Belépés
2020. január 25. szombat | 4. hét | 25. nap | 13:19 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (kérdések, azonnali kérdések)
MSZP: mit tesz a kormány a munkaerőhiány ellen?

Molnár Gyula (MSZP) arról beszélt, hogy a tavalyi 109-ről idénre már 119-ra nőtt azoknak a szakmáknak a száma, amelyekben engedély nélkül lehetett külföldről érkező dolgozókat alkalmazni.

Hangsúlyozta, hogy 2017-ben még csak 11 ezer 464 munkavállaló érkezett külföldről, ez a szám azonban idén szeptemberig elérte a 31 ezret.

Mit akar tenni a kormány a munkaerőhiány ellen - kérdezte?

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azt felelte, hogy Magyarország nem a vendégmunkások paradicsoma és nem is válik azzá, mert a hazai piacot védő kvótarendszer nem teszi lehetővé, hogy a harmadik országból érkező dolgozók korlátlanul vállalhassanak munkát. A 2019-es kvóta 57 ezer fő - mutatott rá.

DK: miért veszi meg az állam a Mátrai Erőművet?

Varju László (DK) azt mondta, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) azt követően akarja megvásárolni a Mátrai Erőművet, hogy a cég veszteségesbe fordult. Az állam Magyarország minden veszteséges vállalkozásának segít - kérdezte.

Fónagy János, nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár azt felelte, tárgyalás indultak arról, hogy az MVM megvásárolja az erőmű 72,66 százalékos közvetett tulajdoni hányadát. A cég átvilágítása folyamatban van - mondta.

A hazai fogyasztók folyamatos ellátásának érdekében az erőműre a jövőben is szükség lesz - hangoztatta meggyőződését az államtitkár.

LMP: hogyan lehet megoldani a gyógyszerhiányt?

Csárdi Antal (LMP) azt kérdezte, hogy a kormány milyen megoldásokat kínál a gyógyszerhiány ellen.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára kijelentette, az a cél, hogy minden beteg számára biztosítani tudják a gyógyszereket. Hozzátette, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet folyamatosan vizsgálja, hogy milyen gyógyszerekből milyen készletek állnak rendelkezésre, mikre van szükség, illetve milyen helyettesítő gyógyszereket lehet behozni.

A Lakitelek Népfőiskolát bírálta a Jobbik

A Lezsák Sándor "megalomániájáról" beszélő Brenner Koloman (Jobbik) azt kifogásolta, hogy súlyos és aránytévesztő beruházásokat hajtanak végre a Lakitelek Népfőiskolán. Az Országgyűlés alelnöke az elmúlt években közel 35 milliárd forintot kapott az adófizetők pénzéből erre a projektre - fogalmazott. Az ülésteremben tartózkodó többi képviselő reakcióira válaszul szavait azzal folytatta, hogy a Jobbik mindig kiállt a népfőiskolai gondolat mellett, mert "nekünk, ellentétben a bekiabáló hazaárulókkal" fontos a szegényebb családból származó tehetséges fiatalok támogatása. A Lakitelek Népfőiskolának adott pénzből 3152 magyar település közművelődési támogatását meg lehetett volna duplázni három évre - mondta.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára visszautasította az elhangzottakat. Azt mondta, hogy a rendszerváltozásnak Lezsák Sándor volt az egyik kulcsfigurája, Lakitelek pedig az egyik kulcshelyszíne. Lezsák Sándor a saját jövőjét is kockáztatta azzal, hogy a rendszerváltozás egyik legjelentősebb találkozóját összehívta - emelte ki. Az alelnök folyamatosan próbált segíteni a lakiteleki népfőiskolának abban, hogy túléljen és hitelesen képviselje a nemzeti gondolatot. Lezsák Sándor egy fillért nem kap a népfőiskolához érkező összegből, ő forrásokat igyekszik teremteni egy most már egyházi tulajdonú intézménynek - emelte ki.Azonnali kérdésekJobbik: mit tesz a kormány a mátrai erőműnél történt szennyezés ügyében?Dudás Róbert (Jobbik) arról beszélt: Mátrai Erőműben történt szennyeződés kapcsán a helyiek válaszokat várnak, hogy ivóvízkútjaik, termőföldjeik szennyezettek-e.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette: az ellenőrzések során egy alkalommal tapasztaltak a hatóságok határérték-túllépést, azóta viszont semmilyen rendellenesség nem tapasztalható.

Viszonválaszában a képviselő a csernobili atomkatasztrófát felidézve hangsúlyozta: az emberek családjuk egészségéért aggódnak és azért félnek, mert nem kapnak információkat. Egy palack vizet adott át a miniszternek, amelyet elmondása szerint egy olyan helyi kútból hozott, amiből néhány éve még ittak, de most már csak öntözésre és az állatok itatására használják. Gulyás Gergely megjegyezte: egy lignit erőmű esetén radioaktív sugárzás kizárt, ezért arra kérte a képviselőt, hogy rémhírekkel ne próbálja meg megzavarni a térségben élőket.MSZP: mikor fejezi be a kormány a hazudozást az egészségügyről?Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) azt kérdezte: a kormány mikor fejezi be a hazudozást, és ismeri el, hogy tényleg nagy probléma van az egészségüggyel.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arra hívta fel a figyelmet: a szocialisták kormányon elvettek egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól, 6 ezer embert az utcára tettek és 16 ezer kórházi ágyat szüntettek meg. A Fidesz-KDNP kormány azon dolgozik 2010. óta, hogy anyagilag is elismerje az ágazatban dolgozók munkáját: ebben a ciklusban 72 százalékos béremelés volt és 70 kórházat sikerült részben vagy egészben felújítani - ismertette. A képviselő viszonválaszában ismét azzal vádolta a kormányt, hogy nem mond igazat az egészségügy valódi állapotával kapcsolatban, és arra szólította fel a kormányoldalt, hogy "jöjjön ki a VIP ellátásból", és ott nézzen körül, ahol az átlagembereket kezelik.

Az államtitkár úgy reagált: nem valótlanság, hogy a szocialista kormány elbocsátott egészségügyi dolgozókat, a jelenleg kormány éppen ezért fordít évről évre többet az ágazatra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:32
Címkék: Molnár Gyula, Tállai András, Mátrai Erőművet, Varju László, Magyar Villamos Művek, Fónagy János,
Kommentek
Kiválasztották a Térey-ösztöndíjasokat
Egy tizenkilenc tagú szakmai zsűri többfordulós, titkos szavazás eredményeként harminc magyar írót választott ki a legfeljebb ötéves alkotói ösztöndíjra, amelyet a Petőfi Irodalmi Múzeum biztosít a Digitális Irodalmi Akadémia Alkotói Életpálya Programja keretében. A kiválasztottak köre a tartaléklistáról bővült negyvenöt fősre - olvasható a hétfői döntésről szóló közleményben.

A Térey-ösztöndíjra összesen 330 személyt jelöltek, a harminc kiválasztott mellett a tizenöt fős tartaléklista azért született meg, hogy ha a főigazgatója él vétójogával, vagy valamilyen oknál fogva csökkenne a Térey-ösztöndíjasok száma, akkor az azon szereplők léphessenek előre. Demeter Szilárd nem vétózott, sőt javaslatára a Térey Ösztöndíjbizottság úgy döntött, két évre mind a negyvenöt kiválasztott író megkapja a Térey-ösztöndíjat.

A bizottság két év múlva, 2021 végén egy szakmai zsűri segítségével értékeli a Térey-ösztöndíjasok ezen időtartam alatti irodalmi munkásságát, és legkevesebb öt ösztöndíjassal nem
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 12:01
A magyar kultúra napja - Szoboravatással és beszélgetéssel emlékeznek Szabó Gyula színművészre szombaton
programmal folytatódik a Klauzál Házban.

Szabó Gyula (1930-2014) a Színház- és Filmművészeti Főiskolára 1950 és 1954 között járt, 1954-től a Petőfi és a Jókai Színház tagja, majd évtizedekig a Thália Színház vezető színészeként emlékezetes produkciók részese volt. A Thália megszűnése után tagja lett az Arizona, majd a Művész Színháznak is, később a székesfehérvári Vörösmarty Színháznál dolgozott. 1979-től a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanára, egyetemi docens volt. Pályája során játszott többek közt Molnár Ferenc, Shakespeare, Bulgakov, Stendhal, Katona József színműveiben. Emlékezetes alakításai között van Hábetler János, Fejes Endre Rozsdatemető című művében, és Tiborc Katona Bánk bánjában. Játszott az Egy pikoló világos, a Vasvirág, a Kölyök, A tizedes meg a többiek, a Kinek a törvénye című filmekben.

Tévésorozatokban ő volt a Tenkes kapitánya Buga Jakabja, a Princ, a katona Csontos őrnagya, a Robog az úthenger Józsija. Ő volt a magyar szinkronhangja Columbo hadnagynak az amerikai
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 11:31
Utolsó útjára kísérték László atyát 2009. szeptember 4.
gyász óráit éljük, pedig hozzá a ragyogás illik, mert László atya hite fénylett és bevilágított mindent." Hatéves kora óta papnak készült, mert ,,tudta, hogy a hit maga az élet". Plébános korában ,,reménytelennek tetsző dolgokat fordított reménnyé, valósággá", s a templom mellé sportpályát, szeretetotthont, kulturális központot létesített, ugyanakkor ,,hagyott itt feladatot bőven, ami a hívők közösségének épülésére szolgálhat" - mondta.
Búcsúbeszédében Molnár Gyula a főváros XI. kerületének szocialista polgármestere rámutatott arra, hogy a hosszan tartó betegség után elhunyt Lipp László építtette fel a gazdagréti Szent Angyalok templomát. Ezzel, és többi cselekedeteivel a plébános ,,mindenkinek megmutatta a maga útját", bátorítva a híveket, hogy ,,ne féljünk megtenni azt, amit meg kell tenni" - fogalmazott.
Springer Miklós, az FTC elnökségi tagja búcsúbeszédében hangsúlyozta: Lipp László mindig mindenkivel megtalálta
maroka, 2020. január 08. szerda, 19:24
Ne add fel!
fejlesztésére,
ahelyett, hogy a szívüket edzenék.
Légy együttérző
a barátaidon kívül
mindenki mással is.
Légy együttérző.
Dolgozz lelked és
egyben a világbékéjéért.
Dolgozz a békéért és hallgass rám:
Soha ne add fel.
Nem számít, mi zajlik körülötted,
nem számít mi történik
Soha ne add fel".

/Tendzin Gjaco: a jelenlegi dalai láma/


SOHA NE ADD FEL! - MOLNÁR ÉVI portréfilm
SOHA NE ADD FEL! (PAN) - Radics Gizi, Wolf Kati, Oroszlán Szonja - A szív
menusgabor, 2019. december 03. kedd, 20:00
Krónika 3. rész (bizottsági helyek, interpelláció)
Bizottsági helyekA parlament egyhangúlag szavazta meg, hogy Szakács László (MSZP) a gazdasági bizottságban Bangóné Borbély Ildikót (MSZP) , a törvényalkotásiban pedig Molnár Gyulát (MSZP) váltsa, akárcsak azt, hogy az utóbbi testületben pedig Bangóné Borbély Ildikó kapja meg Tóbiás László (MSZP) egykori képviselő helyét.

Interpellációk

A Jobbik a kórházi fertőzésekről tudakozódott

Lukács László György (Jobbik) - titkolózással vádolva a kormányt - a kórházi fertőzések számáról kérdezett interpellációjában, azt hangsúlyozva, hogy mára ezek közel annyi halálos áldozatot szednek, mint a közúti balesetek.

Évente egy kisebb falunyi lakosság hal bele abba, hogy a kórházi fertőzéseknek nem találja az ellenszerét a kormány, ráadásul nem is foglalkozik vele - jelentette ki, a fertőzések számát sokallva, az esetek dokumentálását és jelentését hiányolva.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: a kormány nemhogy
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 16:42
Krónika 19. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
törvényjavaslat vitáját lefolytatni. Bírálta a kormányoldalt, mert szerinte semmilyen vitának nem híve. Azt mondta: a törvény benyújtói között van valaki, akinek nem lenne itt a helye.

Keresztes László Lóránt (LMP) a képviselők közös felelősségének nevezte a viták megfelelő mederben tartását, sürgetve, hogy együtt alakítsanak ki mindenki számára garanciákkal szolgáló megoldást a Ház tekintélyének helyreállítására, ezért javasolta az indítvány visszavonását, konszenzusos kezdeményezés kidolgozását.

Molnár Gyula (MSZP) arra biztatta képviselőtársait, zökkenjenek ki a vita eddigi menetéből, és a hétvégén gondolják végig "tudunk-e ezzel a törvénnyel valamit kezdeni".

Varju László (DK) szerint a javaslat az ellenzék elhallgattatása. Közölte: támogatja azt a javaslatot, hogy a most tárgyalt indítványok visszavonása után készüljön konszenzusos előterjesztés a témában.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint évek óta kettős mérce érvényesül a parlamentben, mert kormánypárti képviselők minden szankció
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Krónika 18. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
Felszólalások

Az éjszakán átívelő vitában szó volt többek között arról, melyik párt az MSZMP utódja, de beszéltek a képviselők az ügynökakták nyilvánosságáról is.

Több ellenzéki képviselő is szóvá tette, hogy a házelnök lényegében önkényesen, szubjektív módon dönthet a fegyelmi ügyekben.

Arató Gergely (DK) szerint a javasolt fegyelmi szabályok bármilyen döntés meghozatalára alkalmasak, mert nem tartozik hozzájuk pontos definíció, így szubjektív módon alkalmazhatják őket.

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) az európai parlamentek gyakorlatát ismertette.

Harangozó Tamás (MSZP) azt kifogásolta, hogy a képviselő kitiltása az Országgyűlés irodaházára, saját irodájára is vonatkozik.

Nagy Csaba (Fidesz) hangsúlyozta, az ocsmány, trágár beszédnek és a rendbontásék nincs helye a parlamentben. A szankcióknak olyan súlyúaknak kell lenniük, hogy a rendbontás előtt mindenki végiggondolja tettét - közölte.

Az elnöklő Lezsák Sándor bejelentette: a fideszes Szatmáry Kristóf is
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 12:51
Képek, videók
Molnár Gyula.jpg
agica2004
2015. augusztus 14. péntek, 21:06
Molnár Gyula--.jpg
agica2004
2015. augusztus 14. péntek, 21:05
Kutyus tállal
eva6
2019. november 03. vasárnap, 14:03
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
Erőművész vöröspanadamaci
pacsakute
2013. április 29. hétfő, 18:38
Erőművész biciklije
galico
2006. október 01. vasárnap, 00:16
az erőművész
solanum
2006. július 16. vasárnap, 09:44
Bóka László őszi emlékkön
liliana01
2019. október 12. szombat, 15:59
lászló atya_in memori0825
maroka
2019. augusztus 25. vasárnap, 18:40
0 a Gulyás lászló festmén
lovaszmarika
2019. július 07. vasárnap, 19:09
SZKV-1982.-Nemes László.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:26
lászló_ dobogókő0427_10.j
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:36
lászló_ dobogókő0427_8.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.