Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 15:14 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Thoth és Platon elmélete
... a megfelelő idő elérkeztével a Nakaal iskola tagjai Atlantisz felszínén spirituálisan megjelenítették az emberi agy sajátos rendszerét, amit Lemurián kidolgoztak. Céljuk egy újfajta tudatosság megteremtése volt.
Thoth szerint először a sziget középvonalán egy kb. 12m magas és 6m vastagságú, a sziget két felét egymástól elválasztó falat húztak fel. A szó szoros értelmében a vízben kellett gázolniuk, ha át akartak jutni egyik oldalról a másikra. Majd erre a falra merőlegesen egy másik falat, kisebb falat emeltek, amely a szigetet most már 4 részre osztotta. Ezután a Nakaal Misztériumiskola ezer tagjának egyik fele - természetüktől függően - a sziget jobb oldalán, másik fele a bal oldalán telepedett le. Hogy ki melyik felet választotta, nem a nemiségtől, hanem a tudati beállítottságtól függött (nőies vagy férfias energiát képviselt.) A sziget két fele teljesen elválasztott volt egymástól, csak nagyon kevesen járhatták be mindkét felét... A következő lépésben az Életfa körvonalait Atlantisz felszínére vetítették..
De a 10 helyett 12 kör szerepelt, a 11. és 12. körív a kontinensen kívülre került. Az egyik Udal szigetén helyezkedett el, a másik pedig Atlantisz déli vizeiben fürdött. Az Életfa képét rendkívüli pontossággal vetítették ki. Vannak arra utaló jelek, hogy az Életfa gömbjeit az atlantiszi városok méretének és alakjának meghatározásához használták.Platon látta Alantisz fővárosát: három, egymástól vízzel elválasztott földgyűrűből állt (Platon: Kritiász c. műve szerint). Atlantisz elméje, a Nakaal Misztériumiskola hirtelen, egyetlen nap leforgása alatt életet lehelt az Atlantisz felszínén elhelyezkedő Életfába. Ez a mozzanat az életfa minden egyes körében energiaörvényt keltett. Miután az örvények mozgásba lendültek, Atlantisz elméje pszichikus kommunikáció útján magához szólította Lemuria szülötteit. Az Észak-és Dél-Amerika nyugati partjainál és más helyeken letelepedett gyermektudatosságú lemuriaiak a vonzásnak engedelmeskedve megindultak Atlantisz irányába. Nagyméretű vándorlás vette kezdetét, letelepedtek és nekiálltak városaik felépítéséhez. A 10-ből 8 központba telepedhettek le, a maradék két energiaörvény senkit sem jatott uralma alá, egyetlen ember sem telepedett oda. Az élet azonban maga gondoskodik arról, hogy kitöltse az üres helyet és a maja feljegyzések világosan utalnak arra, hogy bukásakor Atlantisz tíz várossal rendelkezett.
rohrszilvia, 2010. február 19. péntek, 21:59
Címkék: Nakaal Misztériumiskola, Észak-és Dél-Amerika, újfajta tudatosság, sziget középvonalán, vízben kellett, falra merőlegesen,
Kommentek
Stanley Jordan a Budapesti Nyári Fesztiválon
A szervezők tájékoztatása szerint a Different dimension című koncerten Stanley Jordan Christian Galvez basszusgitárossal és a tHUNder Duóval az észak- és dél-amerikai, afro- és európai zenekultúrából merítve játszik 21. századi kamarazenét.

A közleményben felidézik, hogy Stanley Jordan pályája 1985-ben indult, azóta klasszikus művek merész feldolgozásaival, popslágerek kapcsán tett felfedezésekkel, a dzsessz határait feszegető, ultramodern improvizációval vált ismertté.

A nyári koncerten a Stanley Jordan Quartet tagjaként fellép a chilei Christian Galvez basszusgitáros is, aki Billy Cobham, Stanley Clarke és Dennis Chambers zenekaraiban is közreműködött és Gary Willis, Dominique di Piazza és Hadrien Feraud mellett tagja a Masters of Bass együttesnek is.

A külföldi zenészek két hazai ütőhangszeres művésszel, Dörnyei Gáborral és Horváth Kornéllal játszanak együtt. Dörnyei Gábor Európa-szerte az egyik legkeresettebb dobos szólistaként, sessionzenészként és tanárként egyaránt. 2017-ben
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 08:11
Az édesítőkről
Mivel édesítsünk? Ha nincs szeretet, cukortól is édes az élet?
A rossz hír az, hogy a szervezet számára a cukor méreg, a jó hír az, hogy nem muszáj fogyasztani.

A cukorról
Étkezésekhez használt cukorként a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből többféle termék is készül, ilyenek például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek, péksütemények, üdítők, stb. is tartalmazhatják. A cukorrépából készült cukor előállítása Európában a legolcsóbb, ezért édesítőként ez terjedt el a leginkább. Melegebb területeken inkább a nádcukrot használják, illetve az északi országokban a juharcukor terjedt el, amit a juharfa nedvéből nyernek. Kémiailag mindhárom cukorfajta egyforma, a különbözőségek a feldolgozás, gyártás során jönnek létre.

1910-ben a világkiállításon még cukorsüvegben mutogatták a fehér cukrot, amiből akkor az egy főre jutó éves fogyasztás 10-20 dkg volt. Ma Magyarországon az egy főre jutó
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 21:15
Az Egyesült Államokban diagnosztizálták az első új típusú koronavírusos tüdőgyulladást
A páciens egy harmincas éveiben járó amerikai férfi, aki a múlt héten, még az egyes amerikai repülőtereken bevezetett ellenőrzés előtt érkezett vissza a kínai Vuhan városából, ahol a járványszerű megbetegedés kitört.

A beteg nevét nem hozták nyilvánosságra, annyit tudni, hogy a washingtoni Seattle városától mintegy 30 kilométernyire északra fekvő Everett kórházában ápolják. Az orvosok szerint állapota kielégítő, de állandó megfigyelés alatt tartják.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) a múlt pénteken közölte, hogy New York és San Francisco város repülőterein - amelyeket közvetlen repülőjáratok kötnek össze Vuhannal - megkezdték a kínai nagyvárosból érkezők alapos vizsgálatát, Los Angelesben pedig e héten kezdődött meg a Kínából érkező utasok egészségügyi szűrése. Mindehhez a CDC száz főből álló orvoscsoportot állított munkába a repülőtereken.

Az amerikai egészségügyi hatóságok közlése szerint a koronavírusok légzőszervi és hastáji megbetegedéseket okoznak, hét
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 21:06
Globális rekordbevételt értek el tavaly a mozik
A Comscore hétvégén közzétett adatai szerint az észak-amerikai mozis bevételek 2019-ben 11,4 milliárd dollárt (3433 milliárd forintot) értek el, ami 4 százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest. Ez a jegybevétel ugyanakkor a második legnagyobb észak-amerikai viszonylatban. A tavalyi, Észak-Amerikán kívüli összbevétel 31,1 milliárd dollárra (9425 milliárd forintra) rúgott - ismertette a boxofficepro.com honlap elemzése.

2018-ban a globális mozis bevétel 41,7 milliárd dollár (12557 milliárd forint) volt, ebből 11,9 milliárd dollárt (3583 milliárd forintot) termeltek az észak-amerikai mozik, a világ többi részén pedig 29,8 milliárd dollárt (8974 milliárd forintot).

Tavaly nyolc film jegybevételei haladták meg az egymilliárd dollárt, ebből hat a Disney-stúdióból került ki. Az oroszlánkirály 1,65 milliárd dollárt (496 milliárd forintot) keresett, a Jégvarázs 2. 1,32 milliárdot (398 milliárd forintot), a Sony Pókember - hazatérés című produkciója 1,13 milliárdot (340 milliárd forintot), a
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 13:31
Csökkent a félvezetők globális eladása novemberben
Novemberben 36,7 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 10,8 százalékos csökkenés éves és 0,3 százalékos mérséklődés havi szinten.

A félvezetők novemberi eladása éves összevetésben Észak- és Dél-Amerikában 22,3 százalékkal, Európában 8 százalékkal, Japánban 9,1 százalékkal, Kínában 6 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 8,3 százalékkal csökkent.

Havi összevetésben a novemberi eladások Észak- és Dél-Amerikában 2,3 százalékkal nőttek, Kínában stagnáltak, Európában 0,6 százalékkal csökkentek, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 1,8 százalékkal estek, Japánban pedig 1,9 százalékkal zsugorodtak.

2018-ban rekordszintre, 469 milliárd dollárra nőtt a félvezetők globális eladása az egy évvel korábbi 412,2 milliárd dollárról.

A félvezetők nemzetközi kereskedelmével foglalkozó statisztikai intézet (WSTS) előrejelzése szerint tavaly 12,1 százalékkal csökkent a félvezetők eladása globálisan.
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 16:01
Aranykezű tamarinok születtek a debreceni állatkertben
világra jött állatok apja. Az anyjuk 2018-ban érkezett Debrecenbe a szegedi vadasparkból.

Az utódnevelésből mindkét szülő példásan kiveszi a részét: az egyelőre ismeretlen nemű csöppségek idejük nagy részét apjuk bundájába csimpaszkodva töltik, anyjuk táplálja őket, étvágyuk kifogástalan - ismertette az igazgató hozzátéve, hogy az immár négyfős tamarincsaládot a látogatók is megtekinthetik az intézmény trópusi házában.

A karmosmajmok alcsaládjába tartozó aranykezű tamarinok (Saguinus midas) Dél-Amerika északi erdőségeiben őshonosak, 4-15 fős csoportokban élnek, amelyeken belül a domináns nőstény joga a hímekkel való párosodás.

Sötétbarna vagy fekete testszőrzetüktől jól elüt narancssárga-arany kezük és lábfejük, amelyről a nevüket kapták. Tudományos elnevezésük az ókori görög mitológiából ismert Midász királyra utal, aki érintésével mindent arannyá változtatott.

Az élőhelyét veszélyeztető erdőirtások miatt a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 11:22
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 33 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 92 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 38 ponttal eshet a nyitásban.

Az Egyesült Államok információi szerint Irán fokozott harckészültségbe helyezte rakétaerőit, miután Donald Trump amerikai elnök arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok "akár aránytalan mértékű" válaszcsapással reagálhat, ha a perzsa állam bármilyen amerikai célpont vagy személy ellen támadást intéz. Irán vasárnap felmondta a 2015-ös nemzetközi atomalkuból még fenntartott nukleáris kötelezettségeit, az iraki parlament pedig arra kérte a kormányt, hogy szólítsa fel távozásra az Irakban állomásozó külföldi csapatokat.

Mindezek előzményeként péntek hajnalban Bagdad közelében amerikai légicsapásokban életét vesztette Kászim Szulejmáni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka és Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milíciákat tömörítő
velemenyezd, 2020. január 06. hétfő, 08:01
Először találtak bizonyítékot tengeri madarak eszközhasználatára
Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányukban az Oxfordi Egyetem és a Dél-izlandi Természetkutató Központ szakemberei leírták, hogy az északi lundák miként vakarják testüket gallyakkal.

Az elmúlt évtizedekben a kutatók számos példát találtak arra, hogy fákon élő madarak eszközöket használnak. Megfigyeltek varjakat, amint számos célra eszközt alkalmaztak, papagájokat, amelyek kövekkel törtek fel kagylókat. Tengeri madarak eszközhasználatát azonban még soha nem tapasztalták.

Mivel számos ilyen madárfajnak viszonylag kicsi az agya, azt hitték róluk, hogy nincs meg a képességük az eszközhasználatra - olvasható a Phys.org. tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

A kutatócsoport egyik tagja négy éve tanúja volt annak, amint egy északi lunda megragad egy gallyat és elkezdi vakarni vele a hátát. Mivel nem volt nála kamera, nem tudta rögzíteni az eszközhasználatot. A közelmúltban a kutatók videofelvételt tudtak készíteni arról, hogy egy északi lunda megragad egy
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 18:42
Képek, videók
Nakagin Capsule Tower
karoly49
2009. március 28. szombat, 18:36
nakaya2.jpg
riki66
2008. november 18. kedd, 20:33
nakaya1.jpg
riki66
2008. november 18. kedd, 20:33
nakaya4.jpg
danu63
2007. március 27. kedd, 16:12
nakaya2.jpg
danu63
2007. március 27. kedd, 16:12
nakaya1.jpg
danu63
2007. március 27. kedd, 16:12
marsa+nakari+bvrkods+0 16.
kdrstvn
2006. október 21. szombat, 07:45
marsa+nakari+bvrkods+0 15.
kdrstvn
2006. október 21. szombat, 07:45
marsa+nakari+bvrkods+0 14.
kdrstvn
2006. október 21. szombat, 07:43
marsa+nakari+bvrkods+0 13.
kdrstvn
2006. október 21. szombat, 07:43
marsa+nakari+bvrkods+0 12.
kdrstvn
2006. október 21. szombat, 07:42
marsa+nakari+bvrkods+0 10.
kdrstvn
2006. október 21. szombat, 07:41
Múzeum észak amerikai ind
pacsakute
2013. augusztus 11. vasárnap, 11:14
Észak amerikai köd:Spitze
pacsakute
2012. június 28. csütörtök, 10:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.