Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 23:02 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Könyvbemutató


2017. december 17-én a Könyvmolyképző Kiadó Csillagszóró Könyvkarácsonyán mutatták be Istók Anna első regényét az Alexandra pódiumon.
Egy kis kedvcsináló a regényhez:

Vékony, nagyon vékony sáv választja el egymástól a szeretetet a gyűlölettől, átlépni annyi csak, mint végigegyensúlyozni egy libikókán, és észrevétlen átbillenni a holtponton.

...minden érzésnek különleges, sajátos illata és íze van.

Kevés ember képes arra, hogy a felnőttkor környékén elszakadjon attól a közegtől, amiben élt, és felállítsa saját értékrendjét.

Hogy ha az ember belepuhul saját tehetetlen vágyainak pocsolyájába, nem fog onnan szabadulni, amíg valami katasztrófa nem történik.

Hogy az olvasó amikor kézbe veszi a könyvet, már az illatából tudja, hogy mire számíthat: a vanília egy kis pézsmával boldog szerelmet ígér, de ha megbolondítják egy kis gyömbérrel és bergamottal, akkor már nem lesz happy end.

A habkönnyű, légies fátyolszövet úgy lángol most a narancssárga terítékek között a gyertyafényben, mintha folyékony parázs lenne.

...az ember hiába menekül a démonjai elől, azok egyszer úgyis utol fogják érni, és akkor kétszeresen kell megfizetnie mindenért.

A félelem virágának áttetsző szirmai olyanok, mint a fátyolkalepkék hártyás szárnyai.

A félelem elnyelt.
Magába tömött, mint egy éhes felhő a napot, elhalványodtam benne.

A múltból feltörő, kósza kis emlék beleszúrt a pillanat megbocsátó hangulatába...

Apróra darált érzelmeink belebújnak a szeletek zsebeibe, elrejtőzve egymás elől, de átitatva mégis az egész ételt nyomorúságos életünk minden fájdalommolekulájával.

...a bűbáj varázslatos erdei illata összekeveredik parfümjének mentás-citromos árnyalatával...

Rózsaszín felszínük márványozottságát sárgásra érleli néhány nap alatt a sok fűszer, akárcsak egy öregember arcát hosszú évek napsütése.

A szerelemvirág óriásfeje ma hajnalban bontotta ki első, kis porcelánlila szirmait...

....és minden megtett méterrel elengedek egy darabot a félelmeimből, melyek végül egy hirtelen kelt füstszagú széllökéssel belevesznek a hullámzó dombok zöldjébe.

Link beszámoló az eseményről
gallokovacs, 2017. december 21. csütörtök, 10:40
Címkék: Könyvmolyképző Kiadó Csillagszóró Könyvkarácsonyán, Istók Anna, felnőttkor környékén, ember belepuhul, olvasó amikor, illatából tudja,
Kommentek
Orbán: a futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
Akadémia tudományos munkacsoportjának vezetője, társszerző megemlítette, hogy a Testnevelési Egyetem mellett az egri Eszterházy Károly Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Magyar Labdarúgó Szövetség szakemberei is közreműködtek a kötetben. Huszonhét szakember dolgozott rajta, tizenkilenc írta a fejezeteket, kettő lektorálta, hatan pedig a végső szerkesztésben segédkeztek.

Úgy vélte, nagy értéke a könyvnek a fejezetek végén lévő irodalomjegyzék, amely több mint félezer szakmai kötetre utal.

A könyvbemutatón jelen volt Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora is.

Utóbbi felszólalásában hangsúlyozta: hibásan választják szét a sportot az egyéb művészeti ágaktól, hiszen a mozgás és a testkultúra ugyanolyan értékes, mint bármelyik másik művészeti ág.

Elmondta, hogy a TE a könyv megjelenéséhez nyújtott támogatáson túl saját eszközeivel is igyekszik segíteni a magyar sporttársadalmat.
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 13:21
Koronavírus - Rendhagyó május 1-jei rendezvényekkel és anyák napi köszöntésekkel készülnek országszerte
szeretteiknek a teátrum honlapján keresztül.

Kecskeméten anyák napján reggel nyolc és délután öt óra között ingyen kiszállítja a telefonon megrendelt csokrokat és cserepes növényeket a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. a városkártyát elfogadó virágüzletekből.

Anyák napján veszi kezdetét Kecskeméten a tíz napon át tartó Születésünnep, amelynek programjai idén online zajlanak. A kínálatban ezúttal is szerepelnek szakértői tanácsadások, játékos, zenés és mozgásfejlesztő foglalkozások, illetve könyvbemutatók. A szervezők bíznak benne, hogy a május 3. és 13. között zajló rendezvénysorozattal az internet segítségével is sok családot elérnek, számos helyi klubot, szolgáltatást be tudnak mutatni hasznos információkat, segítséget nyújtva a szülőknek.

Az ünnep alkalmából a tiszavasvári Kornisné Liptay Elza Szociális és Gyermekjóléti Központban élő édesanyáknak és nagymamáknak üzenhettek a hozzátartozóik. A családtagok videóüzenetben mondhatták el anyák napi köszöntő szavaikat és verseiket, amelyeket az
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:07
Moretti Gemma versei
publikáltam.
Rendszeresen jelentek meg verseim a Kalocsai szó és kép valamint a Tolna megyei alkotók Kézjegy antológiáiban is.

Verseim önálló kötetbe rendezve először 2001-ben jelentek meg ,,Felhők viszik az időt" címmel.
Ezt követte 2004-ben a rövid prózai írásokat is tartalmazó ,,Tünékeny üzenet", majd 2009-ben a ,,Csendes kikötő".
2016 áprilisában lesz a bemutatója negyedik kötetemnek, ,,Minden, ami élet" címmel.
A kötetek megjelenésekor könyvbemutatókon vettem részt Baján, Kalocsán, Szombathelyen és Kiskunhalason is.

Moretti Gemma


Aranypor

Bizony por és hamu lettél,
gonosz tűzben égettettél,
s ki létem bölcsője voltál
forró lánggá átváltoztál.

Úgy láttalak utoljára:
csendben feküdtél az ágyban,
ki tudja hol járt a lelked?
Tán már új utad utad kerested.

Mikor aztán reámnyílott
szemeidnek kék
menusgabor, 2020. április 25. szombat, 19:30
Megrendezik a Quasimodo költőfesztivált szeptemberben Balatonfüreden
esztendőben megrendeznek Salvatore Quasimodo Nobel-díjas olasz költő balatonfüredi tartózkodásának emlékére.

A költőverseny mellett lesz a beadott versekből összeállított versmaraton, az elmúlt évek díjnyertes verseire kiírt dalverseny, valamint egy irodalmi-társadalmi kérdésekkel foglalkozó szimpózium is - tette hozzá.

A hagyományos díjkiosztó gálán kívül bemutatják a díjnyertes műveket, szerveznek koncertet, olasz zenei és gasztronómiai programot, a magyar PEN klub által kiadott kötetekből könyvbemutatót, de a tervek között egy olasz képzőművészeti kamarakiállítás és egy fiatal olasz zongorista bemutatkozása is szerepel.

A trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója alkalmából határon túli egyetemek diákjainak részvételével írók, költők beszélgetnek majd az egységes magyar irodalomról - fűzte hozzá.

A fesztivál a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program hivatalos rendezvénye lesz.

Salvatore Quasimodo gyógyulásának emlékére fát ültetett a füredi Tagore sétányon
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 13:41
Mese is lehetne: internetes könyvbemutató a soproni női kosárcsapat történetéről
A több mint 300 oldalas kiadvány április első felében kerül a boltokba, a klub honlapja szerint a munkatársak is csak a közös karácsonyi vacsorán hallottak először a készülő műről.

A szerző az előszóban így vall könyvéről: "Ma, amikor e sorokat írom, célom e visszaemlékezéssel az, hogy a pályán elért eredmények mögé láttassak és megörökíthessem mindazt, ami számomra abból a huszonöt évből megmaradt: emberek, akik alakították a sorsomat, történések, melyek ilyen vagy olyan módon, de meghatározták a karrierem. Végül, de nem utolsósorban érzések, amik a lelkemben kavarogtak, miközben megéltem ezt az időszakot, munkásságom legfontosabb pillanatait. (...) Az események papírra vetése során nem ragaszkodtam a kronológiához, nem böngésztem az internetet, és nem kutattam a fiókjaimban. Volt, aki azt javasolta, csak meséljem el, kérjek meg rá hozzáértőt, írja meg ő. De én pontosan azt akartam kiírni magamból, amit az elmém őriz. A saját szavaimmal."

Török Zoltán 25 éve irányítja a jelenleg Sopron Basket
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 18:13
Bemutatták a Debreceni Hoki Klub - az első 30 év krónikája című könyvet
Fodor András, a Debreceni Hoki Klub (DHK) elnöke kiemelte: tavaly volt 30 éves a sportegyesület, amely amatőr baráti társaságként alakult meg, ma pedig az utánpótlásképzés debreceni bázisa.

A könyv különlegességének nevezte az elnök, hogy sikerült az elmúlt harminc év összes meccsének a jegyzőkönyvét felkutatni, így fontos archívum is a négyszáz példányban megjelent kiadvány.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) alelnöke a könyvbemutatón a debreceni hokihoz kapcsolódó személyes élményeit idézte fel. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is olyan töretlen lesz a debreceni hoki fejlődése, mint az elmúlt évtizedekben.

Korcsinszky György, a debreceni egyesület alapító elnöke az alapítás nehézségeiről elmondta, 1988 végén, 1989 elején gyanús szemmel nézték a "mozgolódásukat", egyfajta államellenes szövetkezés gyanújával figyelték az amatőr klub alakulását.

Az alapító azt kívánta utódainak, legyen a debreceni klubnak olyan híre, hogy a szülők szívesen vigyék oda
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 15:32
Miniévaddal ünnepli 75. évadát a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat
A március 7. és 10. között zajló Showkeys 2020 nevű miniévadban a közönség megtekintheti Henrik Ibsen A nép ellensége című előadást, amelyet Keresztes Attila állított színpadra, A nyugalom című produkciót, amelyet Radu Afrim Bartis Attila azonos című regénye alapján rendezett meg.

Emellett a nézők láthatják Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című regénye alapján készült Raszkolnyikov című előadást Albu István rendezésében, Gerhart Hauptmann A patkányok című berlini tragikomédiáját, amelyet Zsótér Sándor állított színpadra, valamint Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című színművét Kányádi György rendezésében.

Az idei miniévad különlegessége az élő előadások mellett a korábbi évtizedek kiemelkedő produkcióinak - köztük Harag György és a társulat névadója, Tompa Miklós rendezéseinek - felvételeiből összeállított maratoni vetítés.

Lesznek kiegészítő rendezvények, így több kiállítás is, a közönség megtekintheti Hodgyai István grafikusnak a Tompa Miklós Társulatnál készült
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 16:32
Képek, videók
könyvbemutatón0613_2.j pg
maroka
2017. augusztus 23. szerda, 11:56
Könyvbemutató 9.
agica54
2017. augusztus 14. hétfő, 11:42
Könyvbemutató 8
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:08
Könyvbemutató 7
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:05
Könyvbemutató 5
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:03
Könyvbemutató 4
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:01
Könyvbemutató 3
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:00
Könyvbemutató 2
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 14:58
könyvbemutató_2.jpg
maroka
2017. július 02. vasárnap, 12:04
Nagy István könyvbemutató
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:54
könyvbemutatók.jpg
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:12
Könyvbemutatómon, 2007.
bzsuzsanna
2011. augusztus 14. vasárnap, 20:41
Csillagszóró.gif
menusgabor
2020. május 22. péntek, 22:51
Csillagszóró.png
kkm
2017. március 21. kedd, 20:15
Csillagszórós angyal.gif
pacsakute
2017. január 27. péntek, 23:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.