Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 19:40 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Uborkasaláta télire
Hozzávalók:

uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító

Elkészítése:

Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun
legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.

A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés
szalicilt (nem kell felforralni!). Ízlésünknek megfelelően
tegyünk bele a hozzávalókból.

Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk.
Már mehet is a polcra.


klarika47, 2019. július 31. szerda, 07:17
Címkék: uborkát meghámozzuk, vízzel elkeverjük, hozzávalókból, uborkasaláta, uborkagyalun, legyaluljuk,
Kommentek
Főzés - Százhetvenegyedik nap
Tegnap déleután feltettem a húslevest, marha velőscsont, egy darab marhaoldalas, karajcsont és pulykazúza. Meg répák és fűszerek. Még egy kicsit főzöm ma is. Hat órára 150 fokon bedugok egy kis bepácolt disznóoldalast, s opekánét készítetl hozzá. Van kovászos uborka, s lesz kapros tejfölös uborkasaláta is, Sandra szereti. Korán indulnak, a lányom és az unokám
sandrapolke, 2019. július 28. vasárnap, 05:54
Tuti fogyókúra
kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyerekeknek.
Ebéd: Húsleves és rakottkrumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-ből. Madártej elhelyezése a hűtőszekrényben. Vágott vegyes savanyúság.
Vacsora: Ecetes hagyma citrommal.
PÉNTEK:
Reggeli: Főtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle ízléses, már-már esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon, mire a többiek felébrednek, frissen mosott káposztalével, kekszreszelék.
Ebéd: Gőzölgő bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár Igmándi.
Vacsora: Hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépaszeletekkel. Lefekvés előtt füldugó a korgó gyomor neszeiben kiküszöbölése.
SZOMBAT:
Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szaharinnal, nyomelemekkel ízesítve.
Ebéd: "Halászlé, túróscsusza, sütemény" címmel frappáns epigramma megalkotása, egy teljes kockasajt parádi vízzel.
Vacsora: Paradicsombelsőség, kamillatea, egy teljes
eva6, 2018. december 08. szombat, 18:51
H.Kohut Katalin: Cukkini fasírt
H.Kohut Katalin: Cukkini fasírt

Nemrég készítettem cukkini fasírtot a neten fellelhető receptek alapján. Nem ízlett, nekem sok volt benne a hízlaló koleszterin tartalom, a hozzákevert zsemlemorzsa. Gondolkoztam, mivel cserélhetném le, így jött a zabpehely ötlete. Próbálják ki, diétásoknak is javasolt!

Hozzávalók 3-4 személyre:

2 db cukkini
2 zsemle
2 tojás
kb. 25 dkg darált zabpehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyemzöldje
3 gerezd fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Megtisztítom a cukkinikat, lereszelem egy tálba. Megsózom, borsozom, hozzáteszem a beáztatott zsemléket kicsavarva a vízből, a felmetélt hagymát, zöldpetrezselymet, fokhagymanyomóval belenyomom a fokhagymákat, hozzáütöm a két tojást és kezeimmel összegyúrom a tálban. Hozzákeverem a kávédarálóban megdarált zabpelyhet, annyit, amennyit a massza felvesz, hogy formálható gombócokat tudjak készíteni belőle.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:20
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj

Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj
15 dkg sertészsír
1 fej hagyma
1,5 fej fokhagyma
1 paprika csumázva
1 kisebb fej paradicsom

bors

Elkészítés:

A karajszeleteket kissé kikloffoljuk, jól megmossuk. A fokhagymákat és a vöröshagymát összevágjuk apróra, odatesszük a zsírral egy lábasban. Kissé megfonnyasszuk a hagymákat, belehelyezzük a kicsumázott paprikát, az összevágott paradicsomot, felöntjük kevés vízzel és belehelyezzük a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük. Kb. másfél óra kell a puhuláshoz, időnként felemeljük a fedőt, ha lefőtt a víz, pótoljuk, közben meg is forgatjuk a hússzeleteket. Ha megpuhultak, lefőzzük a vizet és kikapcsoljuk alatta a tüzet.

Illik hozzá pirított burgonya uborkasalátával, vagy burgonyapüré vöröskáposztával.

A megmaradt, megfagyasztott pecsenyezsírt kenyérrel fogyasztjuk. Nagyon ízletes!

Jó étvágyat kívánok!
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 14:58
svéd uborkasaláta
Hozzávalók:
2 kg uborka
50-60 dkg vöröshagyma
a léhez:
6 dl víz
3 dl cukor (ízlés szerint)
2 dl 10 %-os ecet
0,5 dl só
2 teáskanál mustármag
1/2 kávéskanál Na-benzoát
1/2 kávéskanál borkén

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( )
a hagymát megtisztítjuk.
Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan összekeverjük, elkészítjük a felöntőlevet: a hozzávalókat elkeverjük, (kóstoljuk meg) a vízből egy keveset vegyünk ki és ebben oldjuk fel a Na- benzoátot, majd ezután öntsük a levet a szeletelt keverékre. Nem kell felmelegíteni, hidegen kell ráönteni!
Keverjük össze, takarjuk le és hűvös helyen, 24 óráig hagyjuk állni, közben át lehet keverni.
Üvegekbe töltjük, lével felöntjük, celofánnal (befőző
faciendum, 2018. augusztus 04. szombat, 16:34
Uborkasaláta télire!
Az idén nagyon szép uborka termésnek örülhettem.
Ugyanakkor bajban voltam,mert hatalmas uborkák teremtek,
hagyományosan savanyítani nem lehetett,így salátának
tettem el.
A receptet itt a neten találtam,ajánlom,nagyon finom!
Svéd uborkasaláta.
2 kg uborka
50 dkg lila hagyma
3 dl cukor
1/2 dl só
2 dl 10%-os ecet
3dl víz
1/2 teáskanál na-benzoát
1/2 kávéskanál borkén.
Mikor elovadt a cukor,és a só ( 3-4) óra üvegekbe mertem,légmentesen lezártam!
mircsimarcsi, 2018. augusztus 01. szerda, 19:14
Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta
Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta




Hozzávalók:

2 kg kígyóuborka
2 fej lila hagyma
200 g tejföl
200 g natúr joghurt
5 gerezd fokhagyma
kis csokor kapor (szárított is használható)
1 ek olíva olaj


Elkészítése:

Az uborkákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. (Ha ecetes öntettel készítettem volna a salátát, meg sem hámoztam volna az uborkákat. Így viszont a tejföl, és joghurt keverésében feloldódott só, és fokhagyma egyfajta ízes burokként vonta körbe az uborkadarabokat.)

A fokhagymákat kés lapjával összetörjük, megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. (Jó tudni, hogy a fokhagyma illóolaja szintén olajban oldódik, ezért használják pl. lángosok kenésére is a fokhagymás olajat.) Közben felaprítjuk a
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 20:53
Képek, videók
Tejfölös uborkasaláta
irmus
2016. június 19. vasárnap, 15:25
Uborkasaláta
irmus
2015. július 05. vasárnap, 10:33
Uborkasaláta
eliza666
2012. szeptember 19. szerda, 22:50
Hagymás uborkasaláta.jpg
miday
2009. szeptember 09. szerda, 23:36
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
Fodor elkészítése
csirip46
2008. április 02. szerda, 09:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.