Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:02 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kutyatartás negyedével csökkenti a bármely okból bekövetkező halálozás kockázatát
A szakemberek tíz tanulmányt feldolgozva elemezték több mint 3,8 millió 18 éves, vagy annál idősebb páciens adatait. A tanulmányok közül kilenc hasonlította össze a bármely okból bekövetkező halálozás arányát kutyatartók és kutyát nem tartók között, és négy tanulmány vetette össze a szív- és érrendszeri megbetegedések okozta halálozás arányát a két csoport között - írja a MedicalXpress egészségügyi portál.

Az eredmények szerint a kutyátlanokhoz képest a kutyatartók körében 24 százalékkal alacsonyabb volt a bármely okból bekövetkező, 65 százalékkal alacsonyabb a szívroham utáni és 31 százalékkal alacsonyabb a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel összefüggő halálozás kockázata.

"Korábbi tanulmányok kapcsolatot mutattak ki a kutyatartás és a fokozott fizikai aktivitás, az alacsonyabb vérnyomás és a jobb koleszterinszint között" - mondta Caroline Kramer, a Torontói Egyetem munkatársa. Hozzátette: "mindezek fényében várható volt annak kimutatása, hogy a kutyatartók hosszabb ideig éltek és esetükben alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris halálozás kockázata".

A szakember szerint a következő lépés annak vizsgálata lesz, hogy milyen hatással van az ember szív- és érrendszerére egy kutya örökbefogadása, illetve, hogy a kutyatartásnak milyen jótékony szociális és pszichológiai hatásai vannak.

A Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes című folyóiratban egy másik tanulmány is megjelent a témában, olyan 40 és 85 éves kor közötti svéd állampolgárok adatait elemezve, akik szívrohamon vagy sztrókon estek át 2001-2002 között.

Az eredmények szerint a szívroham miatti kórházi kezelést követően egyedül élő kutyatartók körében 33 százalékkal, a partnerrel vagy gyerekkel élők körében 15 százalékkal volt alacsonyabb a halálozás kockázata, mint a kutya nélküli pácienseknél.

A sztrók miatti kórházi kezelést követően egyedül élő kutyatartóknál 27 százalékkal, a partnerrel vagy gyerekkel élőknél 12 százalékkal volt alacsonyabb a halálozás kockázata, mint a kutyátlan pácienseknél.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 12:42
Címkék: Caroline Kramer, Torontói Egyetem, kutyatartás negyedével, bármely okból, tanulmányok közül, eredmények szerint,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - A keleti városrészt fejlesztené Debrecen egyik ellenzéki polgármesterjelöltje
gyalogátkelőhely létesítéséért a Jánosi utca - Kisfaludy utca kereszteződésében". Ez az állapot tarthatatlan - mondta.

Varga Zoltán szavai alátámasztására krétával rajzolta fel a kijelölt átkelőhelyet az úttestre a sajtótájékoztató helyszínén, a két utca kereszteződésében, és a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség nevében felszólította "Debrecen leköszönő vezetését", hogy "azonnal és haladéktalanul kezdjék meg a Jánosi utcán a gyalogátkelőhely kiépítését, ne várják meg, hogy egy esetlegesen bekövetkező tragédia kényszerítse azt ki".

"A Csapókerti általános iskola és a Mesekert óvoda Jánosi utcai tagintézménye megközelítését két gyalogátkelő is segíti a Jánosi utca - Mátyás király utca - Süveg utca kereszteződésében. Ráadásul a Mátyás király utca gyalogátkelőnél korszerű, sárga villogós figyelmeztető rendszert is telepítettünk, hogy minél biztonságosabban tudjanak átkelni ott a szülők és a gyermekek" - reagált az elhangzottakra a városháza sajtószolgálata.

Közleményük szerint az autóval
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 15:32
Nem tart markáns recesszió felé a német gazdaság
A német gazdaság az április-júniusi második negyedévben negyedéves bázison 0,1 százalékos csökkenést mutatott és az időközben megjelent friss makrogazdasági adatok sem adnak okot bizakodásra, hogy a július-szeptemberi negyedévben ne legyen ismét negatív a negyedéves növekedési mutató, azaz el lehessen kerülni a technikai recessziót.

A bruttó hazai termék (GDP) két egymást követő negyedévben negyedéves bázison bekövetkező csökkenését a közgazdaságtan technikai recesszióként kezeli.

"A német gazdaság gyenge fázisba jutott" - mutat rá a minisztérium jelentése, megjegyezve, hogy "nagyobb mértékű lassulásra, illetve kifejezett recesszió bekövetkezésére viszont egyelőre nem kell számítani. A mutatók alapján azonban egyelőre jobbra sem fognak fordulni a dolgok".

A német gazdasági növekedést az exportorientált feldolgozóipar teljesítményének a csökkenése vetette vissza, részben a világgazdasági ellentétek éleződése, részben a Brexit körüli bizonytalanságok miatt. A minisztérium szerint az export
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 11:41
Mai harmónia kártyám
a holtakat szállítja a túlvilágra. Általában az utazás, de az életút szimbóluma is lehet. Evilági életünk, olyan, mint egy viharos tenger, amelyen hajónkat el kell vezetni a kikötőbe. Az élet igazi céljának felismerése.

Szerelmi üzenete: Szingliknek a kapcsolat illetve a partner keresése révbe ér. Kapcsolatban élőknek jelzi, hogy érdemes felhúzni a vitorlákat és élvezni az élet tengerén kínálkozó új lehetőségeket.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy az utazás során bekövetkező kalandok mellett fontos látni a célt, keresni a kikötőt. Vizsgáld meg, van-e célod, vagy csak ide-oda evickélsz. Gondold át, hogy törekedsz-e a biztonságra, egyáltalán fontos-e számodra ez az érzet.
Keresel-e folyton újdonságot, és ha igen, mi lehet a valódi gyökere az örökös nyughatatlanságodnak?
Melyik a te mondásod: "Céltalan hajósnak egyik szél sem kedvez" vagy "Céltalan hajósnak minden szél a barátja"?
Erre is gondolj: Noé bárkája, Halak csillagkép, Amerika felfedezése (Colombus
eva6, 2019. szeptember 10. kedd, 06:39
Globális problémákkal foglalkozik az idei PLACCC Fesztivál
"Mennyire vagyunk érzékenyek, vagy egyáltalán tudatában olyan világméretű problémáknak mint a társadalmi-faji egyenlőtlenségek vagy a klímaváltozás? Kit és hogyan fogadunk el, kivel ülnénk le egy asztalhoz, kivel osztanánk meg az ételt és kivel nem? Hogyan nézünk szembe a természeti környezetünk nem is annyira távoli jövőben bekövetkező radikális változásával?" - teszik fel a kérdést a köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató fesztivál szervezői.

"A PLACCC Fesztivál szervezésekor hagyjuk, hogy a művészek által felvetett témák vezessenek minket - a művészeket pedig érezhetően egyre erősebben foglalkoztatják a fenti kérdések. A társadalmi-faji elfogadást és kirekesztést feszegető részvételi előadás, a klímaváltozás miatt évtizedeken belül víz alá kerülő holland sziget emlékezetét Budapestre "hozó" disztópikus installáció, a lehetséges világvégékkel foglalkozó városi játék és helyspecifikus egyetemi vizsgaelőadások, egy városnegyed jövője gyerekszemmel" - írják.

A 2019-es
velemenyezd, 2019. augusztus 31. szombat, 14:51
Rekordot döntött a feltörekvő piaci országok adóssága
intézmények és háztartások összesített adóssága a feltörekvő piaci országokban az első fél évben 69,1 ezer milliárd dollárra, az összesített GDP 216 százalékára emelkedett az egy évvel korábbi 68,9 ezer milliárd dollárról. Az adósságállomány GDP-hez viszonyított aránya a leggyorsabb ütemben Chilében, Dél-Koreában, Dél-Afrikában, Pakisztánban és Kínában emelkedett.

"Az erősödő ráutaltság a rövid lejáratú hitelekre kiteszi a feltörekvő piaci gazdaságokat a globális kockázatvállalási készségben bekövetkező hirtelen változásoknak" - figyelmeztet Emre Tiftik, az IIF vezérigazgató-helyettese.

A tartósan olcsónak ígérkező hitelek a globális adósságállományt is felduzzasztották, az adósság összege 3 ezer milliárd dollárral 246,5 ezer milliárd dollárra, az összesített GDP 320 százalékára emelkedett.

A fejlett országokban az első negyedévi növekmény túlnyomó része, ezer milliárd dollár a kormányokra jutott. Az elmúlt évben a legerőteljesebben Finnországban, Kanadában és Japánban nőtt az adósság/GDP
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 16:51
Fideszes képviselők rendkívüli pénzügyi támogatást kérnek a Heves megyei árvíz sújtotta településeknek
polgármesterek munkáját. Köszönetet mondott a helyi vállalkozóknak is, akik gépekkel segítették a védekezést, kotrást, szállítást.

Nyitrai Zsolt kiemelte: szerencsére nem sérült meg senki.

Horváth László mindehhez hozzátette: június 23-án a Heves megyei Terpesen 154 milliméter csapadék zúdult le, a korábbi "rekorder" Hajdúböszörmény volt, ahol 1982-ben egy nap alatt 115 milliméter csapadék esett. Ilyen nagy mennyiségű vízzel szemben a kistelepüléseknek nincs esélyük, a kérdés az, hogy a bekövetkező kárt mennyire tudják enyhíteni - jegyezte meg.

Mint mondta, a víz levonultával helyre kell állítani a mindennapi élet feltételeit, el kell végezni a takarítást, fertőtlenítést.

Az önkormányzatok a kormánytól kérhetik, hogy a védekezés, helyreállítás költségeit állja; a helyreállítás költségeit jelenleg 350 millió forintra becsülik, a védekezés költségei 10 millió forintot tesznek ki, az állami közutakban 150 millió forint kár keletkezett - közölte.

Hozzátette: képviselőként azt kérik a
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 14:32
Megkezdődött a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó
bejelentés, minden válogatás, minden díj. Megmozgatja a lehető legszélesebb közönséget; nem hagy parlagon, hanem befogad. Ez a felfokozottság pedig jó, hiszen évről évre megemeli a POSZT rangját és a színházi, művészeti életben betöltött szerepét" - jegyezte meg.

Egy olyan rendezvény, amelyet ilyen felfokozottság kísér, fontos esemény, kiemelkedik más fesztiválok vagy versenyek sorából. Azt pedig tudjuk a drámairodalomból, hogy felfokozottságot katarzis követ. A katarzis pedig a hősben és a nézőben bekövetkező megrendült, emelkedett, megtisztult lelkiállapot. "Ez a POSZT maga. Kiemelkedés a hétköznapokból, ünnep, megtisztulás" - jelentette ki Fülöp Péter.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere hangsúlyozta: a POSZT-hoz az elmúlt tizenkilenc esztendőben hozzánőttek a pécsiek, azt mindenki magáénak érzi.

A város a továbbiakban is ragaszkodna eddigi szerepéhez a POSZT-tal kapcsolatban, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a fesztivál a városban maradjon, mert "itt van jó helyen" -
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 21:22
Képek, videók
Kutyatarto pohartarto.jpg
agica2004
2008. június 26. csütörtök, 15:33
Kutyatartó
zsu88
2006. július 18. kedd, 12:01
tenisz-Caroline Wozniacki
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:33
Caroline2rajzom.JPG
charlotteani
2016. március 19. szombat, 21:19
Caroline eyes Noé tuto.jp
mbartis
2016. január 11. hétfő, 23:25
Caroline.jpg
mbartis
2014. október 13. hétfő, 23:31
caroline20young207.jpg
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young206.jpg
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2029.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2025.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2023.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2015.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2012.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young201.jpg
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.