Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 14:51 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az evezős világversenyek színvonalában vár előrelépést a magyar sportvezető
A sportvezető - aki nyolc éve tagja a grémiumnak, amelynek ő lett a vezetője - a jochapress.hu oldalnak elmondta: döntéseikkel az evezős világversenyek "minőségében" és "attraktivitásában" is előrelépést szeretnének elérni.

Szántó Éva a magyar evezéssel kapcsolatban megemlítette: nagyon fontosnak tartja a budapesti evezőspálya megépítésének elkezdését. "Ennek megvalósulása további lendületet adhat a sportágnak" - közölte.

Hozzátette: az edzők képzésében és továbbképzésében egyértelmű előrelépést vár, hiszen ebben a kérdésben az utóbbi egy-két évben már történt "optimizmusra okot adó elmozdulás", míg az eredményességet illetően szintén bizakodásra ad okot számára a magyar fiatalok sikeres szereplése a korosztályos viadalokon.

Szántó Éva emlékeztetett: Magyarország jövőre masters világbajnokságot rendez - több ezer külföldi részvevővel -, ami szintén ráirányíthatja a sportágra a figyelmet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 10:51
Címkék: Szántó Éva, evezős világversenyek, magyar sportvezető, magyar evezéssel, budapesti evezőspálya, edzők képzésében,
Kommentek
Papp Gábor lett a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke
A nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi tájékoztatása szerint a szervezet rendkívüli tisztújító közgyűlése egyhangúlag választotta meg a korábbi válogatott búvárúszót.

"Korábban versenyzőként, később marketing-szakemberként is megtanultam, hogy minden egyes eredmény mögött ott van a befektetett munka. Röviden: amit beleteszünk a szövetségbe, azt fogjuk tudni csak kivenni. Fontos, hogy a világversenyeken jól szerepeljenek a magyarok, de legalább ekkora hangsúlyt fektetünk majd a szabadidős és utánpótlás bázisra, valamint a technikai és a szakmai képzésekre" - hangsúlyozta a 48 éves sportvezető.

Az MBSZ elnöksége több mint fél éve mondott le, a tisztújító közgyűlés eredetileg április 9-re volt kiírva, de a koronavírus-járvány miatt júniusra tolódott.
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:08
A svájci székhelyű sportszövetségek kétharmada él a kormány és a NOB mentőcsomag-ajánlatával
A részletekről a nyári olimpiai sportágak szövetségének (ASOIF) elnöke, Francesco Ricci Bitti beszélt.

"Kétféle segítségnyújtásról beszélhetünk - idézte az olasz sportdiplomatát az insidethegames.biz portál. - Az egyik a munkavállalók megtartását segíti, a másik pedig egy szabad felhasználású kölcsön."

A május 13-án kihirdetett hitelfolyósítási programban a NOB és a svájci állam 50-50 százalékban vesz részt, s ez azokat a szövetségeket hivatott segíteni, amelyek a pandémia miatt világversenyek halasztására vagy törlésére kényszerültek.

A NOB emellett létrehozott egy 150 millió dolláros alapot is, amely a sportszövetségek mellett a nemzeti olimpiai bizottságokat és más érintett szervezeteket segít a tokiói játékok jövő évre halasztásával kialakult helyzetben.

A nemzetközi sportági szövetségek közül több mint ötvennek a székhelye található Svájcban. A sportlövő-, a súlyemelő- és a kézilabda-szövetség már jelezte, hogy nem tart igényt a pénzügyi segítségre.

Ezzel összhangban Ricci
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 08:51
Május második felében dzsúdós edzőtábor Tatán
Nagy András sportigazgató a judoinfo.hu portálnak elmondta, örül annak, hogy az új kormányrendelet hétfőtől engedélyezi az edzések, zárt kapus versenyek megrendezését, de óvatosságra és fokozatosságra kéri a cselgáncsozókat.

A sportág csaknem két hónappal ezelőtt, március első napjaiban állt le a koronavírus-járvány miatt, a legutóbbi hazai verseny március 7-én a szolnoki serdülő diákolimpia, a Bíber Pál-emlékverseny volt. Azóta csak a topversenyzők kaphattak engedélyt az edzőtermek látogatására, és ők is csak egyéni edzéseket végezhettek.

"Nagyon örülünk a kormány döntésének" - jelentette ki Nagy András. "A hír még nagyon friss, egyelőre állásfoglalásokat várunk a különböző egyesületektől, hogy hol és hogyan kezdhetik meg a sportolók a munkát. Mi természetesen támogatni fogjuk az újrakezdést, de azt fogjuk javasolni, hogy az egyesületekben kezdetben próbáljanak meg kisebb csoportokban tréningezni, így elkerülve a nagyobb kockázatot. Különösen körültekintően kell eljárni a gyerekek edzései
velemenyezd, 2020. május 03. vasárnap, 09:40
MVSZ: május közepétől lehet tervezni a hazai vívóélet újraindulását
szempontból szerencsések, hogy az év első három hónapjában valamennyi állami támogatásról szóló megállapodást aláírták, így most csak átcsoportosításokról kell beszélniük.

"Ugyanakkor a megváltozott körülmények között húsz százalékkal csökkentették a sportfejlesztési támogatást, tehát új költségvetést kell készítenünk, és azt majd az elnökségnek el kell fogadnia. Ez ebben a helyzetben természetes, a versenyeztetés, az edzőtáborok, a felkészülés teljesen átalakul, idén nem lesz olimpia, más világversenyek is elmaradhatnak, minden megváltozik, és még nem is tudjuk, hogy pontosan miként" - folytatta.

A főtitkár elmondta még, hogy ezekben a napokban készítik elő az új költségvetést, majd hozzátette, hogy a béreket és a fizetéseket ez nem érinti, valamennyi sportoló, illetve sportszakember továbbra is megkapja az őt illető járandóságát.

Szóba került az is, hogy a szövetség az országos bajnokságokat valamennyi korosztály számára meg szeretné rendezni az idén, diákolimpiát viszont erre az évre nem
velemenyezd, 2020. április 25. szombat, 12:11
Nemzet Sportolója - Monspart Sarolta hivatalosan is tag lett
hazai sporttörténelmet írt, amikor elindult a csepeli maratonon, nők ugyanis addig nem indulhattak a klasszikus számban. A versenyt nemcsak lefutotta, hanem három órán belüli idejével Európa leggyorsabb női maratonfutója lett, 1976-ban elért 2:48:22 órás ideje 1982-ig magyar csúcs volt.

Monspart 1980 és 1990 között a magyar tájfutó válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett, az 1990-es években a Nemzetközi Tájfutó Szövetség elnökségi tagjaként az elitprogramok - világbajnokságok, világversenyek - szervezéséért felelt. 2012-ben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökévé választották. Dolgozott az Országos Egészségfejlesztési Intézetben, 2004 októberéig a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány elnöke, 2009-2011 között a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke volt.

A Nemzet Sportolói jelenleg: Balczó András, Hammerl László, Weltner Györgyné Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Bíróné Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Varga János, valamint
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 22:23
Soha nem látott biztonsági intézkedések mellett edz a magyar női tornászválogatott
A magyar szövetség pénteki beszámolója emlékeztet, hogy a koronavírus-járvány miatt szerte az országban bezártak a tornatermek, tornacsarnokok, ennek ellenére a felnőtt női tornászok - a biztonságot szem előtt tartva - együtt készülhetnek.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondása szerint egyszerre maximum az általa engedélyezett öt fő edzhet a csarnokban. Emellett a versenyzők nem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, az autóból egyből a szövetség kisbuszával folytatják útjukat a tornacsarnokba, a tréning után pedig ugyanígy jutnak haza. Továbbá megszüntették az asszisztálást, a közvetlen testi kontaktust, illetve szigorúan megtartják a másfél méter távolságot egymástól.

A vidéki válogatott versenyzők jelenleg otthon készülnek, de egyeztetnek velük arról, hogy szükség esetén ők is el tudjanak jutni a fővárosi létesítménybe.

"A világversenyek halasztásai miatt kénytelen voltunk újragondolni a felkészülést. Jelenleg egy alapozási időszak, illetve új elemek beépítése zajlik, amely
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 16:01
Nemzet Sportolója - A tagok Monspart Saroltát javasolják a címre
A 75 éves Monspart Sarolta az első magyar világbajnok tájfutó, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja.

A Nemzet Sportolói exkluzív társaságban az olimpiai aranyérmes úszó, Székely Éva február 29-ei halálával üresedett meg egy hely a tizenkettőből.

Az Emmi sportállamtitkárságának közleménye szerint a választásra jogosult tizenegy tag kedden dönthetett arról, hogy kit választ új tagnak, és az előírásoknak megfelelően valamennyien idejében megkapták az értesítést az eljárás menetéről.

"A járványhelyzet miatt természetesen nem ültek össze a Nemzet Sportolói, hanem mindenki telefonon szavazott. A szavazás menete azzal kezdődött, hogy a tagokat egyesével felhívtam, akik ekkor mindannyian javaslatot tehettek arra, kit tartanak érdemesnek és méltónak arra, hogy a Nemzet Sportolója legyen - adott tájékoztatást Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, hozzátéve, hogy mindez jegyzőkönyv által hitelesítve történt és egy ember több javaslattal is élhetett. - Miután mindenki elmondta a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:51
Koronavírus - A FISA törölte az olaszországi nemzetközi versenyeket
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a FISA kedden közleményben tudatta, hogy törölte az összes olaszországi versenyt. A szezon első világkupa-viadalát április közepén Sabaudiában, a másodikat május elején Varesében rendezték volna meg, miként utóbbi helyszín adott volna otthont az európai olimpiai kvalifikációs regattának is április végén.

Gavirate esetében pedig a paraevezős versenyt - Tokiót illetően nem a végső pótkvalifikációt - egyelőre május végére tolták.

A közlemény szerint a FISA tárgyalásban van Luzern, Belgrád és Poznan helyszínekkel az európai és világversenyek kapcsán, ezzel kapcsolatosan március 17-ig ígért további információkat.
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 15:33
Képek, videók
szántó judit 002.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:07
szántó judit 001.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:06
szántó judit.png
chillik
2017. november 14. kedd, 15:10
SZÁNTÓ.ÁGNES.jpg
cserhat3
2016. február 02. kedd, 21:07
szántó-vető ember a 950-e
jolika66
2015. május 17. vasárnap, 14:56
Szántó Attila-Kívánok Nek
sanci81
2014. december 31. szerda, 10:20
090823 10-06 Szántód Kőrö
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:42
090823 10-01 Szántód Kőrö
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:42
a szántó
kincsesszigeten
2011. július 05. kedd, 14:00
Szántod 01
csello2
2011. július 02. szombat, 13:44
Szántó Ferenc +.jpg
farkas1945
2011. március 23. szerda, 15:34
evezös
anubisz01
2018. június 13. szerda, 18:05
evezősök-Richard és Peter
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:09
rió_evezős pálya5.jpg
maroka
2016. augusztus 08. hétfő, 19:37
rió_evezős pálya4.jpg
maroka
2016. augusztus 08. hétfő, 19:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.