Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 19:17 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pogácsás: a BM 8 milliárd forinttal támogatja az önkormányzati fejlesztéseket
Pogácsás Tibor ismertetése szerint az idén két fejlesztési célú pályázatot írtak ki. Az első, csaknem 5 milliárd forintos felhívást májusban zárták le és augusztus elején hozták meg a döntéseket, amelyekkel 282 pályázatot támogattak.

Augusztusban a kormány további 3 milliárd forintot csoportosított át az önkormányzati fejlesztésekre. Az erre a keretre beadott pályázatokról a múlt héten döntöttek: 195 pályázatot támogattak, a folyósítás már megkezdődött - tette hozzá az államtitkár.

Pogácsás Tibor közölte, több mint 1800 pályázójuk volt idén. Szerinte azért is népszerűek a hazai forrású pályázatok, mert kevésbé kötöttek, mint a nagyobb uniós projektek.

Az államtitkár azt mondta, az évenként kiírt fejlesztési célú pályázatnak három fő célja van: a kötelező feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása, a sportlétesítmények fejlesztése, valamint a belterületi utak, járdák és hidak felújítása. A források felhasználására az önkormányzatoknak két évük van - fűzte hozzá.

A BM az idén a legtöbb forrást, több mint 4,7 milliárd forintot útfelújításra biztosította, intézményfelújításra pedig 2,5 milliárdnál többet adott - közölte Pogácsás Tibor, hangsúlyozva, a BM minden pályázatnál ellenőrzi, hogy az önkormányzatok szabályszerűen használták-e fel forrásokat.

Ismertetése szerint a most elbírált pályázatok közül a legkisebb összegű, 510 ezer forintos támogatást Tésenfa község kapta járdafelújításra, míg a legtöbbet, 30-30 millió forintot Bugac, Verpelét, Lengyeltóti és Ostffyasszonyfa nyerte intézményfelújításra, illetve Hajdúszoboszló, Hajdúhadház, Nagykőrös, Kistarcsa és Sárvár út- és járdafelújításra.

Az államtitkár közölte, a támogatási rendszer - a jövő évi költségvetési törvény szerint is - folytatódik. Kitért arra, hogy ha év végén maradvány lesz a költségvetésben, akkor a még nem támogatott pályázatokra is adnak forrást.

A BM az önkormányzatok számára minden évben más pályázati forrásokat is biztosít, így a vis maior események okozta károk helyreállítására, valamint szociálistüzelőanyag-támogatásra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 11:37
Címkék: Pogácsás Tibor, önkormányzati fejlesztéseket, kormány további, önkormányzati fejlesztésekre, keretre beadott, múlt héten,
Kommentek
Várhatóan áprilisban megnyílik a békásmegyeri piac új csarnoképülete
teherforgalmat.

A P+R pakolókról szólva Bús Balázs elmondta, a Demszky-időszakhoz képest előrelépés történt, de továbbra is szükség van a város határában ilyen parkolók építésére.

Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer február elején elfogadott költségvetéséről szólva kiemelte, hogy a kerület már négy éve "a zászlajára tűzte" a közösségi tervezést, és ez már nem csupán projekteket érint, hanem rendeletalkotásokat is. Utóbbira példaként említette a "közösségi együttélés szabályainak" lefektetését.

A kerületi fejlesztéseket ismertetve Puskás Péter elmondta, hogy az Egészséges Budapest Program keretében két járóbeteg-szakrendelőt újítanak fel, illetve a Tüdőgondozót átköltöztetik Békásmegyerre a felújított épületbe, továbbá folytatják a térfigyelő kamerák telepítését, európai uniós forrásból szociális városrehabilitációs fejlesztés folyik Békásmegyeren 2021. szeptemberi tervezett befejezéssel, zajlik a 10 ezer új fa ültetését célzó, 2027-ig tartó program, valamint 60 millió forint szerepel az idei
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 14:37
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára úgy felelt: a kormány a digitalizációt tekinti a magyar versenyképesség egyik meghatározó tevékenységének. Harc folyik a világban, hogy eldőljön, ki tud gyorsabban haladni az átalakulásban - mutatott rá -, de az új technológiák lehetőséget is adnak, hogy felvegyük a versenyt.

Magyarország a 15. helyen van a világban a 4G-hálózat elterjedésében - hangsúlyozta, hozzátéve: elindult a program második fázisa, amelyben az optikai fejlesztéseket preferálják.

Az azonnali kérdéseket követően Varga-Damm Andrea (Jobbik) a személyes érintettség okán kért szót. Azt mondta: egy 2000-ben történt jogügylet miatt láthatták őt a nézők a hétvégén két, általa fasisztának nevezett televízióban. Az ügylet során senki senkit nem lakoltatott ki - jegyezte meg. Bírálta a kormánypárt egyes politikusait, mondván, ott ül soraiban a "bűnöző Simonka György". Felidézte: Budai Gyula ellen szintén zajlottak fegyelmi eljárások az ügyvédi kamarában.
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:01
Kerékpáros-fejlesztésekért rendezik meg idén az I bike Budapest felvonulást
Az idén ötödik alkalommal megrendezett felvonulásra a szervezők több tízezer kerékpárost várnak, a gyerekektől az idősekig - olvasható a közleményben.

A kerékpárosklub az önkormányzati választásokra 12 pontból álló listát állított össze, olyan fejlesztéseket felsorolva, amelyekre szerintük mindenképpen szükség lesz a fővárosban a következő ötéves ciklusban. A pontok között szerepel egyebek között a belváros összekötése a külvárosokkal. Kérik a Hűvösvölgybe vezető kerékpárút modernizálását is.

Javasolják, hogy épüljön kerékpárút a pesti alsó rakparton és szeretnének kétoldali kerékpársávot a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A klub "felhasználóbarát Bubit", jobb minőségű kerékpárokat, az állomások sűrítését és bővítését is kéri.

Az idei felvonulás új útvonalon halad majd. A kerékpárosok a margitszigeti nagyrétről indulnak, az Árpád hídon keresztül Óbudára tekernek, a Margit hídon át Pestre, majd a pesti alsó rakparton a Petőfi hídig. A hídon visszatérnek Budára, a budai alsó rakpart és az
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 18:12
Szabó Tünde: a sporttudomány az eredményesség egyik legfőbb pillére
utánpótlás-nevelés is megtartsa a helyét a világ élvonalában.

"Bár a mindennapi szóhasználatban sporttudományos háttérről szoktunk beszélni, a 21. század sportjában az élettani mérések, a modern táplálkozás-tudomány már rég az előtérbe került, gyakorlatilag ugyanolyan magas szintet kell képviselniük, mint a sportolóknak és felkészítőiknek, csak így érhetők el kiemelkedő eredmények" - jelentette ki az államtitkár. Hozzátette, hogy a kormányzat kiemelten támogatja a sporttudományos intézményekben zajló fejlesztéseket.

A sportért felelős államtitkárság emlékeztetett rá, hogy a Teljesítmény-Élettani Laboratórium 2016-ban épült be a Testnevelési Egyetem szervezetébe, és azóta rendkívüli fejlődési pályára állt, mára az élsport és az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb háttérintézménye lett, s az évek során tökéletesített, számtalanszor tesztelt és finomított módszerekkel segít a fiatalok kiválasztásában, felmérésében, fejlődésének nyomon követésében.

Szabó Tamás jelezte, a rendszerben
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 15:22
Két és fél milliárd forintos fejlesztést hajt végre a pécsi távhőszolgáltató
A beruházással 74 új, korszerű központ jön létre, ami gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé, illetve biztosítja új ügyfelek csatlakozását a tisztán megújuló energiaforrásokból létrejövő távhőhöz - idézte a közlemény Vida Jánost, a társaság ügyvezető igazgatóját.

A fejlesztéseket mintegy 1,25 milliárd forint értékben a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) forrásaiból finanszírozza a szolgáltató.

Az önkormányzat az MTI érdeklődésére közölte, hogy a fejlesztések a tervek szerint 2019 végéig megvalósulnak.

A szolgáltató 31 500 lakossági fogyasztó és ezer intézmény távhőellátását végzi. A Pétáv Kft. tavalyi évre vonatkozó pénzügyi kimutatásai még nem készültek el, a vállalat 2017-ben 6,6 milliárdos nettó árbevétel mellett csaknem 264 millió forint adózás előtti eredményt ért el.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 17:17
Budapest Airport: gyorsul a repülőtéri biztonsági ellenőrzés
A közleményben kiemelték, határidőn belül elkészült az új, nyolcadik biztonsági ellenőrző sor a repülőtér 2-es terminál B oldalán, a 2-es terminál A oldalán április második felétől lesz majd nyolc utasbiztonsági csatorna. Ez a SkyCourt 2012-es megnyitása óta több mint 30 százalékos kapacitásbővítés.

Áprilistól kijelzők mutatják majd a számított várakozási időt, és jelzések segítik az utasokat, ha a sorban állási idő rövidebb lehet a másik oldalon - hívja fel a figyelmet a társaság.

A fejlesztéseket a 6,5 milliárd forintos bud:plus program fogja össze.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 16:46
Több mint 14 milliárd forintból fejleszti dunaújvárosi papírgyárát a Hamburger Hungária Kft.
kutatási, fejlesztési és technológiaintenzív befektetéseket is terveznek. Utóbbiak megjelenése 2018-ban rekordot döntött, a kormány hét technológiaintenzív és tíz kutatási-fejlesztési beruházáshoz adott állami támogatást - jegyezte meg a miniszter. A beruházásokért - tette hozzá - a Hamburger Hungária Kft. fejlesztéséhez hasonlóan erős nemzetközi verseny folyt, utóbbit 15 lehetséges helyszín közül nyerte el Magyarország.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magas hozzáadott értékű termelést és fejlesztéseket vonzó támogatásösztönzési rendszerrel a magyar gazdaság továbbra is az EU-átlagot legalább 2 százalékkal meghaladó növekedést érhet el.

A Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója szerint a gyárfejlesztést nem csupán a piaci kihívások indokolják, de a hosszú távú bővítési és korszerűsítési igények is. Bencs Attila hozzátette, hogy a termelés hatékonyságát javító beruházás egyszerre segíti a változó piaci igények kielégítését és a természet erőforrásainak védelmét, ráadásul a gyártói
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 14:36
Világszínvonalú műtői monitort fejlesztettek ki a Debreceni Egyetem részvételével
szerint az új műszer elsősorban azért versenyképes, mert az eddig használtaknál jóval gyorsabb, mintegy 20-30 másodperc a beállítási ideje és a könnyen kezelhető az orvosok számára, ami jelentősen növeli a betegbiztonságot.

Fülesdi Béla professzor tájékoztatása szerint az ötéves magyar-amerikai-svéd kooperáció idején a debreceni klinikán számos mérést végeztek a készülékkel műtéti és műtéten kívüli körülmények között, s a betegágy melletti vizsgálatok eredményei alapján a gyártó jelentős fejlesztéseket hajtott végre a készüléken.

Pia Renaudin, a svéd Senzime vezérigazgatója elmondta: a készülék nemrég megkapta az Európai Unió forgalmazási engedélyét, így klinikai alkalmazását több európai országban is megkezdték, az amerikai orvostechnikai engedélyeztetés is folyamatban van.Tőzsér József, a DE egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese kiemelte: egyetemük kiemelt fejlesztési területe az egészségipari innováció mind a gyógyszeripar, mind a műszeripar
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 13:56
Képek, videók
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Japán Tokyo Önkormányzat
megyerimihaly
2009. február 09. hétfő, 19:09
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
pogácsásné, magdi.jpg
maroka
2013. október 04. péntek, 21:29
pogácsás
fonetika
2007. szeptember 04. kedd, 13:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.