Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 07:05 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Istennel való közösség
,,Amikor vétkezünk, akkor mennyei Atyánkkal való közösségünk megszakad. Ilyenkor engedetlenségünk miatt nem érezzük az Atya mosolyának áldását életünkön, amelynek azelőtt úgy örvendeztünk. A tiszta közösségnek ez a megszakadása tartson akár rövidebb, akár hosszabb ideig - semmiképpen nem tulajdonítható Istennek, a velünk való törődése hiányának. A szakadás oka a beszennyeződött lelkiismeretünk."

-Richard A. Bennett-
kalmanpiroska, 2019. április 15. hétfő, 15:07
Címkék: tiszta közösségnek, megszakadása tartson, velünk való, beszennyeződött lelkiismeretünk, engedetlenségünk, beszennyeződött,
Kommentek
A békesség szigete - a békességről
vár,
mert oly sok háború után
békességben szeretne élni már.

Jöjj békesség fejedelme!
A megváltott nép hív és vár!
Vándor utján probák között
félelemmel, fáradtan jár...

Jöjj békesség fejedelme!
Hozd el békeországodat!
Amelyben édeni béke
várja, a megváltottakat!


GYŐZELEM...

A győzelem titka az Istennel való bensőséges kapcsolat.
Ez a forrása minden külső és belső erőnek.

HA elfelejtenek, vagy elhanyagolnak, ha tudatosan
mellőznek és te mindezt alázattal vállalod, és Uradnak
hálát adsz minden sértésért és megaláztatásért, akkor -
az győzelem.

HA a jót amit teszel vagy tenni akarsz, mások kigúnyolják,
ha vágyaid meghiúsulnak, ha a többiek pontosan azt teszik, ami
neked nem
menusgabor, 2019. október 03. csütörtök, 18:18
Sugárzó arccal
"Azt azonban nem tudta Mózes, hogy arcának bőre sugárzó lett, amikor Istennel beszélt." 2Mózes 32,29

Amikor Mózes lejött a Sinai-hegyről, kezében a két kőtáblával, amelyekre a Tízparancsolat volt felírva, két különös ismertetőjegyet lehetett észrevenni rajta. Először is fénylett az arca. Isten jelenlétében volt, aki a sugárzóan ,,fényes felhőből, (amit ,,sekiná"-nak neveztek) jelentette ki magát. Mózes arcának fénye mintegy kölcsönzött sugárzás volt. Az Istennel való beszélgetés után Mózes, a törvényadó, még mindig magán viselt valamennyit a dicsőség fényéből és sugaraiból. A megdicsőülés tapasztalata volt mögötte.

A második ismertetőjel az volt, hogy Mózes maga nem is tudta, hogy arca így világít. Egyáltalán nem volt tudatában különleges külsejének, amit Isten jelenlétében nyert. (F. B. Meyer mondja egyik erről szóló kommentárjában, hogy az egészben a legdicsőségesebb az volt, hogy Mózes erről mit sem tudott.)

Bizonyos tekintetben mi is részesei lehetünk a Mózeséhez
kalmanpiroska, 2019. szeptember 13. péntek, 08:10
Bármi áron
,,Uram, ki lehet sátradnak vendége, ki tartózkodhat szent hegyeden? ...aki esküjét nem vonja vissza, ha kárt vall is." Zsoltár 15,1.4

A 15. zsoltárban Dávid olyan személyt ír le, aki közösségben van Istennel. Az ilyen ember egyik jellemvonása az, hogy állja a szavát, még ha nagy árat is kell fizetnie érte. Ha megígér, vagy megfogad valamit, azt mindenáron teljesíti.

Nézzük például azt a keresztyén embert, aki eladja házát. Vevő jelentkezik, aki kész megadni a házért a kért árat, és megegyeznek az eladásban. Mielőtt azonban a szerződést aláírnák, jelentkezik egy másik vevő, aki sokkal többet ígér a házért. Jogilag az eladó talán elállhat az első ajánlattól, hogy így többet nyerjen az üzleten. Erkölcsileg azonban kötve van adott szavához. A bizalomra méltó keresztyén ember tanúságtétele forog kockán.

Más: egy hívő embernek gyulladásba jött a bölcsességfoga. Fogorvosa elküldi egy szájsebészhez, aki antibiotikummal kezeli a begyulladt fogat, és időpontot ad a betegnek a
kalmanpiroska, 2019. augusztus 30. péntek, 08:16
Püspökké szentelték a Váci Egyházmegye új főpásztorát, .....
őszintén kereső embert: ,,Láttalak a fügefa alatt." Ezek a szavak valamilyen belső eseményre utalnak, arról győzik meg Bertalant ellenállhatatlan erővel, hogy Jézus a szíveket vizsgálja, hogy ő az Isten fia. Tehát nem csak Péter vallja meg később, hogy Jézusban felismerte a Messiást, de kialakul ez a meggyőződés titokzatos módon Bertalan szívében is. Jézus pedig az ő hitvallására is válaszol. Ígéretet tesz neki, nem arra, hogy rá építi az Egyházát, hanem arra, hogy még inkább bevezeti őt az Istennel való szeretetkapcsolat élményébe és titkába.
Zsolt testvérünk is átélte a Krisztushoz fűződő személyes kapcsolat nagyszerűségét. Már papi jelmondatául a Jelenések könyvének szavait választotta: ,,Légy hű mindhalálig, és neked adom az örök élet koronáját" (Jel 2,10).
Jézus Krisztus azt kéri minden megtérő embertől, hogy higgyen benne és kövesse őt. Nem parancsok sokaságát sorolja fel. Még a gazdag ifjúnak is először azt mondja: ,,Tartsd meg a parancsokat." Utána azonban
maroka, 2019. augusztus 25. vasárnap, 07:18
Szent Bertalan apostol vértanu
egyszerű hívás elindítja őt, s ennek két oka lehet. Egyrészt kortársaihoz hasonlóan az isteni ígéretek alapján ő is várja a Messiást, másrészt nyitott és nem zárkózik be a saját elképzeléseibe. Indul, hogy személyesen találkozzon azzal, akiről Fülöp beszélt neki. És az első találkozás élménye rögtön arra készteti őt, hogy Jézust Isten Fiának és Izrael Királyának nevezze.
Mennyi emberrel találkozunk, akik eltávolodtak Istentől és Jézus szeretetétől. Szívük mélyén ott él a boldogabb élet vágya, az Istennel való lelki közösség vágya, csak éppen nincs, aki megszólítsa és elindítsa őket Jézus felé. Ha ismerünk ilyen személyeket, mondjuk nekik egyszerűen: Indulj Jézushoz, találkozz vele!
C. Horváth István Sándor

*
- Magyar kurír oldalon
......................
......................
A
maroka, 2019. augusztus 24. szombat, 09:38
Boldogságos Szűz Mária királynő
...................
Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!" Ennek hallatára Mária zavarba jött, és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez.
Az angyal azonban folytatta: Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A
maroka, 2019. augusztus 22. csütörtök, 16:33
A béke ünnepe
Böjte Csaba mutatott be szentmisét a moldvai csángóknak Bákóban
.........

....................

...................

..................

.................
A jászvásári egyházmegye területén élő moldvai csángó magyarok január óta minden hónap utolsó vasárnapján anyanyelvükön ünnepelhetnek szentmisét a bákói Szent Miklós-templomban. Július 28-án a közösségben szolgáló lelkipásztorok meghívására Böjte Csaba ferences szerzetes celebrált szentmisét és mondott szentbeszédet.
Nagyon messziről érkezünk erre a különleges ünnepre, a Gyimeseken, az ezeréves határon túl fekvő
maroka, 2019. július 30. kedd, 11:12
A szenvedés vászna
Élettörténetek: A szenvedés vászna

A kaliforniai Oakland belvárosában, egy főleg feketék lakta környéken nőttem fel. Arrafelé ,,barnának" számítottam, holott brazil és amish származású vagyok. Nagyon lelkesítő volt, amikor felismertem, hogy az evangélium milyen sokféle társadalmi problémával foglalkozik: szegénységgel, faji kérdésekkel, gazdasági kérdésekkel, ezért a szociálisan hátrányos helyzetű rétegek között végzett szolgálatnak szenteltem az életem. Megtanultam mindent a színes bőrűek szemszögéből látni.
2009-ben Dél-Afrikába költöztem. Megérkezésem másnapján máris fehérnek éreztem magam.
Tisztában voltam vele, hogy az etnikai különbségek tekintetében Dél-Afrika változatlanul a világ egyik legmegosztottabb országa. 2010-ben feleségül mentem egy csodálatos, fekete bőrű dél-afrikai férfihoz, s mi is gyarapítottuk a vegyes házasságok elenyésző számát. Tulajdonképpen fenyegetést jelentettünk a társadalom számára, amely még az apartheid korszakot követően is a faji
kalmanpiroska, 2019. július 26. péntek, 20:45
Képek, videók
Közösségben Istennel
sacimama
2014. július 09. szerda, 23:59
grét közösségi ház karács
maroka
2018. december 20. csütörtök, 13:17
közösségi munka
orban47
2017. július 16. vasárnap, 22:55
Közösségben imádkozni
sacimama
2015. július 09. csütörtök, 12:04
Witten Közösségi ház 002.
eva_gyulai
2015. június 13. szombat, 17:15
Ima közösségben áldás
sacimama
2015. január 23. péntek, 00:12
közösségi oldal.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:38
Magány és közösség 2
sacimama
2014. november 03. hétfő, 01:08
ha szíved megszakad.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 20:09
A szív megszakad.jpg
kohlinka
2015. március 31. kedd, 21:22
Szívnek megszakadni mosol
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 18:20
megszakadt szív
taltos1
2014. május 10. szombat, 22:44
Idézet- szív,ha megszakad
anci-ani
2010. november 20. szombat, 00:42
a gát máshol is megszakad
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:06
a%20sz%EDv%20megszakad .jp
julcsi0409
2009. november 12. csütörtök, 15:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.