Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 20:17 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cigány pecsenye
Hozzávalók

4 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna (füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só

Leírás
A cigánypecsenye egy rendkívül laktató, finom étel. Nem készítem gyakran, de ha az asztalra kerül, mindenki megnyalja a tíz ujját. :) Bátran mondhatom, megéri elkészíteni ezt az isteni cigánypecsenye receptet! :)

Elkészítés
1
Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2
A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
4
A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt hűtsük le egy kicsit. Egy pár percre vegyük lejjebb alatta a lángot, hogy a tarját közepes hőfokon tudjuk sütni. Oldalanként maximum 4-5 percig sütjük a húst, majd kivesszük a serpenyőből.
5
Tálaláskor a húsokra helyezzük a sült szalonna szeleteket, majd sült burgonyával, és savanyúsággal tálaljuk a cigánypecsenyét.
apróséf
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:40
Címkék: rendkívül laktató, asztalra kerül, isteni cigánypecsenye, fokhagyma gerezdeket, fűszer keverékkel, hűtőbe tesszük,
Kommentek
Sándor Gyula
SÁNDOR GYULA

Sándor Gyula, Budapest




AZT HITTEM CSAK ÁLOM

Először azt hittem mindez csak álom
Mély barázdát húzott csendes magányom
Az élet rajtam sebesen átrohant

Titkos vágyaim mind kinevették
Nevemet sötét felhőkre festették
Nyúltam volna érte de már elsuhant

Kérges szikké repedt szívemben a nyár
Rideg fénnyé tompult a napsugár
Könnyeim elmosták az ébredő tavaszt

Csak a hold világít már
menusgabor, 2016. október 28. péntek, 20:00
Nagy öröm ért! :)
fotókat,valamint,praktikákat, élményeket, természetesen ételekkel kapcsolatban .)

Képtár - Saját ételek >>



Kellemes olvasást kívánok az oldalamon mindenkinek....




a tálon bakonyi gombás csirke,,holstein szelet,cigány pecsenye,valamint sonkával sajttal töltött cs.mell.van

egy kis humor ha már konyházunk...... .......... ilyet nem kérnék.....




Az ételminőségét mindig ellenőriztessétek ......
sarkadykati, 2016. szeptember 04. vasárnap, 13:41
Blogger konyha Barátok közt .
nézelődjetek, örömmel veszem ha hoztok recepteket . fotókat,valamint,praktikákat, élményeket, természetesen ételekkel kapcsolatban .)





Kellemes olvasást kívánok az oldalamon mindenkinek....

a tálon bakonyi gombás csirke,,holstein szelet,cigány pecsenye,valamint sonkával sajttal töltött cs.mell.van

egy kis humor ha már konyházunk............... ilyet nem kérnék.....

Az ételminőségét mindig ellenőriztessétek
bodaaniko, 2016. szeptember 03. szombat, 18:16
Cigány pecsenye
Hozzávalók

4 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna (füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só

Leírás
A cigánypecsenye egy rendkívül laktató, finom étel. Nem készítem gyakran, de ha az asztalra kerül, mindenki megnyalja a tíz ujját. :) Bátran mondhatom, megéri elkészíteni ezt az isteni cigánypecsenye receptet! :)

Elkészítés
1
Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2
A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
4
A
reifregina, 2016. február 02. kedd, 10:58
December 31. - Szilveszter napja
buba,
Ne férjen a zsákba búza,
Pincébe sok pujocska,
Egy kívánság, nem pogocsa12.
Innen menünk, megfázunk,
Sok esztendőt kívánunk!

1. amikor
2. kebelébe (vö. roman san)
3. itt apa, családfő
4. fehérnép
5. kíván (vö. roman ura)
6. furulyáljátok
7. nyulak
8. nagyon
9. padlás
10. kukoricával
11. holtan (vü. román a crapa)
12. tréfa



SZIL VESZTERI - ÚJÉVI FINOMSÁG A ROPOGÓSRA SÜLT MALACPECSENYE:

A malacot szárazra töröljük, besózzuk, pihentetjük. Ismét szárazra töröljük. A hasüreget meghintjük majoránnával, köménymaggal, majd egy zsemlét teszünk bele, hogy a nedvességet felszívja. A száját szétnyitjuk, és egy almát illesztünk bele. Ezután az egész ma1acot bekenjük sertészsírral. A négy lábát szétterpesztve tesszük tepsibe, majd a sütőbe. A sütéshez legalább 1,5 órára tervezzünk. Csak mérsékelt tűznél süssük! Közben olajba vagy zsírba mártott kenőtollal az egész testet végigkenjük.
lenke1964, 2015. december 30. szerda, 13:39
Karácsonyi kántálás
Karácsonyi kántálás

A karácsonyi, többnyire énekes, esetleg verses köszöntőt általában kántálásnak nevezték, de néhol kóringyálás, pászlizás, mendikálás, angyali vigasság néven emlegették.
A köszöntők karácsonyi énekeket énekelve járták végig a falut. Engedélykérés után az ablak alatt vagy a házban énekeltek egy vagy több éneket. Ezután valamilyen ajándékot kaptak, melyet megköszönve mentek tovább. Különböző korcsoportok jártak köszönteni, kántálni, általában délben kezdtek járni a gyerekek, majd délután a fiatalok és késő este a házas emberek. Újabban sok helyen már csak a cigányok járnak kántálni alamizsnagyűjtés céljából.
A kántáló énekek közül a legrégebbi réteghez tartozik a ,,Csordapásztorok..." kezdetű, melynek első ismert alakja a Cantus Catholici 1651-es egyházi énekgyűjteményben is szerepel. Az ismertebb énekek közül ugyancsak ebben a gyűjteményben jelentek meg a ,,Mennyből jövök tihozzátok..." és a ,,Betlehem, betlehem a te
chillik, 2015. december 25. péntek, 06:16
A Disznótor
vagy,,orjára" bontáskor a sertést hasára fektetik és ,majd kivágják a négy sonkát, a testet szétnyitva eltávolítják a belső szerveket és az egyben lévő hájat. A németes vagy,,sváb" bontáskor a sertést hátára fektetik, esetleg hátsó lábánál fogva felakasztják, és a testet a hasnál nyitják meg, eltávolítják a belső részeit, és az állatot, a gerincet kettévágva, vágják félbe. A feldolgozásban résztvevőknek toros ebédet vagy vacsorát készítettek, amely rendszerint toros káposzta, sült hús (,,pecsenye"), hurka és kolbász. Nagy hagyománya van a kóstoló küldésének: ez azért is fontos, mert a romlandó ételeket nem kell egyszerre egy családnak elfogyasztania. A füstre került termékeket - a sonkát, a kolbászt,
a disznósajtot és a szalonnát - gyakorlatilag az egész következő évben fogyasztották.
Az egyik sonkát Húsvétra főzik meg, a másikat, pedig Szent István napra. A sonka főzőlevével levest, például bablevest készítenek. Ebből a szokásból ered az a közmondás, hogy
,,A
horvathnemagdi, 2015. február 24. kedd, 07:05
Képek, videók
cigány pecsenye borozóban
soosistvan
2012. április 08. vasárnap, 20:01
cigány pecsenye otthon
soosistvan
2012. április 08. vasárnap, 19:59
Rendkivüli dolog az.....j
pacsakute
2014. június 30. hétfő, 11:03
népszabadság rendkivüli k
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:46
Rendkívüli december
taltos1
2012. december 11. kedd, 16:25
Rendkívüli szépségek.jpg
mailona
2012. szeptember 06. csütörtök, 22:35
rendkivüli játszma800ft.j
hollyka
2011. november 24. csütörtök, 17:21
Rendkívüli
erzsebet1969
2009. április 01. szerda, 23:32
rendkivuli0129%20(15). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(1).j pg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(25). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:52
rendkivuli0129%20(17). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(16). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(14). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.