Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:39 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kutyatartás negyedével csökkenti a bármely okból bekövetkező halálozás kockázatát
A szakemberek tíz tanulmányt feldolgozva elemezték több mint 3,8 millió 18 éves, vagy annál idősebb páciens adatait. A tanulmányok közül kilenc hasonlította össze a bármely okból bekövetkező halálozás arányát kutyatartók és kutyát nem tartók között, és négy tanulmány vetette össze a szív- és érrendszeri megbetegedések okozta halálozás arányát a két csoport között - írja a MedicalXpress egészségügyi portál.

Az eredmények szerint a kutyátlanokhoz képest a kutyatartók körében 24 százalékkal alacsonyabb volt a bármely okból bekövetkező, 65 százalékkal alacsonyabb a szívroham utáni és 31 százalékkal alacsonyabb a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel összefüggő halálozás kockázata.

"Korábbi tanulmányok kapcsolatot mutattak ki a kutyatartás és a fokozott fizikai aktivitás, az alacsonyabb vérnyomás és a jobb koleszterinszint között" - mondta Caroline Kramer, a Torontói Egyetem munkatársa. Hozzátette: "mindezek fényében várható volt annak kimutatása, hogy a kutyatartók hosszabb ideig éltek és esetükben alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris halálozás kockázata".

A szakember szerint a következő lépés annak vizsgálata lesz, hogy milyen hatással van az ember szív- és érrendszerére egy kutya örökbefogadása, illetve, hogy a kutyatartásnak milyen jótékony szociális és pszichológiai hatásai vannak.

A Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes című folyóiratban egy másik tanulmány is megjelent a témában, olyan 40 és 85 éves kor közötti svéd állampolgárok adatait elemezve, akik szívrohamon vagy sztrókon estek át 2001-2002 között.

Az eredmények szerint a szívroham miatti kórházi kezelést követően egyedül élő kutyatartók körében 33 százalékkal, a partnerrel vagy gyerekkel élők körében 15 százalékkal volt alacsonyabb a halálozás kockázata, mint a kutya nélküli pácienseknél.

A sztrók miatti kórházi kezelést követően egyedül élő kutyatartóknál 27 százalékkal, a partnerrel vagy gyerekkel élőknél 12 százalékkal volt alacsonyabb a halálozás kockázata, mint a kutyátlan pácienseknél.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 12:42
Címkék: Caroline Kramer, Torontói Egyetem, kutyatartás negyedével, bármely okból, tanulmányok közül, eredmények szerint,
Kommentek
Az EU rendeletet fogadott el a gépjárművek fokozott biztonságáról
Az új szabályok értelmében minden gépjárművet - köztük a tehergépjárműveket, a buszokat, a kisteherautókat és a városi terepjárókat is - számos biztonsági felszerelésekkel kell ellátni.

Ezek között szerepelnek intelligens sebességszabályozó rendszerek, indításgátló alkoholszonda (alcolock készülék) beszerelésének előkészítése, a járművezető fáradékonyságának és figyelmének nyomon követésére szolgáló figyelmeztető rendszerek, a járművezető figyelmetlenségét érzékelő fejlett figyelmeztető rendszerek, vészfékjelzések és tolatóradar, valamint úgynevezett eseményadat-rögzítők és pontos abroncsnyomás-ellenőrzést lehetővé tevő rendszerek.

A személygépjárművek és a kisteherautók esetében további biztonsági intézkedésekre is szükség lesz. Ilyenek lesznek a fejlett vészfékező rendszerek, veszélyhelyzetben működésbe lépő sávtartó rendszerek, nagyobb frontális védelmi zóna, amely a veszélyeztetett úthasználókkal - például gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal - való ütközés során képes mérsékelni a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 14:32
Egy szövetségi bíró Alabamában felfüggesztette az abortusz tilalmáról szóló törvényt
reprodukciós jogaikat", vagyis azt, hogy a nők maguk dönthessenek a gyermekvállalás ügyében. "Ez ellentétes az Egyesült Államok alkotmányával" - fűzte hozzá a bíró.

A legtöbb tagállamban a magzat első szívdobbanásának idejétől kezdve tiltják a terhesség-megszakítást, Alabamában azonban még ennél is szigorúbb törvényt szavaztak meg az idén tavasszal. A Kay Ivey republikánus kormányzó által májusban aláírt és ezzel törvényerőre emelt döntés ugyanis nemi erőszak vagy incesztus (vérfertőző kapcsolat) után bekövetkező terhesség megszakítását is tiltja. Csakis akkor engedélyezi a művi terhesség-megszakítást, ha az édesanya egészsége veszélyben forog, vagy ha a magzat halállal végződő fejlődési rendellenességgel születne. Az alabamai törvény életfogytig tartó börtönnel tervezi büntetni azokat az orvosokat, akik abortuszt hajtanak végre.

Az egyes tagállamokban megszavazott abortusztörvények alkotmányosságát vizsgálja majd az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 19:55
Hartung Attila: a felelőségvállalás a központi témája a FOMO-nak
A 90 perces film történetében a 18 éves gimnazista Gergőt (Yorgos Goletsas) és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. Egy eldurvult házibuliban Gergő megerőszakolja Lillát (László Panna), a részegségtől magatehetetlen iskolatársát, közben az egészet videóra veszi. A felvételek felkerülnek az internetre, ezért Lilla szégyenében elszökik otthonról. A FOMO a Fear of Missing Out angol kifejezés betűiből tevődik össze, magyarul annyit jelent: félelem attól, hogy lemaradunk, vagy kimaradunk valamiből.

A film központi motívuma a felelősségvállalás, ezért a történetben nem az áldozat, hanem a bűncselekmény elkövetőjének szemszöge kap nagyobb teret - hangsúlyozta Hartung Attila rendező az MTI-nek. Kiemelte: elsősorban annak a hátterét akarta vizsgálni, hogyan lehet felelősséget vállalni egy megbocsáthatatlan cselekmény után. "A bocsánatkérés nem ok arra, hogy felmentsük az elkövetőt" - vélekedett
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 10:51
Önkormányzat 2019 - A keleti városrészt fejlesztené Debrecen egyik ellenzéki polgármesterjelöltje
gyalogátkelőhely létesítéséért a Jánosi utca - Kisfaludy utca kereszteződésében". Ez az állapot tarthatatlan - mondta.

Varga Zoltán szavai alátámasztására krétával rajzolta fel a kijelölt átkelőhelyet az úttestre a sajtótájékoztató helyszínén, a két utca kereszteződésében, és a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség nevében felszólította "Debrecen leköszönő vezetését", hogy "azonnal és haladéktalanul kezdjék meg a Jánosi utcán a gyalogátkelőhely kiépítését, ne várják meg, hogy egy esetlegesen bekövetkező tragédia kényszerítse azt ki".

"A Csapókerti általános iskola és a Mesekert óvoda Jánosi utcai tagintézménye megközelítését két gyalogátkelő is segíti a Jánosi utca - Mátyás király utca - Süveg utca kereszteződésében. Ráadásul a Mátyás király utca gyalogátkelőnél korszerű, sárga villogós figyelmeztető rendszert is telepítettünk, hogy minél biztonságosabban tudjanak átkelni ott a szülők és a gyermekek" - reagált az elhangzottakra a városháza sajtószolgálata.

Közleményük szerint az autóval
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 15:32
Nem tart markáns recesszió felé a német gazdaság
A német gazdaság az április-júniusi második negyedévben negyedéves bázison 0,1 százalékos csökkenést mutatott és az időközben megjelent friss makrogazdasági adatok sem adnak okot bizakodásra, hogy a július-szeptemberi negyedévben ne legyen ismét negatív a negyedéves növekedési mutató, azaz el lehessen kerülni a technikai recessziót.

A bruttó hazai termék (GDP) két egymást követő negyedévben negyedéves bázison bekövetkező csökkenését a közgazdaságtan technikai recesszióként kezeli.

"A német gazdaság gyenge fázisba jutott" - mutat rá a minisztérium jelentése, megjegyezve, hogy "nagyobb mértékű lassulásra, illetve kifejezett recesszió bekövetkezésére viszont egyelőre nem kell számítani. A mutatók alapján azonban egyelőre jobbra sem fognak fordulni a dolgok".

A német gazdasági növekedést az exportorientált feldolgozóipar teljesítményének a csökkenése vetette vissza, részben a világgazdasági ellentétek éleződése, részben a Brexit körüli bizonytalanságok miatt. A minisztérium szerint az export
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 11:41
Mai harmónia kártyám
a holtakat szállítja a túlvilágra. Általában az utazás, de az életút szimbóluma is lehet. Evilági életünk, olyan, mint egy viharos tenger, amelyen hajónkat el kell vezetni a kikötőbe. Az élet igazi céljának felismerése.

Szerelmi üzenete: Szingliknek a kapcsolat illetve a partner keresése révbe ér. Kapcsolatban élőknek jelzi, hogy érdemes felhúzni a vitorlákat és élvezni az élet tengerén kínálkozó új lehetőségeket.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy az utazás során bekövetkező kalandok mellett fontos látni a célt, keresni a kikötőt. Vizsgáld meg, van-e célod, vagy csak ide-oda evickélsz. Gondold át, hogy törekedsz-e a biztonságra, egyáltalán fontos-e számodra ez az érzet.
Keresel-e folyton újdonságot, és ha igen, mi lehet a valódi gyökere az örökös nyughatatlanságodnak?
Melyik a te mondásod: "Céltalan hajósnak egyik szél sem kedvez" vagy "Céltalan hajósnak minden szél a barátja"?
Erre is gondolj: Noé bárkája, Halak csillagkép, Amerika felfedezése (Colombus
eva6, 2019. szeptember 10. kedd, 06:39
Globális problémákkal foglalkozik az idei PLACCC Fesztivál
"Mennyire vagyunk érzékenyek, vagy egyáltalán tudatában olyan világméretű problémáknak mint a társadalmi-faji egyenlőtlenségek vagy a klímaváltozás? Kit és hogyan fogadunk el, kivel ülnénk le egy asztalhoz, kivel osztanánk meg az ételt és kivel nem? Hogyan nézünk szembe a természeti környezetünk nem is annyira távoli jövőben bekövetkező radikális változásával?" - teszik fel a kérdést a köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató fesztivál szervezői.

"A PLACCC Fesztivál szervezésekor hagyjuk, hogy a művészek által felvetett témák vezessenek minket - a művészeket pedig érezhetően egyre erősebben foglalkoztatják a fenti kérdések. A társadalmi-faji elfogadást és kirekesztést feszegető részvételi előadás, a klímaváltozás miatt évtizedeken belül víz alá kerülő holland sziget emlékezetét Budapestre "hozó" disztópikus installáció, a lehetséges világvégékkel foglalkozó városi játék és helyspecifikus egyetemi vizsgaelőadások, egy városnegyed jövője gyerekszemmel" - írják.

A 2019-es
velemenyezd, 2019. augusztus 31. szombat, 14:51
Képek, videók
Kutyatarto pohartarto.jpg
agica2004
2008. június 26. csütörtök, 15:33
Kutyatartó
zsu88
2006. július 18. kedd, 12:01
tenisz-Caroline Wozniacki
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:33
Caroline2rajzom.JPG
charlotteani
2016. március 19. szombat, 21:19
Caroline eyes Noé tuto.jp
mbartis
2016. január 11. hétfő, 23:25
Caroline.jpg
mbartis
2014. október 13. hétfő, 23:31
caroline20young207.jpg
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young206.jpg
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2029.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2025.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2023.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2015.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2012.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young201.jpg
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.