Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 09:28 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem indít versenyfelügyeleti eljárást a GVH a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány befolyásszerzése kapcsán
A versenyhatóság közleményében felidézte: a kormány december 5-én közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak az Opus Press Zrt., az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zrt., a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft. és a Magyar Idők Kiadó Kft. feletti irányításszerzésével megvalósuló összefonódást.

A nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített összefonódások nem tartoznak a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény hatálya alá. Az eljárás megindítására okot adó körülmény hiányában a GVH hatósági bizonyítvány kiállításával zárta le a bejelentés vizsgálatát - közölte a versenyhatóság.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az összefonódás nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítést azzal indokolta, közérdek fűződik a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához. Az alapítvány ezt a célt tűzte ki alapító okiratában, és "külön támogatandó, hogy ezt nem profitszerzési célzattal, hanem nonprofit alapon kívánja megvalósítani".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:50
Címkék: Közép-Európai Sajtó, Média Alapítvány, Média Alapítványnak, Opus Press Zrt, Echo Hungária TV Televíziózási, Szolgáltató Zrt,
Kommentek
Magyar Levente a FAZ-ban: abszurd vádakkal támadják Magyarországot
egymilliárd eurós beruházással üzemet épít Debrecenben, ami az "évtized döntése" és kulcsfontosságú az ország keleti részének fejlesztésében.

Hozzátette, hogy Magyarország Európán kívül is vonzó, ezt mutatja, hogy az Egyesült Államokból érkező partnerek a két kormány nézeteltéréseinek ellenére erőteljesen növelték aktivitásukat. "A gazdaságban szerencsére sokkal kevésbé figyelnek a politikai lármára, mint azt sokan gondolják" - mondta idézte a FAZ Magyar Leventét.

Az államtitkár kiemelte, hogy az Európai Bizottság az EU-s szerződések betartásának ellenőrzése helyett hatalmat követel magának, egyre több területre hatol be és aláássa a tagállamok nemzeti szuverenitását, ami riasztó. Az Európai Parlament pedig "alaptalan, részben koholt vádak" alapján indított jogállamisági eljárást Magyarország ellen - tette hozzá, megjegyezve, hogy a képviselők akkor is megszavazták volna az eljárás alapjául szolgáló jelentést, ha "gyerekmeséket" tartalmazott volna.

Magyar Levente rámutatott, hogy a kormány
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:03
Két ellenzéki képviselő az Ab-hez fordul a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány ügyében
A beadványt a független Szél Bernadett és Szabó Szabolcs kezdeményezte. Egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón utóbbi azt mondta, amennyiben az Alkotmánybíróság normakontroll keretében megvizsgálja és megsemmisíti a kormányrendeletet, akkor az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) is meg kell vizsgálnia az összefonódást. A szakhatóságnak ezután arra kell köteleznie a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, hogy bizonyos vagyonelemeitől váljon meg - szögezte le Szabó Szabolcs.

A politikus külön kiemelte: nem elég egy rendelettel közérdekűvé minősíteni az alapítványt, be is kell bizonyítani, hogy az miért számít annak. A képviselő hazugságnak nevezte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) érvelését, amely szerint azért kellett nemzetstratégiaivá minősíteni az összefonódást, mert "közérdek fűződik Magyarországon a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához".

Szél Bernadett emlékeztetett, hogy
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 12:29
CDU-tisztújítás - Annegret Kramp-Karrenbauer váltja Angela Merkelt a német CDU elnöki tisztségében
küldöttek 51,7 százalékának támogatásával választották meg elnöknek. A választás döntő, második fordulójában a konzervatív irányzathoz és Angela Merkel politikájának bírálóihoz tartozó Friedrich Merz volt az ellenfele.

A CDU-ban 1971 óta először az elnöki tisztségért több esélyes jelölt indult.

Annegret Kramp-Karrenbauer az 1945-ben alapított párt nyolcadik elnöke, és a második nő a tisztségben.

A választás után hangsúlyozta, valamennyi irányzatnak együtt kell dolgoznia azért, hogy az "utolsó európai néppárt" továbbra is sikeres legyen. Friedrich Merz - a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának volt vezetője, aki csaknem tíz év szünet után tért vissza az országos politikába - az új elnök támogatására kérte a küldötteket és a tagságot, és ígéretet tett arra, hogy nem vonul vissza ismét, hanem részt vállal a párt megújításában.

A párt új főtitkára Paul Ziemiak, a CDU/CSU ifjúsági szervezetének (Junge Union - JU)
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 15:56
Tömegdemonstrációt tart a Liga és az Öt Csillag Mozgalom is szombaton Rómában
politikai témákat fogja érinteni a migrációtól a Brüsszellel való szembehelyezkedésig.

Elemzők szerint a tömegesre tervezett demonstráció valójában a Liga erejét hivatott bizonyítani: Matteo Salvini meg akarja mutatni, hogy mostanra a Liga már nem az északolasz térség kizárolagos pártja, hanem olyan erő, amely Rómában is képes tereket megtölteni. Salvini Rómában méri le, hogy a lumbárd Liga valóban nemzeti színű párttá nőtte-e ki magát - vélte az olasz sajtó hangsúlyozva, hogy ezzel a Liga meg is kezdi európai parlamenti választási kampányát. Ez lesz Salvini megkoronázása - vélte az Ansa olasz hírügynökség.

Matteo Salvini a közvélemény kutatások adataira támaszkodik, amelyek azt mutatják, hogy a márciusi parlamenti választásokon 17,4 százalékkal teljesített párt jelenleg 34,7 százalékon áll. Ezzel a Liga a legnagyobb olasz párttá vált maga mögé utasítva a márciusi 32,7-ről 24,9 százalékra visszaesett M5S-t.

Az elődpárt Északi Ligát 1989-ben Umberto Bossi alapította a gazdagabb északolasz
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 08:56
Lavrov: Moszkva érdekelt az Start-3 szerződés meghosszabbításában
Lavrov, aki az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminisztereinek tanácskozásán vett rész az észak-olaszországi nagyvárosban, emlékeztetett arra, hogy a szerződés 2021-ben jár le. Az orosz diplomácia vezetője szerint az amerikai kormányzat megnyilvánulásai azt a benyomást keltik, hogy Washington előkészíti a talajt a Start-3 lerombolásához.

"Láttam az arról szóló bejelentést, hogy, hogy ha megszűnik az INF-szerződés (a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök megsemmisítéséről szóló orosz-amerikai megállapodás) akkor komolyan kétségessé válik a Start-3 is" - idézte a TASZSZ a külügyminisztert.

Lavrov arra utalt, hogy John Dunford, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke csütörtökön kijelentette: nehéz elképzelni az Új Start (a Start-3 amerikai elnevezése) meghosszabbítását az INF-szerződés megszűnése esetén. Az orosz külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Oroszországnak a Start-3 meghosszabbítására vonatkozó
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 13:51
Az MSZP beperli a médiatanácsot a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány miatt
A szocialisták budapesti alelnöke egy csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy azóta a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a fúziót, amit így sem a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), sem a Médiatanácsnak nem kell vizsgálnia.

Őrsi Gergely azonban azt mondta, hogy véleményük szerint a bíróságnak joga van arra kötelezni a médiatanácsot, hogy vizsgálja ki az esetet. A nemzetstratégiai érdek a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata alól kivonhatja a fúziót, de ez nem vonatkozik a médiatanácsra - fogalmazott.

A politikus azt is kijelentette, hogy amennyiben Áder János nem szólal meg az ügyben, akkor a köztársasági elnök az MSZP szerint nem a nemzet, hanem csak a "fideszes pártmédia" egységét testesíti meg.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az "orbáni média maffia" nem csak a demokratikus jó érzést, de Európai Unió alapszerződését, az EU alapjogi chartáját, valamint az állami finanszírozásokra vonatkozó uniós rendeleteket
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 12:51
Moszkva: Oroszország nem tesztelt az INF-szerződést megsértő Iszkander-M rakétákat
lépést megtett az ország és szövetségesei biztos védelme érdekében.

Viktor Bondarev, a felsőház védelmi bizottságának elnöke szerda este kijelentette, hogy az INF-szerződés amerikai felmondása esetén az orosz lég- és rakétavédelem minden olyan helyszínt és objektumot lefed majd, amely az amerikai rakéták célpontjává válhat.

Donald Trump amerikai elnök október 20-án jelentette be, hogy az Egyesült Államok fel akarja mondani az INF-szerződést, amire Moszkva "gyors és hatékony" ellenlépéseket - az európai rakétabázisok célba vételét - helyezett kilátásba.

Az INF-szerződés, amelyet 1987. december 8-án Washingtonban írt alá Ronald Reagan amerikai elnök és Mihail Gorbacsov szovjet államfő, a kommunista párt főtitkára, három évtizede lépett hatályba. A paktum a szárazföldi indítású, hagyományos és nukleáris robbanótöltetekkel felszerelt közepes (500-5500 kilométeres) hatótávolságú ballisztikus rakéták és robotrepülőgépek megsemmisítéséről rendelkezett. Az egyezmény, amely mérföldkő volt a
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 11:51
Képek, videók
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
MDF-es alapítvány Bajnai
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:22
Alapítvány SÓLY.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 12:05
Táncsics Alapítvány.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.