Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:52 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Női kézilabda Eb - A zavargások miatt elhalasztottak két meccset
A kontinenstorna szervezőinek pénteki közleménye szerint a tervezett tüntetések miatt nem lesz megközelíthető a nantes-i sportcsarnok, ezért az európai szövetség (EHF) és a szervezőbizottság - a helyi és a nemzeti hatóságokkal történt egyeztetések után - kénytelen volt a halasztás mellett dönteni.

A módosítás értelmében a házigazda és világbajnok francia válogatott vasárnap 15 órától játszik Svédországgal, az olimpiai címvédő orosz csapat pedig 18 órától mérkőzik Szerbiával.

A kormány adó- és szociális politikája ellen tiltakozó, úgynevezett sárgamellényes mozgalom november 17-én útblokáddal kezdődött megmozdulásain eddig négyen vesztették életüket és több százan megsérültek. Szombaton 89 ezer biztonságit mozgósítanak Franciaország-szerte a sárgamellényesek újabb tüntetése miatt.

A párizsi zavargások miatt a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában hat mérkőzés is elmarad.

A kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű csoportját Nancyban egyelőre nem érintik a tüntetések. A torna legjobb hat csapata jövő pénteken és vasárnap Párizsban lép pályára, ott rendezik ugyanis az elődöntőket és a helyosztókat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 14:41
Címkék: zavargások miatt, kontinenstorna szervezőinek, tervezett tüntetések, nantes-i sportcsarnok, európai szövetség, nemzeti hatóságokkal,
Kommentek
Megindultak az izraeli ellencsapások a Gázai övezet Hamász célpontjai ellen
Az ország déli részén leállították a vasúti közlekedést Askelóntól délre, kinyitották aközösségi óvóhelyeket, és figyelmeztették a lakosságot, hogy heves bombázások zaját fogják hallani.

A palesztinok az övezetből szintén egy légicsapásról számoltak be, amelyet az övezet északi részén, az Ezzedin al-Kasszám Brigádok egyik állása ellen hajtottak végre. A gázai kórházakban teljes készültséget rendeltek el az izraeli ellentámadás megindulásakor.

Izraelben számos vaskupola egységeket telepítettek a városok közelébe, amelyek mintegy nyolcvanöt százalékos hatékonysággal képesek megvédeni a lakott településeket a Gázai övezetből Izraelre lőtt újabb rakétáktól, ellenrakétáikkal a levegőben megsemmisítve a lövedékeket.

A tévé értesülései szerint erőteljes légitámadás kezdődött a közepes hatótávolságú, Tel-Avivra és az ország északibb részeire irányzott rakétákat rejtő gázai kilövőhelyek és raktárak ellen.

Ron Huldai, Tel-Aviv polgármestere elrendelte városában a nyilvános óvóhelyek
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 18:21
Katari külügyminiszter: a kétpólusú rend csak instabilitáshoz vezetne a Közel-Keleten
Katarral Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek és Egyiptom 2017-ben megszakította a diplomáciai kapcsolatokat, és teljes körű - szárazföldi, tengeri és légi - blokád alá vonta az országot arra hivatkozva, hogy muszlim szélsőségeseket támogat, a nemzetközi terrorizmust finanszírozza, illetve megpróbálja destabilizálni a Perzsa(Arab)-öböl térségét. A vádakat Doha többször visszautasította.

A miniszter most ennek a politikának a hosszú távú fenntarthatatlanságát hangsúlyozta.

A lapinterjúban Mohammed ász-Száni kitért Iránra is, és ezzel összefüggésben is elutasította azokat a vádakat, miszerint Doha Teheránnal és Ankarával ellenpólust alkot a régióban. Azt mondta, hogy országa csupán közvetíteni igyekszik a helyi konfliktusokban. Leszögezte viszont, hogy az Öböl menti Arab Államok Együttműködési Tanácsba (GCC) tömörült országoknak előbb-utóbb meg kell egyezniük Iránnal, mert mind egy régióban élnek, így ez elkerülhetetlen. A külügyminiszter szerint a 2017-es bojkott kihirdetéséig a
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 09:21
Szerb vízilabdázókra támadtak horvát huligánok Splitben
Az eset miatt elhalasztották az esti regionális vízilabdaliga-mérkőzést, amelyen a Crvena Zvezdát a Mornar fogadta volna.

A támadás szombaton délután történt. A szerb klub négy játékosa egy kávézóban ült Split központjában, amikor hozzájuk lépet öt horvát fiatalember, akik azt követelték tőlük, hogy vegyék le a melegítőiket, mert azokon látható volt a szerb klub jelzése. Miután a sportolók megtagadták ezt, dulakodás kezdődött, majd vasrudak kerültek elő.

Igor Milojevic, a Crvena Zvezda vízilabdacsapatának igazgatója a szerb sajtónak később úgy nyilatkozott, hogy a játékosok nem provokálták a helyieket. Aleksandro Kralj, aki a támadók elől a tengerbe ugrott, orrsérülést szenvedett, Dusan Vasic a hátán sérült meg, Milos Maksimovicot pedig a lábán ütötték meg.

A horvát napilap szégyenletes esetnek nevezte a történteket. A beszámoló szerint három játékosnak sikerült eljutnia a szállodába, a negyedik játékos, aki a tengerbe menekült, addig nem akart kijönni onnan, még oda nem ér a rendőrség.
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 10:21
Koszovó újabb szankciókat tervez Szerbia ellen
Izmi Zeka kijelentése ellenére az intézkedés azonban feltételezhetően nem az összes, Szerbiában regisztrált autóra vonatkozna, hanem csak a dél-szerbiai rendszámú járművekre, ezzel szeretnék ugyanis kiszűrni azokat a szerbeket, akik Koszovóban élnek, de nem hajlandóak ott bejelenteni járműveiket. Egyelőre azonban nem derült ki, hogy voltaképpen mely szerb járműveket tiltanák ki Koszovóból.

A pristinai Economia Online című gazdasági portálnak Izmi Zeka azt is elárulta, hogy pártja, a kormányzó Koszovói Demokrata Párt (PDK) kezdeményezte a százszázalékos vám bevezetését a Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkező árukra, és további szigorításokat terveznek.

Mint mondta: már előkészítették a szükséges intézkedéseket a Szerbiából érkező járművek belépésének tilalmára. Ez csak válaszlépés arra, ahogyan Szerbia a koszovói állampolgárokkal bánik - magyarázta a belügyminiszter-helyettes.

Pristina novemberben vetett ki 100 százalékos vámot a Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkező
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 10:11
Feszültséget okoz az olasz kormányban a Máltán várakozó menedékkérők ügye
Hajnali három órakor ért véget a Giuseppe Conte és Matteo Salvini közötti megbeszélés, amelyen Luigi Di Maio, az Öt Csillag mozgalom (M5S) nevű nagyobbik kormánypárt vezetője is részt vett. Conte 10-15 ember befogadása mellett kötelezte el magát, de Salvini szerint erre ő belügyminiszterként nem ad engedélyt, és a kormányfőnek vele is egyeztetnie kellett volna.

49 ember tavaly december 22-e óta vesztegelt két civil mentőhajón Málta partjainál, majd a szigetország szerdán engedélyt adott, hogy a hajók kikössenek, miután garanciát kapott további több mint kétszáz menedékkérő elosztására több uniós ország között.

A több órás egyeztetés végén Matteo Salvini nyilatkozatban leszögezte, nem változtat álláspontján, feltételekhez köti kisebb csoport befogadását is.

Addig senki sem érkezik meg Olaszországba, amíg Európa nem tartja tiszteletben vállalt kötelezettségeit, és nem fogadja be azt a többszáz embert, akik nyáron érkeztek a szicíliai Pozzallo és Catania kikötőjébe - szögezte le a
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 09:51
Évértékelő - Csillapodott a válsághangulat idén az EU-ban, de maradtak még problémák és nézetkülönbségek
Az illegálisan érkező bevándorlók számának meredek csökkenése nyomán az uniós politika napirendjét mindenekelőtt a tervezett brit kilépés kérdése uralta 2018-ban Brüsszelben.

Hosszas bénultság után a kiválási tárgyalások november 25-én a végső szakaszukba értek azzal, hogy a huszonhetek vezetői és Theresa May brit kormányfő aláírták a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló, jogilag kötelező érvényű szerződést és a jövőbeli kapcsolatrendszer körvonalait felvázoló politikai nyilatkozatot.

A kiválás tervezett 2019. március 29-i dátumáig még mindkét félnek ratifikálnia kell az egyezményt, s egyelőre legalábbis kétesélyesnek látszik, hogy ez sikerül-e. A londoni parlamenti szavazást decemberben elhalasztották, miután nyilvánvaló lett, hogy a többség nemmel szavazna a képviselők egy jelentős része által aggályosnak tartott elemek, elsősorban az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó tartalékmegoldás miatt.

May a december közepi EU-csúcson egyeztetni
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 07:21
Dortmundi merénylet - Tizennégy év szabadságvesztésre ítélték a Borussia Dortmund labdarúgócsapat elleni merény
A bíróság 28 rendbeli, nyereségvágyból elkövetett gyilkossági kísérlet és robbanószerrel visszaélés miatt szabta ki a büntetést a Sergej W. néven azonosított német-orosz kettős állampolgárra, aki 2017 áprilisában hajtotta végre a támadást.

Az ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetést indítványozott.

Sergej W. beismerte a merénylet elkövetését, de hangsúlyozta, hogy célja nem az emberölés, hanem a félelemkeltés volt, és azt akarta elérni, hogy a riadalom hatására süllyedjen a BVB részvényének árfolyama a frankfurti tőzsdén. Állítása szerint ezért a robbanószerkezeteket úgy helyezte el, hogy ne sérüljenek meg a sportolók.

Előzőleg úgynevezett eladási opciót vásárolt 26 ezer euróért (8,4 millió forint) BVB-részvényekre, és arra számított, hogy több tízezer euró nyereségre tesz szert az értékpapír árfolyamának gyengülése révén.

A férfi 2017. április 11-én, a csapatot az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre szállító autóbusz ellen hajtott végre merényletet. Három
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 17:49
Képek, videók
elhalasztott bemutató.jpg
snbela44
2012. február 20. hétfő, 10:04
0 OV a zavargások szerv
lovaszmarika
2012. október 21. vasárnap, 15:29
London -zavargások.jpg
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 13:31
Szervezői tag 2014.
wob
2014. április 14. hétfő, 11:22
a gyereknap szervezői
orban47
2013. június 09. vasárnap, 11:53
Tüntetésen.gif
pacsakute
2015. november 24. kedd, 21:11
mozdonyvezetők tüntetése.
agica2004
2011. június 22. szerda, 14:49
német tűzoltók tüntetése.
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 11:24
tüntetésen?
pusa
2007. október 31. szerda, 10:49
tüntetésen.jpg
agica2004
2006. november 29. szerda, 22:24
én a tüntetésen
pisti71
2006. október 18. szerda, 07:12
Sportcsarnok
irmus
2018. március 28. szerda, 18:26
Sportcsarnok, 2017
azenujsagom
2017. január 31. kedd, 06:01
Tg.Mures sportcsarnok 1.j
wob
2015. augusztus 04. kedd, 14:21
Sportcsarnok 1981.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.