Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:29 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mustáros, borsos karajszeletek sült hagymával és tükörtojáss
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj csont nélkül
5-6 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál mustár
őrölt fekete bors

étolaj
2-3 gerezd fokhagyma
liszt
4 db tojás
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nagyon apróra vágott fokhagymával, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A tojásokból tükörtojást sütünk, és mindegyik hússzeletre teszünk egyet. . Párolt rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:27
Címkék: húst szeletekre, hűtőbe tesszük, pácolást végezzük, vöröshagymát megtisztítjuk, húst serpenyőben, hagymakarikákat belisztezzük,
Kommentek
Töltött hús
Hozzávalók:

- 80 dkg csont nélküli karaj
- 30 dkg darált hús
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- fél zsemle
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj.

Elkészítés:

A húst felszeletelem kiklopfolom sózom borsozom. A darált húshoz hozzáadom
a beáztatott és kinyomkodott zsemlét , fokhagymát, a tojást, sóval, borssal piros
paprikával ízesítem, majd hozzáadom az apróra vágott zöldhagymát és
petrezselyemzöldet.

Ezzel megtöltöm a karajszeleteket, felcsavarom, fogvájóval megtűzöm.
A tepsiben sütőpapírt teszek ráhelyezem a húsokat
150 fokon 1 órát sütöm.
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 07:20
Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajttal tölt
Hozzávalók:
4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
1 cs snidling
8 cikk mackósajt
1 db chili paprika
friss bazsalikom

őrölt fehér bors
1 cs. szeletelt bacon

Elkészítés:
A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítjük sóval és borssal.
A karajszeletek egyik oldalára szeletelt bacont teszünk, halmozunk rá a sajtos töltelékből, felgöngyöljük, baconba tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 17:07
Sertésborda gazdagon
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
1 db kápia paprika
1 fej lila hagyma
2 szál újhagyma
8 szelet bacon
4 szelet trappista sajt

grill fűszer
étolaj
őrölt bors
Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés olajon elősütjük.
A paradicsomot, paprikákat, lila hagymát, újhagymát vékony szeleteke vágjuk.
A hússzeleteket kiolajozott tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk 2 karika paradicsomot, 2-3 szeletet mind a két paprikából és az újhagymából, két karika lila hagymát és két csík bacont.
Az egészet betakarjuk a sajtszelettel és sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
Köretnek friss joghurtos salátát készítettem.
Jó étvágyat kívánok
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 16:15
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj

Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj
15 dkg sertészsír
1 fej hagyma
1,5 fej fokhagyma
1 paprika csumázva
1 kisebb fej paradicsom

bors

Elkészítés:

A karajszeleteket kissé kikloffoljuk, jól megmossuk. A fokhagymákat és a vöröshagymát összevágjuk apróra, odatesszük a zsírral egy lábasban. Kissé megfonnyasszuk a hagymákat, belehelyezzük a kicsumázott paprikát, az összevágott paradicsomot, felöntjük kevés vízzel és belehelyezzük a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük. Kb. másfél óra kell a puhuláshoz, időnként felemeljük a fedőt, ha lefőtt a víz, pótoljuk, közben meg is forgatjuk a hússzeleteket. Ha megpuhultak, lefőzzük a vizet és kikapcsoljuk alatta a tüzet.

Illik hozzá pirított burgonya uborkasalátával, vagy burgonyapüré vöröskáposztával.

A megmaradt, megfagyasztott pecsenyezsírt kenyérrel fogyasztjuk. Nagyon ízletes!

Jó étvágyat kívánok!
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 14:58
Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában
Hozzávalók:
6 db 1-2 cm vastag karajszelet
6 szelet sajt

bors
olaj a kisütéshez
Panírhoz:
20 dkg kukoricaliszt
10 dkg finomliszt
0,5 csomag sütőpor
4 tojás
1 ek cukor
1 tk só
1 kk őrölt bors
kb 2 dl tej

Elkészítése:

A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe teszem.

A panírhoz a hozzávalókat egy tálban összekeverem, a tej hozzáadásával tejföl sűrűségű masszát kavarok.
10 percet pihentetem, ha sűrűsödik, tejjel lazítok rajta.

A karajszeleteket megtöltöm sajtszeletekkel, a biztonság kedvéért fogpiszkálóval összetűzöm.
Megforgatom a kukoricás masszában, és kevésbé forró olajban pirosra sütöm mindkét felét.

Ha megsült, papírtörlőre szedem.

Tetszés szerinti körettel tálalom.
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:35
Csülökpörkölt
Tegnap zöldbabfőzelék csülökpörkölttel. Tanulok keveset főzni. Nem megy. Isteni lett a pörkölt, persze egy kis sonkát is pirítottam alá, az nem ronthatja el. Aztán ma rántott cukkini és rántott karaj. A karajszeleteket Zsóka fokhagymás tejben pácolta.
a rántott dolgok előtt egy tányérka tegnapi főzeléket ettem pörkölttel. S mivel kenyeret és krumplit nem ettem az ebédhez, úgy döntöttem, ezek diétás dolgok.
sandrapolke, 2018. július 15. vasárnap, 13:56
Sertésszeletek vadász módra
módra


Hozzávalók:

8 vékony szelet sertés karaj
15 dkg gomba
1 hagyma
babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
só, fehér bors
1,5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld


Elkészítése:

A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük a szeleteket , és melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát, majd ráfektetjük a hússzeleteket.

Felöntjük a borral, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve pároljuk még 15 percet. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, a babérlevelet eldobjuk,
vorosrozsa66, 2018. május 17. csütörtök, 08:14
Képek, videók
Duplán baconös karajszele
irmus
2018. május 22. kedd, 08:33
reggeli tükörtojással
soosistvan
2014. április 22. kedd, 21:57
spenót tükörtojással.jpg
sarkadykati
2012. november 16. péntek, 16:39
sült sonka tükörtojással
soosistvan
2011. február 19. szombat, 12:24
Spenót tükörtojással
soosistvan
2010. január 28. csütörtök, 22:30
csirkemell mustáros-sajto
vorosrozsa66
2018. július 12. csütörtök, 13:29
mustáros-gombás csirkemel
taszat
2018. január 27. szombat, 13:29
mezes_mustaros_szossza l_t
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:54
mézes-mustáros lazac.jpg
szelidszeder
2014. december 07. vasárnap, 15:44
mustáros fokhagymás mátás
erzsikepuskas
2014. február 20. csütörtök, 09:42
Mustáros-fokhagymás mártá
irmus
2014. február 02. vasárnap, 10:56
hagymás mustáros cirkecom
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:08
mustáros uborkás tekercs
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:21
mustáros máj
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:18
11400_mustaros-burgony a_n
fordgtr
2013. február 05. kedd, 16:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.