Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 07:03 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az MNB engedélyezte a CIG EMABIT egyes magyar üzletágainak értékesítését
Az EMABIT anyavállalata, a CIG Pannónia Életbiztosító csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tájékoztatott a jegybankhoz április 22-én benyújtott kérelme alapján meghozott döntésről.

A CIG Pannónia Életbiztosító április 8-án jelentette be, hogy leányvállalata szavatolótőke-helyreállítási tervének keretében több mint 100 ezer szerződéstől, közel 6 milliárd forint állománydíjú portfóliótól válik meg.

Az MNB tavaly novemberben kéthónapos határidővel kötelezte helyreállítási terv készítésére a nem-élet biztosításokkal foglalkozó CIG EMABIT-ot azzal, hogy szavatoló tőkéjét a szükségletet fedező szintre kell állítani, vagy csökkentenie kell kockázati kitettségét. A jegybank azt követően döntött a biztosítóval szembeni intézkedésekről, hogy a CIG EMABIT szavatolótőke-megfelelése kedvezőtlen irányba mozdult el az olaszországi úgynevezett "gaming" kezesi biztosítások kapcsán bekövetkezett több jelentős káresemény következtében.Az MNB március 27-én elutasította a biztosító helyreállítási tervét, és április közepéig új terv benyújtására kötelezte a társaságot. A jegybank ezt azzal indokolta, hogy a tervben szereplő egyes lényeges adatok megalapozatlannak bizonyultak, így nem volt alkalmas annak érdemi alátámasztására, hogy a CIG EMABIT a jogszabály által előírt határidőben helyreállítsa szavatolótőke-megfelelését.

Április 29-én az MNB augusztus 4-ig meghosszabbította a CIG EMABIT szavatolótőke-helyzetének rendezési határidejét. A társaság továbbra sem köthet új biztosítási szerződéseket, a régieket nem hosszabbíthatja meg, és nem fizethet osztalékot, amíg a szavatolótőke-szintet nem állítja helyre, vagy a szavatolótőke-szükséglet teljesítése érdekében nem csökkenti a kockázati profilt.

A CIG Pannónia csoport 2019-ben adózás után 641 millió forint veszteséget könyvelt el, teljes átfogó jövedelme 326 millió forint veszteség volt a CIG Pannónia Életbiztosító március 26-án publikált nemzetközi számviteli szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentése szerint.

Az adózott eredmény 2,435 milliárd forinttal maradt el az előző évitől, aminek fő oka a nem-élet szegmensben az olasz határon átnyúló kezesi biztosítási terméknél bekövetkezett jelentős káresemények és kapcsolódó visszaélések (teljes eredményhatásuk 2,39 milliárd forint), valamint a Konzum/Opus részvény-átalakításon realizált 1,056 milliárd forint árfolyamveszteség volt.

Ezek nélkül a csoport adózott eredménye 2019-ben 2,805 milliárd forint lett volna, 1,011 milliárd forinttal magasabb a 2018-asnál.

A CIG Pannónia Életbiztosító márciusban közölte, határozott intézkedéseket tesznek az EMABIT rendbetétele érdekében. Neves ügyvédi irodákat bíztak meg a cég jogi képviseletével, felfüggesztették a kezesi szolgáltatást Olaszországban, felülvizsgálják a vitatott szerződésekhez kapcsolódó kárigényeket, fokozatosan minimalizálják a kockázatokat.

A függő károk és a még mindig magas kitettség miatti tartalékképzési kötelezettségek miatt a vagyonbiztosító Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelési mutatója 60 százalék, így a menedzsment a helyreállítási terv keretében a megfelelő szolvencia szint elérésére összpontosít - tették hozzá.

Ennek érdekében a magyar kezesi területen a további értékesítés leállítását rendelte el az igazgatóság, egyben közölték, hogy a menedzsment várakozása alapján a vállalkozás folytatásának elve az EMABIT esetében nem fenntartható.

A CIG Pannónia Életbiztosító részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a 33 forint névértékű papírok a csütörtöki kereskedést 186 forinton zárták, 2,11 százalékkal - 4 forinttal - alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb ára 407 forint, a legalacsonyabb 100 forint volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 17:12
Címkék: Pannónia Életbiztosító, Budapesti Értéktőzsde, Szolvencia II, jegybankhoz április, nem-élet biztosításokkal, szükségletet fedező,
Kommentek
Akkus fűnyíró és sövényvágó ollót hív vissza az Aldi
A visszahívás oka, hogy a termék az akkumulátor behelyezését követően nagyon ritka esetben automatikusan beindulhat.

A fűnyíró és sövényvágó olló minden hazai Aldi üzletben június 18-án volt elérhető. A termék értékesítését azonnal felfüggesztették, az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége egyelőre nem állapítható meg - közölték.

Az Aldi arra kéri a vásárlókat, hogy az esetleges balesetveszély miatt ne használják a terméket, vigyék vissza bármely magyarországi Aldi áruházba, ahol a vásárlást igazoló számla vagy nyugta hiányában is visszatérítik a készülék árát.
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 10:01
A Magyar Suzuki 23 százalékkal növelte árbevételét 2019-ben
16,32 százalékos volt a Magyar Suzuki részesedése, 25766 új Suzukit helyeztek forgalomba az országban.

Az igazgató tájékoztatása szerint világszerte összesen 185 002 Esztergomban gyártott személygépkocsit adtak el tavaly, közülük 133 515 Vitara és 51 487 SX4 S-CROSS modell volt. A tavalyi gyártás 88 százaléka - 168 774 jármű - exportra készült.

Krisztián Róbert ismertette, a Magyar Suzuki Zrt. 2019-ben globálisan 194 447 járművet adott el 123 országban, ezzel 13,13 százalékkal növelte értékesítését 2018-hoz képest.

Josinobu Abe elnök-vezérigazgató elmondta, 2020-ban a termelés új korszaka kezdődött az üzemben, mivel az európai piacra már kizárólag hibrid modelleket gyártanak Esztergomban.

A vállalat vezetője kiemelte, tavaly áprilistól a Magyar Suzuki a japán vállalatcsoport európai pótalkatrész- és kiegészítőtartozék-központja. A nagymértékben automatizált elosztó- és raktárbázisból hetente átlagosan 125 kamionnyi alkatrészt és pótalkatrészt szállítottak 120 országba 5 kontinens
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:11
Az MNB betiltotta a Novis Biztosító Sensum életbiztosításának magyarországi értékesítését
A tájékoztatás szerint a biztosító az ügyféltájékoztatás során nem a jogszabályban előírt számítási módszertan szerint határozta meg a teljes költségmutató értékét, a termék egyes mögöttes eszközalapjainak várható teljesítményét, így azt, hogy az ügyfelek várhatóan mekkora összegre számíthatnak a lejáratkor.

A jegybank felszólította a Novis Biztosítót, hogy a jogszabálynak megfelelően készítse el a szerződéskötés előtt átadandó életbiztosítási termékismertetőt, az általános szerződési feltételeket, továbbá igényfelmérési eljárása során azonosítsa az ügyfelek tényleges igényeit, a fogyasztói alkalmasság felmérésére szolgáló dokumentumokat pedig úgy állítsa össze, hogy azok alapján beszerezhetők legyenek a szükséges információk.

A közleményben felidézik, hogy a jegybank 2018. július 4-én felfüggesztette, majd 2019. július 11-én megtiltotta a biztosító több más, itthon terjesztett befektetési egységekhez kötött élet-, illetve nyugdíjbiztosításának értékesítését. A tiltás addig marad érvényben,
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 10:41
Májusban 45 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új járművek száma Romániában
Az adatok szerint az első öt hónapban a forgalomba helyezett új járművek száma csaknem 32 százalékkal, 39 455-re csökkent a tavaly azonos időszakához mérten.

A román autógyártók és -importőrök egyesületének értékelése szerint jelentősnek számít az új autóknál tapasztalt, csaknem 32 százalékos visszaesés, de ez elmarad a Nyugat-Európában jegyzett 43,5 százalékos átlagos csökkenéstől. Az új autók értékesítését a koronavírus-járvány okozta gazdasági leállás befolyásolta kedvezőtlenül - állapították meg.

A használt járművek forgalomba helyezése májusban csaknem 31 százalékkal, 26 616-ra mérséklődött, míg az első öt hónapban mintegy 16 százalékos visszaesést jegyeztek. Ez utóbbi csaknem 160 ezer használt jármű forgalomba helyezését jelentette.

Tavaly év végén Romániában mintegy 8,75 millió jármű volt forgalomban, ebből több mint 6,9 millió személygépkocsi.
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 15:53
Koronavírus - Elemzők és szakszervezetek is üdvözlik a német kormány 130 milliárd eurós gazdaságösztönző progra
serkentésére tett "bátor lépés", úgy is, hogy nem tudni pontosan, mennyiben jelenik meg a csökkentés a fogyasztói árakban.

A müncheni ifo (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München) gazdaságkutató intézet vezetője, Clemens Fuest szerint a program "széles alapozású és többnyire jól átgondolt". A kormány helyesen tette, hogy elvetette az autóvásárlási kedvezmények gondolatát, és nagy meglepetést okozott az áfacsökkentéssel. Ez a csökkentés az új autók értékesítését is élénkíti, az autóiparnak nyújtott egyéb támogatások pedig elősegítik a jövőt szolgáló beruházásokat - mondta az elemző.

A DIW és az ifo vezetője egyaránt hangsúlyozta, hogy a program nagy érdeme az éghajlatváltozás elleni küzdelmet szolgáló technológiák és infrastruktúra fejlesztésének támogatása.

A DGB elnöke, Reiner Hoffmann a program szociális elemeit méltatta. Nyilatkozatában kiemelte, hogy a gyermekes családok kiemelt támogatása szakszervezeti követelés volt, és megvalósulása
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 17:53
Újabb biofinomítót épít a Pannonia Bio Zrt. Dunaföldváron
lévő Pannonia Bio - kezdetben Pannonia Ethanol néven - 2012 óta gyártbiotermékeket Dunaföldváron; 2019-ben 1,2 millió tonna hazai kukorica feldolgozásával 500 millió liternél több etanolt, 300 ezer tonnát meghaladó mennyiségű, GMO-mentes, magas fehérjetartalmú állati takarmányt és mintegy 10 ezer tonna kukoricaolajat állított elő. A termékeket több mint 30 országba exportáló cég 250 embert foglalkoztat, közvetve 2850 munkahely fenntartását támogatja.

A zrt. 2019-ben 27,5 százalékkal növelte értékesítését, bevétele meghaladta a 367 millió eurót, valamint 152 százalékkal, 95,8 millió euróra nőtt a zrt. adózás előtti eredménye. A növekedést az erős etanol árak is elősegítettek - írták.

Kitértek arra, hogy 2020 elején a koronavírus-járvány miatt gyengült az etanol iránti kereslet, ami gyengítette az etanol árát, és befolyásolhatja a cég idei profitját, de azt is megjegyezték, hogy a Pannonia Bio üzleti kilátásai pozitívak.

A zrt. a 2019 és 2021 közötti beruházási programban energiahatékonysági
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 15:43
Szombattól már mobillal is váltható belépőjegy a szentendrei Skanzenbe
A Szentendrei Skanzen és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közös közleménye szerint a mobilfizetéssel megvásárolt belépőjegy a vásárlást követően azonnal felhasználható, nincs átfutási idő, nincs szükség nyomtatásra, ellenőrizhető és nyomon követhető akár a későbbiekben is. Az ilyen módon megvásárolt belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége, annyit fizet a felhasználó, mint amennyit a pénztáránál fizetne.

"A látogatónak le kell töltenie okostelefonjára a mobilfizetési applikációt, ki kell választania a megfelelő belépőjegyet (...) A megvásárolt belépőket elegendő telefonon bemutatni, nincs szükség egyéb teendőkre, azonnal felhasználhatóak" - idézik a közleményben Veres Mihályt, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatóját. A pénteki közlemény szerint ezzel sorban állás nélkül oldható meg a belépőjegyek értékesítése és egyúttal a vendégeket és a múzeum dolgozóit is védik a koronavírus fertőzésétől.

A következő időszakban a skanzen 1000 forintos sétálójeggyel, a megszokott nyitvatartási
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 17:22
Képek, videók
Értékesítem
dandej
2018. augusztus 07. kedd, 17:27
Pecázni engedélyel.jpg
wob
2012. november 16. péntek, 20:53
ünnep életbiztositási köt
lacipecsenye
2013. március 27. szerda, 15:46
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
budapesti szanatórium.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:38
Budapesti-reggel-2016- 12-
lilagondolatok
2016. december 13. kedd, 10:38
A budapesti Állatkert
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:22
Budapesti béke.jpg
chillik
2016. február 20. szombat, 05:28
Budapesti tervek 2016
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:24
Elefántház -Budapesti áll
pacsakute
2016. január 24. vasárnap, 17:40
budapesti_hajnal.jpg
lilagondolatok
2015. december 02. szerda, 05:44
Budapesti szmog.jpg
kicsoda57
2015. november 08. vasárnap, 15:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.