Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 02:04 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hajóra emelték a megújuló Déli összekötő vasúti híd első elemét
Mint írták, a Déli Körvasút fejlesztésének első, már épülő üteme a Déli összekötő vasúti Duna-híd korszerűsítése, pénteken a híd építésének fontos állomásaként hajóra emelték az első hídelemet, amely hozzávetőlegesen 20 méter hosszú és több mint 80 tonna össztömegű. Hamarosan további három hasonló elemet emelnek a bárkára, amelyeket 80 méter hosszú egységgé állítanak össze.

Hozzátették: az 510 méter hosszú hídhoz ilyen úsztatási egységenként úsztatják az elemeket, majd emelőbárkákra rakják és várhatóan 2020 harmadik és negyedik negyedévében emelik a helyére. Folyamatosan gyártják a további elemeket és állítják össze a szerelési egységeket, miközben a híd környezetében is zajlanak az előkészítő munkák.

Tudatták azt is, hogy a híd kivitelezésével párhuzamosan zajlik a kapcsolódó szakaszok fejlesztésének előkészítése is a BFK és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) együttműködésében. Az elkészült tervek alapján a Déli Körvasút következő, Ferencváros és Kelenföld állomások közötti szakaszának építésére pedig május közepén megszületett a jogerős vasúthatósági engedély is. A megvalósításhoz szükséges további előkészítések folyamatosan zajlanak.

A közlemény szerint a Déli összekötő vasúti Duna-híd fejlesztése az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF beruházásában valósul meg, a kivitelezést a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. végzi nettó közel 36 milliárd forint értékben.

A BFK közleményében felidézte: a Déli Körvasút fejlesztésének célja, hogy több elővárosi vonat tudjon bejönni az agglomerációból Budapestre, a vasút pedig az új megállók és kapcsolatok révén nagyobb szerepet vállalhasson, versenyképessé válhasson Budapest közlekedésében. Ilyen nagyságú és jelentős vasútfejlesztés Budapest belső területén több mint száz éve nem történt és ez hosszú évtizedek óta az első olyan vasúti beruházás, amely Budapesten belül új megállókkal és sűrűbb vonatokkal az ingázók mellett a városban közlekedők hasznát is szolgálja - írták.

Hozzátették: a fejlesztés eredményeként a szakaszon az elővárosi vonatok 10-15 percenként járhatnak majd, összekötve az érdi, budaörsi és környező budai agglomerációt, Budafok-Nagytétényt, Kelenföldet, az újbudai egyetemvárost, a Soroksári út térségét és a Déli Városkaput, valamint a Népliget térségét Kőbánya-Kispesttel, a reptérrel és a pesti agglomerációval. A projekt révén Budapest jelentős közúti forgalomtól és ennek révén légszennyezéstől mentesülhet.

Mint írták, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ez év februárjában tartott ülésén a Fővárosi Önkormányzat és a kormányzat egyetértésre jutott abban, hogy ez a vasútfejlesztés a közlekedési, klímavédelmi, környezeti hasznok miatt érdemes a támogatásra és megvalósításra. A Déli Körvasút fejlesztése során tehát nemcsak a vasúti terület, hanem a környezete is megújul a fővárossal és az érintett kerületekkel történő együttműködés alapján, kiemelten figyelve a helyben élők igényeire,a zaj- és rezgésvédelemre, valamint a zöldterületek megújítására - tudatta a BFK.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 14:41
Címkék: Déli Körvasút, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, Technológiai Minisztérium, Duna Aszfalt Út, Mélyépítő Kft, Déli Városkaput,
Kommentek
Tarlós: tovább épül 2019-ben a kerékpárosbarát közúthálózat Budapesten
kijelentette: sok nemzetközi példa azt mutatja, hogy az autóközpontú várostervezés nem a jövő útja.

Schneller Domonkos, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár előadásában azt hangsúlyozta: tudatosabb közlekedésfejlesztésrevan szükség. Fő feladatként jelölte meg, hogy a budapesti agglomerációból a városba közlekedők számára értelmes, vonzó alternatívát kell nyújtani az egyéni gépjárműhasználattal szemben. Ennek egyik lehetséges módja a déli körvasút fejlesztése - mondta, majd szintén fontos lépésként jelölte meg a HÉV-vonalak fejlesztését.

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke elmondta, a kerékpáros közlekedésnek köszönhetően a városban felszabadulnak közterületek, kevesebb lesz a közlekedési dugó, csökken a lég- és zajszennyezettség, továbbá a kerékpáros közlekedés erősíti a helyi kiskereskedelmet. Ma Magyarország a felnőtt lakosság 70 százaléka szokott kerékpározni, és a felmérések azt mutatják, hogy igény van a kerékpárosbarát
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 13:42
Putyin Budapesten - Tilos megállni a Nagykörút több pontján csütörtök éjfélig
közleményben.

Korábban a BRFK már közzétett egy részletes listát a tervezett lezárásokról és forgalomkorlátozásokról, amely szerint a változások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik.

Nem szabad megállni csütörtök éjfélig az M3-as autópálya ki- és bevezető szakaszán a Szilas pihenőhelyen a benzinkút melletti parkolókban, az autópálya kivezető szakaszának szervizútján a Wesselényi utca és a Szentmihályi út között és az M3-as bevezető szakaszának szervizútján a Széchenyi úttól a Rákospalotai körvasút sorig.

Tilos megállni a Szőnyi úton a BVSC-pálya és a Mexikói út között található parkolókban, továbbá a sportlétesítmény előtti parkoló teljes területén, a Mexikói úti P+R parkoló felüljáró melletti útszakasz mindkét oldalán, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt, a Kacsóh Pongrác út szervizútján a Hermina út és a Borostyán utca között mindkét oldalon, a Széchenyi fürdő kiszolgálóútján mindkét oldalon, a Kós Károly sétánytól ötven méteres szakaszokon és a fürdő előtti félkörív mindkét
velemenyezd, 2017. február 01. szerda, 15:22
Putyin Budapesten - Lezárások és forgalomkorlátozások a fővárosban
miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz január 31-e és február 2-a között Budapest több kerületében. A korlátozások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik.

Nem szabad majd megállni január 31-én 18 órától február 2-án 24 óráig az M3-as ki- és bevezető szakaszán a Szilas pihenőhelyen, a benzinkút melletti parkolókban, az autópálya kivezető szakaszának szervizútján, a Wesselényi utca és a Szentmihályi út között és az M3-as bevezető szakaszának szervizútján, a Széchenyi út és a Rákospalotai körvasút sor között.

Tilos megállni a Szőnyi úton, a BVSC-pálya és a Mexikói út között lévő parkolókban, illetve a sportpálya előtti parkoló teljes területén, a Mexikói úti P+R parkoló felüljáró melletti útszakasz mindkét oldalán, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt, a Kacsóh Pongrác út szervizútján, a Hermina út és a Borostyán utca között mindkét oldalon, a Széchenyi fürdő kiszolgáló útján mindkét oldalon, a Kós Károly sétánytól 50 méteres szakaszokon és a fürdő előtti félkörív mindkét oldalán.

A
velemenyezd, 2017. január 30. hétfő, 19:13
Lázár: az adózás egyszerűsítése az őszi jogalkotási program része
források kifizetése.

Beszámolt arról is: a kormány a jövő heti ülésén véglegesíti a 2022-ig megépülő vagy fejlesztendő közutak és vasútvonalak körét.

Elmondta: cél, hogy az autópályák az országhatárig érjenek, de az is, hogy a megyei jogú városokat bekössék a fontosabb úthálózatba. A fontosabb közlekedési csomópontok fejlesztéséről is szólt.

Az eldöntendő nagy kérdések körébe sorolta még az elővárosi vasútépítést, vagy az M3-as metró felújításának kérdését.

A kormány egy balatoni körvasút építéséről is döntést hoz - fűzte hozzá. 500 milliárd forintból korszerűsítenék mind az északi, mind a déli part hálózatát - mutatott rá.

Megemlítette egyúttal, hogy a kormány múlt héten elfogadta a buszgyártási stratégiát, amelynek célja a magyar buszgyártás talpra állítása, valamint az, hogy a gazdasági növekedés a járműgyártás egy új területével erősödjön. Minden állami vagy önkormányzati vállalat, amely Magyarországon autóbuszt üzemeltet, adjon esélyt a magyar buszgyártóknak -
velemenyezd, 2016. június 16. csütörtök, 17:21
Balatoni hajózási szezonnyitó
látott mértékű források állnak rendelkezésre a balatoni turisztikai fejlesztésekre" - tette hozzá.

Bóka István (Fidesz), Balatonfüred polgármestere - a frissen átadott Siófok katamaránnal érkeztek a déli part önkormányzati vezetői, politikusai - előtt szólva kijelentette: "a közel 300 milliárd forintos Balaton-fejlesztési programmal rendkívüli lehetőséget kapott a régió arra, hogy megújuljon".

Kastélyok, várak újulhatnak meg a Balaton körül, kikötők korszerűsödhetnek, megépülhet a balatoni körvasút, közúti-, vasúti fejlesztések valósulhatnak meg, megújulhat a balatoni bringakörút, támogatáshoz juthatnak kis és középvállalkozások ebből a pénzből sorolta a polgármester.

Emlékeztetett arra, hogy a balatoni hajózás gróf Széchenyi István jóvoltából pont 170 évvel ezelőtt indult be Balatonfüreden a Kisfaludi gőzös vízrebocsátásával.

Lengyel Róbert (független), Siófok polgármestere kifejtette, az hogy a hajózási szezonnyitást a tó körüli települések együtt ünneplik, az egységet szimbolizálja.
velemenyezd, 2016. március 26. szombat, 15:42
NAPTÁR - 2015. szeptember 1.
január 1-jén önállóvá vált Szlovák Köztársaság parlamentje 1992. szeptember 1-jén fogadta el az ország új alkotmányát.SZENT EGYED ÜNNEPE - Az athéni születésű francia katolikus apátaz íjászok, lókereskedők és hajótöröttek védőszentje.

SZEPTEMBER 1-JÉN TÖRTÉNT:1784. Párizsban megnyílt a világ első, vak gyermekeknek szervezett intézete és iskolája.1849. A pesti és a budai házak falán megjelent Julius Haynau táborszernagy kiáltványa: "A magyar forradalom bevégződött" címmel.1892. Elkészült a Budai Körvasút a Déli pályaudvartól Óbudáig.1923. A Richter-skála szerint 7,9-8,3 erősségű földrengés rázta meg Tokiót és Jokohamát, amely több mint százezer ember halálát okozta.1930. Budapesten zajlott le a két világháború közötti időszak legnagyobb méretű munkásmegmozdulása. (85 éve)1939. A fasiszta Németország megtámadta Lengyelországot, megkezdődött a második világháború.1974. A világpiacon bekövetkezett olajárrobbanás nyomán Magyarországon 25 százalékkal emelkedett a tüzelőanyagok, 40 százalékkal a benzin
velemenyezd, 2015. augusztus 28. péntek, 08:01
Mense:I. current - Napokra lebontva
.................................................JANUÁR 1

Névnapok: Fruzsina + Aglája, Algernon, Álmos, Bazil, Csoma, Csombor, Csomor, Eufrozina, Konkordia, Odiló, Ruzsinka, Tóbiás, Vazul

-

A BÉKE VILÁGNAPJA
A BUDAPEST-BÉCS KÖZÖTTI TÁVBESZÉLŐ VONAL ÁTADÁSA - 1891
A BUDAPESTI BAL PARTI KÖRVASÚT MEGNYITÁSA - 1892
A BUDAPESTI HELYI ÉRDEKŰ VASUTAK RT MŰKÖDÉSÉNEK MEGKEZDÉSE - 1890
A FŐVÁROSI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÉLETBE LÉPÉSE - 1894
A HUNGAROCAMION NEMZETKÖZI AUTÓKÖZLEKEDÉSI VÁLLALAT MEGALAKULÁSA - 1966
A KISKUNSÁGI NEMZETI PARK MEGALAPÍTÁSA - 1975
ALBERT FERENC SZÜLETÉSNAPJA - 1811
A RUSZKABÁNYAI VASKOHÓ ÜZEMBE HELYEZÉSE
nagyuska, 2013. április 29. hétfő, 21:15
Képek, videók
templomunk déli oldala032
maroka
2019. március 22. péntek, 22:17
déli napsütés0902.jpg
maroka
2018. szeptember 02. vasárnap, 13:49
Life delight-.jpg
53ilona
2018. augusztus 28. kedd, 13:22
Virágregék Délike 01.jpg
chillik
2018. május 03. csütörtök, 04:36
Virágregék Délike 02.jpg
chillik
2018. május 03. csütörtök, 04:35
Virágregék Délike 03.jpg
chillik
2018. május 03. csütörtök, 04:35
Virágregék Délike 04.jpg
chillik
2018. május 03. csütörtök, 04:34
Virágregék Délike 05.jpg
chillik
2018. május 03. csütörtök, 04:33
Virágregék Délike 06.jpg
chillik
2018. május 03. csütörtök, 04:33
Virágregék Délike 07.jpg
chillik
2018. május 03. csütörtök, 04:32
Virágregék Délike 08.jpg
chillik
2018. május 03. csütörtök, 04:32
Virágregék Délike 09.jpg
chillik
2018. május 03. csütörtök, 04:32
A fejlesztő csapat, közép
vargaspace
2012. november 19. hétfő, 20:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.