Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 15:31 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az evezős világversenyek színvonalában vár előrelépést a magyar sportvezető
A sportvezető - aki nyolc éve tagja a grémiumnak, amelynek ő lett a vezetője - a jochapress.hu oldalnak elmondta: döntéseikkel az evezős világversenyek "minőségében" és "attraktivitásában" is előrelépést szeretnének elérni.

Szántó Éva a magyar evezéssel kapcsolatban megemlítette: nagyon fontosnak tartja a budapesti evezőspálya megépítésének elkezdését. "Ennek megvalósulása további lendületet adhat a sportágnak" - közölte.

Hozzátette: az edzők képzésében és továbbképzésében egyértelmű előrelépést vár, hiszen ebben a kérdésben az utóbbi egy-két évben már történt "optimizmusra okot adó elmozdulás", míg az eredményességet illetően szintén bizakodásra ad okot számára a magyar fiatalok sikeres szereplése a korosztályos viadalokon.

Szántó Éva emlékeztetett: Magyarország jövőre masters világbajnokságot rendez - több ezer külföldi részvevővel -, ami szintén ráirányíthatja a sportágra a figyelmet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 10:51
Címkék: Szántó Éva, evezős világversenyek, magyar sportvezető, magyar evezéssel, budapesti evezőspálya, edzők képzésében,
Kommentek
Visszavonult Tóth Lívia Universiade-győztes futóatléta
Azt írták: Koós-Hutás László edző tanítványa még 39 évesen is heti négyszer-ötször edz, ugyanakkor búcsút mond az aktív versenyzésnek.

Tóth Lívia a klub történetének egyik legeredményesebb atlétája. Magyarországon 2002 és 2010 között fő számában, a 3000 méteres akadályfutásban és a középtávfutó számokban verhetetlennek bizonyult, éveken át a legkomolyabb világversenyek állandó résztvevője volt.

A futó 3000 méter akadályon aranyérmes lett a 2005. évi egyetemi és főiskolás világbajnokságon, az Universiadén, és ugyanebben a számban negyedikként zárt az atlétikai világdöntőben.

Tóth Lívia három világbajnokságra, két Universiadéra, négy Európa-bajnokságra harcolta ki a részvétel jogát, többször állt dobogón Grand Prix-versenyeken, háromszor győzött Európa Kupán, huszonkét magyar bajnoki elsőségre tett szert, 2005-ben az év magyar női atlétájának választották - emlékeztetett az egyesület.

A klub felhívta a figyelmet arra, hogy a sportoló 2000 méter akadályon 6:11.63 perccel, 3000 méter
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 16:12
Európa Játékok - Lőrincz Viktor a negyeddöntőben kikapott, Kiss Balázs kiesett
mérkőzésvezető már emelte a kezét Abbaszov intéséhez, az azeri derékra támadott és mögé került (0-3), ami eldöntötte a meccset. Az utolsó másfél percben már hiába ment előre Lőrincz, riválisa jól állt a lábán.

"Fél menet felét kellene kibírnom lábon és nem tudom megcsinálni, elképesztő - csattant fel a szőnyegről lejőve Lőrincz, aki abban bízhat, hogy Abbaszov az esti elődöntőben is nyer és vigaszágra segíti őt. - Jó formában éreztem magam, de mostanában egyszerűen mindig ez van, lefelezem magam a világversenyeken. Minden tornát megnyerek, csak azokat nem, amiket kéne."

Sike András szövetségi kapitány versenyzőjéhez hasonlóan feldúlt volt a vesztes negyeddöntő után.

"Ilyen hibát nem lehet csinálni ezen a szinten. A legdühítőbb, hogy Viktor tisztában volt vele, mire figyeljen, külön figyelmeztettük, hogy az azeri bal kézzel indít és megy be derékra, arra vigyázzon" - mondta a szakvezető.

A 2009-ben világbajnok Kiss Balázs a tavalyi októberi budapesti vb-n szerzett ötödik helye óta első
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 12:31
Férfi kézilabda NB I - Tizenegy gólos veszprémi siker a döntő első meccsén
pedig taktikai okok miatt hiányzott. A hazaiaknál a visszavonuló Nagy László és Momir Ilic, valamint a Szegedre igazoló Mikler Roland az utolsó mérkőzését játszotta hazai pályán, Manuel Strlek, Gasper Marguc, illetve a sérült Jamali Iman és René Toft Hansen viszont nem szerepelt a keretben. A mérkőzést a dán Martin Gjeding, Mads Hansen bírópáros vezette, a zsűriasztalnál pedig osztrák és belga versenybíró foglalt helyet. Munkájukat videó információs rendszer (VIR) segítette, erre korábban csak világversenyeken, az európai kupák végjátékában, illetve a dán bajnokságban volt példa.

A világ- és Európa-bajnok spanyol Joan Canellas irányításával jól kezdett a címvédő, a veszprémiek dolgát ráadásul három kiállítás is nehezítette az első negyedórában. A folytatásban javult a házigazdák védekezése, megfordították az állást, és amikor már három góllal vezettek, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért és kapust cserélt, Mirko Alilovic helyére Marin Segót küldte be (11-8). Csapata a szezon végén szintén
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:57
Megnyílt az évad a Velencei-tónál
Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnöke hangsúlyozta: nem minden gyerek lesz élsportoló, olimpiai- vagy világbajnok, az csak a piramis csúcsa. Ennél sokkal fontosabb, hogy szeressék a vizet, a közösséget, a választott sportágat és embereket faragjanak belőlük. Mint mondta, a VVSI-nél pallérozódó gyerekek később az élet sok területén megjelennek, a sport pedig segít nekik a helytállásban.

Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve program és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője rámutatott, hogy a sportiskolában minden nap a fiatalokról szól. Úgy vélte, a nagyszerű környezet idén is lehetőséget ad nekik arra, hogy lépéseket tegyenek saját álmaik megvalósulásáért.

L. Simon László országgyűlési képviselő jelentős dolognak nevezte az északi evezőspálya teljes felújítását, amely világversenyek megrendezésére lesz alkalmas. Jelezte,
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 12:31
Krónika 12. rész (sport)
program sikeressége kérdéses, mivel a létrejött komoly infrastruktúra kihasználtsága nagyon alacsony. Kérdés, mennyire nyújtanak lehetőséget ezek a sportközpontok sportolási lehetőséget a nagyközönség számára.

Jelezte: tudni szeretné, hogy milyen kedvezményrendszert akarnak kialakítani a sportszervezetek számára. Azt is mondta: sejti, hogy a kormány már tárgyal valakivel, különben nem nyújtották volna be a törvényjavaslatot.

Gréczy Zsolt (DK) emlékeztetett, hogy 2010 előtt is voltak világversenyek Budapesten, kajak-kenu világbajnokságot, vizes Európa-bajnokságokat, illetve 1988-óta Forma-1-es versenyt is szerveznek az országban. Hozzátette: alapvetően fontos, hogy Magyarországon világversenyeket szervezzenek, mert van hozadéka. Nem volt azonban jó ötlet, hogy a Fidesz képviselőivel töltötték fel a magyar sportszövetségek elnöki pozícióit, mivel ez a tenisz és ökölvívó ágazatban is problémákat okozott - mondta.

Közölte még, le kell folytatni a tao-pénzek felhasználásáról szóló vitát, mert
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 23:06
U23-as birkózó Eb - Két magyar bronzérem kedden
A magyar szövetség beszámolója szerint a 63 kilogrammos súlycsoportban a junior világ- és Európa-bajnoki harmadik helyezett Torba Erik fölényesen nyert (9-0) bolgár riválisa ellen, a tavalyi U23-as vb-n bronzérmes Lévai Tamás pedig a 77 kilósok között szintén magabiztosan győzte le litván ellenfelét. Kovács Bence az 55 kilogramm bronzmérkőzésén kikapott moldovai riválisától, így ötödik lett.

A korosztályos világversenyeken eddig összesen 12 érmet gyűjtő Lévai Zoltán a 82 kilogramm negyeddöntőjében egy bolgár, majd az elődöntőben egy fehérorosz birkózót győzött le technikai tussal, így bejutott a szerdai fináléba.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 20:06
Beindította világranglistáját az IAAF
A szervezet hírlevéből kiderül, hogy a sportolók rangsora attól függ majd, eredményével és helyezésével ki hány pontot szerez a versenyeken, amelyeket különböző kategóriákba sorolnak - a rangosabb viadalokon több pont gyűjthető.

A ranglista bevezetését tíz hónapos előkészítő munka előzte meg.

Az idei, dohai világbajnokságra még nem szolgál kvalifikációs eszközként a rangsor, de a tesztidőszak után elképzelhető, hogy a jövőben a nagyobb versenyekre, köztük az olimpiára innen is lehet majd kvótát szerezni.

"A sportág történetében először a sportolók, a média és a szurkolók világosan láthatják a versenyek hierarchiáját a hazai viadaloktól a regionálisakon át egészen a világversenyekig. A sportág minden szereplője és az atlétika iránt érdeklődő drukkerek tudni fogják, ki is az első a világon" - fogalmazott az IAAF elnöke, Sebastian Coe.

A világranglista szerdánként frissül majd.
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 10:41
Megjelent az Utánpótlássport 2018
Az utánpótlássport egész éves szöveges feldolgozását, illetve eredménylistáját először 2017-ben adták ki Utánpótlássport 2016 címmel. A remélt siker nem maradt el, ennek tükrében nem volt kérdés, hogy a 2017-es, majd most a 2018-as esztendő történetét átfogó évkönyvet is megjelentetik.

A könyv a múlt esztendőben rendezett minden fontos utánpótlás-eseményről beszámol. Visszaidézik a magyar szempontból legsikeresebb világversenyeket, portrékat közölnek a legeredményesebb fiatal sportolókról, a legáldozatkészebb edzőkről, továbbá valamennyi sportágról éves összefoglaló olvasható. A hatalmas kutatómunkát igénylő eredménysor különleges dokumentuma a hazai sportéletnek: az összes korosztályos világverseny, illetve országos bajnokság dobogósainak, illetve - a vb-ket, Eb-ket illetően - magyar résztvevőinek neve szerepel a lapokon.

Az asztalitenisztől a vízilabdáig 40 sportág éves történetét feldolgozó kötetet az Utánpotlassport.hu munkatársai írták, szerkesztették. A könyv a korosztályos portál
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 15:41
Képek, videók
szántó judit 002.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:07
szántó judit 001.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:06
szántó judit.png
chillik
2017. november 14. kedd, 15:10
SZÁNTÓ.ÁGNES.jpg
cserhat3
2016. február 02. kedd, 21:07
szántó-vető ember a 950-e
jolika66
2015. május 17. vasárnap, 14:56
090823 10-06 Szántód Kőrö
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:42
090823 10-01 Szántód Kőrö
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:42
a szántó
kincsesszigeten
2011. július 05. kedd, 14:00
Szántod 01
csello2
2011. július 02. szombat, 13:44
Szántó Ferenc +.jpg
farkas1945
2011. március 23. szerda, 15:34
Szántó Erzsi 72.jpg
farkas1945
2011. március 13. vasárnap, 12:13
evezös
anubisz01
2018. június 13. szerda, 18:05
evezősök-Richard és Peter
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:09
rió_evezős pálya5.jpg
maroka
2016. augusztus 08. hétfő, 19:37
rió_evezős pálya4.jpg
maroka
2016. augusztus 08. hétfő, 19:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.