Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 05:28 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós – vaníliás kifli
Hozzávalók : 30 dkg liszt, 22 dkg puha vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 db egész tojás

Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz

Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekrényben, majd sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket, és formázzuk kiflikké. Én most kifli formázó sablonnal készítettem, ezért lettek ilyen egyformák.

Helyezzük a kifliket sütőpapíros tepsire, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 7 - 8 perc alatt süssük készre, ami persze függ a sütők teljesítményétől. Szinte azt sem kell a sütésnél megvárni, hogy szint kapjon az alja, mert akkor már egy kicsit szárazabb lesz. Nem forrón ( mert törhet ), de még melegen forgassuk vaníliás porcukorba. Ha a sütését nem rontjuk el akkor egy nagyon finom, puha, omlós diós kiflit kapunk.

Mérettől függően 50 - 60 db kifli készülhet a megadott mennyiségből.
Andi -konyhájából

suzymama, 2020. január 31. péntek, 16:12
Címkék: darált dióval, puha vajat, puha tésztát, kifliket sütőpapíros, sütők teljesítményétől, sütésnél megvárni,
Kommentek
Sütemény receptek
Csöröge - vagy Forgácsfánk

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl

Hintésre:
10 dkg vaníliáscukor, 20 dkg baracklekvár

Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a többi anyaggal összevegyítve a tésztát jól kidolgozzuk, hogy rétestészta keménységű legyen. 30 percig pihentetjük. Kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és derelyemetszővel 10 cm nagyságú lapokat vágunk belőle. A lapok belsejében, hosszában még 2 vágást végzünk a derelyevágóval, és végeket a vágásokon keresztül áthúzzuk. Forró, bő olajban vagy zsírban fedővel letakarva mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük selyempapírral kibélelt tepsibe, hogy a felesleges zsírt magába szívja. Még melegen, porcukorral meghintjük. Rummal hígított baracklekvárral tálaljuk

Sajtos rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 csomag ráma, 1 adag szalagáré, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, só, 2
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
ELŐÉTELEK, LEVESEK

Pálinkás sajtkrém

20 dkg trappista sajthoz végy
5 dkg vajat és
3 cl cseresznyepálinkát.

A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal.
Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát.

Kecskeméti hideg barackleves

3 dl rostos baracklé
2 dl friss narancslé
1 dl tejszín
1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás pudingpor
30 dkg barack
citromlé
5 cl barackpálinka

Elkészítés:
A baracklevet a narancslével öntsük egy levesestálba. Csorgassuk bele a tejszínt, szórjuk bele apránként a pudingport, és habverővel keverjük simára, majd hűtsük be.
A barackot vágjuk apró kockákra, locsoljuk meg citromlével és pálinkával, majd azt is tegyük hidegre.
Tálalás előtt az ízesített barackot keverjünk a levesbe. Csészébe vagy koktélos poharakba merve, citromfű levelekkel díszítve kínáljuk.



Háromsajtos
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
NE DOBD KI a MARADÉKOT!
1. Az egyik állandó probléma kenyér kérdése. Különösen, ha nem tartósítószerben gazdag csomagolt változatokat választjuk. A megmaradt zsömlék és kiflik több módon végezhetik.

Mákos vagy diós guba készülhet belőlük. A félszáraz kifli a legjobb. Megszívja magát tejjel, megszórva vaníliás cukorral és dióval, mákkal, esetleg mandulával.
Kiszáríthatjuk és prézlinek házilag ledarálhatók. Ha minden baráti körnek, nagycsaládnak van egy prézli darálója már elég. Olykor összegyűlve, az egész családnak hónapokra készíthető
A szikkadt darabokat felkockázzuk, és kevés olajban megpirítjuk. Az olajba tegyünk borsot és zöldfűszereket esetleg pirospaprikát. A pirított kenyérkockákat levesbe vagy salátákba adagolhatjuk. Isteni!


2. Szintén gyakori probléma a megmaradt gyümölcs és zöldség. Ezek az alábbi módon végezhetik.

A maradék gyümölcsöket vegyes gyümölcssalátának összevágjuk és lecukrozzuk. A zöldségek is salátaképpen végezhetik. Ha feldúsítanád ezt a
bkisseva, 2016. február 15. hétfő, 15:02
Diós – vaníliás kifli
Hozzávalók : 30 dkg liszt, 22 dkg puha vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 db egész tojás

Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz

Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekrényben, majd sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket, és formázzuk kiflikké.

Helyezzük a kifliket sütőpapíros tepsire, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 7 - 8 perc alatt süssük készre, ami persze függ a sütők teljesítményétől. Szinte azt sem kell a sütésnél megvárni, hogy szint kapjon az alja, mert akkor már egy kicsit szárazabb lesz. Nem forrón ( mert törhet ), de még melegen forgassuk vaníliás porcukorba. Ha a sütését nem rontjuk el akkor egy nagyon finom, puha, omlós diós kiflit kapunk.

Mérettől függően 50 - 60 db kifli készülhet a
reifregina, 2015. december 08. kedd, 11:56
Karácsonyi süteményrecept ajánlat I.
egyenként a tojásokat,a megmaradt lisztet és végül a kakaóport.
Habzsákba töltjük a masszát és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Egyszerre puha,nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra.
Túl ne süssük,mert kemény lesz.
A kihűlt rudacskákat 1-1 darabot betöltjük lekvárral.
Meggy és szilvalekvárral töltötte.
Olvasztott csokiba mártottam és kókuszreszelékkel megszórtam.
Marcipánkrémes vaníliás patkó

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
23 dkg finomliszt
4 db tojássárgája

A töltelékhez:
120 gr marcipán
20 dkg lágy vaj
4 cl rumaroma
A díszítéshez:
80 gr étcsokoládé

Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük,hozzá adjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük.
Utolján a lisztet keverjük hozzá.
Sima masszává keverjük.
Nyomózsákba tesszük és 3 -4 cm-es
bkisseva, 2015. november 25. szerda, 10:33
Pozsonyi kifli
Pozsonyi kifli.

Hozzávalók

Pozsonyi kifli.

40dkg. liszt, 20dkg. margarin, 1. tojás+2db. 5dkg. cukor, 1dkg. élesztő,1dcl. tej, negyed . mokkás k. só.

Töltelék:MÁK: 20dkg. őrölt mák, 10dkg. cukor, 3dkg. morzsa, 1cs. vaníliás cukor, 1citrom reszelt héja, 7dkg. mazsola, 2dcl. tej.

DIÓ: 20dkg. darált dió, 7dkg. morzsa, 15dkg. cukor, 7dkg. mazsola, 1citrom reszelt héja, 2dl. tej

Elkészítés:

EZ EGY IDŐIGÉNYES SÜTEMÉNY! CSAK AZ FOGJON HOZZÁ AKINEK VAN IDEJE ÉS TÜRELME ELKÉSZÍTENI

Először a tölteléket készítem el. A mákot és a felsorolt többi hozzá valót egy lábasba teszem. A 2dcl. tejjel elkeverem. Ugyan így teszem a dió töltelékkel is. Félre tesszük amíg a tésztát elkészítjük.

A tésztához az egy dkg. élesztőt egy dl. tejben elkeverjük, nem kell keleszteni. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, 1db. tojást, és a tejjel elkevert élesztőt. Szépen ki dolgozzuk. KB. sodrófa vastagságú rúddá
horvathnemagdi, 2014. november 13. csütörtök, 18:05
Álomsütemény – a család nagy kedvence lett
Álomsütemény - a család nagy kedvence lett

Én is így csinálom! Nagymamám receptje szerint, szilvalekvárral is nagyon finom. Vállalati bulira is ezt viszem.
Hozzávalók a tésztához

35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl tejföl,
egy csipet só,
1 cs vaníliás cukor

Töltelék

lehet gesztenyés, kakaós, nuttellás, lekváros, túrós, almás -fahéjas, diós, mákos...
Elkészítés

A lisztet a szoba hőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt.

1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár hűtőben is.

Késel vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8cm átmérőjű kerek szaggató formával vagy akár pohárral kiszaggatjuk. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kifliket formázunk belőle. Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük. (vigyázat ! nagyon könnyen túl lehet sütni)

A
horvathnemagdi, 2014. július 12. szombat, 15:38
Képek, videók
diós-vaníliás kifli,cukor
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:33
Vaníliás- diós kifli.JPG
erzsikepuskas
2013. december 16. hétfő, 08:09
vaníliás-diós-kifli2.j pg
bubszi
2010. július 27. kedd, 05:39
Darált hússal töltött gom
irmus
2017. május 20. szombat, 18:09
Cukkini darált hússal töl
irmus
2017. május 20. szombat, 18:08
Darált fokhagyma krém
irmus
2015. szeptember 19. szombat, 11:39
rakott-teszta-daralt-h uss
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 18:29
Darált_dióba_forgatott _li
erzsikepuskas
2014. január 29. szerda, 09:11
daralt-husos-zoldseges -va
projo2
2013. április 27. szombat, 15:29
rakott-teszta-daralt-h uss
redrozsa
2012. május 12. szombat, 22:42
Pizza - darált hússal
sarkadykati
2011. március 12. szombat, 14:27
darált húsleves!
ibolya58
2010. október 10. vasárnap, 13:32
daralt490.jpg
bubszi
2010. július 27. kedd, 05:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.