Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 02:05 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Szigorú feltételek mellett látogathatók a szabadtéri sportesemények
Szabó Tünde elmondta: ha a rendezvényre vonatkozó jogszabályban, valamint az új kormányrendeletben meghatározott feltételeket a rendezvény szervezője maradéktalanul biztosítja, lehetőség van újra nézők előtt megrendezni a hazai szabadtéri sporteseményeket.

"A járványhelyzetben hozott korlátozások fokozatos feloldásának következő lépcsőfoka ez a mostani intézkedés, amely egyfelől lehetőséget nyújt a hazai sportélet újraindításának folytatására, másfelől biztosítja a résztvevők - a sportolók és a szurkolók - egészségének fokozott védelmét" - fogalmazott az államtitkár.

A rendelet érelmében szabadtérinek minősül minden olyan sportrendezvény, amely fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett stadionban, vagy uszodában zajlik.

Amennyiben a nézőtéren ülőhelyek is találhatók, a nézők - a páholyok kivételével - csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, vagyis két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni. A közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeken nem szabad helyet foglalni, és az egymás mellett, illetve a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább másfél méteres védőtávolságot kell biztosítani.

A nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül a szurkolók kötelesek a másfél méteres távolságot egymástól megtartani, különösen a páholyokban, a szünetek alatt a közösségi területeken, valamint a helyszínen található vendéglátó üzletekben.

A védelmi intézkedések betartásához szükséges feltételek biztosítása a szervező felelőssége, akinek gondoskodnia kell azon látogatóknak a rendezvény helyszínéről történő eltávolításáról, aki a rendelet szerinti védelmi intézkedéseket megszegik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 17:53
Címkék: Szabó Tünde, szabadtéri sportesemények, rendezvényre vonatkozó, rendezvény szervezője, hazai szabadtéri, járványhelyzetben hozott,
Kommentek
Kézilabda munkacsarnok épül Lentiben
meg. A klubokban zajló munka, az eddigi eredmények éssikerek azt mutatják, a sportág jó irányba halad - jelezte az államtitkár.

Elismerését fejezte ki, hogy Gódorné Nagy Mariann, a Lenti csapat, a GONA SZKKE vezetője nyerte el a Kézisek kézise címet a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda Szövetség közös szavazási akciójában.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta: az országban első ütemben 16 kézilabdacsarnok épül, ebből kettő Zala megyében. Hozzátette: az MKSZ a sportesemények lebonyolítása, a nemzeti válogatott menedzselése mellett kiemelt feladatának tekinti, hogy "kedvet csináljon a sporthoz", és ehhez megfelelő körülményeket biztosítson. Lentiben, az új arénában - mely a tervek szerint 2021 júliusában készül el - a gyermekek ideális környezetben kézilabdázhatnak, így minden adott lesz ahhoz, hogy a városban és a térségben mind több gyermek válassza a kézilabdát. Gódorné Nagy Mariann példája és az új aréna olyan lendületet adhat a környékbeli kézilabdaéletnek, amelyből a
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 15:02
Koronavírus - Júliustól tovább enyhítenek a korlátozásokon Ausztriában
lesz a pultnál történő italmérésre.

Eltörlik a legfeljebb százfős zárt rendezvények, így a születésnapi partik kötelező zárási időpontját is. Augusztustól pedig már kétszáz fős esküvőket is lehet rendezni.

Valamennyi sportág engedélyezett lesz; ennek lehetővé tételére ezeken a helyeken eltörlik a kötelező távolság megtartására vonatkozó szabályt. Továbbra is hangsúlyos szerep jut ugyanakkor a higiéniai előírásoknak, és a jelenlévőkről listát kell készíteni.

Júliustól a beltéri sporteseményekre legfeljebb 250, a kültéri sportrendezvényekre 500 látogatót is beengedhetnek, azzal a feltétellel, hogy a vendégek csak a számukra kijelölt helyre ülhetnek. A látogatók száma fokozatosan növekszik majd, a tervek szerint szeptembertől a beltéri rendezvényeken már ötezer, a kültéri sporteseményeken tízezer látogató is jelen lehet. A kötelező egy méteres távolságot a stadionokban is be kell tartani.

Kurz azzal indokolta a döntést, hogy továbbra is alacsony a fertőzés terjedésének mértéke. A kancellár
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 14:52
Koronavírus - A magyarok többsége újból részt venne sporteseményen egy kutatás szerint
Az MTI-nek szerdán küldött közleményben felidézték: a koronavírus-járvány okozta gazdasági krízis egyik leginkább érintett területe a sport.

Az elmaradt sportesemények gazdaságilag és érzelmileg is érzékenyen érintették a szektort. A tokiói olimpiát 2021-re halasztották, de az esetleges második hullám és az utazási korlátozások miatt továbbra is hatalmas bizonytalanság lengi körül a világ legfontosabb sporteseményét - írták.

A magyar sportrajongók sokkal bizakodóbbak a visszatéréssel kapcsolatban, mint az amerikaiak: itt a lakosság több mint fele a szájmaszk viselését is hatékony megoldásnak tartja a mérkőzések újból nyilvánossá tételéhez, és 19 százalék azok aránya, akik egyik felsorolt intézkedést sem tartják elegendőnek ahhoz, hogy részt vegyenek egy sporteseményen nézőként.

Ezzel szemben az amerikaiak 64 százaléka térne csak vissza a lelátóra, ha lenne vakcina. Az amerikai sportpiac szereplői pesszimista rajongói várakozásokkal szembesülhettek: bár a 80 százalékos többség a
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 09:01
Koronavírus - Belga kormányfő: a rasszizmus elleni harc nemes, de tilos nagy létszámú rendezvényeket tartani
megmozdulásról készült képek sokakban joggal kérdőjelezik meg az eddigi erőfeszítések hasznosságát, nem szabad azonban feladni - mondta.

"A vírus még mindig közöttünk van" - fogalmazott a belga miniszterelnök.

Belgiumban hétfőtől engedélyezték a maximum 10 fős, magánjellegű összejövetelek megtartását, akár zárt térben is. A higiéniára és a biztonságos távolságtartásra vonatkozó szabályok minden esemény alkalmával nélkülözhetetlenek. A nagy létszámú rendezvények, mint a koncertek, fesztiválok vagy sportesemények megtartása augusztus végéig tilos.

Sophie Wilmes korábban a vasárnapi megmozdulás elhalasztását javasolta, a főpolgármester azonban engedélyezte annak megtartását. Philippe Close azzal magyarázta döntését, hogy más olyan fővárosok mellett, mint Párizs, London, Madrid vagy Róma a 400 millió európai uniós állampolgár fővárosa, Brüsszel sem maradhatott csendben a George Floyd halála miatt tartott globális megmozdulásokat illetően.

Az Egyesült Államokban országos megmozdulások
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 20:43
Koronavírus: Továbbra sem emelkedett az új igazolt fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában
halálos áldozatainak száma pedig 106-re emelkedett. Mindkét áldozat idősotthon lakója volt, és más krónikus betegségekkel is rendelkezett. Az elmúlt két hétben nem haladta meg az egyet a napi új esetek száma. Az első fertőzés több mint három hónappal ezelőtti megjelenése óta 2130 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. A diagnosztizált betegek közül 6-an vannak kórházban, közülük senki sincs lélegeztetőgépen.

A horvát válságstáb új enyhítéseket jelentett be: június 15-től már nézők előtt lehet sporteseményeket rendezni az országban.

Zágráb, hogy "megmentse" a nyári idényt, május végén teljesen megnyitotta határait több EU-tagállam állampolgárai előtt. Ez azonban nem minden ország viszonozta.

Andrej Plenkovic ügyvezető kormányfő kedden bejelentette: Ausztria várhatóan szerdán dönt arról, hogy állampolgárai karanténkötelezettség nélkül térhessenek haza horvátországi nyaralásukról. Horvátországban a turizmusból származó bevételek a bruttó hazai termék (GDP) közel húsz százalékát teszik ki,
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 15:53
A koronavírus-járvány hatásai a sporttelevíziózásban: EBU-interjú Székely Dáviddal
"Soha nem fogom elfelejteni azt a két napot, amikor márciusban mindent töröltek" - mondta Székely Dávid. "Az első ötletünk a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság ismételése volt, mert arra a tornára több mint 40 év szünet után jutott ki a magyar válogatott. Ezzel időt nyertünk, majd megállapodtunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal arról, hogy 1992-től megismételjük az olimpiák legemlékezetesebb pillanatait. Ezek voltak a kezdő lépések, később pedig élő közvetítések híján korábbi Forma-1-es futamokat sugároztunk, miután gyorsan sikerült megegyeznünk a jogtulajdonosokkal."

Ahogy a csatornaigazgató fogalmazott: alapvetően minden megváltozott, nem voltak élő műsorok, de szerinte jó tartalmakkal sikerült megtöltenünk a műsoridőt.

"A klasszikus sportcsatornából egy időre archív csatornává váltunk, de igyekeztünk olyan sporteseményeket megmutatni, amelyek jó emlékeket ébresztenek a magyar szurkolókban" - fogalmazott.

Székely Dávid beszélt a magyar labdarúgó-bajnokság újraindulásával kapcsolatos
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 16:12
A sportélet újraindításáról egyeztetett Szabó Tünde az EU-s sportminiszterekkel
a strandok és a szabadtéri fürdők is látogathatóak.

A sportért felelős államtitkár elmondta, a fokozott elővigyázatosság és a szükséges védelmi intézkedések a korlátozások feloldása idején is elengedhetetlenek a biztonságos sporthoz, mivel biztosítani kell az állampolgárok egészségét, amely mindenkor a legfontosabb szempont.

Szabó Tünde kiemelte, közös kihívásként jelenik meg a sportturizmus és sportgazdaság helyreállítása, amelynek előfeltétele, hogy a korábban tervezett nemzetközi sporteseményeket biztonságos körülmények között tudják megrendezni.

A konferencián ismertették az Európai Olimpiai Bizottság tanulmányát, miszerint a sportolók 65 százaléka nem tudta folytatni a felkészülését a járványhelyzet alatt, és csupán 29 százalék nyilatkozott úgy, hogy otthoni körülmények között is tudott készülni. Elhangzott, hogy a legtöbb tagállamban már engedélyezett a szabadtéri sportolás, sok helyen pedig a beltéri sportolás is újraindul szigorú biztonsági előírások mellett. A fő kihívást a
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 17:32
Koronavírus - Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza
alapján kapják meg az érettségi bizonyítványukat.

"A vírus még mindig jelen van, különböző szinten az ország teljes területén. A terjedését azonban jelenleg ellenőrzés alatt tartjuk" - emlékeztetett a kormányfő, aki továbbra is óvatosságra és felelősségre kérte a franciákat. Elmondta, hogy a június 2-án életbe lépő enyhítéseket három hét múlva kiértékeli a kormány, és akkor dönt az Európában egyik legszigorúbb járványügyi korlátozások esetleges további lazításairól. Addig viszont kulturális és sporteseményeket nem lehet rendezni, a mozik is június 22-én nyithatnak majd meg.

Franciaország a koronavírus-járvány egyik fő európai gócpontja, a Covid-19 fertőzés miatt több mint 28 600-an vesztették életüket, de a halottak száma az elmúlt egy héten a napi száz alá csökkent. A járvány terjedése jelentősen lelassult az elmúlt hetekben, s a korlátozások feloldásának május 11-i kezdete után sem kapott új erőre. A kórházakban ugyanakkor még mindig több mint 15 ezer fertőzöttet ápolnak, lélegeztetőgépen
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 20:40
Képek, videók
Ingyen látogatható kiállí
irmus
2015. május 04. hétfő, 08:49
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
szabadtéri oltár0724.jpg
maroka
2018. július 24. kedd, 11:54
Szabadtéri.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 20:29
Szeged-Szabadtéri.jpg
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 16:41
Szegedi Szabadtéri 2014.j
agica2004
2014. június 06. péntek, 16:53
Szabadtéri-készülődés. jpg
agica2004
2014. június 06. péntek, 15:37
Szabadtéri 1980.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 15:57
Szabadtéri 1980.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 15:55
Dóm tér-Szabadtéri.jpg
agica2004
2014. április 13. vasárnap, 17:13
Szabadtéri 1965
agica2004
2014. március 24. hétfő, 18:25
szabadtéri könyvtár óriás
dnemethk
2014. január 02. csütörtök, 13:52
Szabadtéri építése annó.j
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 16:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.