Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 13:23 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nők, sport, sokoldalúság címmel rendezett konferenciát az MSTT
A kedd délutáni eseményen Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója A nők szerepe a sportban, sport és globalizáció címmel tartott előadásában azt vizsgálta, hogy az egyes sportágakban mikor jelentek meg a nők Magyarországon. Kiemelte a tornát és a korcsolyát, azt a két sportágat, amelyet Magyarországon először űztek professzionális szinten nők. Érdekességként pedig megemlítette, hogy az 1840-es évektől már olyan sportágakban is bekapcsolódtak a nők, mint a sportlövészet és a kerékpározás.

Szabó Lajos beszélt a két világháború között működő sportegyesületekről, majd összegzésként megemlítette, hogy ma már nemcsak versenyzőként, hanem versenybíróként, vezetőként, edzőként is jelen vannak a sportban a nők. Sőt, szerepet játszanak a sporttudományban, a sportgazdaságtanban és a sportmédiában is.

Csisztu Zsuzsa, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke A női sportolók láthatósága, nők a sportmédiában című előadásában elhangzott, hogy világszinten csupán nyolc százalék a nők aránya a sportmédiában. Érdekességnek nevezte, hogy Ázsiában több mint ötven, Afrikában körülbelül negyven százalék a nők részvétele a sportújságírásban. A sportmédiában közvetített események 11 százaléka szól nőkről, tehát jóval kevesebbet szerepelnek a képernyőkön, mint a férfiak. Megdöbbentőnek nevezte, hogy az elmúlt 25 év kutatása szerint az amerikai sportmédiában kettő-négy százalékban jelentek meg a női sportok, míg Európában ez az arány négy százalék.

Alapvető oknak nevezte, hogy a sportmédiát férfiak "csinálják", így az ő érdeklődési körüknek megfelelő sportok kerülnek képernyőre vagy az újságokba. Megítélése szerint az arányjavítás eszköze lehet a kifejezetten nők részére szóló sportújságíró képzés, illetve a téma napirenden tartása, továbbá megoldások keresése konferenciákon és a sportmédiában.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 16:33
Címkék: Szabó Lajos, Magyar Olimpiai, Csisztu Zsuzsa, Magyar Sportújságírók Szövetségének, kedd délutáni, egyes sportágakban,
Kommentek
Bessenyei Ferencről és Gábor Miklósról nyílt új virtuális kiállítás
Az intézmény Hősök tere címmel 2019-ben nagyszabású kiállítással tisztelgett a 100 éve született Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós előtt állandó kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A két művész páratlanul gazdag életművét Két út, egy pálya, 100 év című albumukban őrizték meg az utókor számára. A kötetben látható több mint kétszáz fotó és a mellettük olvasható gondolatok - a két művész és kortársaik szavai - a két színészlegenda pályájának sokszínűségéről vallanak. A sokszólamú elbeszélésből kirajzolódik a színházi műhelymunka gyötrelme, a szerepformálás öröme és nehézsége, a közönség ízlésének változása és a két művész magánélete - olvasható az OSZMI MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, virtuális kiállításukkal szeretnék visszaidézni a múzeumi tárlat hangulatát, és egyben ízelítőt adni a kötet gazdag anyagából. A kiállítást, amely a https://prezi.com/view/PL2SFCd2vyOp2Tt8Y7ta/ linken érhető el, Huber Beáta, az OSZMI munkatársa állította össze.

A Hősök tere - 100
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 14:11
Nádasdy Ádám kapja az idei Aegon Irodalmi Díjat
"Nádasdy Ádám kötetében figyelemre méltó poétikai váltással újította meg a magyar lírának az elmúlással kapcsolatos versbeszédét. Belátó, gyengéd és mégis kihívó kapcsolódást alakított ki Arany János, Ady Endre hagyományához éppúgy, mint a közelmúltban elvesztett Esterházy Péterhez" - idézte Széchenyi Ágnes irodalomtörténész laudációját a szervezők által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény. Az Aegon Irodalmi Díj egyik zsűritagja megfogalmazása szerint Nádasdy Ádám sokoldalúsága - több évtizedes egyetemi működése és műfordítói munkássága, a világirodalom néhány alapművének újrafordítása - eddig önmagának szinte ártó módon háttérbe szorította a jelentős költői életművet. Széchenyi Ágnes kiemelte: Nádasdy modernizálta és átírta a patetikus hagyományt. "A férfi-férfi szerelem intim feltárulkozásával és vállalásával nagykorúsította a kortárs magyar irodalom egyik új témáját, s tett bátor és bátorító lépést mindenfajta másság elismertetéséért".

Az idén tizenötödik évét ünneplő Aegon Irodalmi Díjra
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 09:37
Őze Lajos emlékét őrző kiállítást rendeznek Szentesen
karakterszerepekkel a Miskolci Nemzeti Színházban kezdte, majd 1959-ben a Nemzeti Színház tagja lett, s haláláig hűséges maradt az ország első színházához. Még zömmel mellékszerepeket játszott, amikor már nagy egyéniségként kezdték emlegetni. Klasszikus és kortárs darabok vezető karakterfiguráit, a drámairodalom sok-sok ellentmondásos alakját formálta meg a Nemzetiben és a gyulai nyári játékokon, amelynek állandó színésze volt.

Az 1960-as évek végére beérett, nagy művész lett. Tehetségének sokoldalúságát bizonyítja, hogy a Bánk bánban Tiborcot és Biberachot egyaránt játszotta. Különösen emlékezetesek a Shakespeare-művekben, továbbá a Csongor és Tündében, A szecsuáni jólélekben és az Éjjeli menedékhelyben nyújtott alakításai. Jelentősen hozzájárult a kortárs magyar írók - Illyés Gyula, Németh László, Illés Endre, Sánta Ferenc, Örkény István - műveinek színpadi sikeréhez.

Filmen már főiskolás korában szerepelt (Egy pikoló világos), ezt számos karakter- és főszerep követte. Kiemelkedőt alakított a
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 14:13
Várdai István gordonkaművész lett a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetője
Körmendy-Ékes Judit, a Liszt Ferenc Kamarazenekar kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy a folyamatos verseny miatt a zenekar nemzetközi zenei elitben évtizedek óta stabil helye nem tekinthető állandónak, ezért folyamatosan új stratégiákra van szükség. Hozzátette, hogy a nemzetközi hírű gordonkaművész vezetésével és a komolyzenei ipar prominens képviselőjével az idei évtől partneri együttműködésbe kezdenek, ami biztosítja a zenei együttes további fejlődését.

Tugce Tez, a HarrisonParrott ügynökség vezetője örömének adott hangot, hogy az ötvenéves jubileumát ünneplő szervezet szoros kapcsolatot építhet ki a világszerte ismert csellista, zenész és kreatív szakember művészeti vezetésével működő budapesti kamarazenekarral. Hozzátette, hogy a régi hagyományokkal bíró zenekar hírnevének erősítésében partnerek kívánnak lenni a jövőben.

Várdai István gordonkaművész, a LFKZ új művészeti vezetője köszöntőjében az új perspektívák keresését emelte ki. Hangsúlyozta, hogy a jövőben olyan új, innovatív,
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 13:39
Harmónia......
HarmoNet Harmóniakártya (2019-11-13)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Sokoldalúság hatja át.

Falomb - tudatosítás, szellemi erők, intellektus

A fás-szárú lombok a tudatosságunkat, tudásunkat, fejlődésünk lezárt szakaszait mutatják. A friss hajtások az új lehetőségeket, amiket észre kellene venni. Ha a fa ágait levágjuk, a tudást okosan metsszük, mint egy jó kertész, a termés növekszik. Ha a fát nem metszik, sok terv születik, melyek félbe maradnak, ám új gyümölcsöket nem növeszthetnek. Hogy kezeled a saját tudásod fájának lombjait?
Ha fára mászunk, és a lombokban ülünk, tágabban láthatjuk környezetünket. Terveink megvalósulnak. A fa levelei környezetünket, kapcsolatainkat jelentik. Mássz fel a fára, nézz körül a lombok magasából. Állj a fák alá a napsütésben és nézz át a lombolon!

Szerelmi
agica2004, 2019. november 13. szerda, 19:43
Zaríf: Irán üdvözli a Perzsa-öbölben létrehozandó kollektív biztonsági rendszer orosz koncepcióját FRISSÍZETT(ú
egyezményt. Kifejezte reményét, hogy eredménnyel fognak járni Emmanuel Macron francia elnöknek az atomalku megmentésére tett erőfeszítései.Az orosz miniszter kérdésre válaszolva egyébként azt hangoztatta, hogy az iráni rakétaprogram teljességgel összhangban áll a nemzetközi normákkal.A július végén ismertetett orosz koncepció értelmében a Perzsa-öbölben kialakult helyzetet kizárólag egy valóban inkluzív regionális biztonsági rendszer kiépítésével lehet megtoldani, a fokozatosság, a sokoldalúság és a nemzetközi jog, mindenekelőtt az ENSZ Alapokmányának és a BT határozatainak tiszteletben tartása mellett. Az elgondolás a régió szélsőséges és terrorista elemei elleni harc mellett kiterjed a helyi konfliktusok és vitás kérdések rendezésére is.Moszkva kezdeményezésének értelmében a térségben békefenntartó műveleteket csakis a BT határozatai alapján, vagy agresszió áldozatává vált állam kérése alapján lehetne végrehajtani. Az egységes biztonsági rendszer egyebek között
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 18:22
Zaríf: Irán üdvözli a Perzsa-öbölben létrehozandó kollektív biztonsági rendszer orosz koncepcióját
jóváhagyott egyezményt. Kifejezte reményét, hogy eredménnyel fognak járni Emmanuel Macron francia elnöknek az atomalku megmentésére tett erőfeszítései.

Az orosz miniszter kérdésre válaszolva egyébként azt hangoztatta, hogy az iráni rakétaprogram teljességgel összhangban áll a nemzetközi normákkal.

A július végén ismertetett orosz koncepció értelmében a Perzsa-öbölben kialakult helyzetet kizárólag egy valóban inkluzív regionális biztonsági rendszer kiépítésével lehet megtoldani, a fokozatosság, a sokoldalúság és a nemzetközi jog, mindenekelőtt az ENSZ Alapokmányának és a BT határozatainak tiszteletben tartása mellett. Az elgondolás a régió szélsőséges és terrorista elemei elleni harc mellett kiterjed a helyi konfliktusok és vitás kérdések rendezésére is.

Moszkva kezdeményezésének értelmében a térségben békefenntartó műveleteket csakis a BT határozatai alapján, vagy agresszió áldozatává vált állam kérése alapján lehetne végrehajtani. Az egységes biztonsági rendszer egyebek között feltételezi a
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 15:41
Képek, videók
Csésze sokoldalúsága Ibol
csalogany13
2011. február 21. hétfő, 09:44
Drávaszentes konferenciat
ludysi
2009. augusztus 25. kedd, 08:48
Szabó Lajos.JPG
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 16:13
Szabó Lajos.jpg
kismotor
2009. március 09. hétfő, 22:21
olimpiai bajnok a magyar
maroka
2018. február 22. csütörtök, 14:57
magyar olimpiai csapat 68
lacipecsenye
2012. december 12. szerda, 17:40
Csisztu Zsuzsa.jpg
anonymus987
2015. augusztus 15. szombat, 03:50
Csisztu Zsuzsa 41.jpg
farkas1945
2011. március 02. szerda, 10:14
Csisztu Zsuzsa-müsorvezet
farkas1945
2010. november 03. szerda, 16:47
Kép 059 Csisztu Zsuzsa
szendeszundi
2008. szeptember 29. hétfő, 15:37
Isten szövetségének jele
dandej
2017. július 15. szombat, 10:35
délutáni séta.jpg
eva6
2019. szeptember 07. szombat, 13:43
0 a délutáni finomságok.
lovaszmarika
2019. augusztus 25. vasárnap, 17:01
0 a Délutáni kirándulás 9
lovaszmarika
2019. augusztus 22. csütörtök, 17:03
0 délutáni uzsonna the-su
lovaszmarika
2019. május 01. szerda, 15:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.