Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 10:44 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jónak lenni jó! - Érkeznek a felajánlások a koraszülöttek javára
Kiemelte, hogy már nyolcadik alkalommal szervezik meg a jótékonysági kampányt és minden évben azt tapasztalják, hogy a kispénzű nyugdíjasoktól a milliárdos árbevételű cégekig mindenki igyekszik a lehetőségeihez mérten támogatni a közmédia által felkarolt szervezeteket és az általuk képviselt, segítségre érdemes társadalmi csoportokat. Mint mondta, a műsor fennállása óta olyan szervezeteket támogatnak, akik tevékenységükkel az egész országban, esetenként még a határon túli magyarok körében is jelen vannak.

Hangsúlyozta: a közmédia kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, a Jónak lenni jó! című műsor és a hozzá kapcsolódó kampány pedig az elmúlt hét évben bebizonyította, hogy egy-egy jó ügy érdekében örömmel fognak össze az emberek és a cégek.

Felidézte, hogy a Jónak lenni jó! 2012-ben indult, akkor a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára mintegy 100 millió forintot gyűjtöttek össze. 2013-ban a Katolikus Karitászt, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, 2015-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, 2016-ban a Magyar Református Szeretetszolgálatot, 2017-ben a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, tavaly pedig az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőket támogatták.

Hozzátette, hogy egyre több felajánlás érkezik a műsor készítőihez. Az érdeklődők a https://mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/# oldalon tekinthetik meg azokat a felajánlásokat, amelyeket fix áron lehet megvásárolni és azokat a tárgyakat is, amelyekre a kampány záró napján, december 15-én egész nap lehet majd licitálni. Hangsúlyozta, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra a kezdetek óta segíti a Jónak lenni jó! kampányt egy-egy felajánlással, de vannak "visszatérő" sportolók, művészek és magánemberek, akik évről évre egy-egy különleges felajánlással járulnak hozzá a kampány sikeréhez. Megjegyezte, hogy mindezek mellett idén is számítanak a nagyobb cégek felajánlásaira.

Siklósi Beatrix kiemelte, hogy az adományvonalon keresztül már több mint 15 millió forint gyűlt össze. A felajánlásokat továbbra is várják: a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítványt.

A csatornaigazgató jelezte, hogy december 15-én a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik valamilyen formában a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a jótékonysági akcióban összegyűlő összegből mindenképpen szeretnének vásárolni egy speciális, magasfrekvenciás lélegeztetőgépet, amelyet a kritikus állapotban lévő koraszülött babáknál lehet alkalmazni. Ilyen eszköz a kórházakban már működik, de a mentőkocsikban is szükség volna rá. Ezzel az orvosi eszközzel a mentőautó lényegében egy mozgó intenzív osztályként működhetne.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 08:20
Címkék: Böjte Csaba, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Katolikus Karitászt, Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, Magyar Református Szeretetszolgálatot,
Kommentek
Új, jótékony célú újévi hangversenyt szervez a közmédia és a Zeneakadémia
Rádió és az M5 kulturális csatorna is közvetíteni fogja - mondta el Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója.

Vásáry Tamás mellett a Junior Prima-díjas karmester, Rajna Martin is dirigál, valamint közreműködik Kovács Gergely, Pálfalvi Tamás és zenei együttesek is. Az előadás során felcsendülnek Liszt Ferenc művei, valamint Rossini Tolvaj szarka című operájának a nyitánya.

A hangverseny a Jónak lenni jó! jótékonysági program részévé válhat, mert a koncertjegyek bevételei a koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítványhoz kerülnek. Az adománygyűjtés révén már körülbelül negyedmilliárd forint került az alapítványhoz, amelyből mentőautót vásárolnak és képzéseket tudnak szervezni - mondta Siklósi Beatrix.

A Zeneakadémia már tavaly is szervezett rendhagyó újévi hangversenyt, azonban idén a közmédiával való együttműködés révén szélesebb közönség élvezheti az előadásokat - mondta el az m1 műsorában Vígh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. A koncertre rekordgyorsasággal
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 14:11
Erdő Péter szenteste: Isten nemcsak eljött közénk, 12.24
,,Gyermeket találtok pólyába takarva, jászolba fektetve" (Lk 2,12) - ezt a jelet adja az angyal a pásztoroknak. De hát miféle jelről van szó? Mi ebben a különös? A betlehemi születés hétköznapi, szegény története önmagában is két szálon fut. A nagyon is emberi, földhözragadt képet látjuk és a jelentést, az üzenetet, az isteni terv megvalósulásának eseményét fedezzük fel. Mert a pólya mutatja az újszülött ember gyöngeségét. És ebben mi mindnyájan egyformák vagyunk. Lehet, hogy a koraszülöttek még jobban dideregnek, de minden csecsemő arra szorul, hogy fölkarolják és betakarják. Salamon királyról olvassuk a Bölcsesség könyvében: ,,Pólyában és gondok között nevelkedett. Mert egyetlen király sem kezdi másként az életét" (Bölcs 7,4-5). Pedig Salamon királynak később híres lett a pompás öltözéke. Még Jézus is megemlékezik róla, amikor azt mondja: ,,Nézzétek a mezők liliomait! (..) Még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül" (Mt 6,28-29). És ez
maroka, 2019. december 25. szerda, 17:17
Jónak lenni jó - A Szerencsejáték Zrt. 9,5 millió forinttal támogatja a Peter Cerny Alapítványt
Somogyvári Zsolt elmondta, mintegy 220 millió forint gyűltössze a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző alapítvány számára a közmédia jótékonysági kampányában, a Jónak lenni jóban.

Hangsúlyozta: szeretnék a támogatást minél hatékonyabban felhasználni.

Jövőre egy vagy két mentőautó cseréjét tervezik, valamint beszereznek legalább négy inkubátort és egy magasfrekvenciájú lélegeztetőgépet - közölte.

Somogyvári Zsolt hozzátette: az alapítvány orvos nélküli gépkocsijában kettőre növelnék a szakasszisztensek számát, kiterjesztenék segédasszisztensi rendszerüket, újraélesztés-oktatási belső képzéseikhez szimulátort szereznének be és informatikai rendszerüket is fejlesztenék.
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 19:12
Emmi: újabb pluszforrás a gyerekek egészségügyi ellátására
dolgozói létszám biztosítása, illetve a feladatellátásban részt vevő szolgálatok pénzügyi helyzetének javítása érdekében - írták.

Jut a pluszforrásból a betegszállítást végző szolgálatok támogatására is. A speciális járművek ugyanis maximum 10 évig üzemeltethetőek, így a jogszabály szerint a gépjárműpark 13 százaléka, vagyis 84 autó cseréje válik szükségessé 2020 végéig. Ehhez csaknem 376 millió forintos többlettámogatásban részesülnek az érintett cégek, míg az Országos Mentőszolgálat célzottan a koraszülöttek mentéséhez kap 100 millió forintot.

Az országos gyógyintézetek, illetve a négy orvostudományi egyetem egyenként 50-50 millió forintos támogatásban, a speciális gerincstabilizáló műtéteket végző kórházak pedig 120 millió forintos kiegészítésben részesülnek, így összesen 870 millió forintos pluszforrás érkezik a progresszivitás legmagasabb szintjén álló intézményekhez - közölte a tárca.

Hozzátették: ezeken túlmenően a rehabilitációs szakma támogatására 100 millió forintos többletet ad az
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 16:31
Jónak lenni jó - Mintegy 220 millió forint gyűlt össze
minden szempontból megújulás elé néz - jegyezte meg.

Hozzátette: vasárnap estig csak telefonhívások által 60 millió forint gyűlt össze, egy hívás 500 forintot támogatást jelent - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy köszöni az árverésre bocsájtott tárgyak licitálóinak a támogatást és a közmédia munkatársainak a munkáját.

Siklósi Beatrix felidézte, hogy vasárnap a közmédia műsorvezetői telefonon is fogadták a felajánlásokat, a beszélgetések során kiderült, hogy az adakozók közül sokan maguk is koraszülöttek voltak vagy a gyerekeik azok, így közvetlenül is érintve érezték magukat a témában.

A műsorban elhangzott, hogy az ügyért folytatott gyűjtés nem ér véget, a felajánlásokat továbbra is várják: a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítványt. Év végéig megvásárolhatók azok a tárgyak, amelyek még nem keltek el,
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 09:41
Jónak lenni jó - Több mint 185 millió forint gyűlt már össze
A vasárnapi műsor vendége volt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki egy napot töltött el a Peter Cerny Alapítvány munkatársaival, hogy megismerje a szervezet tevékenységét.

Herczegh Anita felidézte, hogy együtt utazott az alapítvány munkatársaival a mentőautóban, több budapesti kórházban is jártak. Tapasztalatairól szólva elmondta: korábban úgy gondolta, hogy egy mentőautónak a lehető leggyorsabban kell haladnia, a koraszülöttek szállításánál azonban a sebességnél sokkal fontosabb a baba nyugalma és biztonsága, ezért az ilyen mentők lassabban közlekednek. Hozzátette: megnyugtató volt látnia, hogy a mentőautó nagyon jól felszerelt, az alapítvány munkatársai pedig a legapróbb részletekre is odafigyelnek, mindenre próbálnak felkészülni. Példaként említette, hogy minden baba kap egy horgolt polipot, amelynek csápjaiba tud kapaszkodni a köldökzsinór helyett.

Herczegh Anita véleménye szerint elhivatottság, szakértelem, tapasztalat és rutin jellemzi az alapítvány munkatársainak a
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 21:31
Jónak lenni jó - Számos cég is részt vesz az adakozásban
társadalmi felelősségvállalást. Mint mondta, igazi sikertörténet a közmédia életében ez a vasárnap, hiszen igen jelentős összeg, mintegy 175 millió forint gyűlt már össze és a műsor zárásáig ez az összeg még emelkedni fog reményeik szerint.

A Duna Asztalt Kft. 50 millió forinttal támogatja idén a Jónak lenni jót. A társaság műszerekkel már korábban is segítette az egészségügyet, most pedig 50 millió forintot ajánlottak fel a Peter Cerny Alapítvány javára, mivel a cég tulajdonosának unokái is koraszülöttek voltak.

A Shell a kezdetek óta számos különböző formában támogatta a Peter Cerny Alapítvány működését, jelenleg is ők biztosítják az üzemanyagot az összes mentőautóba. A cég 16 millió forintos támogatása magába foglalja a mentőautók számára biztosított üzemanyagot, valamint a töltőállomásokon megrendezett őszi adománygyűjtő kampány keretében megvásárolt Tecotherm Neo készüléket, amely az újszülöttek oxigénhiányos állapotának hatékony kezelésére szolgál.

A Herendi Porcelánmanufaktúra a
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 18:11
Jónak lenni jó! - A koraszülöttek mentését támogatja a közmédia egész napos műsora
Mint a műsorban elhangzott: a felajánlásokat vasárnap este 22 óráig fogadják. A műsor kezdetéig az adományvonalakon keresztül mintegy 45 millió forint gyűlt össze.

Az adománygyűjtő műsor, amelyet az idén tizedszer rendez meg a közmédia, vasárnap reggel 9 órától este 22 óra 30 percig a Duna, a Duna World és az M5 csatornán látható.

Bemutatják az alapítvány tevékenységét, koraszülött gyermeket nevelő szülők történeteivel ismertetik meg a nézőket, ismert emberek lesznek a stúdió vendégei és több különleges produkcióval is készülnek a műsor készítői. A nap folyamán bejelentkeznek a Semmelweis Egyetem I. számú Gyerekklinikájáról és a Peter Cerny Alapítvány központjából.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány neonatológus szakorvosa a műsorban elmondta, hogy az 1980-as 90-es években az ezer grammos súly és a 28. várandóssági hét volt az életképesség határa, amely jelenleg 400-450 gramm és körülbelül 24. betöltött hét, "De számtalanszor viszünk 22., 23. hétre született babát és van az
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 10:01
Képek, videók
koraszulott1640.jpg
idgie1975
2009. augusztus 18. kedd, 20:09
Koraszülött
jegypezntaros
2008. szeptember 21. vasárnap, 20:46
Szent János Koraszülott o
grafikak
2006. november 12. vasárnap, 19:54
Szent Korona felajánlása
sanci81
2016. június 13. hétfő, 17:12
A római felajánlása.jpg
mohini
2011. november 27. vasárnap, 08:06
Felajánlás.-1.jpg
majus16
2011. október 26. szerda, 20:40
A felajánlás
banustotius
2011. május 16. hétfő, 15:00
Vodafonos felajánlás átad
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:21
felajánlás
gizko52
2009. szeptember 13. vasárnap, 15:24
Jótékonysági felajánlás
maria-vargane
2007. október 02. kedd, 17:29
böjte csaba0626.jpg
maroka
2020. június 26. péntek, 17:30
böjte csaba0610_3.png
maroka
2020. június 10. szerda, 10:36
böjte csaba0610_2.png
maroka
2020. június 10. szerda, 10:30
böjte csaba0610.png
maroka
2020. június 10. szerda, 10:05
böjte csaba0427.jpg
maroka
2020. április 27. hétfő, 12:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.