iszákosság miatt. Kétségbeesésében véget akart vetni nyomorult életének. A folyóhoz ment, de útközben egy kápolna mellett vitt el az út, ahonnan ezt az éneket hallotta. Nagyon emlékeztette gyerekkorára, és ellenállhatatlan erővel vonzotta a kápolnába. Bement és megtért. Kigyógyult iszákosságából. Később engedélyt kapott, hogy egykori bajtársainak a Chicago hajón új boldogságáról beszéljen. Bizonyságtétele nyomán sokan megtértek.
Sok évvel ezelőtt St. Louis városában egy színtársulat néhány Shakespeare darabot adott elő. A főszereplő nagytudású, de teljesen hitetlen ember volt. Vasárnap, amikor nem volt előadás, elhatározták, hogy különleges élvezetben legyen részük, elmennek egy evangélizációra, amelyet egy hívő
kalmanpiroska, 2018. december 31. hétfő, 17:08
Fogékonyság
,,A fogékonyság nem egyszerű: inkább összetett, számos elem keveréke a lélekben. Ez valamiféle hajlam, szimpatikus válasz és vágyakozás a birtoklás után. Ebből következtethetünk arra, hogy az jelen lehet fokozatokban, amiből még kevesebb vagy több van bennünk, az egyéntől függően. Lehet növelni gyakorlat által, vagy tönkretenni elhanyagolással. Ez nem szuverén és ellenállhatatlan erő, ami ránk száll, mint mennyből eredő megragadás. Ez Isten ajándéka valóban, de fel kell ismernünk és művelnünk, mint bármilyen más ajándékot, ha rá akarunk jönni arra, hogy milyen célból kaptuk.
Ennek figyelmen kívül hagyása nagyon súlyos visszaesés oka mai evangéliumi körökben. A rendszeresség és gyakorlat gondolatának, ami olyan drága volt az ősi szenteknek, egyáltalán nincs helye a mi teljes keresztyén képünkben. Ez túl lassú, túl általános. Mostanában elragadtatást és gyorsan pörgő drámai cselekvést igénylünk. A keresztyének nemzedéke nőtt föl a nyomógombok és automata gépek között, ezért türelmetlen ahhoz, hogy
kalmanpiroska, 2018. december 23. vasárnap, 19:32
A Figaro házassága az évad első operapremierje Szegeden
A produkciót a Co-Opera állította színpadra, szabadtéren a Szentendrei Teátrum tűzte műsorára júliusban, a vidéki kőszínházak közöl pedig elsőként Szegeden látható magyar nyelven, Vidor Dezső fordításában.

Wolfgang Amadeus Mozart és Lorenzo Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol ellenállhatatlan humorral, hol szívbemarkoló őszinteséggel mesél az emberekről. Szabó Máté lendületes rendezése közelebb hozza a történetet a mai nézőhöz: Almaviva gróf, a vagyonos borász házában minden a feje tetejére áll a két alkalmazott, Figaro és Susanna esküvőjének napján.

"Félelmetes humorral teli kritikája ez a darab a hierarchikus társadalmi rendszernek, amely megmutatja, hogy a magasabb és mélyebb szinteken is emberek vannak, kiszolgáltatva egymásnak, illetve a legnagyobb hatalomnak: a szerelemnek" - nyilatkozta a rendező.

Barnák László főigazgató szerint a darabot akár többször is érdemes megnézni, a változatos szereposztás miatt ugyanis minden előadásban új
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 14:31
A 7 legcsodálatosabb sütés nélküli kényeztető finomság!
A 7 legcsodálatosabb sütés nélküli kényeztető finomság!


A legfinomabb sütés nélküli édességek receptjeit gyűjtöttük össze, amelyek villámgyorsan elkészülnek és egyszerűen ellenállhatatlanok! A fenséges édességek között biztosan mindenki talál kedvérevalót!
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:22
Képek, videók
ellenallhatatlan40x30c mol
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 16:11
Ellenállhatatlan.jpg
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:26
diós pisk omls tésztán.jp
miday
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:38
Mégis meg teszik. Sajnos.
alvaro-hopihe
2018. július 11. szerda, 09:06
Pedig sajnos sokan teszik
alvaro-hopihe
2018. március 25. vasárnap, 13:54
Jézust sírba teszik.jpg
maroka
2018. március 20. kedd, 11:28
teszi169.jpg
csbferike
2015. március 15. vasárnap, 12:11
A hála lehetetlenné teszi
suzymama43
2015. február 05. csütörtök, 11:46
Gyakorlat teszi a mestert
farkas1945
2013. november 10. vasárnap, 11:12
Gyakorlat teszi a mestert
pacsakute
2013. június 05. szerda, 22:39
ezt teszi a tűsarok.jpg
dnemethk
2012. november 21. szerda, 22:26
nem a gazdagság teszi bol
sarkadykati
2012. november 02. péntek, 10:17
1.Nem a gazdagság teszi .
anci-ani
2012. október 16. kedd, 11:01
nekem teszik
eletmod2
2012. június 11. hétfő, 13:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.