Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 11:03 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az evezős világversenyek színvonalában vár előrelépést a magyar sportvezető
A sportvezető - aki nyolc éve tagja a grémiumnak, amelynek ő lett a vezetője - a jochapress.hu oldalnak elmondta: döntéseikkel az evezős világversenyek "minőségében" és "attraktivitásában" is előrelépést szeretnének elérni.

Szántó Éva a magyar evezéssel kapcsolatban megemlítette: nagyon fontosnak tartja a budapesti evezőspálya megépítésének elkezdését. "Ennek megvalósulása további lendületet adhat a sportágnak" - közölte.

Hozzátette: az edzők képzésében és továbbképzésében egyértelmű előrelépést vár, hiszen ebben a kérdésben az utóbbi egy-két évben már történt "optimizmusra okot adó elmozdulás", míg az eredményességet illetően szintén bizakodásra ad okot számára a magyar fiatalok sikeres szereplése a korosztályos viadalokon.

Szántó Éva emlékeztetett: Magyarország jövőre masters világbajnokságot rendez - több ezer külföldi részvevővel -, ami szintén ráirányíthatja a sportágra a figyelmet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 10:51
Címkék: Szántó Éva, evezős világversenyek, magyar sportvezető, magyar evezéssel, budapesti evezőspálya, edzők képzésében,
Kommentek
Megnyílt az évad a Velencei-tónál
Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnöke hangsúlyozta: nem minden gyerek lesz élsportoló, olimpiai- vagy világbajnok, az csak a piramis csúcsa. Ennél sokkal fontosabb, hogy szeressék a vizet, a közösséget, a választott sportágat és embereket faragjanak belőlük. Mint mondta, a VVSI-nél pallérozódó gyerekek később az élet sok területén megjelennek, a sport pedig segít nekik a helytállásban.

Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve program és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője rámutatott, hogy a sportiskolában minden nap a fiatalokról szól. Úgy vélte, a nagyszerű környezet idén is lehetőséget ad nekik arra, hogy lépéseket tegyenek saját álmaik megvalósulásáért.

L. Simon László országgyűlési képviselő jelentős dolognak nevezte az északi evezőspálya teljes felújítását, amely világversenyek megrendezésére lesz alkalmas. Jelezte,
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 12:31
Krónika 12. rész (sport)
program sikeressége kérdéses, mivel a létrejött komoly infrastruktúra kihasználtsága nagyon alacsony. Kérdés, mennyire nyújtanak lehetőséget ezek a sportközpontok sportolási lehetőséget a nagyközönség számára.

Jelezte: tudni szeretné, hogy milyen kedvezményrendszert akarnak kialakítani a sportszervezetek számára. Azt is mondta: sejti, hogy a kormány már tárgyal valakivel, különben nem nyújtották volna be a törvényjavaslatot.

Gréczy Zsolt (DK) emlékeztetett, hogy 2010 előtt is voltak világversenyek Budapesten, kajak-kenu világbajnokságot, vizes Európa-bajnokságokat, illetve 1988-óta Forma-1-es versenyt is szerveznek az országban. Hozzátette: alapvetően fontos, hogy Magyarországon világversenyeket szervezzenek, mert van hozadéka. Nem volt azonban jó ötlet, hogy a Fidesz képviselőivel töltötték fel a magyar sportszövetségek elnöki pozícióit, mivel ez a tenisz és ökölvívó ágazatban is problémákat okozott - mondta.

Közölte még, le kell folytatni a tao-pénzek felhasználásáról szóló vitát, mert
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 23:06
U23-as birkózó Eb - Két magyar bronzérem kedden
A magyar szövetség beszámolója szerint a 63 kilogrammos súlycsoportban a junior világ- és Európa-bajnoki harmadik helyezett Torba Erik fölényesen nyert (9-0) bolgár riválisa ellen, a tavalyi U23-as vb-n bronzérmes Lévai Tamás pedig a 77 kilósok között szintén magabiztosan győzte le litván ellenfelét. Kovács Bence az 55 kilogramm bronzmérkőzésén kikapott moldovai riválisától, így ötödik lett.

A korosztályos világversenyeken eddig összesen 12 érmet gyűjtő Lévai Zoltán a 82 kilogramm negyeddöntőjében egy bolgár, majd az elődöntőben egy fehérorosz birkózót győzött le technikai tussal, így bejutott a szerdai fináléba.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 20:06
Beindította világranglistáját az IAAF
A szervezet hírlevéből kiderül, hogy a sportolók rangsora attól függ majd, eredményével és helyezésével ki hány pontot szerez a versenyeken, amelyeket különböző kategóriákba sorolnak - a rangosabb viadalokon több pont gyűjthető.

A ranglista bevezetését tíz hónapos előkészítő munka előzte meg.

Az idei, dohai világbajnokságra még nem szolgál kvalifikációs eszközként a rangsor, de a tesztidőszak után elképzelhető, hogy a jövőben a nagyobb versenyekre, köztük az olimpiára innen is lehet majd kvótát szerezni.

"A sportág történetében először a sportolók, a média és a szurkolók világosan láthatják a versenyek hierarchiáját a hazai viadaloktól a regionálisakon át egészen a világversenyekig. A sportág minden szereplője és az atlétika iránt érdeklődő drukkerek tudni fogják, ki is az első a világon" - fogalmazott az IAAF elnöke, Sebastian Coe.

A világranglista szerdánként frissül majd.
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 10:41
Megjelent az Utánpótlássport 2018
Az utánpótlássport egész éves szöveges feldolgozását, illetve eredménylistáját először 2017-ben adták ki Utánpótlássport 2016 címmel. A remélt siker nem maradt el, ennek tükrében nem volt kérdés, hogy a 2017-es, majd most a 2018-as esztendő történetét átfogó évkönyvet is megjelentetik.

A könyv a múlt esztendőben rendezett minden fontos utánpótlás-eseményről beszámol. Visszaidézik a magyar szempontból legsikeresebb világversenyeket, portrékat közölnek a legeredményesebb fiatal sportolókról, a legáldozatkészebb edzőkről, továbbá valamennyi sportágról éves összefoglaló olvasható. A hatalmas kutatómunkát igénylő eredménysor különleges dokumentuma a hazai sportéletnek: az összes korosztályos világverseny, illetve országos bajnokság dobogósainak, illetve - a vb-ket, Eb-ket illetően - magyar résztvevőinek neve szerepel a lapokon.

Az asztalitenisztől a vízilabdáig 40 sportág éves történetét feldolgozó kötetet az Utánpotlassport.hu munkatársai írták, szerkesztették. A könyv a korosztályos portál
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 15:41
Idén Németországba és Ausztráliába is eljuthatnak a MIRK-en győztes robotépítő csapatok
A tizenharmadik alkalommal megtartandó versenyen a 10-19 éves korosztályban az európai minősítésért, a 13-19 éves korosztályban pedig a világversenyen történő indulásért versengenek egymással a minimum kétfős csapatok. Az európai versenyt, az EURoboCupJunior-t a németországi Hannoverben június 20. és 23., míg a RoboCupJunior-t az ausztráliai Sydney-ben rendezik július 2. és 8. között - közölte Simon Béláné, az MTA kandidátusa, a RoboCupJunior magyarországi képviselője az MTI-vel.

A hazai minősítő versenyeket február 16-án Budapesten és április 5-én Nyíregyházán rendezik, utóbbi válogatóra február 25-ig még várják a jelentkezéseket (a regisztrációs lapok a pingvin.nyf.hu/robojun honlapról tölthetőek le). A budapesti válogatón tizenöt oktatási intézmény huszonnégy csapata - köztük általános és középiskolák, valamint egyetemek diákkörei - az úgynevezett menekítő A és B liga négy kategóriájában mérettetik meg a saját maguk által épített robotjaikat.

Tavaly a kanadai Montreal adott otthont a
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 07:05
Birkózó Magyar Nagydíj - Világbajnokok sora az orosz csapatban
A szervezők kedden arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a győri viadalra - amely egyben Polyák Imre-emlékverseny - hat olyan orosz birkózó is jön, aki a tavalyi, budapesti világbajnokságon aranyérmet nyert.

Az orosz csapatban a legnagyobb név a kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Roman Vlaszové, de honfitársai közül többen is esélyesek a Magyar Nagydíj megnyerésére. Vlaszovon kívül idén további kilencen - köztük az olimpiai bajnok Davit Csakvetadze és a világbajnok Nyikita Melnyikov - lettek országos bajnokok.

A közlemény kitér rá: az oroszok azért érkeznek ennyi kiváló birkózóval, mert a győri megmérettetés lesz a válogató versenyük az áprilisban, Romániában sorra kerülő Eb-re.

A kétszeres világbajnok Bácsi Péter elmondta: a magyarok versenyszervezésben mindig is jók voltak, így nem csoda, hogy a Magyar Nagydíj is kiemelt viadal lett.

"A világversenyeken kívül négy nagy megmérettetés van, amelyeken világranglista-pontokat lehet gyűjteni. Ezek között van
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 12:51
Férfi kézilabda-vb - Változtat a cseretaktikáján a magyar válogatott
"Tegnap voltak olyan időszakok, amikor a támadás és a védekezés közötti átmenetben három játékost is cseréltünk, ezt holnap nem fogjuk tudni megcsinálni, és nem is jó ez az irányvonal. Nem tudtunk kontragólt lőni, illetve Angola rendkívül gyors kézilabdát játszik, ezért is biztos, hogy ezen változtatnunk kell. Maximum egy cserét tervezünk, speciális esetben lehet csak kettő" - mondta az MTI-nek szombaton az edző.

A magyar válogatott a koppenhágai D csoportban pénteken meglepetésre csupán 25-25-ös döntetlent játszott a dél-amerikai kontinensbajnok Argentínával, vasárnap 18 órától Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a középdöntőbe.

A szakvezető hozzátette, szeretnének mindenkit játszatni, ezért Nagy Lászlóval gyakorolják a támadást és a védekezést is a szombati edzésen, amelyre a Dán Olimpiai Bizottság sportközpontjában, Bröndbyben került sor.

A dél-amerikaiak elleni találkozón
velemenyezd, 2019. január 12. szombat, 18:01
Képek, videók
szántó judit 002.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:07
szántó judit 001.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:06
szántó judit.png
chillik
2017. november 14. kedd, 15:10
SZÁNTÓ.ÁGNES.jpg
cserhat3
2016. február 02. kedd, 21:07
szántó-vető ember a 950-e
jolika66
2015. május 17. vasárnap, 14:56
090823 10-06 Szántód Kőrö
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:42
090823 10-01 Szántód Kőrö
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:42
a szántó
kincsesszigeten
2011. július 05. kedd, 14:00
Szántod 01
csello2
2011. július 02. szombat, 13:44
Szántó Ferenc +.jpg
farkas1945
2011. március 23. szerda, 15:34
Szántó Erzsi 72.jpg
farkas1945
2011. március 13. vasárnap, 12:13
evezös
anubisz01
2018. június 13. szerda, 18:05
evezősök-Richard és Peter
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:09
rió_evezős pálya5.jpg
maroka
2016. augusztus 08. hétfő, 19:37
rió_evezős pálya4.jpg
maroka
2016. augusztus 08. hétfő, 19:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.