Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 20:26 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orosz külügy: koholmány, hogy orosz állampolgárokat toloncoltak ki Szerbiából
A tárca azért vélte szükségesnek, hogy állást foglaljon, mert az elmúlt két napban megjelent szerbiai és oroszországi sajtóhírek szerint a szerb hatóságok több orosz állampolgárt kitoloncoltak, Szerbiában és Montenegróban pedig több embert őrizetbe vettek, akik az utóbbi országban államcsínyre készültek a választások napján, október 16-án.

A Danas című szerb ellenzéki napilap szerint Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára a héten azért érkezett Szerbiába, hogy hazakísérje honfitársait. A Kommerszant című orosz lap szerint Patrusev látogatásának célja a botrány elsimítása volt.

Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint Patrusev egy előre tervezett látogatás keretében érkezett Belgrádba, amelynek előkészítése több hónappal ezelőtt megkezdődött. A tárca szerint a balkáni médiának és a Kommerszantnak a kitoloncolásról szóló értesüléseit "nem lehet másnak nevezni, mint abszolút koholmánynak".

A minisztérium sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy az ügyről beszámoló újságírók nem ellenőrizték forrásaikat, és ezért "lényegében véve fegyverré váltak az információs háborúban a politikusok kezében". A tárca felhívta a figyelmet arra, hogy Aleksandar Vucic szerb kormányfő szerdán "dezinformációnak" minősítette a vonatkozó közléseket.

Korábban Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő is nyilatkozott a témában, úgy fogalmazva, hogy a Kremlnek nem áll rendelkezésére olyan információ, amely alapján meg tudná erősíteni vagy cáfolni tudná az oroszok kitoloncolásáról szóló híreket.

"Semmit sem tudunk erről" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Peszkov.

A Kreml szóvivője a belgrádi Patrusev-útról azt mondta, hogy az orosz tisztségviselő "meglehetősen aktív kapcsolatban és párbeszédben áll" külföldi kollégáival, a különleges viszonyt ápoló Oroszország és Szerbia között "teljesen normálisnak" mondhatók az ilyen látogatások. Peszkov hozzáfűzte, hogy "az ilyen látogatások alkalmából főleg a kétoldalú kapcsolatokat és a térségbeli helyzetet szokták megvitatni".

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter pénteken arról beszélt, hogy Patrusev látogatását már hónapok óta tervezték, az orosz Biztonsági Tanács titkára nem váratlanul és bejelentés nélkül érkezett az országba.

Vucic szerb kormányfő egyébként az N1 belgrádi televíziónak arra a kérdésére, hogy kiutasítottak-e orosz állampolgárokat Szerbiából a montenegrói tervezett államcsínnyel kapcsolatban, így válaszolt: "a kérdés nem minden pontja téves, de egy része az". Mint mondta: tudomása van az ügy bizonyos részleteiről, de a törvény szerint nem beszélhet róluk, ugyanis államtitkokról van szó.

Az ügy orosz vonatkozására egyébként maga Milo Djukanovic montenegrói miniszterelnök is többször utalt. Már a választási kampány során kiemelte, hogy a voksolás valódi tétje az, fennmarad-e Montenegró, és folytatja-e az ő kormányzása alatt megkezdett euroatlanti integrációt. Ezt azzal indokolta, hogy az ellenzéket Oroszország pénzeli, és ha ők nyerik meg a választást, teljes külpolitikai irányváltásra lehet számítani a balkáni országban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. október 28. péntek, 18:42
Címkék: Nyikolaj Patrusev, Biztonsági Tanács, Aleksandar Vucic, Korábban Dmitrij Peszkov, Nebojsa Stefanovic, Milo Djukanovic,
Kommentek
Koronavírus - Németh Szilárd: a Magyar Honvédség is részt vesz a munkahelyteremtésben
lépéseket is meg kell tenni, amelyek középpontjában az állami munkahelyteremtés áll. Orbán Viktor miniszterelnököt idézve az államtitkár kiemelte: "annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a vírus elpusztít". Hozzátette: a kormányfő szólt arról is, hogy a hadsereg is megkezdte az intenzív toborzást.

Németh Szilárd azt mondta: a honvédség segítő kezet nyújt azoknak, akik a koronavírus-járvány következtében veszítették el a munkahelyüket. Az ország 25 helyszínén várják a 18 és 50 év közötti állampolgárokat a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra.

Jelentkezni a toborzóirodáknál és a megyei kormányhivataloknál lehet. Szükséges erkölcsi bizonyítvány, egészségügyi alkalmassági vizsgálat és vállalni kell a hathónapos kiképzést. Ennek során alaki, harcászati, szolgálati szabályzati ismereti, tereptani, egészségügyi, híradós és lőkiképzésből álló foglalkozásokon vesznek részt a jelentkezők napi 8 órában. A kiképzés végén a résztvevők katonai esküt tesznek. A szombat, a vasárnap és az
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 14:12
Illegális bevándorlás - Németh Szilárd: járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának
Németh Szilárd felhívta a figyelmet, hogy a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön. Ezért sem lehet feladni a kerítést, nem lehet megszüntetni a tranzitzónát - tette hozzá.

A határőrizeti rendszer, amelyet a magyar kormány az emberek felhatalmazása alapján tart fenn 2015 óta, meghozta a hatását - fogalmazott. Az ellenzék is többször beszél arról, hogy nincs migráns az országban - folytatta -, azért nincs, mert "védjük a határokat". Ez a műszaki, jogi és az élőerős határzárnak, vagyis a kerítésnek, a tranzitzónának és a határra vezényelt katonák és rendőrök munkájának köszönhető - mondta.

Kitért arra is, hogy a Magyar Honvédség azoknak is lehetőséget jelent, akik a járvány miatt elvesztették a munkájukat. A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat hat hónap kiképzést jelent, melyet az ország 25 helyszínén lehet teljesíteni. Azokat a 18 és 50 év közötti állampolgárokat várják, akik elvesztették a munkájukat és megfelelnek a követelményeknek. Az illetmény havi
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 09:26
Koronavírus - A francia hatóságok lefelé módosították a halottak számát
elhunytak hozzátartozói nyújtották be - közölte kedd este a Párizshoz közeli Nanterre ügyészsége. Az eljárások a fővároshoz közeli Chaville, Clamart és Clichy-la-Garenne települések szociális intézményeiben március 25. és április 1. között egy 80 éves férfi, és három 90 év feletti nő elhalálozását érintik.

Didier Guillaume agrárminiszter jelezte, hogy a következő napokban visszatérhetnek Franciaországba a külföldi idénymunkások.

A franciaországi szerződéssel rendelkező európai uniós állampolgárokat beengedik a hatóságok a járványhelyzet miatt lezárt határokon, amennyibenmunkáltatóik szavatoljákbiztonságukat. A tárca jelezte, hogy az idénymunkások munka- és szálláskörülményeit ellenőrizni fogják.

"Gyakran hálótermekben altatják őket, egymás hegyén hátán, ez többé nem lehetséges" - mondta a miniszter a nemzetgyűlésben.

Miközben a klinikai tesztelések első fázisában pozitív eredményeket mutató mRNA-1273 nevű Covid-19 fertőzés elleni oltóanyagot gyártó Moderna amerikai biotechnológiai cég
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 21:53
Koronavírus - Benkő Tibor: a Magyar Honvédség kiemelkedő szerepet kíván vállalni a munkahelyteremtésben
Benkő Tibor a feladatszabó értekezleten kiemelte, hogy a Magyar Honvédség is részt kíván venni a kormány gazdaságvédelmi akciótervében, elsősorban a munkahelyteremtésben, ezért az ország 25 helyszínén várják azokat a 18 és 50 év közötti állampolgárokat, akik elvesztették a munkájukat, és vállalják a 6 hónapos kiképzést.

A felvételhez a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra erkölcsi bizonyítvány szükséges, valamint megfelelés az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton, amely azonban lényegesen kevésbé szigorú, mint a hivatásos vagy szerződéses katonai szolgálat, illetve az önkéntes tartalékos katonai szolgálat esetében - mondta a miniszter.

Benkő Tibor ismertette azt is, hogy az első képzések július 1-jén indulnak, az idén 3 ezer jelentkezőre számítanak, de ez bővíthető. Az illetmény havi bruttó 161 ezer forint.

Az állást keresők a toborzóirodáknál vagy a megyei kormányhivataloknál jelentkezhetnek, az egyszerű orvosi szűrővizsgálatot követően a 6 hónap alatt alap-, általános
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 19:33
Koronavírus - Szerbiában újraindult a légi forgalom, Bosznia júniustól megnyitja a határait
vagyis hogy a márciusban a bizalmi szavazáson megbukott Albin Kurti helyett Avdullah Hoti lehet az új miniszterelnök.

Észak-Macedóniában hétfőről keddre 1792-ről 1817-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A parlamenti pártok vezetői továbbra sem tudnak megállapodni abban, hogy mikor tartsák meg az eredetileg április 12-re tervezett választásokat. A kormánypártok már június 14-én megtartanák a voksolást, az ellenzék azonban inkább a nyár végén vagy az ősz elején szólítaná az urnák elé az állampolgárokat.

Montenegróban két hete nem jelentettek új esetet. A regisztrált fertőzöttek száma 324. Milo Djukanovic államfő közölte, országa sikerrel küzdötte le a koronavírus-járvány első hullámát, és a korlátozó intézkedéseknek, valamint az emberek önfegyelmének köszönhetően számos emberéletet sikerült megmenteni. Reményének adott hangot, hogy egy esetleges második hullám esetén is hasonló sikerrel veszik majd az akadályokat.

Bosznia-Hercegovinában keddre 2290-ről 2304-re emelkedett az igazolt
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 09:51
Koronavírus - Ukrajnában a karantén ellenére is kinyithatnak a strandok
A tisztségviselő elmondta, hogy konzultáltak ebben a kérdésben az ukrán orvostudományi akadémia fertőző betegségeket kutató szakembereivel.

"A szakértők megerősítették, hogy a tengeri só és az ultraibolya sugárzás elpusztítja a koronavírus betegség kórokozóját, így Ukrajnában engedélyezhető a strandok megnyitása, éppúgy mint a világ többi országában" - mondta Ljasko. Hozzátette: annak ellenére, hogy az édesvízben a kórokozó képes megmaradni, a tudósok szerint a folyóvizekben is "meglehetősen nehéz" megfertőződni, ez csak egymás közti közeli kapcsolatban lehetséges, ezért a tárca minden bizonnyal engedélyezni fogja a folyóparti fürdőzőhelyek megnyitását is az idei strandszezonban.

Az egészségügyi minisztérium által közölt adatok szerint hétfőre egy nap alatt 325-tel 18 616-ra nőtt az országban eddig azonosított koronavírusos fertőzöttek száma. Az elhunytaké 21 újabb halálos áldozattal 535-re emelkedett, miközben eddig 5276-an gyógyultak fel a betegségből, közülük 160-an az elmúlt
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 12:51
Körbeszámlázással csaltak el áfát, vádat emeltek ellenük
Az ügy 43 éves dombóvári vádlottja 2017-ben a tényleges gazdasági tevékenységet végző vállalkozása mellett céget hozott létre általános forgalmi adó (áfa) jogosulatlan visszaigénylésére. Emellett két bűntársával további társaságokat is alapított, amelyekbe cégvezetői pozícióban, strómanként többségében szerb állampolgárokat vont be. E cégek a székhelyükön nem működtek, a kézbesítési megbízottjuk egy hajléktalan volt, könyvelésüket ugyanaz a könyvelő végezte.

Bár a társaságok tényleges gazdasági tevékenységet nem folytattak, elkezdtek egymás felé számlákat kibocsátani, illetve befogadni. A dombóvári férfi a többi cég által kiállított, mintegy 430 millió forint bruttó értékű fiktív számlákat befogadta az ügyvezetése alatt álló társaság könyvelésébe, majd azokat az áfa jogosulatlan levonása érdekében a bevallásaiban szerepeltette.

Az ügy érintettjei két év alatt mintegy 100 millió forint adót csaltak el. Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 08:41
Koronavírus - Szlovéniában folytatódik a korlátozások feloldása
A korábbi bejelentésektől eltérően azok az éttermek és kávézók is kinyithatnak május 18-án, amelyek nem rendelkeznek terasszal, valamint elkezdhetik működésüket a kisebb szálláshelyek, amelyek legfeljebb 30 szobával rendelkeznek.

Kinyithatnak továbbá egyes középfokú szakiskolák, az autósiskolák, továbbá az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos osztályai, valamint a kollégiumok.

A kormány egyelőre nem döntött arról, hogy engedélyezze-e a csoportos vagy egyéni testedzéseket, erre valószínűleg csak május 25-én kerül sor, amikor a színházak és koncerttermek is megnyithatnak. Megszüntette azonban azt a rendeletet, amely előírta, hogy a társasházakban naponta többször is fertőtleníteni kell a lépcsőházakat és a lifteket.

Jelko Kacin sajtószóvivő a válságkabinet sajtótájékoztatóján elmondta: az intézkedések fokozatos feloldása annak köszönhető, hogy Szlovéniában két hete csökken vagy stagnál az új fertőzöttek száma. Mindazonáltal hozzátette: arra is fel kell készülni, hogy két lépést
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 15:54
Képek, videók
Magyar Állampolgárok lett
kajaneni
2014. március 11. kedd, 15:28
002még Szerbiában.jpg
eva_gyulai
2013. május 31. péntek, 00:33
260 Esőfelhők Szerbiában.
eva_gyulai
2013. május 30. csütörtök, 19:28
Party Szerbiában
djedgar
2009. április 08. szerda, 20:41
Nyikolaj Rimszkij_Korszak
aranyibarbara
2009. február 12. csütörtök, 18:10
Biztonsági Tanács
mecsery
2010. május 13. csütörtök, 21:22
sergius-aleksandria-ma gia
charlotteani
2016. április 20. szerda, 01:52
Aleksandr_Milyukov.jpg
skorpiolilike
2013. április 20. szombat, 15:45
61900006_Aleksandr_Mas kae
boraborella
2011. június 29. szerda, 09:49
aleksandra800.jpg
konoksag
2008. június 17. kedd, 07:30
0 a egy korábban szerkes
lovaszmarika
2020. január 03. péntek, 14:40
korábban kirepült tesó 2
margoboszi
2014. december 19. péntek, 20:34
Ott a napokkal korábban k
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:57
Itt a napokkal korábban k
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:57
71 éves korábban elhunyt
basikele
2012. december 18. kedd, 06:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.