Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 00:16 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem indít versenyfelügyeleti eljárást a GVH a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány befolyásszerzése kapcsán
A versenyhatóság közleményében felidézte: a kormány december 5-én közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak az Opus Press Zrt., az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zrt., a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft. és a Magyar Idők Kiadó Kft. feletti irányításszerzésével megvalósuló összefonódást.

A nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített összefonódások nem tartoznak a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény hatálya alá. Az eljárás megindítására okot adó körülmény hiányában a GVH hatósági bizonyítvány kiállításával zárta le a bejelentés vizsgálatát - közölte a versenyhatóság.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az összefonódás nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítést azzal indokolta, közérdek fűződik a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához. Az alapítvány ezt a célt tűzte ki alapító okiratában, és "külön támogatandó, hogy ezt nem profitszerzési célzattal, hanem nonprofit alapon kívánja megvalósítani".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:50
Címkék: Közép-Európai Sajtó, Média Alapítvány, Média Alapítványnak, Opus Press Zrt, Echo Hungária TV Televíziózási, Szolgáltató Zrt,
Kommentek
Évértékelő - A Koszovóval való vita árnyékot vetett 2018-ra Szerbia számára
Koszovó függetlenségét, a hivatalos Belgrád szerint azonban erre soha nem kerül sor. A vámemelés közvetlen kiváltó oka az volt, hogy Szerbia sikeres lobbizása miatt nem vették fel Koszovót az Interpol nemzetközi rendőri szervezetbe. Az már csak olaj volt a tűzre, hogy Pristina decemberben nehézfegyverzetet is használó hadsereggé alakította az addig könnyűfegyverzetű biztonsági erőket. Belgrád szerint a lépés a koszovói szerb kisebbséget és Szerbiát is veszélyezteti, és destabilizálja a térséget.

Európai integráció szempontjából felemás éve volt Szerbiának, négy csatlakozási fejezetet nyitott meg Brüsszel Belgráddal, és ezzel 16-ra nőtt a megnyitott tárgyalási fejezetek száma, ám további 19-ről még szó sem esett. Belgrád folyamatosan 4-5 fejezet megnyitását tervezte, ezért kudarcként élte meg, hogy júniusban és decemberben is csak két-két fejezet nyílt meg.

A 2018-as esztendő sem telhetett el választások nélkül ebben a nyugat-balkáni országban, ezúttal a kisebbségi önkormányzatok képviselőiről
velemenyezd, 2018. december 26. szerda, 12:37
Jobbik: nem ellenzéki, hanem össztársadalmi összefogás van Magyarországon
Az országgyűlési képviselő egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón a spontán akcióról úgy fogalmazott: óhatatlanul egymás mellé kerülnek "a harcokban" azok a politikusok, akik az embereket kívánják képviselni, akik összefognak az emberekkel.

Képviselőtársa, Jakab Péter ezt azzal egészítette ki: Orbán Viktor miniszterelnök olyan helyzetet teremtett, "hogy van egy jó oldal, és van egy rossz oldal".

Szerinte a kormányfő a rossz oldalon áll, míg azok az emberek, akik az ellenzék által megfogalmazott öt pont megvalósítását követelik, a jó oldalon állnak.A politikusok úgy látják, nem zavarták meg a közmédia működését azzal, hogy egyik képviselőjük az MTVA székházában bekapcsolta a tűzjelzőt. Jakab István azt mondta: éppen a rendeltetésszerű működést kívánták helyreállítani, azt elérni, hogy "olvassák be a követeléseiket, és fejezzék be a hazudozást".

Szilágyi György kijelentette: ha beolvasták volna követeléseiket, azonnal elhagyták volna az épületet.

Ezt végül
velemenyezd, 2018. december 19. szerda, 13:32
Zöldségarc
társultak, a tányéron hagyott kevés maradékot viszont csak a tanárok poroszos szigorának tudtuk be.

Ehetetlen menzakaja miatt Hajdú Péter étterméből rendelő diákok Törökbálinton, egy szem répakarika a zsemle közepébe vágva Dunakeszin - ilyen és ehhez hasonló esetektől volt hangos a sajtó 2014 elején, igaz, az iskolai menzák renoméja sosem volt túl fényes. Bár a közétkeztetés reformját még 2013 nyarán elkezdték kidolgozni, a tavaszi félév kezdetét megcélozva annak hatálybalépésével, akkor még az Európai Bizottság térfelén pattogott a labda.

Ezt követően 2014 szeptemberére időzítették a Balog Zoltán nevéhez fűződő rendelet megvalósítását, de még az előző tanévben sem volt kötelező lenyomni a gyerekek torkán az egészséges étkezést. Egyesek szerint ebben nagy szerepet játszott az önkormányzati választások közelsége, az Emmi azonban egyszerre fogta a csúszást a közétkeztetési szolgáltatókra, a közintézményekre és a szülők elvárásaira.

2015. január elsején harmadjára sem sikerült
klarika47, 2018. december 16. vasárnap, 10:48
Külföldi sajtó Magyarországról - Kovács Zoltán a The Washington Postban
A "Szomorú nap Magyarországnak" című szerkesztőségi cikkében a lap azt írta: a rendszerváltoztatás után a CEU a nyitottságot és a jogállamiságot hirdette Magyarországon, amely ma már a NATO és az Európai Unió tagja. A Soros György által alapított és finanszírozott egyetem köztiszteletben álló intézménnyé vált, most azonban a régóta a CEU elűzésén fáradozó és Soros Györgyöt gyalázó magyar miniszterelnök, az "autokrata nacionalista" Orbán Viktor és a demokratikus világra leereszkedő új vasfüggöny áldozatává lett - fogalmazott a lap, emlékeztetve a CEU aznapi bejelentésére, miszerint képzéseinek egy részét Bécsbe helyezi át. A múlt heti cikk szerint szomorú nap volt az az amerikai diplomáciának is, amely hagyományosan támogatta a demokratikus értékéket, manapság viszont csak alkalmanként és megkésve teszi. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete eleinte próbálta kompromisszumra bírni Magyarországot, Orbán Viktor azonban elutasította próbálkozásait, miután David B. Cornstein egyszerűen csak a magyar
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 11:01
Magyar Levente a FAZ-ban: abszurd vádakkal támadják Magyarországot
egymilliárd eurós beruházással üzemet épít Debrecenben, ami az "évtized döntése" és kulcsfontosságú az ország keleti részének fejlesztésében.

Hozzátette, hogy Magyarország Európán kívül is vonzó, ezt mutatja, hogy az Egyesült Államokból érkező partnerek a két kormány nézeteltéréseinek ellenére erőteljesen növelték aktivitásukat. "A gazdaságban szerencsére sokkal kevésbé figyelnek a politikai lármára, mint azt sokan gondolják" - mondta idézte a FAZ Magyar Leventét.

Az államtitkár kiemelte, hogy az Európai Bizottság az EU-s szerződések betartásának ellenőrzése helyett hatalmat követel magának, egyre több területre hatol be és aláássa a tagállamok nemzeti szuverenitását, ami riasztó. Az Európai Parlament pedig "alaptalan, részben koholt vádak" alapján indított jogállamisági eljárást Magyarország ellen - tette hozzá, megjegyezve, hogy a képviselők akkor is megszavazták volna az eljárás alapjául szolgáló jelentést, ha "gyerekmeséket" tartalmazott volna.

Magyar Levente rámutatott, hogy a kormány
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:03
Két ellenzéki képviselő az Ab-hez fordul a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány ügyében
A beadványt a független Szél Bernadett és Szabó Szabolcs kezdeményezte. Egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón utóbbi azt mondta, amennyiben az Alkotmánybíróság normakontroll keretében megvizsgálja és megsemmisíti a kormányrendeletet, akkor az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) is meg kell vizsgálnia az összefonódást. A szakhatóságnak ezután arra kell köteleznie a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, hogy bizonyos vagyonelemeitől váljon meg - szögezte le Szabó Szabolcs.

A politikus külön kiemelte: nem elég egy rendelettel közérdekűvé minősíteni az alapítványt, be is kell bizonyítani, hogy az miért számít annak. A képviselő hazugságnak nevezte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) érvelését, amely szerint azért kellett nemzetstratégiaivá minősíteni az összefonódást, mert "közérdek fűződik Magyarországon a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához".

Szél Bernadett emlékeztetett, hogy
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 12:29
CDU-tisztújítás - Annegret Kramp-Karrenbauer váltja Angela Merkelt a német CDU elnöki tisztségében
küldöttek 51,7 százalékának támogatásával választották meg elnöknek. A választás döntő, második fordulójában a konzervatív irányzathoz és Angela Merkel politikájának bírálóihoz tartozó Friedrich Merz volt az ellenfele.

A CDU-ban 1971 óta először az elnöki tisztségért több esélyes jelölt indult.

Annegret Kramp-Karrenbauer az 1945-ben alapított párt nyolcadik elnöke, és a második nő a tisztségben.

A választás után hangsúlyozta, valamennyi irányzatnak együtt kell dolgoznia azért, hogy az "utolsó európai néppárt" továbbra is sikeres legyen. Friedrich Merz - a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának volt vezetője, aki csaknem tíz év szünet után tért vissza az országos politikába - az új elnök támogatására kérte a küldötteket és a tagságot, és ígéretet tett arra, hogy nem vonul vissza ismét, hanem részt vállal a párt megújításában.

A párt új főtitkára Paul Ziemiak, a CDU/CSU ifjúsági szervezetének (Junge Union - JU)
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 15:56
Tömegdemonstrációt tart a Liga és az Öt Csillag Mozgalom is szombaton Rómában
politikai témákat fogja érinteni a migrációtól a Brüsszellel való szembehelyezkedésig.

Elemzők szerint a tömegesre tervezett demonstráció valójában a Liga erejét hivatott bizonyítani: Matteo Salvini meg akarja mutatni, hogy mostanra a Liga már nem az északolasz térség kizárolagos pártja, hanem olyan erő, amely Rómában is képes tereket megtölteni. Salvini Rómában méri le, hogy a lumbárd Liga valóban nemzeti színű párttá nőtte-e ki magát - vélte az olasz sajtó hangsúlyozva, hogy ezzel a Liga meg is kezdi európai parlamenti választási kampányát. Ez lesz Salvini megkoronázása - vélte az Ansa olasz hírügynökség.

Matteo Salvini a közvélemény kutatások adataira támaszkodik, amelyek azt mutatják, hogy a márciusi parlamenti választásokon 17,4 százalékkal teljesített párt jelenleg 34,7 százalékon áll. Ezzel a Liga a legnagyobb olasz párttá vált maga mögé utasítva a márciusi 32,7-ről 24,9 százalékra visszaesett M5S-t.

Az elődpárt Északi Ligát 1989-ben Umberto Bossi alapította a gazdagabb északolasz
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 08:56
Képek, videók
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
MDF-es alapítvány Bajnai
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:22
Alapítvány SÓLY.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 12:05
Táncsics Alapítvány.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.