Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 16:50 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terrorizmus - Belgiumban a brüsszeli terrortámadások áldozataira emlékeztek
2016. március 22-én az Iszlám Állam nevű terrorszervezet három robbantásos merényletet hajtott végre Brüsszelben: kettőt a Zaventem repülőtéren, a másikat az egyik uniós intézményekhez közeli metróállomáson. A támadásnak 32 halálos áldozata, és több mint kétszáz sebesültje volt.

A megemlékezésen csak a brüsszeli Zaventem repülőtéri és a STIB fővárosi tömegközlekedési vállalatok, valamint az áldozatok hozzátartozóit képviselő szervezet elnökei vettek részt, tekintettel a koronavírus -járvány megfékezésre bevezetett restrikciós intézkedésekre.

"Ezekben a nehéz időkben nagyra értékeljük, hogy sort kerül a megemlékezésre. A szolidaritás és egymás támogatása most még jobban felértékelődik" - mondta Phillippe Vansteenkiste áldozatok hozzátartozóit képviselő szervezet elnöke.

"A különleges körülmények ellenére is kötelességünk, hogy megemlékezzünk az áldozatokról. Nem felejtjük el őket" - írta Sophie Wilmés a belga miniszterelnök Twitter üzenetében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 17:41
Címkék: Iszlám Állam, Phillippe Vansteenkiste, Sophie Wilmés, brüsszeli terrortámadások, egyik uniós, megemlékezésen csak,
Kommentek
Palesztin merénylő elgázolt, majd megsebesített egy izraeli katonát, a támadót agyonlőtték
Jeruzsálem mellett, a Maálé Adumim telepesváros felé vezető út Abu-Disznél található ellenőrző pontjánál egy fehér furgon hajtott megállás nélkül egy ott őrködő izraeli katonának, majd a sofőr kiugrott a járműből, és nekiesett az elgázolt őrnek.

Több, szintén ott őrködő katona az áldozat segítségére sietett, és a merénylőt a helyszínen lelőtték. A furgont később átvizsgálták, és egy csőbombát találtak benne, amelyet a merénylő valószínűleg a többi katona felé akart dobni.

Az ollóval felsőtestén megszúrt, húsz év körüli katonát a mentők a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházba szállították közepesen súlyos állapotban.

A koronavírus-világjárvány kezdete óta a Ciszjordániában elkövetett terrortámadások száma jelentősen visszaesett, legutóbb február elején hajtottak végre tizenkét katona ellen gázolásos merényletet Jeruzsálemben.
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 08:56
Koronavírus - Heathrow: 90 százalékos forgalomcsökkenés várható áprilisban
érinti, mivel normál időszakokban a légi árufuvarozás 95 százalékát utasszállító repülőgépek bonyolítják.

Márciusban így is több mint 100 ezer tonna teheráru fordult meg Heathrow-n, bár ez 32,5 százalékkal kevesebb volt a tavaly márciusi teherforgalomnál - áll a repülőtér keddi tájékoztatójában.

Londoni pénzügyi elemzők szerint az új típusú koronavírus okozta járvány terjedése csaknem négyszer akkora forgalomkiesést okozhat a globális turizmusban, mint a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadások, és ez több ezer milliárd dolláros veszteséggel járhat.

Az egyik vezető londoni makrogazdasági elemzőház, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) erről összeállított tanulmányában felidézte, hogy az idegenforgalom globális szinten 7,4 százalékkal esett vissza a 2001-es merényletek utáni két évben.

A ház közölte: modellszámításai azt mutatják, hogy a járvány miatt az idei második negyedévben a globális turistaforgalom valószínűleg 50 százalékkal, a turisztikai főszezon
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 12:51
Koronavírus - Pew intézet: az amerikaiak a fertőző betegségeket tartják a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatn
A terrorizmus és az atomfegyverek terjedését a megkérdezettek továbbra is nagy aránya - 73-73 százaléka - tartja jelentős fenyegetésnek az Egyesült Államokra nézve.

A kutatóintézet megállapította: az új típusú koronavírus járványa alapvetően megváltoztatta az amerikaiak gondolkodását. A nyugat-afrikai ebolajárvány 2014-es kirobbanásakor a Pew szintén készített felmérést, akkor a megkérdezetteknek csak 52 százaléka gondolta, hogy a fertőző betegségek a legnagyobb veszélyt jelentő jelenségek között vannak.

Az intézet március 3-a és 27-e között végezte el most ismertetett kutatását, tehát akkor, amikor már javában tombolt a koronavírus-járvány. Ezer embert kérdeztek meg telefonon, és azt tapasztalták, hogy a járványveszélyét hasonlóan ítélik meg a különböző korosztályok, és nincs jelentős különbség pártszimpátiák tekintetében sem. A megkérdezett republikánus szavazók 77 százaléka, a demokratákkal rokonszenvezőknek pedig a 82 százaléka tartotta a fertőző betegségeket a legkomolyabb fenyegetések
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 07:05
Koronavírus - Cuomo: New York államban kedden 779-en haltak meg
Államokban - szintén szerda délig - összesen 402 923 fertőzöttet diagnosztizáltak.

"Van egy jó hírem és van egy rossz" - kezdte sajtókonferenciáját szerdán Andrew Cuomo kormányzó. Jó hírként említette, hogy a társadalmi elkülönülés gyakorlata eredményes. A rossz hírről pedig úgy fogalmazott: nemcsak rossz, hanem "borzalmas", ugyanis folyamatosan emelkedik a Covid-19 betegségben elhunytak száma. Hozzátette: a koronavírus-járványban meghaltak száma messze felülmúlja a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokban elhunytakét. A terrortámadásban 2753 ember halt meg New Yorkban. A koronavírus-járvány eddig már több mint négyezer áldozatot követelt New York városában és több mint hatezret egész New York állam területén.

A kormányzó bejelentette: több vírustesztet végeznek majd a kisebbségi közösségekben, a spanyolajkúak és az afroamerikaiak között. Bejelentette azt is, hogy a munkanélküli segélyért folyamodó minden egyes embernek 600 dollárral megnövelik a segély összegét. "A szövetségi kormányzat átutalja
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 20:43
Koronavírus - Csaknem 85 százalékkal csökkent a légi forgalom Németországban a járvány miatt
csökkent. Az utolsó napon, március 31-én országszerte mindössze 1341 repülést irányítottak, ami 84,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál - áll a DFS jelentésében, amely szerint a teherszállításra szakosodott nemzetközi repülőtereken, például Lipcsében mérsékelt a csökkenés, számos repülőtéren viszont gyakorlatilag leállt az élet.

A forgalom ennyire drámai visszaesésére nincs példa az 1953 óta működő DFS történetében. Azonban a hasonló esetek, köztük a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadások és a 2008-ban elmélyült globális pénzügyi válság tapasztalatai arra utalnak, hogy gyors lehet a kilábalás a válságból - emelte ki Klaus-Dieter Scheurle, a szolgálat vezetője, aki szerint az év második felében a forgalom jelentős növekedése várható.

Tavaly egész évben 3,334 millió repülést irányítottak, ami 0,4 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 3,346 millióhoz képest. A légi forgalom öt éve először esett vissza, a csökkenés a világgazdasági helyzet romlásának tulajdonítható. A
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 16:52
Koronavírus - EU: Jemenben és Afganisztánban is fegyvernyugvásra van szükség
is támogatja a létfontosságú törekvést a jemeniek, valamint a regionális stabilitás érdekében - tették hozzá.

Noha Jemenben egyelőre nincs regisztrált fertőzött, az ország kormánya az általa ellenőrzött területeken igyekszik felkészülni a járványra - közölte az al-Arabíjja pánarab televíziós csatorna weboldalán Maín Abdulmalik Szaíd jemeni miniszterelnökre hivatkozva.

Az uniós külügyi szolgálat Afganisztánnal összefüggő nyilatkozatában arra emlékeztetett, hogy a katonai erőszak, és a terrortámadások az ország egész területén továbbra is zajlanak.

"Afganisztánnak tűzszünetre van szüksége, amely lehetővé teszi a humanitárius segítségnyújtást, valamint lendületet adhat a helyzet közös, sürgős kezelésének" - fogalmaztak.

Kijelentették, az Európai Unió a lehető legmélyebben elítéli az erőszak minden formáját, és továbbra is támogatja valamennyi afgán - beleértve az etnikai és vallási kisebbségeket is - emberi és alapvető szabadságjogainak védelmét és előmozdítását. Elősegíti a régóta húzódó
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:21
Koronavírus - Átvették az utcák és utak ellenőrzését a fegyveres erők katonái Olaszország több részén
A legtöbb diagnosztizált fertőzöttet számláló Lombardia tartomány úgynevezett biztonsági tanácsa bejelentette, hogy az eddig a közutakat ellenőrző 114 katonát a városi utcákra irányították át.

A fegyveres erő tagjai a lakossági mozgást ellenőrző rendőrök és csendőrök munkáját erősítik meg. A katonák megjelenése nem képvisel újdonságot, hiszen a 2015-ös terrortámadások óta a fegyveres erők jelenléte állandósult az olaszországi városokban. Mostantól azonban nem kizárólag a nemzetbiztonságot felügyelik, hanem hozzájárulnak az egészségügyi vészhelyzetben elrendelt mozgáskorlátozás betartásához is.

Hasonlóképpen Rómában, Nápolyban és Szicíliában is növelték a közutakon és utcákon szolgáló katonák számát. Szardínia szigete is az ott állomásozó katonák létszámának megemelését kérte. Eddig mintegy hétezer katona volt jelen az olaszországi városok főbb csomópontjain, be- és kivezető útjain, főbb vasútállomásain. Számukat - az olasz védelmi tárca bejelentése szerint - készek további 13 ezer fővel
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 14:43
Képek, videók
20110910terrortamadás- eml
agica2004
2011. szeptember 13. kedd, 15:03
A sztlinizmus áldozatai
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 15:45
II.v.h. áldozataiért.JPG
drozdikata
2011. november 15. kedd, 20:39
Móvári sortűz áldozatai 5
bodajne
2011. november 10. csütörtök, 13:10
I.világh. áldozatai.jpg
drozdikata
2011. október 30. vasárnap, 02:34
express lift áldozatai
juditmama
2011. január 23. vasárnap, 12:30
Sztalin áldozatai.jpg
farkas1945
2010. november 16. kedd, 17:54
Bombázások áldozatainak e
szjozsefm
2009. szeptember 20. vasárnap, 17:37
2131 - A háború áldozatai
takacsandrea3
2008. május 03. szombat, 20:34
A Concorde áldozatainak e
repulestorci
2007. szeptember 26. szerda, 13:41
A Háború Áldozatai.en.c.j
finike
2007. július 29. vasárnap, 08:06
terrorizmus.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:12
Putyin- terrorizmus.png
agica2004
2015. december 12. szombat, 22:27
a terrorizmus új formája
ninetta
2007. április 11. szerda, 13:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.