Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 23:10 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Smihal: Ukrajnában addig lesz karantén, amíg nincs gyógyszer a koronavírusra
A kormányfő szavai szerint Ukrajna Lengyelország példáját követi, és mérsékelten enyhít a korlátozásokon, hogy ne omoljon össze az ország egészségügyi rendszere, miként az megtörtént Olaszországban és Spanyolországban.

"A mai világban nincs más létező mechanizmus. Amíg nem találnak gyógyszert, kénytelenek vagyunk ki-bejárni a karanténból" - idézett az Ukrajinszka Pravda a miniszterelnök válaszaiból, amelyet a képviselők kérdéseire adott.

A koronavírus-helyzet Ukrajnában Smihal szerint egyelőre "mérsékelt forgatókönyv" szerint alakul. "Sajnálatos módon, még nem volt azonban olyan nap, hogy a gyógyultak száma meghaladta volna az újonnan megbetegedettekét" - mutatott rá.

Ukrajnában az egészségügyi minisztérium adatai alapján szerdára egy nap alatt 402 új esettel az azonosított fertőzöttek száma 16 425-re, a betegségben elhunytaké pedig 14 újabb halálos áldozattal 439-re nőtt. A betegségből eddig 3716-an gyógyultak fel, az elmúlt napban 343-an.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy május 11-én életbe lépett az országban a karanténkorlátozások enyhítésének első szakasza. Hozzátette, hogy a kormány úgynevezett adaptív karantént készül bevezetni várhatóan június-júliustól. Ez azt jelenti, hogy a régiók külön enyhíthetnek vagy szigoríthatnak a korlátozásokon az ottani helyzettől függően.

Smihal a képviselői kérdésekre adott válaszaiban kitért arra, hogy az országban a regisztrált munkanélküliek száma csaknem elérte a 487 ezret. A karantén március 12-i bevezetése óta számuk mintegy 197 ezerrel nőtt - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség. Visszautasította azt a vádat, hogy a kormány korlátozná az ukrán állampolgárok kiutazását az Európai Unió országaiba munkavállalás céljából. Hangsúlyozta, Kijev tárgyalásokat folytat európai uniós kormányokkal arról, hogy az ukrán munkavállalók legális munkaszerződést, orvosi ellátást, szállást, azaz összességében civilizált munkakörülményekre és majd Ukrajnába történő hazajutásukra vonatkozóan megfelelő garanciákat kapjanak.

Közben Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester azzal a felhívással fordult szerdán a kormányhoz, hogy május 25-től engedélyezze a metró megnyitását Kijevben. Rámutatott arra, hogy egyre többen állnak újra munkába a fővárosban, ami miatt Kijevben összeomlás fenyegeti a felszíni közlekedést. Az utóbbi napokban súlyos közlekedési dugók alakultak ki a fővárosban, különösen a reggeli órákban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:26
Címkék: Ukrajna Lengyelország, Ukrajinszka Pravda, Ukrajnában Smihal, Európai Unió, Közben Vitalij Klicsko, kormányfő szavai,
Kommentek
Koronavírus - Az olasz belügyminisztérium karanténhajókon és kaszárnyákban helyezi el a migránsokat
A szicíliai Pozzallo kikötőjébe hétfőn érkezett hatvan migránsból tizenegyen bizonyultak tünetmentes pozitívnak a SARS-CoV-2 koronavírusra, Ragusa városában helyezték el őket. A hatóságok naponta közlik a dél-olaszországi partokra érkezett bevándorlók vírustesztjeinek eredményeit, valamint azt is, hol helyezik el a szűrt fertőzötteket. A calabriai Amanteában a városközpont egyik korábban üres lakóházában helyeztek karantén alá szombaton kikötött és pozitívnak bizonyult bevándorlókat, az épületet a lakossági tiltakozás miatt katonák védik. Az utóbbi hónapokban a járványtól megkímélt dél-olaszországi régiók vészhelyzet elrendelését sürgették, valamint tartanak a nehezen újraindult turizmus leállásától.

Sandra Zampa egészségügyi államtitkár kedd reggeli rádiós interjújában hangsúlyozta, hogy az olaszországi partokra önerőből érkező kisebb migránscsoportok járványveszélyt jelentenek, mivel folyamatosan érkeznek és ellenőrizetlenül kötnek ki. "Nem szabad engednünk, hogy a hatóságok tudta nélkül
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 12:01
Koronavírus - Izer Norbert: még hat napig nyújthatóak be a koronavírus miatti speciális méltányossági kérelmek
A járvány alatt a fizetési kedvezmények közel 80 milliárd forintnyi adót hagytak a családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál - emelte ki az államtitkár. Március 11-e óta négyből három méltányossági kérelmet helyben hagyott az adóhivatal - szögezte le Izer Norbert, megjegyezve, hogy ebben a statisztikában az összes fizetéskönnyítési kérelem szerepel, még azok is, amelyekben egyáltalán nem hivatkoznak az adózók a koronavírus nehézségeire. A július 17-ig benyújtható, koronavírusra specializált kérelemnél az elbírálási arány még ennél is kedvezőbb - hangsúlyozta. Az eddig elbírált ilyen típusú kérelmek 82 százalékában született pozitív, az adózó kérését helybenhagyó döntés.

A rendkívül kedvező, az Európai Unióban is egyedülálló fizetéskönnyítési lehetőséget érdemes kihasználnia minden koronavírus-járvány miatt bajba jutottnak, aki adófizetési nehézséggel küzd - mondta Izer Norbert. A július 17-ig benyújtható, koronavírusra specializált méltányosság szabályai egyszerűek, ráadásul ingyenes minden
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 07:10
Palkovics: tovább kell erősíteni a német családi vállalkozások jelenlétét Magyarországon
Brun-Hagen Hennerkes professzor, a német Családi Vállalkozások Alapítvány alapító-elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta Áder János államfőtől az alapítványhoz tartozó vállalatok magyarországi beruházásainak ösztönzéséért és a magyar családi vállalkozások fejlesztéséért végzett munkájáért.

A német családi vállalkozások jelentőségét mutatja, hogy a Németországban dolgozó emberek több mint 50 százalékának adnak munkát, és a vállalati szféra bevételének több mint 40 százalékát termelik meg. Családi vállalkozás például a Knorr-Bremse, a Festo, vagy éppen a Henkel - mondta Palkovics László az MTI-nek telefonon, hozzátéve: "ilyen vállalkozásokat szeretnénk Magyarországon is, és szeretnénk azt is, hogy a német családi vállalkozások nagyobb mértékben jelenjenek meg nálunk".

A miniszter pénteken kezdett kétnapos stuttgarti látogatásán megbeszélést folytat mások mellett a magyar-baden-württembergi kormányközi vegyes bizottság baden-württembergi vezetőjével, Theresa Schopper tartomány
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 21:23
Koronavírus - MSZP: a kormány tegye biztonságossá az idősotthonokat!
Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján azt javasolta, hogy az intézményekben rendszeresen teszteljenek koronavírusra, és lássák el megfelelő védőfelszereléssel a dolgozókat. Korózs Lajos úgy fogalmazott: a járvány alatt a "kormányzati propaganda elriasztotta" az időseket, sokan akkor sem mernek beköltözni, ha ők következnének a várólistán. Ez pedig óriási terheket jelent a családoknak, ha megjelenik a vírus következő hulláma - érvelt.

A politikus hozzátette, még mindig nem késő, hogy a szociális ágazat munkatársai is 500 ezer forintos egyszeri jutalmat kapjanak.

A képviselő a múlt hét pénteken elfogadott költségvetésről azt mondta, hogy a nyugdíjasok semmi jóra nem számíthatnak, mert a kormány továbbra is az inflációkövető nyugdíjemelést alkalmazza. Megjegyezte, ha a kabinet megfogadja javaslatukat és áttér a svájci indexálásra, akkor 2,8 helyett 6,5 százalékkal emelkedtek volna a nyugdíjak. Most azonban drasztikusan nyílik az olló az
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 14:31
Koronavírus - Megelőző karanténba került a szlovák államfő
A hivatal tájékoztatása szerint Caputovának legalább péntekig előzetes karanténban kellmaradnia, és még a szerdán tesztelni fogják az új típusú koronavírusra. Előzetes karanténba kerülnek az államfő közeli munkatársai is.

Zuzana Caputová hivatalos programjait péntekig felfüggesztették. A szlovák államfőnek szerdán Van der Bellen osztrák államfővel lett volna találkozója a szlovákiai Bazinban, ahol a tervek szerint a világjárvánnyal kapcsolatban kialakult helyzetről és az európai uniós helyreállítási tervről is egyeztettek volna.

Szlovákiában az elmúlt héten a korábbi hetekhez képest enyhe mértékben emelkedett, de továbbra is viszonylag alacsony szinten maradt a koronavírussal újonnan diagnosztizáltak napi átlaga, amely már mintegy két hónapja öt körül van. A nemzeti egészségügyi információs központ honlapján szerdán közölt adatok szerint kedden 18 embernél mutatták ki a Covid-19 betegség kórokozóját, így mostanáig 1607 fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Közülük hivatalosan 1448-at
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 12:42
Koronavírus - Pozitív lett az ukrán elnök feleségének a tesztje koronavírusra
"Jól érzem magam, de járóbeteg-kezelésben vagyok, elszigetelve a többi családtagomtól, hogy ne veszélyeztessem őket" - írta az Instagramon az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint.

Közölte, hogy férje, az ukrán elnök és két gyermekük koronavírus-tesztje negatív lett.

Az elnöki iroda közleményében megerősítette, hogy Olena Zelenszka jól van és jelenleg nincsenek tünetei. Egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor fertőződött meg, ez ügyben járványügyi vizsgálatot folytatnak, és mindenkit, aki kapcsolatba került vele, értesítenek a lehetőségéről annak, hogy megfertőződhettek.

A hivatal kiemelte, hogy az államfő felesége minden hivatalos eseményen és otthonában is betartotta a karanténra vonatkozó szabályokat és az egészségügyi minisztériumnak a fertőzés elleni védekezésre vonatkozó ajánlásait, továbbá a biztonsági protokollnak megfelelően rendszeresen tesztelték koronavírusra. A június elején elvégzett tesztjének eredménye még negatív volt.
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 15:32
Koronavírus - Olaszországban újraindult az utasforgalom a belső és külső határok megnyitásával
A forgalmasabb autósztrádákon a kora hajnali óráktól kezdve nőtt a forgalom, és volt, ahol sorok is kialakultak, ami az ország március 11-i lezárása óta most először történt meg. Kisgyerekes családok szálltak fel a vonatokra a milánói központi pályaudvaron, az óvodák, iskolák még nem nyitottak újra, így az utazási korlátozás feloldásával a családok ismét felkereshetik a távolabb élő nagyszülőket, víkendházakat vagy üdülőhelyeket. A szicíliai Messina kikötőjében sorokban álltak a komphajókkal az olasz csizmára átkelő járművek.

Majdnem három hónap után Olaszország régiói között teljesen szabaddá vált a mozgás, semmilyen engedély vagy igazolás nem szükséges. "Nyitottak a határaink, semmilyen tesztet nem kérünk a hozzánk érkezőktől, tartományunk Covid-19-mentes, persze felelősségteljes magatartást kérünk mindenkitől a kockázat elkerülésére" - mondta Luca Zaia, az északkeleti Veneto kormányzója. Zaia korábban úgy nyilatkozott, Venetónak szüksége van az osztrák és a német turisták
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 13:42
Megkezdődött a bírósági eljárás Netanjahu ellen
farkasszemet néző csoportban Netanjahu mellett és ellen a miniszterelnöki rezidenciánál Jeruzsálemben. Dél körül a "bibisták", vagyis Benjámin Netanjahu feltétlen támogatói átvonultak a körzeti bíróság elé, és ott folytatták tiltakozásukat. A Netanjahu távozását "crime minister" molinó mellett követelők továbbra is a rezidenciánál maradtak.

Eredetileg március közepén kellett volna elkezdeni Benjámin Netanjahu perét, de akkor, az átmeneti kormányba általa kinevezett igazságügyi miniszter kérésére, a koronavírusra hivatkozva májusra halasztották az első tárgyalást.

Előzőleg a tavaly áprilisi, majd szeptemberi választások után a kormányfő azért nem tudott kormányt alakítani, mert az ellene folyó korrupciós eljárások miatt számos párt bejelentette, hogy nem lép koalícióra az általa vezetett jobboldali Likud párttal. Beni Ganz a Kék - fehér párt élén az idei, márciusi választások után ezt az ígéretét megszegte, és koalíciós megállapodást kötött Netanjahuval. Döntése után pártja kettészakadt, a
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 16:02
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Malbork vár Lengyelország
pacsakute
2016. november 24. csütörtök, 23:34
3Z35RTTY Lengyelország
crse
2016. március 25. péntek, 07:13
SQ4OJL Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:50
SQ1KW Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:49
SP6FRF Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:49
SP6CIK Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:48
SP6CES Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:48
SP5XOV Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:47
SP4PKM Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:47
SP3IBX Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:46
SP2SA Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:46
Lengyelország
sanci81
2014. december 28. vasárnap, 10:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.