Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 10:35 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Továbbra is a harmadik hely a cél a Tatabánya kézilabdacsapatánál
Marosi László klubelnök az M1 aktuális csatornának azt mondta, hogy Tatabányán évek óta a harmadik hely megszerzése a cél, és bár éles lesz a verseny, a megváltozott körülmények között sem adják ezt föl.

Elismerte, hogy a félbeszakadt szezonban anyagi nehézségekkel küszködtek - általában bő egyhónapos csúszásuk volt -, de kiemelte, hogy menet közben egyetlen támogató sem hagyta el őket, inkább arról volt szó, hogy nem olyan mértékben vagy nem olyan ütemezésben érkeztek a pénzek, ahogy szerették volna. Ehhez jött még, hogy a koronavírus-járvány is nehezítette a helyzetüket, így "sok mindent meg kell még oldani".

"Próbáljuk a sok negatívum mellett azt az egy-két dolgot megfogni, ami előreviheti a klubunkat. Átrendeztük a sorainkat, más, szűkebb kerettel, több magyar játékossal dolgozunk" - mondta. Marosi közölte, hogy 15 fős lesz a felnőtt keret, így mivel a mérkőzésekre 16 játékost lehet nevezni, egy fiatal mindig lehetőséget kap majd, akár a saját utánpótlásukból.

"Ez azt eredményezi egyébként, hogy az eddigi bővebb keretünkhöz képest ez a kevesebb játékos talán hamarabb összeszokhat, és még hatékonyabb csapatot képezhet" - vélekedett.A Tatabánya a negyedik helyen állt, amikor a bajnokságot befejezettnek nyilvánította a szövetség, de Marosi úgy véli, "normális menetben" harmadikok lehettek volna, mert a Veszprémmel és a Szegeddel már lejátszották az oda-vissza mérkőzéseket, a konkurencia pedig hozzájuk látogatott volna.

Emlékeztetett rá, hogy sérülések is akadtak a csapatnál, és mindent beleszámítva tízen távoztak, így nagyon átalakult a keretük. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy vannak stabil pontok, például Juhász Ádám és Győri Mátyás.

"A középtől a jobb oldalunk tulajdonképpen változatlan maradt, tehát vannak olyan egységei a csapatunknak, amelyekre Vladan Matics és stábja szerintem támaszkodhat egyből az első mérkőzésektől. A rutin is megmaradt, Ilyés Ferenc marad még egy évet. Minden poszton két játékosunk van, balátlövőben három. Szerintem egy szűkebb, de hatékony keretünk lesz" - mondta.

A klubelnök hozzátette, hogy korösszetételben és képességek tekintetében is olyan ez a csapat, amellyel évekig öröm lehet dolgozni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 20:03
Címkék: Marosi László, Juhász Ádám, Győri Mátyás, Vladan Matics, Ilyés Ferenc, harmadik hely,
Kommentek
Nem változtak a célok az FTC női kézilabdacsapatánál
A klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a HungaroControl Zrt. a múlt héten támogatói szerződést kötött az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.-vel, ennek keretében a légiközlekedési vállalat 230 millió forinttal szponzorálja a következő idényben a Ferencváros kézilabda-szakosztályát.

Bognár László, az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az élvonalbeli felnőtt csapatok következő idényre megfogalmazott célkitűzései nem módosultak a jelentős összeg miatt, hiszen a játékoskeretek már kialakultak mindkét együttesnél.

"A női csapatnak a bajnokságban az első két helyen kell végeznie, a Bajnokok Ligájában pedig továbbra is nagyon szeretnénk bejutni a négyes döntőbe, bár rettentően nehéz a sorsolásunk" - nyilatkozta Bognár.

Hozzátette, a férficsapat célkitűzésein tavalyhoz képest némileg módosítottak. Mivel számos tehetséges, de fiatal kézilabdázót foglalkoztatnak, a következő évadban a biztos bennmaradás az elvárás.

Az FTC női együttese tavasszal a
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 12:01
Tortával kedveskedtek a Fradinál a junior vb-győztes .....
Tortával kedveskedtek a Fradinál a junior vb-győztes lányoknak.
Javában zajlik a nyári felkészülés a Ferencváros női kézilabdacsapatánál, amelybe egy héttel később kapcsolódott be a három junior vb-győztes játékos. Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta különleges meglepetésben részesültek visszatérésükkor.
,,Az egyik kondis edzésen még tortát is kaptunk, amelyen hármunk fényképe szerepelt. Nagyon kedves gesztus volt a többiektől, örültünk neki" - emlékezett vissza Márton Gréta.
Az ajándékozásról videó is készült az FTC kézilabda hivatalos Instagram-oldalán, amelyen láthatjuk, a tortát Kovacsics Anikó adta át a három aranyérmesnek.
A Fradi 18 esztendős játékosa azt is elmesélte, milyen változásokat tapasztalt, amióta világbajnoknak mondhatja magát korosztályában.
Még ismeretlenek is megállítanak és gratulálnak itt a Népliget környékén, valamint a csarnokban is. Nagyon jólesik, de a gondolkozásom nem változott. Mindenesetre pozitív, hogy egy ilyen siker
maroka, 2018. augusztus 12. vasárnap, 21:24
A biztos bennmaradás a cél a Budaörs női kézilabdacsapatánál
Vörös Ádám, az elmúlt idényben 11. Budaörs Handball ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy a gárda ősszel már a harmadik idényét kezdi meg az élvonalban.

"Az elmúlt szezonban kőkeményen harcoltunk a bennmaradásért, a következő év a továbblépés éve kell, hogy legyen. Dolgozunk azon, hogy előre tudjunk lépni, és hogy bebizonyítsuk, állandó helyünk van az NB I-ben" - jelentette ki Vörös Ádám, aki hozzátette: a következő idényben is változatlan szakmai stáb irányítja az együttest.

Mihály Attila vezetőedző - akit kapusedzőként továbbra is Sirina Irina segít - elmondta: bár a két legismertebb kézilabdázójuk, Hornyák Ágnes és a jelenleg is válogatott Pálos-Bognár Barbara szerződést hosszabbított, csapata nagy változáson esett át a nyáron, mivel tízen távoztak, ugyanakkor kilenc új játékos került a keretbe.

"A távozók három-négy évet játszottak együtt, most az a célt tűztük ki, hogy a helyükre fiatal magyar játékosok jöjjenek" - fogalmazott Mihály Attila, aki
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 11:22
A tavalyinál erősebb keret a DVSC női kézilabdacsapatánál
"A DVSC négy új játékossal erősítette meg keretét" - jelentette be Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A fehérorosz irányító-átlövő Karina Jezsikava az orosz bajnok Asztrahány Asztrahanocska együttesétől érkezett, az orosz átlövő Anna Punko pedig a bajnoki ezüstrémes Rosztov Don csapatát hagyta ott a debreceni lehetőségért. Visszatért a Fehérvár csapatától a Lokiban nevelkedett jobbszélső, Csáki Viktória, az MTK-tól pedig a balszélső Tóth Melindát szerződtette az egyesület - ismertette az ügyvezető, aki hozzátette: új helyzet a klub életében, hogy egyszerre három fronton, a bajnokságban, a hazai kupasorozatban és az EHF Kupában is szerepel a gárda. A meghatározó játékosok közül ketten távoztak: Kudor Kitti és Karnik Szabina is Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

Régóta várt sikernek nevezte Debrecen polgármestere, hogy a bajnokságban elért negyedik helynek köszönhetően hosszú idő után a nemzetközi porondon is megmutathatja magát a csapat.
velemenyezd, 2016. augusztus 18. csütörtök, 17:09
Kovacsics és Bíró az FTC női kézilabdacsapatánál
A Győrrel kétszer Bajnokok Ligáját nyerő irányító-átlövő Kovacsics Anikó - aki szélsőként is bevethető - a klub honlapján elmondta: igen nehéz döntést kellett meghoznia, hiszen nagyon régóta játszik Győrben.

"Nagy lehetőségnek és kihívásnak tartom, hogy a Ferencvárosban folytathatom a következő szezontól. Már a megkeresés és a felvázolt jövőkép is egyből pozitív benyomást tett rám, ami segített a döntés meghozatalában. A csapat minden játékosát jól ismerem, a beilleszkedés, úgy érzem, ennek köszönhetően könnyedén fog menni" - mondta Kovacsics, hozzátéve: szeretné elbírni a terhet, ami rá vár, ezáltal még tovább fejlődni a jövőben.

A kapus Bíró Blanka már 8 éve játszik Vácott, így ő is elérkezettnek látta az időt a váltásra.

"Ilyen lehetőséget hiba is lett volna visszautasítani, hiszen a Ferencváros folyamatosan a nemzetközi kupákban szerepel, ami nekem is nagy lehetőséget kínál. Nagyon szimpatikus az is, hogy a vezetőség által felvázolt jövőképben főként a magyar játékosokra építenek" -
velemenyezd, 2016. március 03. csütörtök, 13:31
Bemutatták az új játékosokat a Győr női kézilabdacsapatánál
A klub hat kézilabdázót igazolt a nyáron. Székesfehérvárról érkezik a kapus Kiss Éva, a Ferencvárostól a fővárosi együttessel friss bajnok, átlövő Tomori Zsuzsanna, Mosonmagyaróvárról a 18 éves irányító, Tóth Gabriella, illetve három külföldi játékos is csatlakozik a csapathoz. Linn Jörum Sulland olimpiai-, világ és Európa-bajnok norvég jobbátlövő a Larviktól, Nycke Groot holland irányító a Midtjyllandtól, honfitársa, a beállós Yvette Broch pedig Metztől szerződött Győrbe.

"A város ugyan nem új számomra, de a klubban nagyon sok minden megváltozott, mióta itt játszottam. Azért jöttem az ETO-ba, mert nagyon szeretnék BL-t nyerni" - idézte a klub honlapja Tomorit, aki korábban 2007 és 2010 között játszott Győrben.

Ambros Martín vezetőedző szerint - amint az a klub honlapján olvasható - "jelenleg a legfontosabb, hogy az új játékosok beilleszkedjenek, megtalálják a helyüket a csapatban". A tréner hozzátette: augusztus végéig hét felkészülési meccset játszik csapata, s ezeken a találkozókon nem a
velemenyezd, 2015. július 16. csütörtök, 18:52
Nyáron edzőváltás lesz a Larvik női kézilabdacsapatánál
Ole Gustav Gjekstad már korábban jelezte, hogy a szezon végén távozik, a norvég klub pedig a héten közölte, hogy a jelenlegi másodedző, Tor Odvar Moen lesz az új vezetőedző.

Az ötvenéves tréner 1997 óta tevékenykedik a Larviknál különböző munkakörökben. A 2010/11-es idény második felében - amikor a későbbi magyar szövetségi kapitányt, az egy éve leukémiában elhunyt Karl Erik Böhnt menesztették - vezetőedző is volt. Az utóbbi három évben Gjekstad segítőjeként ténykedett.

A Larvik és a Győr ugyanabban a középdöntős csoportban van, és a 12-es mezőnyben csak ez a két gárda hozta a maximális nyolc pontot a csoportkörből. A magyar és a norvég bajnok jövő vasárnap az Audi Arénában kezdi meg a BL középdöntőjét.
velemenyezd, 2015. január 23. péntek, 23:53
Képek, videók
A nyugdíjas Marosi Pisti.
basikele
2012. december 18. kedd, 06:15
marosi_Adam5_mti_kolla nyi
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:20
Marosi_celban_eredeti. jpg
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:16
ottusa_marosi_adam_081 1_m
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
ottusa_marosi_adam_081 1_u
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
Juhász-Gyula-–-E pil
menusgabor
2019. december 18. szerda, 18:29
5 Juhász Gyula Emlék.png
lovaszmarika
2019. szeptember 22. vasárnap, 18:56
Juhász Gy.Emlék.jpg
liliana01
2019. június 13. csütörtök, 19:37
juhasz_gyula_beke_1935 398
menusgabor
2019. január 05. szombat, 15:58
Juhász Katalin - Én Anyám
menusgabor
2018. november 06. kedd, 21:59
juhasz_gyula_matyas_ki ral
menusgabor
2018. augusztus 11. szombat, 22:29
Juhászné Bérces Anikó-Erd
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 13:41
Az igazmondó juhász
sanci81
2018. április 20. péntek, 17:16
Juhász Előd
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:20
Az IGAZMONDÓ JUHÁSZ.jpg
sz719eszter
2018. április 05. csütörtök, 12:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.