Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 13:48 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Könyvbemutató


2017. december 17-én a Könyvmolyképző Kiadó Csillagszóró Könyvkarácsonyán mutatták be Istók Anna első regényét az Alexandra pódiumon.
Egy kis kedvcsináló a regényhez:

Vékony, nagyon vékony sáv választja el egymástól a szeretetet a gyűlölettől, átlépni annyi csak, mint végigegyensúlyozni egy libikókán, és észrevétlen átbillenni a holtponton.

...minden érzésnek különleges, sajátos illata és íze van.

Kevés ember képes arra, hogy a felnőttkor környékén elszakadjon attól a közegtől, amiben élt, és felállítsa saját értékrendjét.

Hogy ha az ember belepuhul saját tehetetlen vágyainak pocsolyájába, nem fog onnan szabadulni, amíg valami katasztrófa nem történik.

Hogy az olvasó amikor kézbe veszi a könyvet, már az illatából tudja, hogy mire számíthat: a vanília egy kis pézsmával boldog szerelmet ígér, de ha megbolondítják egy kis gyömbérrel és bergamottal, akkor már nem lesz happy end.

A habkönnyű, légies fátyolszövet úgy lángol most a narancssárga terítékek között a gyertyafényben, mintha folyékony parázs lenne.

...az ember hiába menekül a démonjai elől, azok egyszer úgyis utol fogják érni, és akkor kétszeresen kell megfizetnie mindenért.

A félelem virágának áttetsző szirmai olyanok, mint a fátyolkalepkék hártyás szárnyai.

A félelem elnyelt.
Magába tömött, mint egy éhes felhő a napot, elhalványodtam benne.

A múltból feltörő, kósza kis emlék beleszúrt a pillanat megbocsátó hangulatába...

Apróra darált érzelmeink belebújnak a szeletek zsebeibe, elrejtőzve egymás elől, de átitatva mégis az egész ételt nyomorúságos életünk minden fájdalommolekulájával.

...a bűbáj varázslatos erdei illata összekeveredik parfümjének mentás-citromos árnyalatával...

Rózsaszín felszínük márványozottságát sárgásra érleli néhány nap alatt a sok fűszer, akárcsak egy öregember arcát hosszú évek napsütése.

A szerelemvirág óriásfeje ma hajnalban bontotta ki első, kis porcelánlila szirmait...

....és minden megtett méterrel elengedek egy darabot a félelmeimből, melyek végül egy hirtelen kelt füstszagú széllökéssel belevesznek a hullámzó dombok zöldjébe.

Link beszámoló az eseményről
gallokovacs, 2017. december 21. csütörtök, 10:40
Címkék: Könyvmolyképző Kiadó Csillagszóró Könyvkarácsonyán, Istók Anna, felnőttkor környékén, ember belepuhul, olvasó amikor, illatából tudja,
Kommentek
Könyv jelent meg a nemrég elhunyt Dömötör Zoltánról
Rendhagyó módon kezdődött a hétfőn délután tartott könyvbemutató: a magyar sport nagyjai, olimpiai és világbajnokok - a többi között Balczó András, Varga János, Gedó György, Rejtő Ildikó és Wladár Sándor - elénekelték a Himnuszt Dömötör Zoltán és minden sportoló emlékére, akik Magyarországot világversenyen képviselte.

"Ritkán fordul elő, hogy egy könyvbemutatón ilyen sokan vannak, mint amennyien most megtöltöttétek a termet" - állapította meg Schmitt Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó. A Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke hozzátette: ez az érdeklődés egyaránt szól a könyv főhősének, Dömötör Zoltánnak, valamint a szerzőnek, Jocha Károlynak is.

"Jocha Karcsi éjt-nappallá téve tanulmányoz minket, sportolókat, és nemcsak a bajnokokat, hanem az érmeseket is. Mindent tud rólunk" - hangsúlyozta Schmitt Pál, majd a könyv címéről kiemelte: ezt a mondatot minden magyar sportbarát ismeri. - "De Dömötör Zoltán nemcsak lőtt, ment is a labdáért, aztán meg ott volt mindenhol, a KSI megalakításánál és az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:52
Történelmi kézműves vásár a Magyar Nemzeti Múzeumban
Ezen a hétvégén a Nemzeti Múzeum látogatói nemcsak a történeti és régészeti kiállítások kincseit tekinthetik meg, hanem olyan hagyományőrzőkkel is találkozhatnak, akik eredeti technikákkal, egy-egy korszak szellemében készítenek tárgyakat - tájékoztatta az MTI-t a múzeum.

Közleményük szerint a vásári forgatagban egymás mellett sorakoznak majd azok a bronzkori kerámiák, római üvegek, középkori kardok, textíliák, ékszerek és ruhák, amelyek a legjelesebb mai kézműves mesterek tudását dicsérik.

A míves műtárgymásolatokat, rekonstrukciókat a látogatók kézbe vehetik, megvásárolhatják, a programokon pedig megnézhetik, meghallgathatják, egykor miként használták őket, sőt az elkészítésükkel is próbálkozhatnak.

Lesz íjkészítés, brokátszövés kártyával, az érdeklődők találkozhatnak fűszerkereskedővel, seborvossal, bábával, gabonakereskedővel, késessel, páncélkészítővel. A látogatók átélhetnek egy igazi viking vívóversenyt áldozati bemutatóval, és a lovagi tornák hangulatában szurkolhatnak a Buhurt
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 07:04
Potápi: a bukovinai székelyek az egyik legtöbbet kutatott magyar népcsoport
Potápi Árpád János köszöntőjében rámutatott: jól ismerjük a bukovinai székelyek néphagyományait, tájszólásukat, népmese- és népdalkincsüket, táncaikat, mondáikat, hiedelemvilágukat, családfájukat, sőt a nagyobb családok DNS-térképét is.

A hagyományok őrzésében kiemelkedő jelentősége van a harminc éve létrejött, 45 tagkörrel működő Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének, ami erőt és összefogást is jelent a bukovinai székelyeknek - hangsúlyozta.

"Bár a 20. század a magyarok számára vesztes évszázad volt, de nekünk, mai magyaroknak, minden lehetőségünk adott, és meg kell tennünk mindent, hogy a 21. század egy nyertes évszázad legyen" - fogalmazott Potápi Árpád János.

Emlékeztetett: 1941-ben született döntés a népcsoport visszatelepítéséről Magyarországra, a Bácskába, a Bajmok-Szabadka vonaltól Újvidékig. Ám a visszatérő szerbek és a szövetséges szovjetek elől a népcsoportnak 1944-ben ismét menekülni kellett, ezután szóródtak szét a Dunántúlon, majd 1945-ben indult meg végleges
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 20:22
Könyv jelent meg a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán eddigi pályafutásáról
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) székházában tartott csütörtöki könyvbemutatón Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke egyedülállóan kiválónak nevezte a kötet főszereplőjét, valamint sportágát, a kajak-kenut. Kulcsár egyúttal ígéretet tett Kammerernek arra, hogy ha sikerül kijutnia a tokiói olimpiára, akkor a megnyitón újra ő viheti majd a magyar csapat zászlóját.

Storcz Botond, a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes csapattárs nemzetközi szinten is kiemelkedő sportolónak nevezte Kammerert, aki szerinte a teljesítménye alapján "mindannyiunk számára példakép".

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke hangsúlyozta, hogy Pálfalvi Gábor könyve elviszi az olvasót a kajakozás csodálatos mesevilágába, bemutatja annak gyönyörűségét és szép emléket állít az egyik legsikeresebb magyar olimpiai sportágnak. Hozzátette: kiderül belőle, hogy Kammerer milyen óriási mennyiségű és minőségi munkát végzett el eddig pályafutása során, és - mint mondta - bízik abban,
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 13:31
Az MNB leányvállalatának tulajdonába kerül a Bölcs Várnak helyet adó épület
A közlemény szerint a most nettó 8,7 milliárd forintért megvásárolt műemlék épület az MNB oktatási tevékenységének és kiemelt presztízsű rendezvényeinek is hosszú távon otthont adó, ideális helyszíneként szolgálhat a jövőben. Az ingatlan értékesítésével az alapítványok nemrég megváltozott statisztikai elszámolása kis mértékben javítja az államháztartás hiányát - írták.

Az MNB közleményében kifejtette: a jegybank törvényi feladatával és a társadalmi felelősségvállalási programjával összhangban feladatának tekinti a hazai pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztését. Ezeket a célokat szem előtt tartva az elmúlt években számos oktatási és képzési programot indított útjára, melyek keretében nyári egyetemeket, szakmai előadásokat, könyvbemutatókat valamint oktatási kurzusokat és konferenciákat rendeztek.

Az elmúlt időszak tapasztalatai ugyanakkor megmutatták, hogy a jegybank meglévő épületei már nem tudják kellő színvonalon és megfelelő kapacitással kiszolgálni ezeket az oktatási programokat, így a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 18:42
Csokoládéfesztivált rendeznek Szolnokon
Molnár Lajos Milán elmondta: a tavaly csaknem ötezer ember által látogatott fesztiválon a nemzetközi rendezvényeken díjakat nyert édességeket ismerhetik és vásárolhatják meg az érdeklődők, emellett családi programokkal is készülnek. Hozzátette: virtuális játékok, bábelőadás, gyermekkoncert, könyvbemutató, cukrász workshop színesíti a fesztivált.

Kiemelte, hogy a 2010-ben indult fesztiválon világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítők állítanak ki. Hozzátette: a RepTár Szolnoki Repülőmúzeummal való együttműködésüknek köszönhetően a múzeumba, vagy a csokoládéfesztiválra jegyet váltók kedvezményre jogosultak a másik helyszínen.

Pálinkás Csaba, a csokoládéfesztivál főszervezője elmondta: több programmal is készülnek a gyerekeknek, például Real Games virtuális és számítógépes játéksarokkal, kézműves foglalkozással, a "Csupa csoda gyerekvilágban" több játékot is ki lehet majd próbálni, a gyerekek süteményt készíthetnek, részt vehetnek a Hortobágyi Nemzeti Park környezeti
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 13:35
Műtárgybefektetési Konferenciát rendeznek novemberben Budapesten
hangsúlyt fektet a műtárgypiacra belépő új szereplőkre is. Az eseményt A magyar művészek aukciós piaca című kiadvány megjelenése is kíséri. A kiadvány a magyar művészek legnagyobb aukciós sikereit bemutató, 50 ezer tételt tartalmazó adatbázisát, valamint a Top20 magyar fotográfus aukciós eredményeinek rangsorát is tartalmazza - olvasható a konferenciát szervező mutargy.com MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

Az egész napos konferencián három-három előadás- és kerekasztal beszélgetés, valamint egy könyvbemutató várja az érdeklődőket. A nyitó előadáson Martos Gábor műkereskedelmi szakíró a magyarországi és nemzetközi aukciós legek, a sztártételek világába vezeti be az érdeklődőket.

A Generációváltás a műtárgypiacon című kerekasztal beszélgetés résztvevői (Kelen Anna művészettörténész - Virág Judit Galéria, Kieselbach Ákos művészettörténész, műkereskedő - Kieselbach Galéria, Kováts Dávid tulajdonos - Dobossy Aukciósház és Nagyházi Lőrinc tulajdonos - Nagyházi Galéria) maguk is másodikgenerációs
velemenyezd, 2019. október 26. szombat, 12:01
Könyv jelent meg a Salzburgi Ünnepi Játékokról
A kötet megjelenését Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere levélben köszöntötte, amelyet Asbóth Richárd főorvos, a Semmelweis vonósnégyes csellistája olvasott fel a könyvbemutatón.

Jövőre lesz a 100. évfordulója annak, hogy először rendezték meg a Salzburgi Ünnepi Játékokat Mozart szülővárosában - emlékeztetett levelében a miniszter.

Hozzátette, hogy részben ennek köszönhetően mutatják be a kötetet, amelyben Székely György 1993 óta gyűjtötte össze emlékeit a zenei fesztiválról, s erre az alkalomra esik Ausztria nemzeti ünnepe is. Kásler Miklós kiemelte, hogy Székely könyvén keresztül bepillantást nyerhetünk abba, kik azok a magyar zenészek, akik szinte a kezdetektől napjainkig szerepet játszottak a fesztivál életében, és megérthetjük azt is, miért olyan fontos helyszín Salzburg a világ zenei életében.

Batta András zenetörténész elmondta, hogy az olvasók a kötetből megismerhetik a fesztivál koncepcióit, a különböző korszakokat, a jelen problémáit, valamint
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 22:09
Képek, videók
könyvbemutatón0613_2.j pg
maroka
2017. augusztus 23. szerda, 11:56
Könyvbemutató 9.
agica54
2017. augusztus 14. hétfő, 11:42
Könyvbemutató 8
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:08
Könyvbemutató 7
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:05
Könyvbemutató 5
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:03
Könyvbemutató 4
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:01
Könyvbemutató 3
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 15:00
Könyvbemutató 2
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 14:58
könyvbemutató_2.jpg
maroka
2017. július 02. vasárnap, 12:04
Nagy István könyvbemutató
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:54
könyvbemutatók.jpg
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:12
Könyvbemutatómon, 2007.
bzsuzsanna
2011. augusztus 14. vasárnap, 20:41
Csillagszóró.png
kkm
2017. március 21. kedd, 20:15
Csillagszórós angyal.gif
pacsakute
2017. január 27. péntek, 23:21
Csillagszóró kisangyalka.
pacsakute
2015. december 10. csütörtök, 11:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.