Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 15:32 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megnyert sajtópereiből válogató vándorkiállítást indított a Jobbik
Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a négy nagyméretű molinóból álló tárlatot bemutató hétfői sajtótájékoztatón elmondta: EP- kampányuk egyik pontja - a migráció elleni küzdelem, a bérunió megteremtése, az európai ügyészséghez csatlakozás és a külhoni magyarok autonómiája mellett - az álhírek elleni fellépés.

Más országokban a kormány maga küzd az álhírek ellen, nálunk pedig a kormány és a kormányzati propagandamédia gyártja ezeket az álhíreket - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Hangsúlyozta, az utóbbi években a Fidesz rendszeresen használta ellenük is ezt az eszközt, és kérdésre válaszolva ide sorolta azt a sajtóhírt is, hogy képviselőtársának, Varga-Damm Andreának köze volna a lakásmaffiához.

Keresztesy Gergő, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke a sajtótájékoztatón a Fidelitas tavalyi óriásplakát- és molinókampányával állította szembe ezt az akciót.

Arról beszélt: a Fidesz ifjúsági szervezete "önálló gondolatok nélkül, hazug megtévesztésre alapozva végrehajtja a vezérük, Orbán Viktor utasításait", míg a Jobbik ifjúsági tagozata "az igazságot és a tisztességet próbálja meg közvetíteni".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:05
Címkék: Farkas Gergely, Varga-Damm Andreának, Keresztesy Gergő, Orbán Viktor, négy nagyméretű, migráció elleni,
Kommentek
Felháborodást keltett Horvátországban Anne Frank naplójának kivétele az iskolai programból
áldozatok között sok ezer gyermek is volt.

Blazenka Divjak oktatási miniszter csütörtökön közösségi oldalán azt írta: megértette az üzenetet és elfogadja a kritikát. "Megkértem a kollégáimat, hogy azonnal állítsanak össze egy kérdőívet, amelyet szétküldenek majd az általános és középiskolai irodalom tanárok számára, és a válaszok alapján állítjuk össze az ajánlott házi olvasmányok listáját" - közölte.

2017-ben egy horvát középiskolában Sibenik városban, nem mutatták be az Anne Frank-vándorkiállítást, mert az intézmény igazgatójának nem tetszett, hogy a partizánokat pozitív, míg a usztasákat negatív fényben tüntették fel. A szervezők a harminc pannó mellé, amely Anne Frank életét mutatta be, hat további pannót is csatoltak, amely nem volt része az európai programnak, és amely a partizánok, valamint az usztasák tetteit ábrázolta a második világháborúban.

Az elmúlt időszakban többen is azzal vádolták Horvátországot, hogy "újra életre kelt az usztasizmus", az állami vezetők pedig nem tesznek
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 19:22
Lezárult a Mátyás király-emlékév
nagy királyunkat" - jelentette ki.

Csibi Krisztina, a programsorozat lebonyolításával megbízott Magyarság Háza igazgatója elmondta, hogy az emlékév januárban a szegedi dómban kezdődött. Az álruhás Mátyás utazása című programmal nemcsak a Kárpát-medence több mint százötven pontján jelentek meg iskolákban, óvodákban, kulturális intézményekben, polgármesteri hivatalokban, hanem a kanadai magyar közösségeket is felkeresték.

Az igazgató kiemelte a Mátyás király - Mecénás és katona című vándorkiállítást, amely bejárva az országot az emlékév végén Budapestre érkezett. A tárlat - amely elsősorban a kultúrát támogató és a hazát védő királyt mutatja be - szombattól január 20-áig a Szent István-bazilika mellett tekinthető meg. Csibi Krisztina elmondta, hogy elkészült egy tíznyelvű katalógus is a kiállításhoz, valamint megjelent az országjáró Mátyást és a Magyarság Háza programjait bemutató képes album is.

A Magyarság Háza az emlékévben több szakmai szervezet segítségével egyebek mellett
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 19:02
Tartalmas évaddal várja a közönséget a szegedi Kövér Béla Bábszínház
előadott egyszereplős, felnőtteket és tiniket megszólító darabot minden hónapban műsorra tűzi a bábszínház.

Az új évadban is folytatódnak a tavaly elkezdett tantermi előadások, a kamaszoknak játszott darabok olyan témákkal is foglalkoznak, mint a drogfogyasztás vagy az iskolai erőszak.

Jövő májusig tart a bábszínház a Szabadkai Szabadegyetemmel közös, uniós támogatással megvalósuló Theatro projektje. Ennek részeként hozták létre a májusban már Szegeden bemutatott Öt város - öt mese című vándorkiállítást, amely vasárnaptól Szabadkán a nemzetközi gyermekszínházi fesztiválon, később pedig Nagybecskereken és Újvidéken látható. A színházi seregszemlén a szegedi társulat öt előadással szerepel, majd a vajdasági város bábszínházának produkciói vendégeskednek a csongrádi megyeszékhelyen.

A kezdeményezés fontos része a néző utánpótlás nevelése. Ennek érdekében nyáron egyhetes workshopokat szerveztek, és hamarosan indul egy gyerekbábosok által készített előadás előkészítése, melyeket májusban a szegedi
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 15:43
Huszadszor lesz katonazenekari fesztivál Debrecenben
Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy 1977 óta minden második évben ad otthont a város a hazai és a külföldi katonazenészek találkozójának.

Az idén nyolc zenekar, a három magyarországi mellett öt külföldi népesíti majd be Debrecen tereit, a Nagyerdőt és a Főnix csarnokot a hétvégén. Koncertek, látványos zenés felvonulások, térzenék, alaki bemutatók teszik majd emlékezetessé a találkozót - tette hozzá az alpolgármester.

Komolay Szabolcs kiemelte: a nemes hagyományt a jövőben is folytatják, és a katonazenekari fesztivál egyik zászlóshajója lesz az Európa Kulturális Fővárosa (KFF) 2023 programoknak, amennyiben Debrecen elnyeri a címet a decemberi szavazáson.

A Brüsszelben tartózkodó Ruszin Romulusz dandártábornok, a debreceni 5. számú Bocskai lövészdandár parancsnoka videokonferencia keretében kapcsolódott be a sajtótájékoztatóba. Kiemelte: ahogyan a dandár katonái a külföldi missziós szolgálatban, ugyanúgy a katonazenészek itthon és
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 17:41
A paraszti társadalom felszámolásáról indított programsorozatot a NEB
Tablókból álló vándorkiállítást mutattak be a sajtónak a Néprajzi Múzeumban, majd konferencia kezdődött a Parlamentben, amelyet az emberi erőforrások minisztere nyitott meg.

Balog Zoltán azt mondta, hogy nagy hiányok vannak a történelmi ismereteinkben. A különböző generációk tudásának hézagai más-más korszak igazsághű értékelését homályosítják el, attól függően, hogy mely korszakban végezték tanulmányaikat.

Talán az egyik legmélyebb űr a magyar parasztság második világháború utáni sorsát illetően tátong - jelentette ki a miniszter, hozzáfűzve: "zsigereiben érzi ezt", akinek családfája paraszti gyökerekkel rendelkezik.

Sok bűnt feltártak már a kutatók visszaemlékezők segítségével, dokumentumok, tárgyak bemutatásával, rengetegen megfilmesítették az érintettek sorsait. Köszönet illeti a bátrakat, akik akkor foglalkoztak a témával, "amikor ez még nem volt divat" - hangsúlyozta Balog Zoltán.

Azt mondta, hogy a magyar parasztság ellen viselt "pusztító hadjáratot", egész települések
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:02
Számos évforduló alkalmából készül különleges programokkal idén a Hadtörténeti Intézet és Múzeum
Közleményükben azt írták: a Magyar Honvédség 170 éves programsorozat részeként, márciusban, a szokásosnál nagyobb "Forradalmi Forgatag" rendezvénnyel várják majd a látogatókat. Az elmúlt 170 évről vándorkiállítást szervez a múzeum, melynek angol nyelvű verziója a tervek szerint Brüsszelben, Norfolkban, Monsban is megtekinthető lesz, továbbá a Visegrádi Együttműködés (V4) országaiba is elviszik majd.

Az évfordulók apropóján a LAJTA monitor múzeumhajó idén nem csak a Parlament előtt lesz látogatható. Magyarország legrégebbi, az első világháború alatt szolgált folyami hadihajója Győrtől Mohácsig tizenegy Duna-parti városban lesz majd megtekinthető. A tervek szerint 3-5 napot horgonyozik majd egy-egy város kikötőjében.

Májusban egy "különleges" rendezvényt is terveznek a budai Várban található Hadtörténeti Intézet és Múzeumban: "sörest" keretében várják majd a hadtörténet iránt érdeklődő fiatalokat.

A Múzeumok éjszakáján 2018-ban a sport és a honvédelem kapcsolatát hangsúlyozva bemutatják a
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 12:42
Kulturális Örökség Európai Éve - Műemléki konferenciával folytatódtak a nyitóprogramok
minisztérium feladata és felelőssége, hogy ezeket az értékeket, a közös tudást, a hagyományokat megőrizzük, átadjuk, bemutassuk, megosszuk és ne csak gyűjtemények darabjai vagy papíron őrzött tudás, hanem mindennapi életünk részei lehessenek" - hangsúlyozta.

Felidézte, hogy a kormány több programot is indított annak érdekében, hogy a kiemelkedő magyar kulturális értékeket minél szélesebb körben megismerhessék határon innen és túl egyaránt, példaként említve a Seuso-kincseket bemutató országos vándorkiállítást vagy az Operaház Kárpát-Haza OperaTúra programjait.

"Ez az év nagyszerű alkalom lesz arra, hogy értékeinket jobban megismerhessük, bemutathassuk hazánkban és Európában egyaránt" - emelte ki.

Krucsainé Herter Anikó hangsúlyozta azt is, hogy a kulturális örökség védelme Magyarországon az éves rendezvénysorozattól függetlenül is prioritás, amelynek megóvására és helyreállítására a kormány minden eddiginél több hazai forrást fordít. Kiemelte, hogy a több mint ötven kulturális beruházás
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 13:12
Képek, videók
Zöld Iroda Vándorkiállítá
zoldkaszino
2011. január 31. hétfő, 05:16
gergely öröme.jpg
maroka
2019. július 19. péntek, 20:52
Levél Pongrátz Gergelynek
furaila
2019. július 16. kedd, 09:33
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
honfoglaló rajnai gergely
maroka
2018. december 05. szerda, 23:46
honfoglaló_rajnai gergely
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:30
honfoglaló_áfra gergely.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:23
gergely névvs.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:43
gergely névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:42
gergely_jaras_2011 044.jp
liliana01
2018. március 14. szerda, 19:47
Március 12. Gergely
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:09
Andreának szeretettel.
sargarozsa15
2016. április 18. hétfő, 23:06
Andreának
majornejulika
2013. február 05. kedd, 10:50
Névnapos Andreának.jpg
veronika74
2009. június 01. hétfő, 07:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.