Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 09:30 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Női kézilabda Eb - A zavargások miatt elhalasztottak két meccset
A kontinenstorna szervezőinek pénteki közleménye szerint a tervezett tüntetések miatt nem lesz megközelíthető a nantes-i sportcsarnok, ezért az európai szövetség (EHF) és a szervezőbizottság - a helyi és a nemzeti hatóságokkal történt egyeztetések után - kénytelen volt a halasztás mellett dönteni.

A módosítás értelmében a házigazda és világbajnok francia válogatott vasárnap 15 órától játszik Svédországgal, az olimpiai címvédő orosz csapat pedig 18 órától mérkőzik Szerbiával.

A kormány adó- és szociális politikája ellen tiltakozó, úgynevezett sárgamellényes mozgalom november 17-én útblokáddal kezdődött megmozdulásain eddig négyen vesztették életüket és több százan megsérültek. Szombaton 89 ezer biztonságit mozgósítanak Franciaország-szerte a sárgamellényesek újabb tüntetése miatt.

A párizsi zavargások miatt a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában hat mérkőzés is elmarad.

A kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű csoportját Nancyban egyelőre nem érintik a tüntetések. A torna legjobb hat csapata jövő pénteken és vasárnap Párizsban lép pályára, ott rendezik ugyanis az elődöntőket és a helyosztókat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 14:41
Címkék: zavargások miatt, kontinenstorna szervezőinek, tervezett tüntetések, nantes-i sportcsarnok, európai szövetség, nemzeti hatóságokkal,
Kommentek
Román jegybank: az euróövezethez csatlakozás erőltetése és halogatása egyformán károsak
A tisztségviselő egy bukaresti konferencián fejtette ki álláspontját, amelynek témája a Románia és Nyugat közötti leszakadás ledolgozása volt. Úgy vélte, alapvető fontosságú a gazdasági növekedés hosszú távú fenntartása anélkül, hogy a makrogazdasági egyensúlyok felboruljanak.

Isarescu elmondta: még vita tárgyát képezi, hogy milyen szintű konvergencia biztosít sikeres csatlakozást az euróövezethez, de úgy vélte, a konvergencia felé vezető helyes irány tartása, illetve a fenntarthatóság még ennél is fontosabbak.

Szerinte Románia felzárkózása nem száz méteres sprint, hanem sokkal inkább maraton kell legyen, ezért Bukarestnek jól be kell osztania energiáját, elsősorban kitartásra és türelemre van szüksége - mondta Isarescu. Hozzátette: a lassú felzárkózásnál vagy a helyben topogásnál csak rosszabb lehet, ha letérnek a helyes útról, jelenleg ugyanis Romániát ez fenyegeti.

Közölte, hogy a román kormány által márciusban létesített bizottság, amelynek feladata előkészíteni az euró bevezetését,
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:26
Az Európai Bíróságon folytatódik a lengyel legfelsőbb bíróság átalakítása miatti uniós jogsértési eljárás
A bizottság gyorsított eljárást kért, valamint arra is felkérte a luxembourgi székhelyű Európai Bíróságot, hogy rendeljen el ideiglenes intézkedéseket a vitatott jogszabály előtti helyzet visszaállítására.

Mina Andreeva bizottsági szóvivő hangsúlyozta, hogy a brüsszeli testület fenntartja korábbi véleményét, miszerint a szóban forgó törvény nem összeegyeztethető az uniós joggal, mivel aláássa a bírói kar függetlenségének, ezen belül pedig a bírák elmozdíthatatlanságának elvét.

Emellett azt közölték, hogy "a kifogásolt nyugdíjazási rendszer végrehajtása felgyorsult, ami Lengyelországban a bírói függetlenség, és következésképpen az uniós jogrend súlyos és helyrehozhatatlan károsodásának kockázatát idézi elő".

Uniós források szerint a bizottság már a múlt héten meghozta az erről szóló döntést, de a bejelentését elhalasztották, hogy ne zavarja meg a salzburgi informális EU-csúcstalálkozót.

A lengyel igazságügyi reform keretében 65 évre csökkentik a legfelsőbb bíróság jelenlegi tagjaira
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 13:13
Lengyel bíróságok - Uniós források: az Európai Bíróság elé utalják hétfőn a lengyel legfelsőbb bírósági reform
Névtelenséget kérő tisztségviselők tájékoztatása szerint a brüsszeli testület már szerdán meghozta az erről szóló döntést, de a bejelentését elhalasztották, hogy ne zavarja meg az aznap Salzburgban kezdődött informális EU-csúcstalálkozót.

A brüsszeli bizottság júliusban indította meg a jogsértési eljárást, megfelelő válasz hiányában pedig augusztus közepén úgynevezett indokolással ellátott véleményt küldött Varsónak, ezzel aktiválva a folyamat második szakaszát. A lengyel hatóságoknak egy hónapot adtak a szükséges intézkedések meghozatalára, különben - figyelmeztettek már akkor - a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság előtt folytatódhat az ügy.

A sokak által aggályosnak tartott lengyel igazságügyi reform keretében 65 évre csökkentik a legfelsőbb bíróság mostani tagjaira vonatkozó nyugdíjkorhatárt. Ezt a testület több mint 80 jelenlegi tagja közül 27-en már elérték. Közülük 16-an azonban - vagy az új törvényre vagy egyenesen a lengyel alkotmányra hivatkozva - maradási szándékukat jelezték. A
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:48
Japán, brit, francia és kanadai írók az alternatív irodalmi Nobel-díj jelöltjei között
Az Új Akadémiát tavasszal hozták létre, az után hogy az irodalmi Nobel-díjat odaítélő Svéd Akadémián kitört botrány miatt legalább egy évvel elhalasztották az idei díj átadását.

Az Új Akadémia október 12-én adja át az alternatív irodalmi Nobel-díjat - olvasható a testület honlapján (www.dennyaakademien.com).A 2018-as irodalmi Nobel-díj átadását májusban halasztották el, a Svéd Akadémia egyik tagja, Katarina Frostenson és férje, Jean-Claude Arnault ellen emelt vádak miatt. Az akadémián lezajlott belső vizsgálat szerint Arnault számos nőt szexuálisan zaklatott, és júniusban szexuális erőszak miatt vádat is emeltek ellene. Az is kiderült, hogy költő felesége révén, aki tagja volt a díjat odaítélő testületnek, éveken át még a díjazottak bejelentése előtt kiszivárogtatta a nyertesek nevét.

A botrány miatt a Svéd Akadémia számos tagja, köztük az elnök is lemondott, a testületben új szabályokat vezettek be, és a díj presztízsének megőrzése érdekében egy évvel elhalasztották az idei
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:28
Labdarúgó NB I - Két órával később kezdődik a Mezőkövesd-Honvéd meccs
A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának pénteki beszámolója szerint a két klub közösen kérte a kétórás halasztást a várható nagy hőségre hivatkozva, a versenybizottság pedig jóváhagyta a változtatást.

A kispestiek száz százalékos teljesítménnyel csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak az éllovas Ferencváros mögé a második helyre, míg a mezőkövesdiek szintén veretlenek, de csak két találkozót játszottak, mert múlt héten a címvédő MOL Vidi FC elleni összecsapásukat elhalasztották a rivális Bajnokok Ligája-szereplése miatt.
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 16:08
Alternatív irodalmi Nobel-díj átadását tervezik Svédországban
Az Új Akadémia azt tervezi, hogy októberben adja át az alternatív irodalmi Nobel-díjat. A svéd értelmiségi csoport a Svéd Akadémiát megrázó botrány miatti tiltakozásnak szánja az alternatív díj odaítélését - olvasható a The Guardian című brit napilap honlapján.

A 2018-as irodalmi Nobel-díj átadását májusban halasztották el, a Svéd Akadémia egyik tagja, Katarina Frostenson és férje, Jean-Claude Arnault ellen emelt vádak miatt. Az akadémián lezajlott belső vizsgálat szerint Arnault számos nőt szexuálisan zaklatott, és júniusban szexuális erőszak miatt vádat is emeltek ellene. Az is kiderült, hogy költő felesége révén, aki tagja volt a díjat odaítélő testületnek, éveken át még a díjazottak bejelentése előtt kiszivárogtatta a nyertesek nevét.

A botrány miatt a Svéd Akadémia számos tagja, köztük az elnök is lemondott, a testületben új szabályokat vezettek be, és a díj presztízsének megőrzése érdekében egy évvel elhalasztották az idei kitüntetés átadását.

A botrány több mint száz svéd írót,
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:17
Donald Trump kivárna a bevándorlási törvénytervezettel
Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésében annak a reményének adott hangot, hogy az őszi félidős választásokon - amikor a képviselőházat teljes egészében, a szenátust pedig csaknem harmadában megújítják - a republikánusok elsöprő győzelmet aratnak, és akkor szerinte könnyebb lesz elfogadtatni egy átfogó bevándorlási törvénytervezetet.

"A republikánusoknak nem szabad vesztegetni az időt a bevándorlási törvénytervezetre" - fogalmazott Trump és hozzátette, hogy "a demokraták csak szórakoznak, nem áll szándékukban bármit is tenni e sok évtizedes probléma megoldása érdekében".

Donald Trump azt követően tette közzé bejegyzését, hogy a képviselőházban csütörtökön a bevándorlásról előterjesztett két republikánus törvényjavaslat közül az egyiket leszavazták, a másikról pedig elhalasztották a voksolást. Erre az elhalasztott szavazásra várhatóan a jövő héten kerül sor, bár elemzők szerint bizonytalan a sikere. Trump egyébként már csütörtökön is kétségét fejezte ki a törvényjavaslatok sikerét illetően.
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 18:13
Képek, videók
elhalasztott bemutató.jpg
snbela44
2012. február 20. hétfő, 10:04
0 OV a zavargások szerv
lovaszmarika
2012. október 21. vasárnap, 15:29
London -zavargások.jpg
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 13:31
Szervezői tag 2014.
wob
2014. április 14. hétfő, 11:22
a gyereknap szervezői
orban47
2013. június 09. vasárnap, 11:53
Tüntetésen.gif
pacsakute
2015. november 24. kedd, 21:11
mozdonyvezetők tüntetése.
agica2004
2011. június 22. szerda, 14:49
német tűzoltók tüntetése.
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 11:24
tüntetésen?
pusa
2007. október 31. szerda, 10:49
tüntetésen.jpg
agica2004
2006. november 29. szerda, 22:24
én a tüntetésen
pisti71
2006. október 18. szerda, 07:12
Sportcsarnok
irmus
2018. március 28. szerda, 18:26
Sportcsarnok, 2017
azenujsagom
2017. január 31. kedd, 06:01
Tg.Mures sportcsarnok 1.j
wob
2015. augusztus 04. kedd, 14:21
Sportcsarnok 1981.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.