Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:09 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hatékony akupresszúrás pontokA leggyorsabb léleknyugtató és fájdalomcsillapító! Ezzel a japán módszerrel 5 perc alatt meggyógyíthatjuk magunkat!

Ha nem vagyunk összhangban magunkkal, a környezetünkkel, folyamatosan valami elintéznivalón törjük a fejünket, amitől egyre feszültebbé, stesszesebbé válunk, akkor ennek testi tünetei is lesznek. A következő ősi japán technika segít, hogy kiegyensúlyozott életünk legyen, és megszabaduljunk a kellemetlen fizikai és lelkik fájdalmaktól.

Annyi a tennivalónk, hogy a tenyerünk bizonyos pontjait megfelelő ideig kell masszíroznunk, nyomkodnunk.

Az eljárás nagyon egyszerű: a jobb hüvelyk- és mutatóujjunkat használva a bal tenyerünkön található 4 pontot kell 1 perc erejéig nyomás alá helyezni. A fenti ábrán ezek a speciális pontok vannak bekarikázva.

A bal hüvelyk és mutató ujjaink közötti rész megnyomásával elillan az émelygés, a fejfájás, a migrén, de még a félelemérzetünk is csökken.

A bal mutató és középső ujjaink közötti terület megnyomásával csökkenthető a megfázással együtt járó rossz közérzet, az ízületi és izomfájdalmak, a fogfájás, és a stresszt is elűzhetjük.

A bal középső és gyűrűs ujjaink közötti rész nyomkodásával megszabadulhatunk a gyomrot, a vesét és a májat érintő fájdalmaktól, de a düh is elszáll, ha 1 percig a két új között területtel foglalkozunk.

A gyűrűs és a kis ujjaink közötti rész kezelésével enyhíthetők a menstruációs panaszok, a hátfájás és a szomorú, depresszív gondolatok negatív hatásai is.

A praktika hatékonysága érdekében nagyon fontos, hogy megtisztítsuk elménket, kerüljük a zavaró ingereket, és mélyüljünk el a gondolatainkba, koncentráljunk a probléma megszüntetésére.
Forrás : Link
pacsakute, 2019. május 14. kedd, 16:43
Címkék: leggyorsabb léleknyugtató, japán módszerrel, kellemetlen fizikai, tenyerünk bizonyos, eljárás nagyon, jobb hüvelyk-,
Kommentek
Kéz akupresszúrás pontjai
Nagyobb a kép és ott is "+" jelre kattintva még nagyítható

Az akupresszúrás pontokra kb 5-6 másodpercig célszerű nyomást gyakorolni.
pacsakute, 2017. január 11. szerda, 10:12
Akupresszúrás pontok öngyógyító folyamat indításához
ujjakkal).

A módszer a meridiánokat használja kiindulási pontnak és egyes reflexzónákat (tsubo), habár a klasszikus orvoslás nem ismerte el ezeknek a létezését. A kínai hagyományos gyógyítás azt állítja, hogy a betegség kialakulásának hátterében mindig a szervezet belső energetikai egyensúlyának a megbomlása áll.

A módszer 5000 éves hagyományokon alapul és egyfajta ingerterápiának is felfogható, amely a belső egyensúly helyreállítására hivatott. Az akupunktúrával ellentétben akupresszúrás kezelés esetében nincs szükség arra, hogy bőrünket tűvel szúrjuk meg.

Egy pont kezelésének időtartama 2-3 percig tart és egy nyomás hossza 5-6 másodperc. Ez a fajta reflexes működés beindítja a szervek működését az energia áramlást valamint az öngyógyító folyamatokat. A technika egyszerű és otthon is kipróbálható, azonban komolyabb tünetek vagy egészségügyi problémákkal mindig forduljunk szakorvoshoz.

A képen a tenyér akupresszúrás pontjait láthatjuk, illetve azt, hogy azok
lenke1964, 2017. január 08. vasárnap, 16:52
Az 5 leggyorsabb vízhajtó trükk
fokozza a hatást.

A nyirok drenázs alkalmazása azonban nem javasolt, ha hajlamos vagy a trombózisra, ha szívbetegség okozta ödémásodásban szenvedsz, illetve rákos betegségen estél át. Akkor se kísérletezz ezzel a módszerrel, ha szervezetedben valamilyen gyulladásos folyamat zajlik.

Stimuláld a vesék reflexzónáit!

Az önmasszázs legegyszerűbb módszere a láb- és kézmasszázs, mellyel nemcsak a stresszt oldhatod fel, hanem a vizesedéstől is megszabadulhatsz. A megfelelő akupresszúrás pontok körkörös, enyhe nyomkodásával hamar látványos eredményeket érhetsz el, pláne akkor, ha ezt a módszert a nyirokmasszázs kiegészítőjeként alkalmazod. Az önmasszázs mindemellett segít helyreállítani tested egyensúlyát, és nagymértékű energiát nyerhetsz általa.

A kiválasztást és vízhajtást fokozó reflexzónákat a lábboltozatod közepén, illetve tenyereid ujjközeiben találhatod meg. A masszázst mindig a jobb végtagon kezdd, majd pár perc után cseréld meg az oldalt. Ha a vesék
klarika47, 2016. október 28. péntek, 20:36
Ha ezt a pontot masszírozod a lábadon, száz betegségtől is..
Ha ezt a pontot masszírozod a lábadon, száz betegségtől is megszabadulhatsz. Állítják az ősi kínaiak!

Az ázsiai népek örök fiatalságának titka minden bizonnyal a kiegyensúlyozott életmódjukban, és az akupresszúrás pontok rendszeres masszírozásában rejlik. Tanuljunk tőlük!


Nem igényel különösebb képzettséget, mi is könnyedén el tudjuk sajátítani, hogy melyik pont, melyik szervünkkel áll kapcsolatban, illetve milyen betegséget gyógyíthatunk általa. Az alábbi pontról úgy tartják a kínaiak, hogy masszírozása által száz féle betegségtől szabadulhatunk meg.

A cikk tovább olvasható itt:

Forrás: http://twice.hu/eletmod
taltos1, 2016. október 13. csütörtök, 22:51
Non-stop: 24 órán keresztül masszíroznak majd Kecskeméten...
plakáton!

HÁTTÉR:

Shiatsu /Siacu/ masszázs

A shiatsu egy, a XX. században, Japánban kifejlesztett masszázsforma. Különbözik a hagyományos masszázsformáktól.

A Shiatsu (ejtsd: siacu) japán szó, jelentése ujjnyomás, alkalmazásában leggyakrabban az ujjnyomást, tenyérnyomást használjuk. Az erősebb nyomások kivitelezéséhez, a könyököt, a térdet és a talpat is felhasználjuk. A shiatsu nem okoz fájdalmat, feloldja azokat! Az energiavonalakon elhelyezkedő akupresszúrás pontok maszírozása pihentet, ellazít, gyógyít, megnyugtat, felold. Fontos szerepet kapnak a különböző nyújtó fogások is. Felhasználja az akupunktúra, a jóga, a manuálterápia és a hagyományos masszás elemeit, gyakorlatait, tudását, s ezzel vált a 20. század egyik leghatékonyabb masszázsává. Holisztikus szemléletű, a teljes embert kezeli, mind fizikai és energetikai dimenziókban, ami kihat a lelki életünkre is. A kezelés célja, hogy segítsük visszaállítani
vicus54, 2016. szeptember 09. péntek, 21:08
Szem körüli bőrproblémák
teát és a kávét cseréld fel ásványvízre, hogy hidratáld s szervezeted. És légyszi hagyd már el a cigizést, mire jó az? Azon kívül, hogy semmire... sőt.
A szem feszültségmentesítése szintén primordiális. Ha egész nap a számítógép előtt kell kuksolnod, akkor óránként tarts szünetet. Ezekben a szünetekben kicsit tornáztasd a szemed (forgasd, nézz távolra majd közelre, stb), lélegezz mélyeket (lehetőleg ne füstös helyiségeben), kicsit meg is masszírozhatod a szemed környékét úgy, hogy a megfelelő akupresszúrás pontokra enyhe nyomást gyakorolsz pár másodpercig (ezek a pontok: a szem körüli koponyacsontüreg szélein vannak. Képzeletben rajzolj egy keresztet a szemedre - mint a bohócoknál -, és ahol a kereszt szárai találkoznak a csonttal, ott nyomd az ujjaddal. Miután elengeded a nyomást, érezni fogod, hogy milyen jólesik a szemednek, és beindítja a vérkeringést.)
A tenyerezés szintén nagyon áldásos: könyökölj az asztalra és hajtsd 2 percre a tenyeredre a becsukott szemeidet. Ebben a totális sötétben a
lenke1964, 2016. március 13. vasárnap, 20:47
Látástréning módszerek
"A szem a lélek tükre és a test ablaka."
Dr. Ozsváth Mária


A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (szerző)
"A látóideg hártyára ható legtöbb látástréning módszer:

a Bálinger-szemüveg: a fekete muanyagon egy apró lyuk
- a fény hullámtermészete alapján hat és élénkíti a látást.

A Vida Vision szemüveg szintén a hullámoptika fénydifrakció elvén serkenti a látóideghártya
idegsejtjeit.

Schneider meditációs gyakorlatai,

Bates meditációi szintén a tudatos és tudatalatti kapcsolatrendszer összehangolása révén hatnak
látásformálásába - elsosorban a pszichológiai látásfejlesztésben.

Koplakov edzésterve - a jól összeállított gyakorlatsorok alapján az egész szemgolyó keringését
javítja, de a látóideghártyára különösen jó hatású.

Az akupresszúrás pontmasszázs nem csak energetizálja, erosíti a szemet, hanem a látóideghártya a
keringésének
yaskane, 2016. március 10. csütörtök, 09:46
Képek, videók
Kéz akupresszúrás pontjai
pacsakute
2017. január 11. szerda, 00:03
Akupresszúrás pontok.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 12:37
Fontos akupresszúrás pont
pacsakute
2015. szeptember 25. péntek, 15:22
Akupresszúrás pontok a ké
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 07:50
Léleknyugtató meditáció.j
pacsakute
2012. augusztus 09. csütörtök, 16:09
SÜN-módszerrel elkülönítv
furaila
2017. szeptember 29. péntek, 22:39
osi-tibeti-modszerrel- a-s
baratha
2012. május 04. péntek, 13:24
Kifli új módszerrel
majorkaj
2007. október 17. szerda, 21:21
a kellemetlen pillanat.jp
sarkadykati
2012. szeptember 25. kedd, 04:20
háth ez egy kellemetlen é
zsocc24
2010. február 06. szombat, 19:48
Kellemetlen helyzet 2
zsocc24
2010. január 25. hétfő, 17:41
Kellemetlen helyzet 1
zsocc24
2010. január 25. hétfő, 17:41
kellemetlen meglepetés
szebelledijanos
2007. május 16. szerda, 22:56
Kellemetlen...
motolla
2007. március 19. hétfő, 20:06
kellemetlen.jpg
csabee007
2006. július 06. csütörtök, 20:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.