Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:34 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Istennel való közösség
,,Amikor vétkezünk, akkor mennyei Atyánkkal való közösségünk megszakad. Ilyenkor engedetlenségünk miatt nem érezzük az Atya mosolyának áldását életünkön, amelynek azelőtt úgy örvendeztünk. A tiszta közösségnek ez a megszakadása tartson akár rövidebb, akár hosszabb ideig - semmiképpen nem tulajdonítható Istennek, a velünk való törődése hiányának. A szakadás oka a beszennyeződött lelkiismeretünk."

-Richard A. Bennett-
kalmanpiroska, 2019. április 15. hétfő, 15:07
Címkék: tiszta közösségnek, megszakadása tartson, velünk való, beszennyeződött lelkiismeretünk, engedetlenségünk, beszennyeződött,
Kommentek
15. Hét: Mennyei Atyánk szól hozzánk
kilenced! A Mennyei Atyával való szoros kapcsolat
Imádunk Téged Krisztus és áldunk Téged, mert érettünk gyermekké lettél!
*
*Elmélkedés: Kis Jézus szüleivel részt vett a kora vallásos eseményein, útra kel egy több napos zarándokútra Jeruzsálembe! 12 éves, még gyermek, de nem játszik a többi gyermekkel, hanem ott marad a templomban, hallgatja a bölcs papok beszédét, mert Ő: ,,az Atya dolgaiban" akar lenni. A gyermeki lelkület nagyon fontos eleme a szülőhöz, az Atyához való ragaszkodás, Istennel való személyes kapcsolat! Jézus Krisztus az Úr imájában arra bátorít, arra tanít, hogy szólítsuk az Istent mennyei apukánknak: " Miatyánk". Nagyszerű hír, csodás kinyilatkoztatás, lám nem vagyunk árvák! A gyermeki lelkület nem azt jelenti, hogy egymagunkba " gyermekeskedünk", hanem azt, hogy mennyei Atyánk kezét fogva, a szavát lesve vagyunk mi gyermekek. Igen, csak ott van gyermeki lelkület, ahol él az Atya iránti szeretet! Addig vagyunk gyermekek, míg az Atyánkkal való közösség él! Jézus
maroka, 2019. április 08. hétfő, 21:44
A Lélek ösztönzése
ösztönzi őt erre, s kíséri mindvégig: istenemberi személyében a teljes Szentháromság jelen van akkor is, amikor a kemény böjttől igénybe vett testét és a kísértések által megpróbált lelkét szemléljük.
-Ugyanaz a Lélek bennünket is ösztönöz: legyünk mi is készek elhagyni lelki komfortzónánkat, és negyven napon át visszafogottabban élni, a ,,pusztába vonulni", hogy rátaláljunk Istenre, ő pedig miránk. De senkit ne érjen meglepetés: aki egy kicsit is komolyan gondolja, hogy találkozni akar Istennel, az a kísértővel is találkozni fog. A gonosz már az ősszülők életében is megjelent, felajánlva nekik, hogy ha rá hallgatnak, olyanok lesznek, mint Isten. A mi igyekezetünk is hasonló: egyre hasonlóbbakká szeretnénk válni Istenhez. Ám ez korántsem a ,,hazugság atyjának" (Jn 8,44) praktikáival valósul meg, hanem a Krisztust követő lelki élettel.
- A Lélek ösztönzésével vonul a pusztába Jézus. A Lélek az, aki kezdeményez, aki éltet, kísér, vezet, vigasztal, eltölt kegyelemmel. Nekünk is a
maroka, 2019. március 10. vasárnap, 08:35
Igenaptár oldalon: Hamvazószerda 03.06
szolgái, hangos szóval sírjanak, az előcsarnok és az oltár között így kiáltsanak: ,,Könyörülj, Uram, könyörülj népeden, ne tűrj ilyen gyalázatot örökségeden! Ne uralkodjanak rajtunk pogány nemzetek! Ne mondhassák gúnyolódva: »Hol van hát Istenetek? Erre az Úr féltő szeretettel tekintett országára, és népének megkegyelmezett.
Ez az Isten igéje. Joel 2,12-18

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Itt az alkalmas idő, hogy kiengesztelődjünk Istennel.
Testvéreim!
Krisztus követségében járunk. Isten maga buzdít titeket általunk.
Krisztus nevében kérlek, engesztelődjetek ki az Istennel! Ő a bűn hordozójává tette értünk azt, aki bűnt nem ismert (Jézust), hogy általa Isten igaz voltának részesei legyünk.
Mint az ő munkatársai, figyelmeztetünk titeket, hogy Isten kegyelmét ne vegyétek hiába. Azt mondja ugyanis az Úr: ,,Amikor az időt alkalmasnak látom, meghallgatlak, és ha eljön az üdvösség napja, segítek rajtad."
maroka, 2019. március 06. szerda, 10:45
Szent Péter apostol székfoglalása 02.22
16,13-19

*
- Vince család oldalon
Február 22. - Szt. Péter apostol székfoglalása: Az Egyház - az Isten és az ember találkozása
Lelki élet, Liturgia, Vincés elmélkedések admin által
prymat_piotraEzért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. (Mt 16,18)
Jézus és a tanítványai között létező közösség nem csupán emberi közösség. Ez a közösség az Egyház záloga, melyben az ember találkozhat az Istennel. Ebben az Isteni és az ember közösségben megnyilvánul az ember iránti Isten bizalma. Az Isten meghívja minket a hithez, melyet az Egyház közösségében élünk és ebben a közösségben feladatokkal megbíz minket és kegyelmével kiegészíti gyengeségünket. Így bízhatunk, hogy Isten kegyelmével együttműködhetünk az Ő művének folytatásában. Mindaz lehetséges ezért, mert az Egyház az imádkozó közösség. Páli Szt. Vince pedig azt mondja az imádság erejéről:
Az imádság egy legyőzhetetlen fellegvár, mely
maroka, 2019. február 21. csütörtök, 12:22
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
amely, a sumérek szerint többet jelentett, mint pusztán egy dualisztikus szemléletmódot. Megadta Éva számára a szaporodás lehetőségét is, a képességet utódok világra hozatalára.

Éva rálelt Ádámra, mindketten ettek a fáról majd gyermekeket nemzettek, akiknek a neveit a sumér táblák felsorolják. Nézzük most meg az Ádám-Éva történet mindkét változatban: vessük össze az ősi sumér iratokban és a Bibliában szereplő verziót. Amint az Úr (aki gyakorlatilag egy rabszolgatartó, nem összekeverendő Istennel, tán Sátánhoz közelebb áll) keresztülsétál a kerten - sétál, fizikális testben van, legalábbis ezt sugallják a Genezis sorai. Sétál a kertben, Ádámot és Évát hívja. Nem tudja merre vannak. Az Úr ("Isten") mégsem tudja hol lehetnek. Szólítja őket, és ők jönnek. Nem tudja, hogy ettek a fáról, míg meg nem látja, hogy szégyenükben megpróbálnak elrejtőzni. Azután ráébred arra, hogy mit cselekedtek.

Van itt még egy érdekes dolog: az eredeti Bibliában - és voltaképpen az összes többi verzióban - az
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:17
Megvallás, megbocsátás, megtisztítás
annál mélyebb tudatára ébredünk mindenestől bűnös voltunknak. Szükségünk van arra, hogy azonnal megtisztuljunk bűneinktől, különben szüntelen bűntudatra és állandó levertségre volnánk ítélve.

János azt mondja itt, hogy a megoldás a bűnök megvallásában van. A hitetlen ember elnyeri a bűneiért járó büntetés bírói elengedését a Jézus Krisztusban való hit által. A hívő ember pedig elnyeri az Atya bocsánatát a bűnvallás után.

A bűn Isten gyermekeinek az életében megszakítja a közösséget Istennel, és ez a szakadás meg is marad mindaddig, amíg a bűnös ember be nem vallja és el nem hagyja bűneit. Ha megvalljuk, akkor Isten hűséges marad Igéjéhez: megígérte, hogy megbocsát. És igazságos marad mégis, mert Krisztus váltságműve a kereszten megteremtette az alapot erre.

Ez a vers tehát azt jelenti, hogy ha megvalljuk bűneinket, minden följegyzés kitöröltetik a nyilvántartásból, teljesen megtisztulunk, helyreáll az Istennel való közösség csodálatos légköre.

Mihelyt tudatára
kalmanpiroska, 2019. január 19. szombat, 08:31
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére
titokkal

Imádság a szent apostoli élet társasági tagokhoz

Minden eddig élt szent közösségi tagokhoz fordulva kérjük, hogy a mai közösségek úgy tudjanak szolgálni az Egyházban és fejlődni, hogy minden tag egységben a szabályzattal és az Égiek patrónusuk és a Boldogságos Szűz közbenjárásával Egyházunk és a világ javát szolgálják ott, ahová karizmájuk szerint az Úr rendelte őket. Amen.

6. nap: Imádság a konszekrált remetékért

Felajánló napi ima

,, Egyedül az egyedüli Istennel " - ma a megszentelt remete testvéreinket hozzuk eléd Egyedülvaló Istenünk, Aki e kiválasztott lelkeket a világ zajától távol és csak Reád hagyatkozva, Veled élve és betöltekezve rendelted számukra életútjukat. Nem csak a fizikailag távol élő remetéket ajánljuk oltalmadba, de azokat a remetéket is, akik a nagyvárosok zajában élnek mégis imáikkal, vezekléseikkel és lelkük elvonulásával csak az Úrra figyelnek és Őt engesztelve minden saját és más bűnéért életüket
suzymama, 2019. január 17. csütörtök, 07:36
Képek, videók
Közösségben Istennel
sacimama
2014. július 09. szerda, 23:59
grét közösségi ház karács
maroka
2018. december 20. csütörtök, 13:17
közösségi munka
orban47
2017. július 16. vasárnap, 22:55
Közösségben imádkozni
sacimama
2015. július 09. csütörtök, 12:04
Witten Közösségi ház 002.
eva_gyulai
2015. június 13. szombat, 17:15
Ima közösségben áldás
sacimama
2015. január 23. péntek, 00:12
közösségi oldal.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:38
Magány és közösség 2
sacimama
2014. november 03. hétfő, 01:08
ha szíved megszakad.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 20:09
A szív megszakad.jpg
kohlinka
2015. március 31. kedd, 21:22
Szívnek megszakadni mosol
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 18:20
megszakadt szív
taltos1
2014. május 10. szombat, 22:44
Idézet- szív,ha megszakad
anci-ani
2010. november 20. szombat, 00:42
a gát máshol is megszakad
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:06
a%20sz%EDv%20megszakad .jp
julcsi0409
2009. november 12. csütörtök, 15:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.