Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 11:04 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megnyert sajtópereiből válogató vándorkiállítást indított a Jobbik
Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a négy nagyméretű molinóból álló tárlatot bemutató hétfői sajtótájékoztatón elmondta: EP- kampányuk egyik pontja - a migráció elleni küzdelem, a bérunió megteremtése, az európai ügyészséghez csatlakozás és a külhoni magyarok autonómiája mellett - az álhírek elleni fellépés.

Más országokban a kormány maga küzd az álhírek ellen, nálunk pedig a kormány és a kormányzati propagandamédia gyártja ezeket az álhíreket - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Hangsúlyozta, az utóbbi években a Fidesz rendszeresen használta ellenük is ezt az eszközt, és kérdésre válaszolva ide sorolta azt a sajtóhírt is, hogy képviselőtársának, Varga-Damm Andreának köze volna a lakásmaffiához.

Keresztesy Gergő, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke a sajtótájékoztatón a Fidelitas tavalyi óriásplakát- és molinókampányával állította szembe ezt az akciót.

Arról beszélt: a Fidesz ifjúsági szervezete "önálló gondolatok nélkül, hazug megtévesztésre alapozva végrehajtja a vezérük, Orbán Viktor utasításait", míg a Jobbik ifjúsági tagozata "az igazságot és a tisztességet próbálja meg közvetíteni".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:05
Címkék: Farkas Gergely, Varga-Damm Andreának, Keresztesy Gergő, Orbán Viktor, négy nagyméretű, migráció elleni,
Kommentek
Lezárult a Mátyás király-emlékév
nagy királyunkat" - jelentette ki.

Csibi Krisztina, a programsorozat lebonyolításával megbízott Magyarság Háza igazgatója elmondta, hogy az emlékév januárban a szegedi dómban kezdődött. Az álruhás Mátyás utazása című programmal nemcsak a Kárpát-medence több mint százötven pontján jelentek meg iskolákban, óvodákban, kulturális intézményekben, polgármesteri hivatalokban, hanem a kanadai magyar közösségeket is felkeresték.

Az igazgató kiemelte a Mátyás király - Mecénás és katona című vándorkiállítást, amely bejárva az országot az emlékév végén Budapestre érkezett. A tárlat - amely elsősorban a kultúrát támogató és a hazát védő királyt mutatja be - szombattól január 20-áig a Szent István-bazilika mellett tekinthető meg. Csibi Krisztina elmondta, hogy elkészült egy tíznyelvű katalógus is a kiállításhoz, valamint megjelent az országjáró Mátyást és a Magyarság Háza programjait bemutató képes album is.

A Magyarság Háza az emlékévben több szakmai szervezet segítségével egyebek mellett
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 19:02
Tartalmas évaddal várja a közönséget a szegedi Kövér Béla Bábszínház
előadott egyszereplős, felnőtteket és tiniket megszólító darabot minden hónapban műsorra tűzi a bábszínház.

Az új évadban is folytatódnak a tavaly elkezdett tantermi előadások, a kamaszoknak játszott darabok olyan témákkal is foglalkoznak, mint a drogfogyasztás vagy az iskolai erőszak.

Jövő májusig tart a bábszínház a Szabadkai Szabadegyetemmel közös, uniós támogatással megvalósuló Theatro projektje. Ennek részeként hozták létre a májusban már Szegeden bemutatott Öt város - öt mese című vándorkiállítást, amely vasárnaptól Szabadkán a nemzetközi gyermekszínházi fesztiválon, később pedig Nagybecskereken és Újvidéken látható. A színházi seregszemlén a szegedi társulat öt előadással szerepel, majd a vajdasági város bábszínházának produkciói vendégeskednek a csongrádi megyeszékhelyen.

A kezdeményezés fontos része a néző utánpótlás nevelése. Ennek érdekében nyáron egyhetes workshopokat szerveztek, és hamarosan indul egy gyerekbábosok által készített előadás előkészítése, melyeket májusban a szegedi
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 15:43
Huszadszor lesz katonazenekari fesztivál Debrecenben
Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy 1977 óta minden második évben ad otthont a város a hazai és a külföldi katonazenészek találkozójának.

Az idén nyolc zenekar, a három magyarországi mellett öt külföldi népesíti majd be Debrecen tereit, a Nagyerdőt és a Főnix csarnokot a hétvégén. Koncertek, látványos zenés felvonulások, térzenék, alaki bemutatók teszik majd emlékezetessé a találkozót - tette hozzá az alpolgármester.

Komolay Szabolcs kiemelte: a nemes hagyományt a jövőben is folytatják, és a katonazenekari fesztivál egyik zászlóshajója lesz az Európa Kulturális Fővárosa (KFF) 2023 programoknak, amennyiben Debrecen elnyeri a címet a decemberi szavazáson.

A Brüsszelben tartózkodó Ruszin Romulusz dandártábornok, a debreceni 5. számú Bocskai lövészdandár parancsnoka videokonferencia keretében kapcsolódott be a sajtótájékoztatóba. Kiemelte: ahogyan a dandár katonái a külföldi missziós szolgálatban, ugyanúgy a katonazenészek itthon és
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 17:41
A paraszti társadalom felszámolásáról indított programsorozatot a NEB
Tablókból álló vándorkiállítást mutattak be a sajtónak a Néprajzi Múzeumban, majd konferencia kezdődött a Parlamentben, amelyet az emberi erőforrások minisztere nyitott meg.

Balog Zoltán azt mondta, hogy nagy hiányok vannak a történelmi ismereteinkben. A különböző generációk tudásának hézagai más-más korszak igazsághű értékelését homályosítják el, attól függően, hogy mely korszakban végezték tanulmányaikat.

Talán az egyik legmélyebb űr a magyar parasztság második világháború utáni sorsát illetően tátong - jelentette ki a miniszter, hozzáfűzve: "zsigereiben érzi ezt", akinek családfája paraszti gyökerekkel rendelkezik.

Sok bűnt feltártak már a kutatók visszaemlékezők segítségével, dokumentumok, tárgyak bemutatásával, rengetegen megfilmesítették az érintettek sorsait. Köszönet illeti a bátrakat, akik akkor foglalkoztak a témával, "amikor ez még nem volt divat" - hangsúlyozta Balog Zoltán.

Azt mondta, hogy a magyar parasztság ellen viselt "pusztító hadjáratot", egész települések
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:02
Számos évforduló alkalmából készül különleges programokkal idén a Hadtörténeti Intézet és Múzeum
Közleményükben azt írták: a Magyar Honvédség 170 éves programsorozat részeként, márciusban, a szokásosnál nagyobb "Forradalmi Forgatag" rendezvénnyel várják majd a látogatókat. Az elmúlt 170 évről vándorkiállítást szervez a múzeum, melynek angol nyelvű verziója a tervek szerint Brüsszelben, Norfolkban, Monsban is megtekinthető lesz, továbbá a Visegrádi Együttműködés (V4) országaiba is elviszik majd.

Az évfordulók apropóján a LAJTA monitor múzeumhajó idén nem csak a Parlament előtt lesz látogatható. Magyarország legrégebbi, az első világháború alatt szolgált folyami hadihajója Győrtől Mohácsig tizenegy Duna-parti városban lesz majd megtekinthető. A tervek szerint 3-5 napot horgonyozik majd egy-egy város kikötőjében.

Májusban egy "különleges" rendezvényt is terveznek a budai Várban található Hadtörténeti Intézet és Múzeumban: "sörest" keretében várják majd a hadtörténet iránt érdeklődő fiatalokat.

A Múzeumok éjszakáján 2018-ban a sport és a honvédelem kapcsolatát hangsúlyozva bemutatják a
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 12:42
Kulturális Örökség Európai Éve - Műemléki konferenciával folytatódtak a nyitóprogramok
minisztérium feladata és felelőssége, hogy ezeket az értékeket, a közös tudást, a hagyományokat megőrizzük, átadjuk, bemutassuk, megosszuk és ne csak gyűjtemények darabjai vagy papíron őrzött tudás, hanem mindennapi életünk részei lehessenek" - hangsúlyozta.

Felidézte, hogy a kormány több programot is indított annak érdekében, hogy a kiemelkedő magyar kulturális értékeket minél szélesebb körben megismerhessék határon innen és túl egyaránt, példaként említve a Seuso-kincseket bemutató országos vándorkiállítást vagy az Operaház Kárpát-Haza OperaTúra programjait.

"Ez az év nagyszerű alkalom lesz arra, hogy értékeinket jobban megismerhessük, bemutathassuk hazánkban és Európában egyaránt" - emelte ki.

Krucsainé Herter Anikó hangsúlyozta azt is, hogy a kulturális örökség védelme Magyarországon az éves rendezvénysorozattól függetlenül is prioritás, amelynek megóvására és helyreállítására a kormány minden eddiginél több hazai forrást fordít. Kiemelte, hogy a több mint ötven kulturális beruházás
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 13:12
A magyar hadifoglyok sorsát bemutató kiállítás nyílt a Budapesti Történeti Múzeumban
vonatkozásairól, vagy olyan kérdésekről, mint amilyen a hadifoglyok ügye is" - emelte ki.

"Nyugodtan mondhatjuk, hogy a hadifogság egész nemzedékek számára vált tragikus élménnyé, amit a magyarok számára csak tetézett a történelmi Magyarország megcsonkításának drámai következménye" - fűzte hozzá Hammerstein Judit. Úgy vélte, hogy a hadifogságba esést gyakran kísérő rosszallás, gyanakvás hozzájárulhatott ahhoz, hogy a téma "lelkileg is feldolgozatlan maradt és háttérbe szorult".

Major Anita, a vándorkiállítást összeállító és szervező Külső Magyarok Kisebbségkutató és Médiaszolgáltató Kft. munkatársa, a tárlat egyik kurátora elmondta, hogy vállalkozásuk célja a trianoni események után határon túlra szakad magyar kisebbségek történeteinek felderítése, dokumentálása. "Margittai Gáborral kétszemélyes kutatóexpedícióink során a Kárpát-medencét járva, és időnként egzotikusabb vidékekre is kalandozva nyomozunk elfeledett, feltáratlan vagy elhallgatott történetek után, hogy a jövő nemzedékeinek már
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 17:53
Képek, videók
Zöld Iroda Vándorkiállítá
zoldkaszino
2011. január 31. hétfő, 05:16
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
honfoglaló rajnai gergely
maroka
2018. december 05. szerda, 23:46
honfoglaló_rajnai gergely
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:30
honfoglaló_áfra gergely.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:23
gergely névvs.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:43
gergely névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:42
gergely_jaras_2011 044.jp
liliana01
2018. március 14. szerda, 19:47
Március 12. Gergely
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:09
szentvazul és gergely0102
maroka
2018. január 02. kedd, 17:17
Cseik Gergely :Vadvirágok
maria_kadar_148
2017. február 10. péntek, 18:01
Andreának szeretettel.
sargarozsa15
2016. április 18. hétfő, 23:06
Andreának
majornejulika
2013. február 05. kedd, 10:50
Névnapos Andreának.jpg
veronika74
2009. június 01. hétfő, 07:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.