Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 05:35 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eperfogyasztás jótékony hatásai



Eperfogyasztással a rák és a cukorbetegség megelőzéséért

A nyári eperszezon kihasználása nem csak a gyümölcs íze miatt fontos, egészségügyi hatásaiból is profitálhatunk, hiszen több krónikus betegség kialakulása is megelőzhető fogyasztásával.

Ízletes védelmező
Rák, keringési megbetegedések, gyulladás, és cukorbetegség ellen az eper kiváló választás. A Journal of Agricultural and Food Chemistry szaklapban közölt kutatás szerint eperfogyasztással a vastagbél- és a mellrák kockázata is 43-53%-kal csökkenthető, ez a gyümölcs speciális savtartalmának tulajdonítható.

Pozitív hatást akkor láthatunk, ha heti 2-3-szor fogyasztunk epret.

A keringési megbetegedések is kordában tarthatóak eper fogyasztásával, annak antioxidáns tartalma miatt. Így napi fogyasztással csökkenthető a vérnyomás, a vércukorszint, és a krónikus gyulladások mértéke. A Warwick Egyetem kutatói felfedezték, hogy az eper nem csak a szívre van jótékony hatással, de a cukorbetegség szív- és érrendszerre gyakorolt következményei ellen is hatékonyan küzd.

Az eper nagymértékben erősíti az immunrendszert, így védi a sejteket, szerveket, vérereket, csökkenti a szív- érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Ezen felül az eper a vércukorszintre is pozitív hatást gyakorol: napjaink egyik legújabb kutatási eredménye az eper vércukorszintre gyakorolt hatása. Több kísérlet is bizonyítja, hogy rendszeres eperfogyasztással a cukorbetegség kialakulásának kockázata csökkenthető.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. május 11. hétfő, 08:13
Címkék: Food Chemistry, Warwick Egyetem, cukorbetegség megelőzéséért, nyári eperszezon, eper kiváló, mellrák kockázata,
Kommentek
Miért olyan egészséges az eper? Bemutatjuk
C-vitamint tartalmaz! Sőt, a táplálkozási szakértők - a málna és a szőlő után - az epret tartják a legjobb mangánforrásnak (a mangán antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező, kulcsfontosságú ásvány).


Az eper és a vércukorszint
A közelmúltban számos tanulmány erősítette meg, hogy az eper rendszeres fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulási kockázatát. Azonban a vizsgálatok szerint a hangsúly a rendszerességen van, mivel az alkalomszerű eperfogyasztás nem elegendő a vércukorszint tartós csökkentéséhez (ehhez legalább heti 2-3 alkalommal érdemes epret fogyasztanunk).

Külön figyelmet érdemel az eper- és a kristálycukor-fogyasztás közti kapcsolat, illetve ezek vércukorszintre gyakorolt hatása. Ahogy azt talán mindenki sejti, a túlzott mértékű cukorfogyasztás (napi 5-6 teáskanál) nem kívánt mértékben emeli meg a vércukorszintet.

Ellenben meglepő vagy sem, de a kutatók szerint a cukorral fogyasztott eper ezt a vércukorszint-emelkedést
suzymama, 2018. április 28. szombat, 11:10
Eper
eper számtalan olyan elengedhetetlen tápanyagot, fitovegyületet tartalmaz, mely rendkívül jó hatással vannak szíved egészségére nézve. A Harvard Egyetem kutatásai szerint azok, akik sok epret fogyasztanak, megóvják szervezetüket a különböző érelváltozásokkal szemben. A benne található fenol ugyanis erősíti keringési rendszeredet, így bizonyos fokú védelmet biztosít a különféle szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

Nem árt tudnod, hogy nem csupán szíved egészségét védheted eperfogyasztással. Az apró gyümölcs igen magas antioxidáns-tartalommal bír, ennek következtében pedig megóvja szervezeted sejtjeit a külső káros hatásoktól, így a gyümölcs segítségével megelőzheted a különféle daganatos megbetegedések kialakulását is.

És még fogyaszt is

Nem szükségszerű, hogy, amennyiben meg szeretnél szabadulni néhány kilótól, feltétlenül mellőznöd kell az édes ízeket. Mivel az eper meglehetősen kevés kalóriát tartalmaz, akkor is bátran fogyaszthatod, ha éppen fogyókúrázol. Egy
klementinagidro, 2015. augusztus 28. péntek, 17:15
Eper
A nyári eperszezon kihasználása nem csak a gyümölcs íze miatt fontos, egészségügyi hatásaiból is profitálhatunk, hiszen több krónikus betegség kialakulása is megelőzhető fogyasztásával.

Ízletes védelmező
Rák, keringési megbetegedések, gyulladás, és cukorbetegség ellen az eper kiváló választás. A Journal of Agricultural and Food Chemistry szaklapban közölt kutatás szerint eperfogyasztással a vastagbél- és a mellrák kockázata is 43-53%-kal csökkenthető, ez a gyümölcs speciális savtartalmának tulajdonítható.

Pozitív hatást akkor láthatunk, ha heti 2-3-szor fogyasztunk epret.

A keringési megbetegedések is kordában tarthatóak eper fogyasztásával, annak antioxidáns tartalma miatt. Így napi fogyasztással csökkenthető a vérnyomás, a vércukorszint, és a krónikus gyulladások mértéke. A Warwick Egyetem kutatói felfedezték, hogy az eper nem csak a szívre van jótékony
pacsakute, 2015. május 27. szerda, 15:08
Eper
elengedhetetlen tápanyagot, fitovegyületet tartalmaz, mely rendkívül jó hatással vannak szíved egészségére nézve. A Harvard Egyetem kutatásai szerint azok, akik sok epret fogyasztanak, megóvják szervezetüket a különböző érelváltozásokkal szemben. A benne található fenol ugyanis erősíti keringési rendszeredet, így bizonyos fokú védelmet biztosít a különféle szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

Szabadgyökök ellen
Nem árt tudnod, hogy nem csupán szíved egészségét védheted eperfogyasztással. Az apró gyümölcs igen magas antioxidáns-tartalommal bír, ennek következtében pedig megóvja szervezeted sejtjeit a külső káros hatásoktól, így a gyümölcs segítségével megelőzheted a különféle daganatos megbetegedések kialakulását is.

És még fogyaszt is
Nem szükségszerű, hogy, amennyiben meg szeretnél szabadulni néhány kilótól, feltétlenül mellőznöd kell az édes ízeket. Mivel az eper meglehetősen kevés kalóriát tartalmaz, akkor is bátran fogyaszthatod, ha éppen
pacsakute, 2014. június 23. hétfő, 06:20
Öregedés ellen , Eper
Jó hír, amire sokan bizonyára már régóta vártak: az eperfogyasztás az öregedés hatásainak távol tartásában, sőt még a rák megelőzésében is segíthet.

A legújabb kutatásból az derült ki, hogy a gyümölcs fogyasztása növeli az antioxidánsok szintjét a vérben. A magasabb antioxidáns szint pedig bizonyíthatóan ellensúlyozza az oxidatív stressz hatásait, csökkenti az öregedés hatásait, sőt még az olyan betegségek kialakulásának kockázatát is visszaszorítja, mint a rák, a cukorbetegség és a szívbetegség.
Spanyol és olasz kutatók 12 egészséges önkéntessel etettek fél kilogramm epret két héten át. A 4., a 8., a 12. és a 16. napon, majd egy hónappal később vért vettek tőlük. A Chemistry folyóiratban megjelent eredmények arra utalnak, hogy az eper rendszeres fogyasztása növeli az antioxidánsok szintjét a vérben, és megelőzi, hogy a vörösvérsejtek szétessenek (hemolízis).

A kísérletet végző kutatók azt állítják, hogy az eper jótékony hatása a benne rejlő nagy mennyiségű fenolvegyületet
nagyiful, 2011. július 03. vasárnap, 06:29
az eper megvéd az öregedéstől
Bizonyították, hogy az eper megvéd az öregedéstől

Jó hír, amire sokan bizonyára már régóta vártak: az eperfogyasztás az öregedés hatásainak távol tartásában, sőt még a rák megelőzésében is segíthet.

A legújabb kutatásból az derült ki, hogy a gyümölcs fogyasztása növeli az antioxidánsok szintjét a vérben. A magasabb antioxidáns szint pedig bizonyíthatóan ellensúlyozza az oxidatív stressz hatásait, csökkenti az öregedés hatásait, sőt még az olyan betegségek kialakulásának kockázatát is visszaszorítja, mint a rák, a cukorbetegség és a szívbetegség.h i r d e t é sSpanyol és olasz kutatók 12 egészséges önkéntessel etettek fél kilogramm epret két héten át. A 4., a 8., a 12. és a 16. napon, majd egy hónappal később vért vettek tőlük. A Chemistry folyóiratban megjelent eredmények arra utalnak, hogy az eper rendszeres fogyasztása növeli az antioxidánsok szintjét a vérben, és megelőzi, hogy a vörösvérsejtek szétessenek (hemolízis).

A kísérletet végző kutatók azt állítják, hogy
tinka1951, 2011. június 30. csütörtök, 15:05
Képek, videók
03-major-food-group-th e-l
kathyvp
2018. szeptember 21. péntek, 22:16
food_addiction.jpg
taszat
2017. december 21. csütörtök, 09:49
flipping-food.gif
strongradios
2016. augusztus 16. kedd, 23:28
Fun-with-food-59.jpg
iga
2016. augusztus 04. csütörtök, 20:23
Fun-with-food-06.jpg
iga
2016. augusztus 04. csütörtök, 20:23
Karácsonyi-vacsora-Foo die
borigit
2014. december 20. szombat, 12:16
food_177-preview.jpg
boszi0604
2014. május 27. kedd, 13:39
food000842vipics.jpg
boszi0604
2014. április 08. kedd, 17:35
Dogs-and-Food-620x668. jpg
janna53
2014. február 24. hétfő, 08:37
Raspberry-food-4178406 -12
orsi1
2013. április 21. vasárnap, 10:43
Melon-food-31119277-19 20-
orsi1
2013. április 21. vasárnap, 10:43
W H Dione Warwickkel.jpg
sarkadykati
2012. február 19. vasárnap, 03:43
Warwick vára / Anglia
pacsakute
2012. február 16. csütörtök, 18:00
Warwick.jpg
klarcsika
2011. október 15. szombat, 23:31
Egy.Kir.Warwick Kastély
bodajne
2011. április 28. csütörtök, 20:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.