Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 22:42 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi vízilabda ob I - Szombathelyi meglepetésgyőzelem Szegeden
A szintén alsóházi összecsapást hazai medencében a BVSC nyerte a Tatabánya ellen két góllal.Eredmények (a szövetség honlapjáról), 1. forduló:

alsóház:

--------Szegedi VE-AVUS Szombathely 14-15 (5-4, 4-3, 3-5, 2-3)BVSC-Zugló - Tatabánya 12-10 (3-4, 4-2, 2-1, 3-3)

később:VasasPlaket-Debreceni VSE 18.00PVSK-Mecsek Füszért - Kaposvári VK 19.00

korábban:

felsőház:

--------FTC-Telekom Waterpolo - Metalcom Szentes 17-7 (3-0, 5-1, 6-2, 3-4) Szolnoki Dózsa-Budapesti Honvéd SE 10-10 (2-1, 2-4, 2-1, 4-4)

később:A-Híd OSC Újbuda - UVSE 19.00

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 18:32
Címkék: VE-AVUS Szombathely, VasasPlaket-Debreceni VSE, Kaposvári VK, Metalcom Szentes, Szolnoki Dózsa-Budapesti Honvéd SE, A-Híd OSC Újbuda,
Kommentek
Letették a Mindszenty József Múzeum alapkövét
Letették a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont alapkövét Zalaegerszegen.
A Mindszentyneum fő kiállítása Mindszenty József érsek, hercegprímás életútját mutatja majd be, aki huszonöt éven át szolgált plébánosként a városban. Az intézményben külön szinten a XX. századi kommunista diktatúra vallásüldözéssel foglalkozó tárlata kap helyet. Az ünnepségen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Erdő Péter bíboros, Budapest-esztergomi érsek, aki megáldotta az épület alapkövét, valamint Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó és Székely János szombathelyi megyéspüspök.

.....................
maroka, 2020. július 02. csütörtök, 12:55
Júliusban tartják meg a 7. Vertigo Filmhetet
programmal csábítsa vissza a nézőket a moziba - áll a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében meghirdetett vetítéssorozat alatt a Puskin moziban hétköznaponként három, szombaton és vasárnap pedig négy-négy art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmterméséből.

A Vertigo Filmhét vetítéseinek vidéken a pécsi Apolló mozi, a miskolci Művészetek Háza, a szegedi Belvárosi Mozi, a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház, valamint a szolnoki TISZApART mozi ad otthont.

Mint a szervezők hangsúlyozták, arra törekedtek, hogy a 7. Vertigo Filmhéten mindenki találhasson számára érdekes alkotást: lesz angol kosztümös történelmi film, dán és német vígjátékok, angol és amerikai fekete komédiák, francia és belga drámák; de magyar animációs mesefilm, Oscar-díjas filmek és számos fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Nyitófilmként július 22-én Koreeda Hirokazu francia családi
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 18:33
Varga Judit: a kormány több áldozatsegítő központot hoz létre
Varga Judit a pécsi áldozatsegítő központ ünnepélyes megnyitóján elmondta: idén 600 millió forint áll rendelkezésre a budapesti, a miskolci, a szombathelyi és már a pécsi áldozatsegítő központ fenntartására és kapacitásuk növelésére. Hozzátette: a kabinet célja, hogy a jövőben minden megyében létrejöjjön ilyen intézmény.

A miniszter kiemelte: a központok fejlesztése azért kiemelt kormányzati feladat, mert a kabinet erkölcsi kötelességének érzi, hogy segítsen az arra szorulóknak, a segítség pedig akkor a leghatékonyabb, ha helyben történik.

További célként fogalmazta meg, hogy olyan rendszer működjön, amelyben a hatóság is aktív cselekvőként lép fel az áldozatok támogatásában. Jelezte azt is, hogy a kormány a jövőben is számít a civil és egyházi partnerek együttműködésére, mert - mint mondta - a hivatali rendben működő állami segítségnyújtó rendszernél azok "természetüknél fogva rugalmasabban tudják ellátni a feladatokat".

A családon belüli erőszakos bűncselekményekre utalva Varga Judit
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:32
Holttestet találtak a tűzoltók egy családi ház oltása közben a Vas megyei Zsédenyben
Balogh Eszter elmondta: a Rákóczi utcai 150 négyzetméter alapterületű családi ház teljes tetőszerkezete és tetőterének több helyisége égett, a tűzhöz a sárvári és a szombathelyi hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egysége vonultak ki.

Beszámolója szerint oltás közben a tűzoltók egy halottat hoztak ki a házból. A szóvivő közölte: a lángokat eloltották, a tűz keletkezésének okait még vizsgálják.

A vaol.hu értesülései szerint az áldozat a házban egyedül lakó középkorú férfi, akit az épület földszintjén, a bejárat közelében találtak meg.
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 09:01
Székely János ajánlja megújulást segítő kötetünket
életünket
..............
Az elmúlt évben adtuk ki Martos Levente Balázs, a Központi Papnevelő Intézet rektora, a Pápai Biblikus Bizottság tagja Szelíd fény című kötetét. Sokan kérdeztetek bennünket, melyik könyvünk segít, hogy nyáron se hanyagoljuk el lelki életüket. A kötet által mindig meríthetünk az evangéliumok kifogyhatatlan gazdagságából, sőt felfrissülésünket, megújulásunkat is szolgálja.
A Központi Papnevelő Intézet rektorának könyvéhez Székely János szombathelyi megyéspüspök írt előszót. Az alábbiakban ezt adjuk közre.
,,Martos Balázs atyát hallgatni mindig nagy élmény. Nemcsak azért, amit - mint rendkívül kompetens biblikus szakember és teológus - mond, hanem azért is, ahogyan mondja. Szelíd fény sugárzik belőle: az arcáról, a szavaiból, a lényéből. Annak a Világosságnak a visszfénye, amely Jézusból áradt. A világnak s benne mindannyiunknak nagy szükségünk van erre a szelíd fényre. A
maroka, 2020. június 22. hétfő, 14:28
Szombathelyi Egyházmegye Úrnapja 06.14
Krisztus szent testének és vérének ünnepére gyűltek össze a hívek június 14-én a szombathelyi székesegyházban.
.......
Székely János püspök szentbeszédében utalt rá: alig tudjuk felfogni ezt a végtelen nagy titkot, hogy Isten önmagát adja nekünk ételül: jelen van a kenyérben és borban, kezünkbe adja önmagát. A főpásztor leszögezte, hogy a szentségek nem mesterséges, s nem természetes jelek, hanem Isten által alkotott reális szimbólumok.
A legnagyobb szentség maga Jézus, akin keresztül Isten van jelen a világban. Ez nem csak egy rövid látogatása volt Istennek: közöttünk maradt, hogy minden kor embere találkozzon ezzel a titokkal.
Az utolsó óra munkásainak példabeszédére visszautalva a megyéspüspök hangsúlyozta: az ember semmit nem tud adni Istennek. Ő akarta nekünk ajándékozni önmagát: vegyétek az én testem, éljetek belőle. Az ünnep fő eseménye a körmenet volt: a székesegyházban és a templom előtti téren
maroka, 2020. június 16. kedd, 10:38
Válogatott játékost igazolt a Vasas röplabdacsapata
A Vasas honlapján pénteken közzétett közleményben kiemelték: a szombathelyi születésű játékossal egy évre szóló megállapodást kötöttek. Hozzátették: a 22 éves négyes ütőt az MTK Budapesttől igazolták, ahol a legutóbbi három idényt töltötte, és csapatkapitány is lehetett.

Takács Doroti hangsúlyozta: mindig plusz motivációt jelent számára, amikor egy jobb csapat ellen léphet pályára, így volt az akkor is, amikor ellenfélként találkozott a Vasassal.

"Ezúttal viszont már a Bajnokok Ligája-szereplés az, ami talán a legnagyobb motivációt jelenti" - mondta.
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 20:03
Koronavírus - Elmarad idén augusztusban a Savaria Történelmi Karnevál
minden évben Szombathely legnagyobb turisztikai rendezvénye, amelyen a résztvevők száma a négy nap alatt eléri a százezer főt és amelyre rengeteg külföldi vendég is érkezik, ám egy ekkora rendezvényen - például a jelmezes karneváli felvonulásra gondolva - egyszerűen nem tarthatók be olyan biztonsági intézkedések, amelyeket a járvány elleni védekezés jelenleg megkövetelne.

Nemény András a sajtótájékoztatón szólt arról is, hogy szeptemberben szeretnének egy olyan kisebb, egészen más típusú, a szombathelyiek számára élményt adó rendezvényt megtartani, amely lehetőséget kínálna a helyi művészek számára a fellépésre, valamint kicsit mérsékelné a szombathelyi kereskedőknek és vendéglősöknek a karnevál elmaradása miatt elszenvedett bevételkiesését is.

Horváth Soma, a vasi megyeszékhely kultúráért is felelős alpolgármestere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány a város kulturális életében nehézségeket okozott, hiszen a kulturális intézmények és művészeti csoportok komoly bevételektől
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 13:02
Képek, videók
A Szombathelyi Tanárképző
ufologus
2008. július 18. péntek, 13:06
A szombathelyi székesegyh
isukaking
2007. február 06. kedd, 18:48
veterán autók Szegeden.jp
agica2004
2018. április 04. szerda, 21:33
lovas fogat Szegeden.jpg
agica2004
2018. március 24. szombat, 18:51
Szegeden
sanci81
2017. augusztus 06. vasárnap, 13:47
Szegeden
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:57
O.V.--Botka Szegeden.jpg
agica2004
2017. január 30. hétfő, 13:07
Hooligans- Szegeden 2015.
agica2004
2015. június 18. csütörtök, 16:34
Áder-Szegeden-.jpg
agica2004
2015. március 31. kedd, 18:53
Áder Szegeden.jpg
agica2004
2015. március 31. kedd, 18:53
elefántok--Szegeden.jp g
agica2004
2014. június 06. péntek, 18:08
elefántok-Szegeden.jpg
agica2004
2014. június 06. péntek, 18:07
Kodály Szegeden
agica2004
2014. április 13. vasárnap, 18:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.