Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 14:28 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az immunsejtek számának növelésével próbálnak segíteni a súlyos eseteken brit kutatók
A tapasztalatok szerint a betegség legsúlyosabb eseteinél rendkívül alacsony lesz az immunrendszer T-sejtjeinek száma. A T-sejtek feladata, hogy felvegyék a harcot a szervezetet ért fertőzés ellen. A klinikai teszteléssel a brit kutatók most az interleukin 7 elnevezésű gyógyszert vizsgálják, amely megnöveli a T-sejtek számát, és ezzel elősegítheti a páciensek felépülését.

A vizsgálatban a BBC News cikke szerint a Francis Crick Intézet, a King's College London, valamint a Guy's és St. Thomas Kórházak tudósai vesznek részt.

A kutatók a Covid-19es páciensek vérét vizsgálva megfigyelték, hogy a T-sejtszámuk nagyon alacsony volt. Adrian Hayday, a Crick Intézet professzora úgy fogalmazott: "meglepve látták", hogy mi történik az immunsejtekkel.

Egy egészséges ember 0,001ml vérében 2000-4000 T-sejt, más néven T-limfocita található. A megvizsgált betegek vérében viszont 200-1200 T-sejtet találtak. A kutatók szerint ez a felfedezés hozzájárulhat egy olyan teszt kifejlesztéséhez, amely kimutatja a vér T-sejtszintjét és ebből idejében kiderülhet, hogy kell-e a betegség rosszabbra fordulásával számolni. Egy speciális kezeléssel pedig vissza is lehet fordítani az immunsejtek számának csökkenését.

Manu Shankar-Hari, a Guy's és St. Thomas Kórházak kutatója elmondta, hogy az intenzív kezelésre szoruló Covid-19 esetek 70 százalékának vérében 400-800 limfocitát számoltak mikroliterenként. Mikor javulni kezdett az állapotuk, a limfocitaszintjük is megnőtt - fűzte hozzá.

Az interleukin 7 hatóanyagot szepszisben szenvedő betegek kis csoportján már kipróbálták, és bebizonyosodott, hogy biztonságosan megemelte az immunsejtek szintjét.

A brit kutatásban olyan intenzív ellátásra szoruló Covid-19-es pácienseknek adták a gyógyszert, akiknek alacsony volt a limfocitaszáma és több mint három napja voltak már intenzív osztályon. A kezeléstől azt várják az orvosok, hogy segít legyőzni a vírusfertőzést.

Hayday professzor kiemelte: egyelőre nem egyértelmű a kutatók számára, hogy miért alakul ki ez a zavar a T-sejtekkel kapcsolatban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 21:23
Címkék: Francis Crick Intézet, College London, Thomas Kórházak, Adrian Hayday, Crick Intézet, Manu Shankar-Hari,
Kommentek
A macskakarom előnyei
az allergia, az asztma, a cukorbetegség, a krónikusfáradtság-szindróma, a rákos megbetegedések, a vírusfertőzések, a fekélyek vagy az aranyér.

Kutatások igazolják, hogy a macskakarom hatékony lehet a magas vérnyomás természetes csökkentésében, de a különböző neurológiai tünetek javításában is hathatós eredményeket sikerült elérniük. A gyógynövényről az is bebizonyosodott, hogy segítséget nyújthat a szívroham és a stroke megelőzésében, nemcsak a vérnyomás csökkentésével és a vérkeringés növelésével, hanem azzal is, hogy megakadályozza a plakk-képződést az artériákban és a vérrögképződést is gátolja.

A macskakarom normalizálja a vérnyomást, ami a növényben lévő alkaloidnak köszönhető. Erről az egészségsegítő alkaloidról kimutatták, hogy kalciumcsatorna-blokkolóként hat. Ezek csökkenthetik a vérnyomást, mivel blokkolják a kalciumot a szív és véredényfal sejtjeibe való belépéshez. A kalciumcsatorna-blokkolók maguk is pihentetik és szélesítik az ereket, ami egészséges és egyenletes módon
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 22:34
Közkedvelt ételek jótékony egészségügyi hatásai
őrölt vagy finomított alapanyagokból készült termékeket, mint a fehér liszt, a fehér rizs, vagy a fehér tészta, könnyebb és puhább állaguk érdekében nem teljes kiőrlésű gabonákból készítik.

Napi 2-3 adagnak megfelelő mennyiségű teljes kiőrlésű termék fogyasztásával csökkentheti a keringési rendellenességek, a kettes típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a bélrák, és az elhízás kialakulási esélyeit. Több kutatással kimutatták, hogy a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztási mennyiségének növelésével csökken az öt felsorolt betegség veszélye.

Rozmaring
A rozmaring erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású összetevőket tartalmaz.
Kutatásokkal bizonyították, hogy a rozmaring fogyasztása gyógyíthatja a gyomorproblémákat, segíti a memóriát és a koncentrálóképességet, megvédi az idegrendszert, és védelmet nyújt a makula degeneráció ellen is.

Zsálya
Antioxidánsokban (apigenin, diosmetin, és luteolin), valamint fontos tápanyagokban (mint a K-vitamin) gazdag.
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 19:41
Krónika 7. rész - (fogyasztóvédelem, elektronikus hírközlés)
mutatnak.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a kormánynak állást kellene foglalnia az 5G-hálózat egészségügyi kockázatairól.

DK:kétarcú az indítvány

A DK vezérszónoka, Arató Gergely "klasszikus kétarcú törvényjavaslatnak" nevezte az indítványt, mivel szerinte abban egyszerre találhatók meg támogatható és elutasítandó elemek. Kifejtette, a kormány elismerésre méltóan ültette át az ide vágó uniós irányelveket, ugyanakkor nem értenek eget a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hatalmának növelésével.Schanda Tamás zárszavában megköszönte a támogató hozzászólásokat. Kiemelte, semmilyen komoly tudományos vizsgálat nem tárt fel egészségügyi kockázatot az 5G-hálózatokról, a kabinet pedig felkérte a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA), hogy egy összefoglaló jelentésben foglaljon állást a kérdésről.

Az államtitkár kitért arra is, az NMHH hatásköreit az unió elvárásainak megfelelően növelik.

Az elnöklő Sneider Tamás lezárta az ülésnapot, a parlament ülése jövő hétfőn
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 19:18
ITM: a magyar klímacélok elérését is segíti az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a tárcavezető elmondta: a rendszer bevezetése hozzájárul Magyarország klímasemlegességi céljának eléréséhez, miközben figyelembe veszi a magyar gazdaság fejlődéséhez és a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzéséhez fűződő érdekeket is.

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszerek bevezetése esetében az energiaellátásban részt vevő vállalatok kötelesek a számukra meghatározott energiamegtakarítási célokat elérni. Ezt többféleképpen is megtehetik, például energiahatékonyságot javító beruházások megvalósításával vagy járulékmegfizetéssel.

Palkovics László kifejtette, hogy a kormány ősszel az energiastratégia végrehajtásának részeként már tárgyalni tervezi a kötelezettségi rendszer bevezetését is. Az ütemezés tarthatósága érdekében a következő hónapokban alapos egyeztetésekre, a várható hatások körültekintővizsgálatára van szükség az érintettek bevonásával.

A kedden megalakult munkacsoport feladata az, hogy a kormány az
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 16:52
ITM: újabb hat egyetem modellváltásával javul a felsőoktatás versenyképessége
Az új finanszírozási formában az intézmények rugalmasabban működhetnek, gyorsabban reagálhatnak térségük gazdasági igényeire, így a magyar fiatalok versenyképesebb képzésben és a munkaerőpiacon is értékesebb oktatásban részesülhetnek. A modellváltó egyetemeken továbbra is biztosított lesz az állami ösztöndíjas képzés, az oktatók pedig teljesítményalapú, megemelt bérezésben részesülnek - hangsúlyozta a tárca.

Kiemelték: a kormány célja, hogy a jelenleginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet növelje a felsőoktatás versenyképességét és így a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek. Ennek érdekében az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem új struktúrában működik tovább. Az egyetemek alapítói és fenntartói jogai a közvetlen állami fenntartás helyett kifejezetten erre a célra létesített vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek - közölték.

Bódis József, az ITM
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 16:42
Gomba és az Alzheimer-kór
A gombában van egy speciális antioxidáns - védi az idegrendszert az Alzheimer-kórtól

A Szingapúri Nemzeti Egyetem kutatói felfedezték, hogy a rendszeres gomba fogyasztás jelentősen csökkenti a szellemi leépülés (Alzheimer-kór) kockázatát.

A Szingapúri Nemzeti Egyetem (NUS) kutatói felfedezték, hogy azoknál a személyeknél, akik hetente kétszer esznek gombát, 50%-al csökken a kognitív károsodás, vagyis a demencia esélye.

A gomba ugyanis rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz egy olyan antioxidánst, amely védi az idegrendszert a károsodástól.

Heti kétszer 15 dkg gomba fogyasztása elegendő
A 6 éven át tartó kutatás eredményei kimutatták, hogy azoknál az idős embereknél, aki hetente kétszer 15 dkg főtt gombát ettek, 50%-al alacsonyabb volt a szellemi leépülés (MCI) mértéke azokhoz képest, akik nem fogyasztottak gombát.

Az MCI egy
pacsakute, 2020. május 12. kedd, 23:13
Koronavírus - Két kiemelt kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket
járvány miatt halasztott vizsgálatok, beavatkozások". A kórházak tehermentesítésével csökken a koronavírusos betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók száma, és fokozatosan helyet adhatnak az újra induló elektív, tervezett kórházi beavatkozásoknak, rehabilitációnak - olvasható a közleményben.

Emlékeztettek: a járvány kezdetén is a Dél-pesti Centrumkórház (Szent László kórház) és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetlátta el elsőkénta koronavírusos betegeket, majd a megbetegedések számának növelésével országszerte több kórház is bekapcsolódott az ellátásba. Jelenleg 35 kórházban ápolnak koronavírusos beteget szerte az országban. A most életbe lépő beutalási rend szerint az újonnan igazolt, eddig az otthonukban elkülönített betegeket, akiknek állapota otthonukban annyira kritikussá válik, hogy kórházi kezelést igényelnek és szállítható állapotban vannak, a Dél-pesti Centrumkórházba (Szent László kórházba) és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállítják. Ez így történt a járvány elején is -
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 21:32
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Franciska-Maty tuto.jpg
53ilona
2018. május 21. hétfő, 22:05
franciska nécv.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:34
Március 9. Franciska
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:02
Charles Francis Haanel -
sanci81
2018. január 22. hétfő, 17:43
repülés -San Francisco.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 18:26
Francisco Goya
sanci81
2017. február 11. szombat, 21:53
San Francisco
sanci81
2017. január 23. hétfő, 12:43
San Francisco 092.jpg
winxclubervin
2016. október 20. csütörtök, 17:23
ponte-de-sao-francisco -ca
winxclubervin
2016. október 20. csütörtök, 17:19
san-francisco.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:50
cities_san_francisco_0 276
borigit
2016. június 21. kedd, 11:36
Berry College 2015-11-20
margoboszi
2015. november 24. kedd, 10:54
Berry College 2014-11-17
margoboszi
2014. december 02. kedd, 16:43
Berry College 2014-11-16
margoboszi
2014. december 02. kedd, 16:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.